28/2/10

Η μετάφραση του επίμαχου άρθρου του Focus

“Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας”

Αρθρογράφος Κ. Boetig από το Focus on line.
Η μετάφραση από τα γερμανικά του άρθρου, έχει ως εξής:

“Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας. Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης. Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;
Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Έχουν κατακλύσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνώστης των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.
Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα, παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;
Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να περνούν με τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.
Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.
Δεν βαριέσαι σου λέει, το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας.;

Γλώσσα και γραφή
Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για τη δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία τα αρχαία ελληνικά είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.
Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia, Aghia, Αyia.
Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν. Στα μικρά όσο και στα μεγάλα.
Εγωισμός και αίσθηση του “εμείς”. Ο ένας εναντίον του άλλου, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού.
Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του άλλου.
Ο ένας εναντίον του άλλου και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά”, είναι ο σκοπός.
Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στη φυγή.
Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.
Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισούνται.
Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ’ ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.
Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το “είσαι δικός μας”.
Με την πλάτη γυρισμένη.

Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες
Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους. Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την …Ελλάδα. Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες.
Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.
Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η “Ισταμπουλ” ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια.
Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει τη γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.
Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με τη σημερινή τους εικόνα.

Η παρέα μετράει. Όμως είναι παρέα της μιας στιγμής
Οι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο-δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.
Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στο χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.
Και το πουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.
Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για το λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός.
Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.
Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι να πληρώσει. Όσο για το πουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι, αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στο σερβιτόρο.

Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα
Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί.
Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο.
Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο, όπως το 1959 τον Άγιο Ραφαήλ για τους καρκινοπαθείς.
Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.

Χωρίς χρόνο και χώρο
Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος... Το “τώρα” σπάνια το συναντάς και η λέξη “αύριο” είναι πολύ συχνή. Όμως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.
Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στη θέση τους.

Μια προφορική κοινωνία
Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει το δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει το χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από τη Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στη Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στο χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στη ζωή του τη διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.
Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε το χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.
Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Έτσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration
Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.
Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στη σελήνη.
Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.
Όσο για τη ζωγράφο στα νότια της Κρήτης, που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεσή της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: ”I have inspiration. Come back tomorrow”.

Οι Έλληνες στις διακοπές τους
Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στη θάλασσα και το χειμώνα στα βουνά.
Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν.
Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως το τζάκι τους και το τζακούζι τους.
Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες.
Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό.
Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους”.

43 σχόλια:

  1. Αν το δει κανεις καλοπροαίρετα, κάπου εχει κ ενα δίκιο.. Όμως δε θα δεχομουν απο κανένα ημιμαθή αλλοεθνη να δίνει διάλεξη θεωρόντας μονοπλευρα την ελληνικη πραγματικότητα και κρινοντας τον ελληνα σκληρα και οχι τους εντεταλμενους πολιτικούς που χρονια τωρα καταδιναστεύουν την πατριδα με εντολες ανωθεν,ουτε δε περισσοτερο τον πολιτισμό μας,(που καποιοι στα ευρωπαικα σαλονια ΑΚΟΜΗ δεν εχουν βρει την πολιτιστικη τους ταυτοτητα)και φυσικά για τη θρησκεία δε μιλάμε.. διοτι ουκ οιδασι τι ποιούσι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα φταίω εγώ να σας λέω δείτε το βιντεάκι για το πως κάρφωναν τα ελληνάκια μωρά με ξιφολόγχες και τα έκαιγαν ζωντανά μπροστά στους γονείς τους;
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αρθρο λεει αληθειες μονο που ειναι μονομερες.Δεν διαχωριζει τους Ελληνες πολιτες απο τους πολιτικους με τους οποιους μαλιστα συνετρωγαν και οι Γερμανοι χωρις να αντιληφθουν το ποιον τους.Σε πολλες δε περιπτωσεις κλεβαν μαζι τους ΅Ελληνες πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ευρωπαική ένωση όντως ζητά αλλάγή νοοτροπίας απο εμάς....και θα την αλλάξουμε(;)....εμείς ζητάμε να πάψουν να είναι διαχρονική θαυμαστές και θιασώτες του ναζισμού...ΜΠΟΡΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα από τα διδάγματα που βγαίνουν από την υπόθεση ΦΟΚΟΥΣ είναι ότι για άλλη μια φορά εμείς οι Έλληνες αντιδρούμε καθ' υπερβολήν.
    Αν δείχναμε τέτοια ευαισθησία και οργή στους απατεώνες που μας κβέρνησαν τι τελευταίες δεκαετίες, σίγουρα η χώρα δεν θα βρισκόταν στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται τώρα.
    Για παράδειγμα, χθες δεν θα τολμούσε ο κ. Παπαντωνίου να κάνει εκδήλωση για το μέλλον της Ελλάδος (!) και το κυριώτερο, δεν θα συμμετείχαν κορυφάια στελέχη της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
    Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνω απολυτως μαζι σας κυριε Καλεντεριδη. Ομως στην Ελλαδα, ακριβως αυτες οι εκδηλωσεις συμβαινουν, γιατι καθε 4 χρονια, συμβαινει "Εγκλημα διχως τιμωρια", για να παραφρασω το Ντοστογιεφσκι.

    Οταν ο,τι κι αν κανει ενα κομμα, εσυ το επιβραβευεις ξανα και ξανα και δε γινεται ποτε η καθαρση, τοτε τι αλλο μελλον θα μπορουσε να εχει αυτη η χωρα; Και γιατι να αλλαξουν τα ελληνικα κομματα, οταν γνωριζουν, πως ο,τι κι αν κανουν, οσο κακα κι αν κυβερνησουν, οσο δημοσιο χρημα και αν καταχραστουν, αργα ή γρηγορα θα ερθουν παλι στην εξουσια;

    Το πολιτικο συστημα στην Ελλαδα, ειναι μια πλεον διεφθαρμενη και τραγελαφικη εκδοχη των Δημοκρατικων και Ρεπουμπλικανων στην Αμερικη. Ο Ελληνας, ξερει να βλεπει μονο τη διαπλοκη και διαφθορα των Αμερικανων, που οντας 2 κομματα στην εξουσια, εχουν διαπλακει, ειναι βουτηγμενα στα συμφερονται πετρελαικων εταιριων, τραπεζων, εβραικων λομπυ και μασωνων και ολα τα αλλα γνωστα.

