13/2/10

Oι Γερμανοί φορολογούμενοι αρνούνται να πληρώσουν τις σπατάλες και τις πρόωρες συντάξεις των Ελλήνων

Η Ανγκελα Μέρκελ με τον ηγέτη των «Ελεύθερων Δημοκρατών» και υπουργό Εξωτερικών, Γκουίντο Βεστερβέλε

Αντίθετη και η κοινή γνώμη
Οι διαφωνίες στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό «μπλοκάρουν» τη βοήθεια στην Ελλάδα

Οι έντονες διαφωνίες του εταίρου των Χριστιανοδημοκρατών στον γερμανικό κυβερνητικό συνασπισμό, Ελεύθερων Δημοκρατών, «μπλοκάρουν» την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, ενώ αντίθετη στη χορήγηση βοήθειας είναι και η γερμανική κοινή γνώμη.
Οι βουλευτές των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) απειλούν να την εμποδίσουν να μετατρέψει την «πολιτική στήριξη» που προσέφερε η ΕΕ στην Ελλάδα, σε οικονομική βοήθεια, έχοντας στο πλευρό τους και την κοινή γνώμη, η οποία έχει δεχθεί αρκετές θυσίες τα τελευταία χρόνια και, βεβαίως, δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει τα ελλείμματα των άλλων χωρών.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (για λογαριασμό τoυ καναλιού Ν24) το 71% των πολιτών λέει «όχι» στη βοήθεια, ενώ το 25% δηλώνει «έτοιμο να βοηθήσει την Ελλάδα με τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων».
Ενδεκτικά της «ψυχολογίας» των Γερμανών πολιτών είναι τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του περιοδικού Stern, στην οποία το 62% των ερωτηθέντων εξέφρασε την ανησυχία του για το χρέος και το 59% το φόβο ότι θα χάσει τη δουλειά του.
Ο γερμανικός κυβερνητικός συνασπισμός δοκιμάζεται από αρκετές εσωτερικές αντιπαραθέσεις, αν και έχει μόλις τέσσερις μήνες ζωής, ενώ η -συνολική- δημοτικότητα και των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση (Χριστιανοδημοκράτες, Χριστιανοκοινωνική Ένωση και FDP) έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2001, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου.
Το μεγάλο πρόβλημα της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ είναι ότι σε αυτή την περίοδο δεν μπορεί να διακινδυνεύσει μία ενδεχόμενη ρήξη με το FDP, ενώ μάλιστα το κρατικό χρέος είναι σε επίπεδο-ρεκόρ μετά τις μειώσεις φόρων που έγιναν ώστε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία να βγει από τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τον Μάιο, γίνονται περιφερειακές εκλογές στο -πολύ κρίσιμο πολιτικά- κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλία, όπου η Χριστιανοκοινωνική Ένωση συγκυβερνά με το FDP.
Αν τυχόν CSU και FDP χάσουν στις εκλογές από τους Σοσιαληδημοκράτες, τότε ο κυβερνητικός συνασπισμός κινδυνεύει να χάσει την πλειοψηφία στην άνω Βουλή, κάτι που θα δυσχεράνει το νομοθετικό του έργο, καθώς δεν θα μπορεί το ίδιο εύκολα να ψηφίζει νέους νόμους.
H μόνη διέξοδος για την Ανγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, είναι να «πουλήσει» την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα ως «στήριξη στο ευρώ» και να πείσει την κοινή γνώμη ότι θα επιβληθούν πολύ σκληροί όροι στην Ελλάδα, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του ίδιου του γερμανικού κράτους ή κάποιου έμπιστου αξιωματούχου.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε έχει προτείνει τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Λουκά Παπαδήμο ως ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για την Ελλάδα, ενώ γι΄αυτή τη θέση «παίζει» (με λιγότερες πιθανότητες) και το όνομα του Έλληνα ευρωβουλευτή του FDP, Γιώργου Χατζημαρκάκη.
Newsroom ΔΟΛ

16 σχόλια:

