28/2/10

Τηλεοπτικό διάγγελμα Erdoğan

«Όταν πρόκειται για επίλυση των προβλημάτων της χώρας, αναλογούν ευθύνες σε όλους»

Ο πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος εξήρε τη σημασία της ειρήνης, της γαλήνης και της σταθερότητας στην κοινωνία.

«Όλοι έχουν αντιληφθεί πως η Τουρκία δεν πρόκειται με τίποτα να παραιτηθεί από τον στόχο της σύγχρονης, ελεύθερης, προοδευτικής και φωτεινής δημοκρατίας».

Αυτό είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας επίσης πως η χώρα προχωρά αποφασιστικά προς τους στόχους που έχει θέσει.

«Η μεγάλη βούληση για αλλαγή από την οποία διακατέχεται το έθνος μας και ο ζήλος για την πρόοδο, παραμένει ως η βασικότερη ωθητική δύναμη της πορείας μας. Και όταν λέω αλλαγή, εννοώ εκείνη όπου η κυριαρχία ανήκει χωρίς προϋποθέσεις στο έθνος».

Ο Recep Tayyip Erdoğan σημείωσε επίσης ότι στόχο έχουν το 2023, οπότε η Δημοκρατία θα συμπληρώνει τα εκατό της χρόνια, να κάνουν την Τουρκία μία από τις δέκα πιο εξελιγμένες χώρες του κόσμου και συνέχισε λέγοντας:

«Σε κάθε περίοδο αναβάθμισης των δημοκρατικών προδιαγραφών και διεύρυνσης των ελευθεριών στην Τουρκία, άνθισε η ευημερία και η γαλήνη, έγιναν άλματα στην οικονομία. Το αντίθετο συνέβη κάθε που αμφισβητήθηκε η δημοκρατία».

Υπογράμμισε πως ευθύνες αναλογούν στον καθένα σε ότι έχει να κάνει με την επίλυση των προβλημάτων. Σε άτομα, σε οργανισμούς και περισσότερο στους πολιτικούς, τους ανθρώπους του πνεύματος, των τεχνών, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και τους καθοδηγητές της κοινωνίας.

«Δεν μιλάμε, κάνουμε δουλειά», είπε ο Erdoğan καταλήγοντας ως εξής:

«Εάν δεν υπάρχει οικονομική εμπιστοσύνη και σταθερότητα σε μια χώρα, ούτε μπορούμε να κάνουμε αυτές τις επενδύσεις ούτε να διαθέσουμε πόρους».

trtgreek.com

7 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Ο στρατός θα ηττηθεί ολοκληρωτικά-ήδη είναι χαμένος αν δεν υπάρξουν ριζικές ανατροπές εκ του εξωτερικού πχ Ιραν. Και όταν κανείς πλέον δεν θα μπορέι να επικαλείται το στρατό ως άλλοθι για να κάνει η να παραλείπει πράγματα τότε θα φανούν τα προβλήματα που κουβαλάει ενδογενώς ο ισλαμικός δημοκρατισμός του Ερντογάν. Διάβασα ότι Τούρκοι επίσημοι υποστηρίζουν ότι η εξαγορά από την Εθνικη (επί Αράπογλου) τουρκικής Τράπεζας έσωσε από την χρεοκοπία της Τουρκία και τον Ερντογάν. Τώρα είναι σειρά τους να μας ανταποδώσουν τη χάρη και να εξαγοράσουν εμας, είμαστε στις εκπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω ενα αναπάντητο ερώτημα : ποιά Τουρκία συμφέρει μακροπρόθεσμα την Ελλάδα ?? η ισλαμική του Ερντογάν ή η κεμαλική των στρατηγών ?? Ποιός μας συνφέρει να επικρατήσει ?? Oπου και όποτε το θέτω, δεν παίρνω απάντηση... Δεν έχει μελετηθεί ?? δεν επιτρέπεται να μάθουμε την απάντηση ?? (μηπως την "κάψουμε" )... ???



    JTR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιεα σου πραγματικέ πρωθυπουργέ της Ελλάδας. Ο Νομάρχης σου Τζέφρυ και οι αντινομάρχες σου Pan-Kάlos, Beni κ.α., σε αφουγκράζονται με μεγάλο σεβασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ JTR

    Για μάς το ίδιο είναι. Οι διαφορές κεμαλιστών-ισλαμιστών αφορούν στο εσωτερικό της Τουρκίας. Απέναταντι στην Ελλάδα είναι μια γροθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. MIA IΣΛΑΜΙΚΗ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ..)ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΗ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΝΩΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠ ΟΤΑΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΤΟΥΣ..

    ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΑΛΑ ΚΑΡΤ...

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ...Η ΑΠΛΩΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΝΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ..

    ΕΨΙΛΟΝ./

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ JTR 7.04



    Αν ήμουν Ερντογάν θα κρατούσα απασχολημένους τους στρατιωτικούς με καμιά εισβολή σε νησί του αιγαίου ……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O teleuteos laos pou metanastaeuse pros dysmas apo tis stepes tis mogolias o opoios tautopoithike apo ton kemal atatourk san neotourkoi den theli na statheropoithi sta synora poy me megali pikrA KAI POLEMOUS tou epetrepsan oi gigenis .Otan ypame oti den exoume diekdikisis to ypame me pikria gia xarin tis eirinis .Tora pleon logo ton energion tis tourkias dynametha na tropopoioisoume .Oi men kemalikoi logo ton pieseon ton islamiston gia xalifato theloun pleon na aplothoun opou mboroun eite kemalistes eite islamistes gia mas einai to idio aplos me tous islamistes kai tin epiboli tis sarias aplos tha ksekatharisi o kruptomenos exthros .Tora poioi einai oi neotourkoi xroma mation tou atatourk giati krivete?einai ena alo erotima.Exei gini pleon katanoito oti sto epomeno polemo prepi na katalavoume zotiko xoro gia ta nisia mas pou einai ta paralia tis mikras asias pou gitniazoun me ta nisia mas kathos ton ypodoulon 2 nison oi apothisi ton mousoulmanon stin asia kai anakatalipsi tis proteuousas mas.Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.