    Στην Ελλαδα, γιατι δε βλεπει τα δικα του;

    Μετα φταιει ο Γερμανος... Επειδη βλεπει αυτα που ο Ελληνας, εθελοτυφλωντας, βλεπει να υπαρχουν μονο στο αντιπαλο του κομμα. Ο Γερμανος φταιει στον ακομψο και χονδροειδη τροπο - αλλωστε οι Γερμανοι δε φημιζονται για το τακτ και τη φινετσα τους - με τον οποιο εξωτερικευει τα αισθηματα του εμπρος σε αυτην τη σηψη που αντικρυζει.

    Ομως τη σηψη, ο Ελληνας την ανεχτηκε και τη διατηρησε, με τις επιλογες του. Ο Ελληνας ανεχτηκε και την ατιμωρησια, ωστε ο καθε πρωην Ελληνας υπουργος και πρωθυπουργος να μπορει ακομη σημερα, ανερυθριαστα να μπορει να εμφανιζεται ως εθνικος σωτηρας, ωσαν η ιστορια του ελληνικου χρεους και της διαφθορας του κρατους να αρχισαν επι υπουργιας κ. Παπαθανασιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλο!
    Μονο που διέφυγε του αρθρογράφου να βάλει στην λίστα το ότι οι Έλληνες μιλούν όλοι μαζί συγχρόνως (και συνεννοούνται!), όλοι τα ξέρουν όλα, οι λέξεις αυτοκριτική, σεβασμός στον συνομιλητή, καλή συμπεριφορά, είναι άγνωστες.

    Mισούν τους εβραίους αλλά πιστεύουν στην ΠΔ που είναι η μυθολογία τον εβραίων, είναι φανατικοί χριστιανοί αλλά και οι πρώτοι στο να κατεβάζουν χριστοπαναγίες!

    Επίσης ακολουθούν το σπαρτιάτικο θεώρημα το ότι να κλέψεις και να πεις ψέματα δεν είναι λάθος, το να σε πιάσουν είναι λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν οι Έλληνες κάναν αντίσταση στις ναζιστικές δυνάμεις (Γερμανών και Ιταλών) επί σειρά μηνών οι υπόλοιποι ευρωπαίοι παραδιδόντουσαν αμαχητοί .

    Όταν οι Έλληνες πολεμούσαν για την απελευθέρωση του Τούρκικου ζυγού οι μεγάλες δυνάμεις (μαζί τους και οι Εβραίοι) κοιτούσαν τι να κλέψουν από την Ελλάδα .

    Οταν η παγκόσμια κοινή γνώμη ηταν κατα 60 ή 70% υπέρ του βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας , στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 4 - 5% .

    Αυτοί είμαστε οι Έλληνες ... ο πιό περήφανος λαός της υφηλίου από καταβολής κόσμου .

    Αυτοί δεν θα έχουν ποτέ έναν Μ.Αλέξανδρο , έναν Λεωνίδα , έναν Αριστοτέλη , έναν Υψηλάντη ...

    Αν τα ρεμάλια οι πολιτικοί μας (οι οποίοι να σημειώσουμε όλως τυχαίως είναι Εβραιογόνοι!) είναι ανίκανοι να κυβερνήσουν το καράβι "Ελλάδα" θα τους τιμωρήσουμε εμείς , και εμείς θα βρούμε έναν γνήσιο Κολοκοτρώνη ή Καποδίστρια να ξεμπατάρει το καράβι . Δεν θέλουμε άλλους Γερμανοτσολιάδες βασιλείς .

    Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί .Ας επιστρέψουν τα κλεμμένα με τα οποία οικοδόμησαν την "μεγάλη" Γερμανία και τις συμβουλές ας τις κρατήσουν για τα ρομποτακια τους . Εμείς δεν μπαίνουμε σε καλούπια , ποτέ δεν μπήκαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το ψυχογράφημα του νέο έλληνα είναι που μέσο αυτού του τρόπου σκέψης και ζωής ψηφίζει άξιους εκπροσωπους του.σωστά τα λένε οι γερμαναράδες δυστυχώς.και η πλακα είναι ότι για αυτό που γραφή έγινε όλη αυτή η φασαρία.δηλαδή οι τούρκοι που μας αποκαλούν μούλους και ραγιάδες μέσα στην ίδια μας την χώρα τι πρέπει να κάνουμε.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ένα άλλο δίδαγμα από την υπόθεση Focus είναι ο βρώμικος ρόλος των ΜΜΕ. Προσβλήθηκαν οι πολιτικοί μας από την ερώτηση: "δεν πρέπει να μπουν κάποιοι στην Ελλάδα φυλακή;" και ως απάντηση υποδαύλισαν την "αυθόρμητη λαϊκή οργή" εναντίον των Γερμανών. Και θέλησαν να μας παρουσιάσουν ως φανατικούς Ταλιμπάν.

    Την ίδια ώρα που η Τουρκία εξάγει στη Γερμανία μετανάστες και τουρκικό "πολιτισμό":

    Την προηγούμενη βδομάδα, Τούρκος μετανάστης στη Γερμανία δολοφόνησε την δεκαπεντάχρονη κόρη του. Την μαχαίρωσε 68 φορές με ένα χασαπομάχαιρο τριάντα πόντων
    την ώρα που αυτή κοιμόταν «διότι η κόρη του δεν ακολουθούσε τον μουσουλμανικό τρόπο». Το κορίτσι φορούσε μαντίλα, αλλά όπως είπε συμμαθητής της, άκουγε hip hop!!!