  1. KAI EXOUN DIKIO.....MEGALO DIKIO...OTAN I DIKI MAS POLITIKI KOULTOURA EINAI ASXETH KAI PSIFIZOUME XARAMOFAIDES, GIATI NA MAS PLIROSH O GERMANOS FOROLOGOUMENOS POU PRAGMATI DOULEVI SKLHRA KAI DIKEA KAI APO MIA KATESTRAMENH GERMANIA ME TH BOHTHIA XILIADWN METANASTWN DHMIOURGH MIA YPERDYNAMH.....GIA NA PLHROSH TA SPASMENA TOU SHMITH, MHTSOTAKH KAI KARAMANLH ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 30 χρονια μας πληρωνουν οι Γερμανοι, μεχρι ποτε θα μας πληρωνουν για να τεμπελιαζουν τα ρεμαλια οι δημοσιοι υπαλληλοι και να κανουν απεργιες? Να μας πεταξουν εξω απο την ΕΕ και να παμε να κανουμε συνομοσπονδια με το Τατζικισταν (οπως θα'λεγε καποιος σχολιαστης) και να χορευουμε ολοι μαζι τσιφτετελια στα τραπεζια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουν κανένα δίκιο! Η SIEMENS που λάδωνε΄-όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ'όλο τον κόσμο- για να παίρνει αναθέσεις αφήνοντας έξω τις άλλες εταιρείες, οδηγώνταε σε μαρασμό τις Ελληνικές -έστω την intracom- ήταν Ελληνική ή Γερμανική; Οι πολυεθνικές που οδηγούν σε μαρασμό τους Έλληνες μικρομεσαίους π.χ. PRACTIKER, ALDI, όπου όλοι μας, κι΄εγώ, ακουμπάμε τα λεφτά μας με συνέπεια να κλείσουν χιλιάδες μικροί έμποροι, τι είναι, Ελληνικές ή Γερμανικές; Είχαμε Ελληνικές βιομηχανίες όπως PITSOS, IZOLA με ποιοτικά ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες.. η SIEMENS εξαγόρασε την Πίτσος και τώρα το χρήμα των Ελλήνων πάει στη Γερμανία. Πως δόθηκε επί οικουμενικής η ψηφιοποίηση του ΟΤΕ σε Γερμανική εταιρεία; με διαγωνισμό ή μήπως με... ανάθεση; Το αεροδρόμιο των Σπάτων τι είναι; Ελληνικών ή Γερμανικών συμφερόντων; Ο μισθός του Έλληνα είναι το 1/2 ή 1/3 του Ευρωπαίου, αλλά μας πουλάνε τααυτοκίνητά τους στην ίδια τιμή... δηλαδή 1200 κιλά σίδερο και μερικά ηλεκτρονικά, με το κέρδος, τα αγοράζουμε 15000 ευρώ. Ο πρόεδρος της TOYOTA είχε δηλώσει ότι μπορεί να πουλήσει πολύ πιο φθηνά τα αυτοκίνητα της TOYOTA,αλλά δεν το κάνει για λόγουςπου εξήγησε... Γιατί γέρνουν τα γερμανικά υποβρύχια; Οι Έλληνες εργάτες δεν συντέλεσαν στην ανάπτυξη της Γερμανικής Οικονομίας; Αλλά και όλα αυτα να μην ισχύουν, οι Γερμανοί δεν ήταν που από το 1941 μέχρι το 1945 επιτέθηκαν πολεμικά απρόκλητα και άδικα στην Ελλάδα, σκότωσαν χιλιάδες άδικα, έκαψαν πόλεις και χωριά, κατέστρεψαν υποδομές, γέφυρες, βιομηχανία, βούλιαξαν πλοία και δανείσθηκαν επίσημα από την Ελλάδα ποσά που φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ στο www.noiazomai.net αποδεικνύεται ότι με τις αποζημιώσεις και επανορθώσεις το ποσό ανέρχεται σε 70 δισεκατομμύρια ευρώ. Ας μας επιστρέψει η Γερμανία τα δανεικά, ας μας αποζημιώσει για το κακό που μας έκανε και τότε αφού μας ζητάει συγγνώμη εις το διηνεκές θα πω κι΄εγώ ότι ...δίκιο έχουν οιευρωπαίοι. Άλλωστε σ' αυτό το ιστολόγιο έχουν αναρτηθεί άρθρα ότι όλα αυτά είναι "φούμαρα" που αποσκοπούν σε κερδοσκοπία και σε πιέσεις για Εθνικά θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tha mas plironoun mexri na eksoflisoun ta 70 dis. pou mas xrostane.