    Μόνο από το 1996 μέχρι το 2005 ο σύλλογος Papatya (Μαργαρίτα) που αποτελείται από Τουρκάλες, είχε καταγράψει 40 περιπτώσεις εγκλημάτων τιμής στη Γερμανία.
    http://www.papatya.org/index.php?id=pr13

    Και είναι θλιβερό: Την ίδια ώρα που η Ευρώπη ανακαλύπτει την απειλή του Ισλάμ, την ίδια ώρα που εμείς θα μπορούσαμε να κάνουμε υπόγειες συμφωνίες με τους συντηρητικούς της Ευρώπης και να είμαστε το πολύτιμο ανάχωμα της Ευρώπης για τις μουσουλμανικές ορδές...
    Την ίδια ώρα οι πολιτικοί μας,
    βιάζονται να θάψουν την Πατρίδα μας,
    κάτω από την ταφόπλακα της ταχύρρυθμης ισλαμοποίησης.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι φανερό ότι καταλαβαίνουν ότι είμαστε λαός με προσωπικότητα και μας ζηλεύουν, αυτοί που για να φάνε κλείνουν το μαγαζί ένα μήνα πρίν μαζί με την παραγγελία(τι θα φάνε δηλαδή).
    ρομποτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ελληνικό FOCUS θα γράψει ένα αντίστοιχο μονομερές και κακοπροαίρετο κείμενο για τους Γερμανούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ «FOCUS»


    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=109303&cid=6

    Tsakalos Nyrembergh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν ξέρω αν κάποιοι ξαφνικά είδατε ότι έχουν δίκιο στο φόκους

    και μόνο που ο καραγκιόζης ζητά να αλλάξουμε τον τρόπο γραφής μας, τα λέει όλα.

    Ξεχνάει μάλλον ότι Γερμανία μετά τον Βίσμαρκ υπάρχει. Ή μπορεί να είναι Πρώσος που και αυτοί πούλησαν τις ρίζες τους και έγιναν Γερμανοί.

    Αλλά τι να κάνεις έναν λαό που έχει ξεχάσει την παράδοσή του. Δεν ξεχνώ κάποτε είχα πιάσει κουβέντα με έναν γερμανό και τον είχε κάνει εντύπωση που εμείς ακούγαμε ελληνικά τραγούδια στα κλάμπ. Μου είχε πει ότι αυτοί ακούγαν μόνο αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αριστοτέλη
    τα είδαμε τα σημεία που "καίνε"
    Μην ανησυχείς.
    Τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, είπα ότι καλό είναι να δείχνουμε τέτοια ευαισθησία και οργή όταν μας εξαπατούν και μας εμπαίζουν οι πολιτικοί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν μπορουν να μας κρινουν οι σφαγεις της Ευρωπης που τον ιδιο το λαο τους τον κρατουν σκλαβο και δουλο.Ναι ρε τρωμε και πινουμε συνεχως,βριζουμε και ζηλευουμε ο ενας τον αλλο,κοιταμε την παρτη μας και την καλοπεραση μας,ειμαστε αναρχοι και πιστοι του Χριστου του αληθινου Θεου.Αλλα οταν καποιος μας κοιταξει στα ματια και με ψηλα το κεφαλι θα μας ζητησει βοηθεια θα γινουμε θυσια γι αυτον.Γιατι εχουμε ψυχη ρε γουρουνια,γιατι ακουμε Μπιθικωτση και Θεοδωρακη,γιατι σας μαθαμε τι θα πει ανθρωπος,γιατι καταργησαμε την δουλεια 2500 χρονια πριν,γιατι ο Παπανικολαου ηταν ελληνας,ο Μεγας Αλεξανδρος,ο Ελυτης,ο Παπαδιαμαντης,ο Λεωνιδας,ο Αχιλλευς,ο Ιπποκρατης,ο Πυθαγορας,ο Σωκρατης,ο Ομηρος και αλλοι πολλοι που διχως αυτους τωρα θα ανακαλυπτατε τη φωτια.Γιατι στο DNA μας υπαρχει η σφραγιδα του Θεου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μια χαρά τα λέει ο Γερμαναράς, εμένα τουλάχιστον με αφορούν σχεδόν όλα.
    Επειδή δε μας αρέσει να μα βάζουν στη θέση μας (εγωιστές γαρ) το ρίχνουμε στις πατριωτικές κορώνες, στο ναζισμό και τα τοιαύτα και καθαρίσαμε, τους σκίσαμε τους Γερμαναράδες.
    Εύγε πατριώτες, αλλά το μάρμαρο εμείς θα το πληρώσουμε, θέλουμε δεν θέλουμε, με η χωρίς δάχτυλο, περήφανοι και μη, μάγκες και βλάκες, δεξιοί και αριστεροί, άντε περαστικά μας και μη ξεχνιώμαστε υπάρχει και ο ΛΟΥΑ ΛΟΥΑ για τη συνέχεια, αν δεν τα καταφέρουμε.

    ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν μου επιτραπεί μια παρατήρηση και ερώτηση στον πρώτο σχολιαστή, που για μένα ο τρόπος του δείχνει ακριβώς την εικόνα του Έλληνα που το Focus περιγράφει. "..δε θα δεχομουν απο κανένα ημιμαθή αλλοεθνη.." ".. που καποιοι στα ευρωπαικα σαλονια ΑΚΟΜΗ δεν εχουν βρει την πολιτιστικη τους ταυτοτητα.."

    Η ερώτηση που σπάει καρυδια είναι, τι εννοείς με το: Μήπως είδες εσύ τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολλοί συμπολίτες μας δεν είναι ελεύθεροι πολίτες, έτσι κάθε 4 χρόνια δεν αποφασίζουν ελεύθερα ποιους θα εκλέξουμε κυβερνήτες . Μια λύση θα ήταν να είχαν δικαίωμα ψήφου μόνο ελεύθεροι πολίτες . Βαρέθηκα να προσπαθούμε εξηγήσουμε τα αυτονόητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ποιος έχει κάνει την μετάφραση;

    Πολύ ασχοληθήκαμε με ένα άρθρο ενός περιοδικού-φυλλάδα, το οποίο δεν λέει και τίποτε ιδιαίτερο. Το επίπεδό της "δημοσιογραφίας" αυτής είναι υπάρχει παντού.

    @ Μακεδόνα

    "Ας επιστρέψουν τα κλεμμένα με τα οποία οικοδόμησαν την "μεγάλη" Γερμανία"

    Η αμετροέπεια ήταν πάντα χαρακτηριστικό της φυλής μας. Από τα "κλεμμένα" έκτισαν την μεγάλη Γερμανία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ;
    Με κάτι τέτοια γινόμαστε περίγελως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η αλήθεια κάπου βρίσκεται στή μέση. Δέν αδικώ τούς Ευρωπαίους πού δουλεύουν σάν τά σκυλιά, δέν έχουν νυχτερινή διασκέδαση καί πειθαρχούν στούς νόμους τους μέ θρησκευτική ευλάβεια γιά τήν ειρωνική τους διάθεση.

    Αλλά έχουν ξεχάσει, κυρίως γιατί δέν τούς τό θυμίζουμε, ότι εδώ καί 2.500 χρόνια εμείς φυλάμε τά σύνορα της Ευρώπης καί βρισκόμαστε σέ ένα διαρκή πόλεμο μέ τούς ασιάτες.

    Καί κατά τήν αρχαιότητα καί κυριώς στήν διάρκεια του Μεσαίωνα υπήρξαμε ο κυματοθράυστης των βαρβαρικών επιδρομών οι οποίες κάλλιστα θά μπορούσαν νά έχουν σβήσει τήν Ευρώπη από τόν χάρτη των πολιτισμένων χωρών.

    Καί είμαστε εμείς καί οι υπόλοιποι βαλκάνιοι πού πληρώσαμε τό τίμημα της φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων μέ 500 χρόνια σκλαβιάς από τούς βάρβαρους οθωμανούς, πού γιά μένα μακάρι νά είχαν νικήσει στήν Βιέννη γιά νά τούς γνωρίσουν καί οι δυτικοευρωπαίοι καλύτερα.

    Δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα σέ εμπόλεμη κατάσταση μέ τούς ασιάτες γείτονες (Πόλη 1942, 1955, 1964, Κύπρος 1974, Θράκη, Αιγαίο ...) οι οποίοι σάν νέο όπλο έχουν βρεί τήν προώθηση πρός τήν χώρα μας αλλά καί πρός τήν Ευρώπη εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, οι οποίοι αποτελούν τόν αργό θάνατο των ευρωπαϊκών χωρών.

    Καί τό τίμημα είναι νά ξοδεύουμε υπέρογκα ποσά γιά τήν φύλαξη αυτών των συνόρων στίς πολεμικές τους βιομηχανίες, πού καί αυτό κατά τυχη τό αγνοούν.

    Καί ενώ στίς δύσκολες καταστάσεις τρέχαμε νά βοηθήσουμε τήν πολιτισμένη Ευρώπη καί χύναμε ποτάμια αίμα (Α' καί Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος) σάν αντάλλαγμα εισπράξαμε αχαριστία, αδιαφορία καί εχθρότητα
    μέ αποκορύφωση τήν γενοκτονία των Ρωμιών του 1922.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κάπου έχουν δίκιο, κάπου έχουν άδικο. Κάπου λένε μεγάλες αλήθειες και κάπου λένε μεγάλες μ@λ@κίες. Ίσως αν το άρθρο αφορούσε την Ελλάδα του '70 ή του '80 να ήταν κάπως πιο σχετικό με την πραγματικότητα.
    Το ότι οι περισσότεροι έλληνες κάνουν 2 και 3 δουλειές δεν το βλέπει κανείς; Το ότι τα νυχτερινά μαγαζιά που ήταν φουλ κάθε βράδυ και τώρα δουλεύουν μόνο Παρασκευή και Σάββατο δεν λέει κάτι; Το ότι ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ όπως...τους τουρίστες που παλιά κοροϊδεύαμε (πχ 3 ντομάτες, 2 φέτες καρπούζι αντί για 2 κιλά ντομάτες και 2 καρούζια για να... "βρίσκονται") δεν το πρόσεξε κανείς; Τους μισθούς μας και τις τιμές των καταναλωτικών αγαθών δεν ξέρουν να τα "μεταφράσουν" στις δικές τους μισθολογικές και καταναλωτικές δυνατότητες να δουν τι τραβάει ο κόσμος που κατά την άποψη τους "χορεύει συρτάκι";
    Έχει πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα ο αρθρογράφος ή η έρευνα του ήταν να δει το "Ποτέ την Κυριακή"; Του φαίνεται και περίεργο που γράφουμε ελληνικά και δεν κάνουμε τη γραφή μας λατινική;;!!! Πόσο μαλάκας μπορεί να είσαι; Να πούμε και στους κινέζους και στους άραβες να αλλάξουν μην τυχόν και χαλάσει η ομοιομορφία!
    Τέλος πάντων. Άστους να λένε. Για 'μένα αυτή η κρίση είναι ότι καλύτερο συνέβει στην Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια γιατί όταν σε έχουν όλοι στη μπούκα και σ'τη λένε, όταν τα οικονομικά είναι τόσο χάλια που δεν περισσεύουν ούτε για να κλέψει ένας καημένος υπουργός, όταν έχεις πιάσει πάτο με λίγα λόγια τότε μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας. Ίσως χάρη σ'αυτή τη κρίση να αξιωθούμε να δούμε τους πολιτικούς να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ fstav

    Συμφωνώ μ' αυτά που λες, αλλά η πολιτική δεν γνωρίζει ηθική, φραγμούς, αναστολές και ευγνωμοσύνες. Άλλωστε, γιατί τα άρθρα αυτά κι ένα ηλίθιο βίντεο που είδα κάπου (δεν θυμάμαι πια, για να είμαι ειλικρινής), το οποίο μας σατιρίζει με τον χονδροειδέστερο τρόπο, να μην είναι "παραγγελιά" των Τούρκων. Ιδιώτες τα γράφουν/γυρίζουν, όχι το κράτος. Εκτός αυτού, ο σοβαρός γερμανικός τύπος τα "έχωσε" άσχημα στο περιοδικό FOCUS.

    >οι οποίοι σάν νέο όπλο έχουν βρεί τήν προώθηση πρός τήν χώρα μας αλλά καί πρός τήν Ευρώπη εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, οι οποίοι αποτελούν τόν αργό θάνατο των ευρωπαϊκών χωρών.<

    Οι μετακινήσεις μεγάλων πληθυσμιακών φύλων δεν είναι καινούρια και άσχετα προς τα αίτια, το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο: Η καταστροφή του προϋπάρχοντος πληθυσμού. Η Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία απ' αυτά τα φύλα έσβησε, τις ορδές των βαρβάρων, που μετακινούνταν είτε από έλλειψη τροφής, είτε πιεζόμενοι από άλλους λαούς, ισχυρότερους.