    Edo emeis pantos alla wlwpoume stin tileorasi kai akoume sto radio :Apofasistike h oikonomiki Boitheia gia thn elleda ean thn xreiastei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. LOL! Γελάω με την καρδιά μου, διότι είτε τους αρέσει είτε όχι θα πρέπει να μας πληρώνουν μια ζωή. Η Ελλάδα, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, τους έδωσε τα φώτα και τώρα, καθώς φαίνεται, τους τα παίρνει πίσω! Αν εμείς πέσουμε θα πέσουν αργά ή γρήγορα κι αυτοί. Κι αν πέσουν αυτοί πάει η ΕΕ, πάνε κι οι Αγγλοσάξονες, πάει η Αμερική, πάει το δυτικο-οικονομικό οικοδόμημα γενικότερα. Πρώτα είχαμε την φούσκα των χρηματιστηρίων, μετά των ακινήτων και τώρα των ομολόγων. Απλά η μοίρα (και τα Αλογο-σκουφο-οικονόμικς) τα έφεραν έτσι ώστε αυτή η φούσκα να σκάσει από την θαυμαστή χώρα μας. Καλά ξεμπερδέματα, λοιπόν, και εις υγείαν των κορόιδων, των φραγκολεβαντίνων εννοείται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 8:58

    στο Τατζικιστάν(κεντρική Ασία) δεν έχει τσιφτετέλια, τα τσιφτετέλια είναι της περιοχής μας.Μην χαρίζουμε στους Τούρκους πράγματα που δεν τους ανήκουν!
    (Κι ο East δεν θα μιλούσε ποτέ για το Τατζικιστάν γιατί εκεί είναι μουσουλμάνοι!)


    (Και κυρίως να διαχωρίζουμε το τσιφτετέλι από τον χορό της κοιλιάς και από το σκυλάδικο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ευρώπη μόλις πέθανε.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς.

    Φάνηκε ότι πολλά πράγματα δεν τα αξίζαμε. Αλλά πράγματι και οι Ευρωπαίοι δεν είναι άμοιροι ευθυνών!
    Όλες αυτές οι εταιρείες Moodys, Goodys κλπ, με τόσους αναλυτές δεν είχαν την ικανότητα να δείξουν, τι αξίζουμε;
    Γιατί μας δέχθηκαν στην Ευρώπη, γιατί μας δέχθηκαν στην Ευρωζώνη;

    Πολλές φορές άκουσα από χείλη αρμοδίων ότι πολλά πράγματα που έγιναν στην Ευρώπη ήταν πολιτική απόφαση. Δεν ήταν μόνο ελληνική πολιτική απόφαση, αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαίων.

    Εγώ συνιστώ ξεφορτωθείτε ευρώ.

    Το ευρώ και η Ευρώπη του πέθανε.