    Η μαζική εισβολή Ευρωπαίων στην Αμερική και την Αυστραλία, είτε πήγαν αναγκαστικά σαν εξόριστοι εγκληματίες, είτε για να βρουν την τύχη τους, είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του πολιτισμού των ιθαγενών της Αμερικής και την εξόντωσή τους, όπως και την εξόντωση των Αβορίγινων της Αυστραλίας.

    Σήμερα, οι λαθρομετανάστες έρχονται να βρουν "ψωμί" (ή προωθούνται για άλλους λόγους εδώ) σε μία χώρα χρεοκοπημένη. Οι Ευρωπαίοι αδιαφορούν, συμμαχούν με τους Τούρκους, οι οποίοι τους προωθούν, μέχρι που ο Γιωργάκης θα τους κάνει Έλληνες υπηκόους. Τότε, εφοδιασμένοι πια με ευρωπαϊκό διαβατήριο, θα μπορούν να μετακινηθούν ελεύθερα προς χώρες που έχουν να τους δώσουν περισσότερα από το τίποτε που τους προσφέρει η Ελλάδα.
    Ίσως αυτό γίνει αιτία να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ (απείλησαν και την Ισπανία πρι δύο χρόνια για τον ίδιο λόγο), αλλά θα "φάνε" αρκετούς απ' ατούς του "Έλληνες" θέλοντας και μη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα σε όλους.

    Τυχαίνει να εργάζομαι σε Γερμανική εταιρία (ζω στην Ελλάδα ωστόσο - Αθήνα για να ακριβολογώ) και έχω μια καθημερινή κυρίως τηλεφωνική επαφή μαζί τους.

    Πάνε 6 χρόνια που εργάζομαι για αυτούς και έχω καταλάβει αρκετά από αυτά που νιώθουν για εμάς.

    Πέρα τούτου υπάρχει με αρκετούς από εκείνους μεταξύ μας μια "φιλία" (δεν πιάνονται ποτέ φίλοι οι Γερμανοί...) και συζητάμε και άσχετα από τη δουλειά πράγματα.

    Για να μην σας κουράζω. Το περιοδικό "focus" λέει αυτά που ενστερνίζεται η πλειοψηφία των Γερμανών για εμάς.

    Μας θεωρούν σπάταλους, χαβαλέδες, απείθαρχους, υπερβολικούς και ότι μεγαλοπιανόμαστε.

    Δεν έχουν άδικο μέχρι ενός σημείου. Ωστόσο δεν είναι και εκείνοι τέλειοι.

    Για να κλείσω,

    όταν ένας "φίλος" Γερμανός προχθές στο τηλέφωνο (που είναι και φιλέλληνας) μου ζήτησε συγνώμη για λογαριασμό ορισμένων ανεγκέφαλων όπως μου είπε Γερμανών δημοσιογράφων...στο τέλος μου "πέταξε"...

    εσύ ρε φίλε Λουκά θα πλήρωνες χωρίς την όποια διαμαρτυρία τη πιθανή χρεοκοπία της...Αλβανίας;;;

    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    (Η απάντησή μου ήταν πως η Ελλάς δεν είναι Αλβανία...) αλλά έλα ντε που δεν ξέρω τι είναι εδώ που τη φτάσανε (φτάσαμε) ;;;

    Φιλικά προς όλους / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
    Επί δεκαετίες αφήνουμε τους κλέφτες να διαχειρίζονται τον πλούτο αυτής της χώρας, τα δικά μας λεφτά, αδιαφορώντας για το ότι μας κλέβουν, και ξαφνικά θυμώσαμε με τους Γερμανούς που μας χρωστάνε λεφτά;
    ΜΑ ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλύτερη περιγραφή του νεοέλληνα δεν έχω διαβάσει!

    Και γι'αυτές τίς αλήθειες,κόντέψαμε να κηρύξουμε τον πόλεμο στη Γερμανία?

    Η αλήθεια πονάει παιδια!

    Βολεύει βέβαια και τα ντόπια λαμόγια η αντιγερμανική υστερία,αντί να κυνηγάμε τους κλέφτες που γέμισαν την Εκάλη και τη Μύκονο με βίλλες απο τα λεφτά του Ελληνικού λαού,μας φταίνε οι Γερμανοι!

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Λέει αλήθειες το κείμενο. Συμφωνώ και με το Σάββα ότι αντιδρούμε καθ' υπερβολήν. Περισσότερο ενοχλήθηκα βλέποντας ανθρώπους που ποτέ τους δεν νοιάστηκαν πραγματικά για την Ελλάδα να το παίζουν δήθεν θιγμένοι πατριώτες, παρά με τις γερμανικές επιθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. GIATI VILES MEILAS .KATHE VILA EXEI TO XORIO TIS POLES VILITSES KAI OXI VILITSES ANAP SIXTYRIA ME EPIKOUROUS INOPAKISTANOUS FILOKSENOUMENOUS .TO ANAPSYKKTIRIO EISRXOMENO SE OFF SHORS BOULGARAKIKI ETAIREIA ANAVATHMIZETE SE ASRAM AGIOI TON AGIO OLA ENERGEIA OOFFSHORE SPIRITUALITY,KAI GAIDOROSKOUFIKIA TAXTIKI ROUFIANEPSE OSO MBORIS ESTO KAI THN XORA SOU TELEIKA THA SE POUN KALO MATHITI.TI KAI AN SE POUN OI ALLOI TSOGLANH ,ESY PEZIZ .TSOGLANI EINAI TOTE POU KYNISANE TA AGALMATE KAI DEIRAN TA TSOGLANIA .EINAI I ORA POU PALI THA BGOUN STOUS DROMOUS TA PAIDIA POU tous ELEGAN ALOITES ESTO KAI AN EXOUN MEGALOSI MAZI ME TIN KAINOURGIA GENIA .KOYFALES KOUFALES KOYFALES ERXONDE KREMALES Talos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προς Zanglos.

    Αγαπητε φίλε κατ αρχην με συχωρείς για την καθυστερηση απαντησης,τωρα ομως ειδα την αναφορα σου προς εμε. Παραδεχομαι οτι καποια απο τα στοιχεία που καταθετει το αποσπασμα με χαρακτηρίζουν, οπως και πολλους φίλους συμπατριωτες κ χαίρομαι ιδιαίτερα γι αυτο.Κατα τα άλλα, διαβαζοντας αρκετό καιρό το ιστολόγιο,είναι η πρώτη φορά που καταθέτω σχόλιο,πιστη μου είναι δε, οτι η δυνατότητα καταχωρησης σχολίου δε σημαίνει και την υποβάθμιση του blog σε ενα κοινό chat που μπορεί ο καθενας να αντικρούει τον άλλον με βάση τις εγωιστικές του αντιλήψεις κ χωρις ουσία.. γιαυτό το λόγο δε θα αναφερθω σε περισσότερα ζητωντας βέβαια συγνωμη απο τους διαχειριστές κ τους υπολοιπους σχολιαστες για το χωρο που κατελαβα μόλις, για να απαντησω σε ένα ανούσιο κατ εμε σχόλειο.. όσο για την ταυτοτητα σου καταλαβαινει κανεις απο αυτα που γραφεις στην καρτέλα επαφής..

    Ευχες για ένα υπέροχο βράδυ!
    Δημητρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ρε παιδιά συνέλληνες , τι μας κόφτει εμάς τι γράφουν οι Γερμανοί ή τι πιστεύουν για μας ! Μήπως τους ζητήσαμε δανεικά ? ΟΧΙ. Μήπως δεν είμαστε εντάξει και με το παραπάνω σε ένα μικρό δανειάκι που πήραμε πριν μερικά χρόνια , ετσι για να μην ξεμείνομε καμιά νύχτα στα μπουζούκια? ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΝΤΑΞΕΙ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΙΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ! Μήπως δεν έχομε λύσεις για τα εξαγώγιμα προϊόντα μας ? Πελάτες να δούνε τα μάτια σας , περιμένουν στη σειρά και πληρώνουν όσο - όσο . Δεν τους αρέσουμε μια φορά , δεν μας ερέσουν δέκα . Μόνο να θυμούνται πως όταν εκδώσουν το νέο ομολογιακό τους δάνειο , τώρα με κάτι κ...σφιξούρες που έχουν, εμείς δεν πρόκειται να τους καλύψουμε !! Δεν αγοράζουμε Γερμανικό ομόλογο , μακάρι να φθάσει το σπρέντ 1000 μονάδες σε σχέση με το Ελληνικό!! Τώρα βέβαια αν τους εκβιάσουν άγρια τίποτα Ισπανοί , Ισραηλινοί και δεν τους στέλνουν κανα καρπούζι μεθαύριο την άνοιξη , εμείς κάτι θα κάνομε ,για να καταλάβουν τι καλά παιδιά είμαστε και πόσο μας αδικούν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ayto einai to onlline sxolio kai oxi ayto pou grafei to periodiko.
    alhtheia th metafrash poios thn akane, einai ligo eleiphs.
    pantws einai alhtheia oti h glwssa kokala den exei alla kokala tsakizei an kai se polla pou grafei to focus den mporw para na symfoneisw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επειδή το μυαλό μου κοντεύει να εκραγεί, θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα κι όποιος θέλει μου απαντάει :
    1.- Αφού είμαστε απατεώνες, άθλιοι, μιζαδόροι, απολίτιστοι, γελοίοι και τεμπέληδες, ΓΙΑΤΙ όλοι ασχολούνται μαζί μας ? (εννοώ τις υποτιθέμενες υπερδυνάμεις, ΗΠΑ, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο – μέχρι και τηλεδιάσκεψη έκαναν για το χατίρι μας). ΓΙΑΤΙ όλοι οι άθλιοι γείτονες προσπαθούν να κλέψουν από μας, άλλος ένα κομματάκι ιστορία, άλλος ένα ονοματάκι, άλλος ένα νομό, κλπ, κλπ). Απ’ ότι ξέρω, με τον αδύναμο δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ.
    2.- Απ’ ότι έχω καταλάβει, όλα τα κράτη του πλανήτη, των υπερδυνάμεων συμπεριλαμβανομένων (οι προαναφερόμενες συν η Ρωσία, συν η Ιαπωνία, κλπ. κλπ) έχουν εξωτερικό χρέος και ελλείμματα μεγάλα. Με την φτωχή και μπερδεμένη μου σκέψη (δεδομένου ότι είμαι Ελληνίδα, άρα και όλα τα προαναφερόμενα), συμπεραίνω ότι όλοι αυτοί, κι εμείς μαζί, ΚΑΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΧΡΩΣΤΑΝΕ. Όμως δεν υπάρχει χρέος παρά μόνο απέναντι σε κάποιον άνθρωπο, ή σε κάποια χώρα. Μπορεί κάποιος να μου πει ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ?????
    3.- Αληθεύει ότι η Ελλάδα έχει αμύθητο ορυκτό πλούτο ??? (Πετρέλαιο, ραδόνιο, όσμιο (πχ στα Ίμια), ουράνιο, κλπ. Γιατί δεν τον εκμεταλλευόμαστε για να γίνουμε εμείς η χώρα στην οποία χρωστούν όλοι ???? Για να φτιάξουμε τα δικά μας οπλικά συστήματα και τον καλύτερο στρατό και να μην μας κουνιέται κανείς ? Για να πάρουμε το αίμα και την υπερηφάνειά μας πίσω? Γιατί ο καλλίγραμμος αντιπρόεδρος στην Βουλή επέμενε ειρωνικά ότι το Καστελόριζο δεν έχει πετρέλαιο ??
    4.- Αληθεύει, και αν ναι, γιατί συνελήφθησαν Έλληνες πολίτες στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα – που επρόκειτο να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο κατά της λαθρομετανάστευσης στην πλατεία Αμερικής - και δεν αντέδρασε κανένας πολιτικός φορέας ? (ούτε αναφέρθηκε από κανένα μέσο μαζικής βλακείας) ?