    Δεν θέλω να πείσω κανέναν, μία εκτίμηση κάνω που μακάρι να είναι γραφική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Kai kala kanoun. Emeis oi ellhnes tou exwterikou doulevoume san tous sklavous gia na mporesoume mia hmera thn ebdomada na bgoume na pioume ena kafe kai sthn ellada einai kathe mera epanw sta trapezia na xoreuoun kai meta lene oti einai yperxrewmenoi kai oti o misthos then arketos gia na zhsoun.
    (egw exw na alaxw to khnitomou 3 xronia kai ta gialya hliou alla tosa kai sthn ellada plhrwnoun 500 kai600 eurw kathe xrono gia auta kai meta bgenoun stous dromous kai kanoun apergies giati omisthos den einai arketos.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν αδικούμε τους υπόλοιπους στο να
    μη θέλουν να βοηθήσουν την χώρα μας
    αλλά είναι άδικο να μας συμπεριφέρονται λεκτικά σάν να είμαστε ο χειρότερος λαός στον πλανήτη.Σίγουρα δέν αξίζουμε όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς που αναφέρονται ξένοι δημοσιογράφοι στο
    διαδύκτιο,για εμάς.
    Οταν μιλάνε για τεμπέληδες,ακατά-
    στατους,καλοπερασάκηδες,pings,
    και δεν ξέρω τι άλλο,λένε για όλους εμάς τους Ελληνες,και στην
    παγκόσμια κοινή γνώμη,διαμορφώνεται άποψη. Λανθασμέ
    νη ή όχι ,και τέλος πάντων υπάρχουν κάποιοι Ελληνες που δεν το αξίζουν.
    Στο κάτω κάτω πολλές χώρες χρεωκόπησαν,πρίν δίχως να δοθεί τόσο μεγάλη ''δημοσότητα''
    Στο κάτω κάτω όλοι ήξεραν στην
    Ευρώπη και στην Αμερική τα δημοσιο-νομικά μας και τι καπνό φουμάρανε οι κυβερνήσεις μας τα τελευταία 15
    χρόνια .
    Μάς άφησαν μέχρι το τέλος , έναν
    ολόκληρο λαό, 10.000.000 ανθρώπους
    στά χέρια ανθρώπων σαν του Μητσο-
    τάκη, του Σιμήτη του Καραμανλή και
    του Γ.Παπανδρέου να πορευόμαστε
    καβάλα στο καλάμι .
    Λες και δεν υπήτρχε κανένας καλύτερος να μας πασάρουν μέσα απο τις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες.
    Και δέν φτάνει αυτό, τώρα που όλοι τα γνωρίζουν όλα , ποός έκλεψε, που πήγαν τα κλεμένα,
    και μέσω ποιών, όλοι μας θάβουν
    και περιμένουν σα τα όρνια, να αρπάξουν ότι μπορούν.
    Πολιτισμένοι Ευρωπαίοι και Αγγλωσά-ξωνες όλοι εκεί έξω.
    Μισή ντροπή δική τους μισή δική τους γι'αυτό που πραγματικά είμαστε όλοι μαζί.
    Το μόνο που μας λείπει είναι άνθρωποι έντιμοι στην κυβέρνηση
    και προπάντων να είναι Ελληνες.

    ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραια, ο γερμανικοs λαοs δε θελει να βοηθησει την Ελλαδα. Γιατι, θα μαs τα χαριζαν; Εμειs ζητησαμε να μην εκμεταλευονται την κατασταση μαs και να μαs δανεισουν με λογικα επιτοκια. ΟΧΙ 6,4%. Γιατι οι γερμανοι δανειζονται με 1,5%; εμειs κοροιδα ειμαστε; Κατι δε στεκεται στην ολη υποθεση. Απο εκει που περνουσαμε την οικονομικη κριση ομαλοτερα απο ολουs ξαφνικα χρεωκοπουμε. Καποτε ο Οδυσσεαs ανακαλυψε το Δουρειο Ιππο, τωρα το τεχνασμα αυτο το χρησιμοποιουν καποιοι αλλοι ειs βαροs μαs σε ολουs τουs τομειs.

    Να κανω και μια ερωτηση ασχετη με το θεμα. Αν στη θεση μαs ηταν το Ισραηλ, πωs πιστευεται οτι θ'αντιμετωπιζε τα Σκοπια; Θα σηκωνε τα αεροπλανα του να κανουν μια βολτα πανω απο τα κεφαλια τουs ετσι για να τουs δουν και μονο; ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ. Θ'αφηνε τιs επιχειρησειs του να δουλευουν ακομα εκει και να τουs ταιζουν αντι να τιs φερει μεσα να δουλευουν οι πολιτεs του; Θ'αφηνε να κλεψουν το ονομα του, την ιστορια του η' εστω κ'ενα συμβολο του; Ε ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ. Εμαs μαs βρηκαν ολοι μαλακουs για να μην πω την αλλη λεξη.

    ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΕΒΡΑΙΑ ΔΕΝ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ. ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΙ'ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΙΣΩΣ, ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΣΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ Σ'ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ Η' ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μήπως οι γερμανία μας οφείλει κάτι αποζημιώσεις και επιστροφή χρυσού;;; ή τον χρυσό τον πήραν οι εγγλέζοι;;;(δεν θυμάμαι ακριβώς).Αν κάνουμε απογραφή, μάλλον μας χρωστάνε.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι εγγλεζοι τον πηραν Α.Λ.ο φιλος 9 10 μμ πιο πανω τα ειπε ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βγαινουμε λοιπον στην επετεια και συναμα απαιτουμε να μας τα δωσουν γιατι...γιατι..κ.λΑυτο που θ'πρεπε να κανουμε ειναι να ζητησουμε να παραπεμφθουν σε γερμανικο δικαστηριο οι κλεφτες πολιτικοι μας,αυτοι που εδωσαν την εξουσια σε καθε αμορφωτο ,ανηθικο που το μονο που τον ενδιεφερε ηταν να γεμισει τη σαπια κοιλια του και να αναδειξει ως αξιες τη μαγκια του να κλεβεις τοσο απο το κρατος οσο και απο τον συνανθρωπο.Αυτοι λοιπον που θεσμικα επρεπε να προστατευουν τη χωρα συστησαν συμμοριες και επιτεθηκαν σε καθε νομοταγη και ηθικο πολιτη να του αρπαξουν το μοχθο του ,δημιουργησαν παραδικαστικα κυκλωματα και διαφημιζαν την παροχη προστασιας, μεσω ιερεων για ολους τους κλεφτες.Αυτους λοιπον επρεπε να οικτιρουμε και οχι τους Γερμανους που δεν θελλουν τα ακουμπισουν στην εκκλησιαστικη μαφια της Ελλαδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. De leo oti i diaxeirisi mas itan apsogi alla apo tin alli tha itan kalo na ki oi Germanoi na mas epistrepsoun osa mas piran stin Katoxi kai na mas pliroson aozimiosi gia to Distomo ktl. kai meta ta zitimame!
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 13 Φεβρουαρίου 2010 9:40 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...

    LOL! Γελάω με την καρδιά μου, διότι είτε τους αρέσει είτε όχι θα πρέπει να μας πληρώνουν μια ζωή. Η Ελλάδα, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, τους έδωσε τα φώτα και τώρα, καθώς φαίνεται, τους τα παίρνει πίσω!

    PRIN 2260 XRONIA ANONYME ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με 12:02. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη ζώνη του Ευρώ. Καλό το Ευρώ αλλά για να το στηρίξουμε θα καταστραφούμε εμείς! Αφού βλέπουμε ότι δε διατίθενται να μας βοηθήσουν, και γιατί να το κάνουν άλλωστε, πρέπει να κάνουμε κάτι για να σωθούμε.
    Βέβαια καμία κυβέρνηση δεν θα το έκανε, γιατί θα έπεφτε αμέσως. Όμως αν το σκεφτεί κανείς καλά, είναι αυτή την ώρα η πιο εντίμη και αποτελεσματική λύση.
    Έτσι κι αλλιώς δεν μπήκαμε στη ζώνη του Ευρώ με το σπαθί μας.Ας βγούμε πριν τους δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα και ας κάνουμε την οικονομία μας πιο ανταγωνιστική. Το Ευρώ μας στερεί τη δυνατότητα της υποτίμησης.
    Φυσικά, είτε βγούμε είτε μείνουμε,το Ευρώ θα συνεχίσει να υφίσταται τη δυσπιστία των αγορών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.