    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και 2 διαπιστώσεις :
    1.- Το άρθρο του FOCUS σε αρκετά σημεία μπορεί να έχει δίκιο, αν και ακολούθησαν και πολύ χειρότερα (το άθλιο βιντεάκι της κρατικής τηλεόρασης, η διαφήμιση βρετανικής εταιρείας με τον Παρθενώνα, κλπ και ‘αλλα που έρχονται), όμως το σπίτι μου μπορώ να το βρίζω μ ό ν ο ε γ ώ, όχι ο ξένος, και ειδικά όχι αυτός που μου το έκλεψε και κατέκαψε. Άρα ας το βουλώσουν οι υποτιθέμενοι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι (ξεχνούν η Ευρώπη από πού πήρε το όνομά της, ή δεν το ξέρουν καν, ή δεν το ξέρουμε ίσως και εμείς ?) Προσωπικά αδιαφορώ για την κακογουστιά τους, εδώ πήρε φωτιά το σπίτι μας, με την ηλιθιότητα του γείτονα θα ασχολούμαι.. Όμως αφού βγάλαμε τα άπλυτά μας στην φόρα, τι να περιμένουμε..
    2.- Δεν πιστεύω ότι έχουμε έλλειμμα πολιτικής στην μικρή μας χώρα (χώρα, όχι χώρο). Πιστεύω ότι η πολιτική έχει έλλειμμα ανδρισμού. - Όποιος επιθυμεί να εμπλακεί στον πολιτικό βίο της χώρας, παρακαλώ ας αφήσει τον ανδρισμό του στην άκρη, αν είχε ποτέ. - Κουράστηκα, απηύδησα να βλέπω αυτά τα ευνουχισμένα ανδρείκελα με τις θέσεις εξουσίας, να ορίζουν την μοίρα μου, να περιφέρονται κλαψουρίζοντας σαν τα κοριτσάκια με τα σπίρτα και να παρακαλούν για δανεικά, αφού πρώτα έχουν θάψει την ίδια τους την χώρα (έχουμε διαφθορά κλπ, κλπ.). Υπάρχουν άντρες πραγματικοί σ’ αυτήν την χώρα, με λόγο και υπερηφάνεια, θάρρος, ψυχική δύναμη, τόλμη, αποφασιστικότητα και εντιμότητα, όμως η πολιτική σαν σύστημα τους πετά έξω. Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε αυτό το σύστημα ? Η Βουλή είναι γεμάτη θηλυκοποιημένους «άντρες» (δεν αναφέρομαι στον σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προτιμώ σε θέση εξουσίας έναν έντιμο ομοφυλόφιλο παρά έναν ψεύτη δειλό και κλαψιάρη ετεροφυλόφιλο) και «αρσενικές» γυναίκες, παρατηρήστε τους και θα καταλάβετε τι εννοώ. Φορούν τα ακριβά και πολλές φορές κιτς κοστούμια τους παριστάνοντας τους άνδρες, ενώ το βλέμμα τους είναι φοβισμένο, άτολμο και δειλό. Προτείνω να ξεκουμπιστούν, κι ας πάρουν και τα κλεμμένα μαζί τους, ο Έλληνας δεν χρειάζεται πολλά για να ζήσει καλά. Θα τα φτιάξουμε από την αρχή, αρκεί να ξεφορτωθούμε τους κλέφτες. Να φύγουν, να τους αφαιρεθεί η ιθαγένεια, και να μην μνημονεύσουμε ποτέ το όνομά τους. Να γίνουν σκόνη στον άνεμο, σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Και ας είναι τόσο πολλοί. Δεν θα λείψουν από κανέναν. Να πάρουν την ατολμία τους και να πάνε στα τσακίδια.
    Τι να πω, κρίμα.

    ΡΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αγαπητέ σκαλ από την πολύ οργή έγραψα για τις βάρβαρες πρασινομπλέ φυλές :
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/02/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγαπητέ σκαλ, από την πολύ οργή έγραψα για τις βάρβαρες πρασινομπλέ φυλές, το οποίο νομίζω σας έστειλα:
    http://ellinikesaxies.blogspot.com/2010/02/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να είμαστε και λίγο σοβαροί. Τι έγινε σε τελική ανάλυση θέλησε ο τάδε δημοσιογράφος να π@@@@η την Ελλάδα και δεν του κάθησε? Τον ενόχλησαν τα φαγάδικα επειδή του πέφτουν τα σάλια και μέσω αυτών οι έλληνες θρ΄φουν τισ οικογενειές τους και σπουδάζουν τα παιδιά τους? Δεν διάβασα να λέει κατι για τους πολιτικούς της χώρας γιατί ίσως τα κλεμένα τα τρώνε μαζί. Δεν μας είπε τι έγινε το '40 που αφάνισαν τους έλληνες. Δεν είδε το φιλότιμ και την φιλοξενία του έλληνα. Τον εννόχλησαν τα αρχαία ελλήνικά, τον ενόχλησαν οι εικόνες τον ενόχλησε η γραφή και αν ο ελληνας γλεντάει. Σιγά το άρθρο!!! Η γιαγιά μου έλεγε όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Τι να πω μεγάλη φιλοσοφία!!! Που να πρωτογελάσεις τόσο πολύ του κάθετε στο στομάχι ένασ λαος? Ως προς τι άραγε τα έγραψε? Φυσικά όχι για να μας συνετίσει..... Αν νομίζει ότι αυτοί είμαστε βοηθειά του. Ας πιει στην υγειά του μια μπύρα γιατι το νερό τους κάθετε στο λαιμό. Δεν έχω διαβάσει πιο ηλίθιο αρθρο ούτε τα παιδιά του νηπιαγωγείου δεν θα σχολίαζαν μια χώρα κατ' αυτόν το τρόπο . Μεγάλη φιλοσοφία βρε μεγάλε!!! Την σκεπτόσουν χρόνια?
    Χαιρετώ σας
    Δάφνη από Καναδά.
    Υ.Γ. Πάντως πολύ γουστάρω να τους καθόμαστε στο στομάχι γιατι συμαίνει ακόμα έχουμε τσαγανό.
    Και η Ελληνικη Σημαία κυματίζει παντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. http://www.youtube.com/watch?v=TEA8n4TbP6A


    Πολύ σπέσιαλ βιντεάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. TO POIO ILITHIO KEIMENO POU EXEI DIMOSIEYTHEI GIA TIN ELLADA APO TIN EPOXI TIS DEUTERIS PRESVEIAS TOU LOUTPRADOU TIS KREMONAS1DIASTERVLONEI KAI MEGALOPOIEI YPARXONTA PROVLIMATA.EXO TIN ENTIPISI OTI VEVAIONEI TIN XTESINI MOU THESI GIA ENA KOMPLEKSI KO ATOMO ME "PROVLIMATA" TA OPOIA MALLON DEDN TA ELYSE ME TIN EPISKEPSI TIS ELLADA KAI TORA PNEI MENEA!KAI TO SYMLEGMA KATOTEROTITAS TO OPOIO OLOFANERA EXEI APODIEKNUETAI APO TIN ANAFORA STA ARXAIA ELLLINIKA. LOGIKO EINAI TA GEMANAKIA NA MIN DIDASKONTAI ARXAIA GOTHIKA GIATI TI EIDOUS LOGOTEXNIA EIXE AUTI AUTI I GLOSSA? MONO TIN METAFRASI TIS AGIAS GRAFIS KAI AUTI OXI OLOKLIRI (LEIPOUN TA 2 PROTA VIVLIA TON "VASILEON" APO TIN PALAIA DIATHIKI) I EIRONIA EINAI OTI O AREIOS (OPDADOS TOU BAIRESIARXOU AREIOU) METAFRASTIS TIS AGIAS FRAFIS DEN TA METAFRASE GIA NA MIN EKSAPSEI GIA NA MIN EKSPSEI TA FILOPOLEMA PNEUMATA TON SYPMATRIOTON GIATI APO TOITE FAINETAI EIXAN TO HOUI TIS SFAGIS).EKTOS APO AUTO DEN YPARXEI TIPOTA ALLO!EPISIS THA MPOROUSE NA PEI I "DIMOSIOFRAFOS" AN VRIKE ANTISTOIXA STA ELLINIKA TIS LEKSIS "LUSTMORD"= DOLOFONIA GIA DIASKEDASI?
    OMOS AS MOU EPITRAPEI NA KANO MAI PARATIRISI ME OLO TO SEVASMO RPOS OLOUS TOUS PAREISTAMENOUS TOSO DISKOLO EINAI NA MAZEUTOUME 5-6 ATOMA NA TIS KANOUME AUTIS TIS DIMOSIOGRAFOU MIA MISINIS KAI NA TIS PAROUJME OTI EXEI KAI DEN EXEI SE PROSTIMA? STIN TELIKI ANALUSI AN OLOI PISTEUOUN OTI EWIMASTE TA EUKOLA THIMATA THA TO KANOUN PALI! ENO AN KANOUME MIA MYNISI KAI TIS EPIVALOUME TETOIO PRIOSTIMO OSTE NA UYPOXREOTHEI NA EKSKSISEI TO EPAGELMA POUTOUS TAIRAIZEI GIA NA TA VLALEI PERA OLOI OI YPOLOIPOI THA TO KSANSKETOUN PRIN KANOUN KATI TETOIO , DIAFORETIKA OPOS ELEGE KAI O NEXROU AN KANOUME TOUS EUATOUS MAS SKOULIKIA AS MIN PARAPONIOMASTE OTAN OI ALLOI MAS PATANE!
    RPISI THA MPOROUSMA NA KOLISOUJME MAI FOTOGRAFIA TIS "FRONTISMENI" OPOS TIS LIANIS PAPANDREOU PRIN APO MERIKA XRONIA NA DOUME AN TIS ARESEI.SIGNOMI GIA TIN EKTASI...
    Christos Voulgaris apo LOndino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Την μετάφραση του παρπάνω άρθρου έχει κάνει η κ. Παναγιώτα Γιαννοπούλου, οδοντίατρος και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ 24/2/10.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. καλα,οποιος εχει ζησει στη γερμανια,τους,ξερει,μιλω εκ πειρας,οσον για την ελληνηκη γλωσσα,τωρα οι ουγροι εκανα στην στρατιωτικη τους ακαδημια,εδρα αρχαιων ελληνηκων.ΤΥΧΑΙΑ΄.οι καλλιτεροι εργατες στα εργοστασια τους ειναι ελληνες..οι πιο εργατικοι ειναι ελληνες.ας το διαψευσουν.αυτοι το μονο που κανουν ειναι να οργανωνουν καλα οτι κανουν ,γι αυτο και τα εγκληματα τους ειναι τοσο αποτελεσματικα.δεν χωνεψαν ποτε,οτι σε οτι μαθαινο στο σχολειο ,ολα τα εχουν ανακαλυψει ελληνες.τι πολιτισμο εχουν να μας δειξουν.το μονο που κανουν καλα ειναι να κρατουν τους ορκους τους..και ειδικα στο φυρερ.ε ο ελληνας δεν εχει φυρερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Εγώ ξέρω ότι όποιος διαθέτει δημόσιο λόγο, οφείλει να προσέχει και να σέβεται κανόνες δεοντολογίας. Οσο σεβαστή είναι η διατύπωση απόψεων και η ελεύθερη έκφραση, άλλο τόσο σεβαστή πρέπει να είναι η έκταση κριτικής ώστε να μην υπερβαίνει τα όρια και εκτρέπεται σε προσβολή προσώπων, εθνοτήτων, κουλτούρας και θρησκειών. Οποιοι αγνοούν αυτούς τους κανόνες, ευτελίζουν οι ίδιοι τον δημόσιο λόγο τους.
    Κατά τα άλλα, ας προσέχουμε και εμείς οι Ελληνες την προς τα έξω εικόνα που προβάλουμε γιατί δίνουμε σίγουρα λαβή σε άλλους που παραμονεύουν να μας λοιδωρήσουν. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. >ε ο ελληνας δεν εχει φυρερ.<

    Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος: 28 Φεβρουαρίου 2010 7:47 μ.μ.

    " Από τα "κλεμμένα" έκτισαν την μεγάλη Γερμανία και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ;
    "

    Ακριβώς ετσι οπως τα λες ... σε χρόνο ρεκόρ μόνο έτσι γίνεται . Οταν το μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Γερμανίας (το Αμβούργο) καταστράφηκε κατα 70% και το αμεσως επόμενο (Δρέσδη) το ίδιο , Βερολίνο το ίδιο , υπόλοιπη Γερμανία το ίδιο ... οταν καταστρέφονται οι υποδομες μιας χωρας και στην επόμενη δεκαετία υπόκειτε σε παγκόσμιο οικονομικό εμπάρκο ... πως νομίζεις αναστηλώθηκε ;

    "Αμετροέπεια" ; Περίγελος ;
    Κάθε άλλο αγαπητέ ... Θα ΄λεγα μάλιστα πως είμαι πολύ μετριοπαθής σ΄όσα λέω , επίσης δεν γινεσαι περίγελος λέγοντας την αλήθεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.