23/3/10

Η Γεωπολιτική των Γενοκτονιών και η Εκκωφαντική Ένοχη Σιωπή στην Ελλάδα



Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ

του Σάββα Καλεντερίδη
Την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2010 η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, ψήφισε με το οριακό 23-22 την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και την προώθηση του θέματος στην ολομέλεια, για συζήτηση και ψήφιση, κάτι που επαφίεται στην πρωτοβουλία της προέδρου της βουλής Νάνσι Πελόσι. Η αμερικανική διοίκηση στην αρχή κράτησε αποστάσεις από το θέμα, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος Ομπάμα και η υπουργός εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, την παραμονή της ψηφοφορίας επιχείρησαν να αποτρέψουν την έγκριση, τη στιγμή που ο Ομπάμα προεκλογικά είχε δεσμευτεί δημόσια να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ο λόγος; Τον έπεισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι ενδεχόμενη αναγνώριση της Γενοκτονίας, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τις γεωπολιτικές ανάγκες και συμφέροντα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ-Κουρδιστάν, τη Μέση Ανατολή και τον Καύκασο, αφού είναι δεδομένος ο κομβικός ρόλος της Τουρκίας στην εξυπηρέτησή τους.
Η Τουρκία από την πλευρά της δήλωσε ότι ανακαλεί τον πρέσβη της από την Ουάσιγκτον και δεν προτίθεται να τον επαναφέρει στη θέση του, εάν δεν ξεκαθαρίσει το ζήτημα της συζήτησης του θέματος στην ολομέλεια της αμερικανικής βουλής. Ο υπουργός εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, μάλιστα, ως απάντηση στις αιτιάσεις της αμερικανικής διοίκησης για αδυναμία παρέμβασης στις διεργασίες και αποφάσεις της βουλής, η οποία είναι ανεξάρτητη, δήλωσε ότι και η Τουρκία έχει κοινοβούλιο που δρα ανεξάρτητα από την τουρκική κυβέρνηση. Σημείωσε μάλιστα ότι την ίδια μέρα που θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί το θέμα της αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας στην αμερικανική βουλή, και το τουρκικό κοινοβούλιο μπορεί να φέρει προς συζήτηση και ψήφιση το θέμα της χρήσης της βάσης του Ιντζιρλίκ από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, καθώς και το θέμα της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.
Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (15 Μαρτίου 2010) οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις παραμένουν στο επίπεδο που ήταν την επομένη της έγκρισης του ψηφίσματος στην επιτροπή της βουλής, ενώ στα διεθνή ΜΜΕ και στον τύπο του Ισραήλ υπάρχουν αναφορές για 'στρατηγική ουδετερότητα' του εβραϊκού παράγοντα στις ΗΠΑ και αλλού, που μέχρι τώρα ήταν συνοδοιπόρος και συμμαχητής της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό και όχι μόνο. Ο σκεπτικισμός και στάση του εβραϊκού παράγοντα στο ζήτημα της Αρμενικής Γενοκτονίας σχετίζεται με τον έντονο προβληματισμό που έχει αναπτυχθεί, μετά την ηγεμονική πολιτική που αποπειράται να ασκήσει η Τουρκία και στη Μέση Ανατολή, όπου, ούτως ή άλλως, δυο ηγεμόνες παραείναι πολλοί.
Ενώ η Τουρκία προσπαθεί να διαχειριστεί το θέμα και αφού η επιτροπή του κοινοβουλίου της κυβέρνησης της Καταλονίας, μία από τις 17 αυτόνομες περιοχές που συναπαρτίζουν το Βασίλειο της Ισπανίας, ψήφισε ομόφωνα την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας, με τους βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς να δηλώνουν ότι ξεκίνησαν πρωτοβουλία ώστε να συζητηθεί αντίστοιχο ψήφισμα και στην κεντρική βουλή της Ισπανίας, έρχεται το ψήφισμα της βουλής της Σουηδίας, όπου η Τουρκία αντιμετωπίζει πλέον μια ποιοτικά διαφοροποιημένη 'απειλή', σύμφωνα πάντα με τη δική της λογική.
Εκεί, Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες, με την ηρωική βοήθεια μιας Κούρδισσας, όπως θα δούμε σε σχετικό ρεπορτάζ, έχοντας την υποστήριξη της σουηδικής Κεντρο-Αριστεράς και κόντρα στα κόμματα που απαρτίζουν τον κεντροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό, κατορθώνουν να περάσουν οριακά (131 ψήφοι υπέρ, 130 κατά) το ψήφισμα της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Ελλήνων του Πόντου και των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής.
Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες από την Άγκυρα και τις Βρυξέλλες, η εξέλιξη αυτή, το γεγονός δηλαδή του συνασπισμού Αρμενίων-Ασσυρίων-Ελλήνων και της υποστήριξης των Κούρδων στο ζήτημα αυτό, που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη χάραξη μια κοινής στρατηγικής των ιστορικών αυτών λαών της Ανατολής απέναντι στη συνεχιζόμενη τουρκική βαρβαρότητα, μέρος της οποίας είναι η άρνηση της Γενοκτονίας, προβληματίζει έντονα την τουρκική διπλωματία και την τουρκική κυβέρνηση και όχι μόνο.
Τη στιγμή που συμβαίνουν αυτά, που στην ουσία συνιστούν μια νέα γεωπολιτική, αυτή των Γενοκτονιών (να θυμηθούμε και τον τρόπο που χρησιμοποιείται γεωπολιτικά το Νταρφούρ), και η Τουρκία αναγκάζεται να ανακαλέσει και δεύτερο πρέσβη για διαβουλεύσεις λόγω αρνητικών εξελίξεων στο θέμα της Γενοκτονίας, και ενώ έχει προηγηθεί μια εξαιρετικά άθλια πράξη στο ιστορικό Εθνικό και Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου Έλληνες βουλευτές και καθηγητές πανεπιστημίων, παρουσία του Τούρκου πρέσβη-τοποτηρητή, αγιοποιούν τον Μουσταφά Κεμάλ στην καρδιά της Αθήνας, τα ελληνικά κόμματα και ο πολιτικός κόσμος τηρεί μια εκκωφαντική ένοχη σιωπή για το θέμα. Από την πλευρά τους, τα ελληνικά ΜΜΕ και οι γνωστοί διαμορφωτές της κοινής γνώμης μεταδίδουν την είδηση αναφέροντας κυρίως την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων και παρεμπιπτόντως -όσοι το κάνουν- τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, με έναν τρόπο που παρομοιάζει κι αυτός με μια εκκωφαντική ένοχη σιωπή.
Αν αναρωτηθούμε να βρούμε το γιατί, θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες αυτής της εκκωφαντικής ένοχης σιωπής στα στεφάνια τιμής Ελλήνων επισήμων στο μαυσωλείο του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, στις δηλώσεις αναγνώρισης του μεγαλείου του πνεύματος του σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ, στη συνοδοιπορία των κεμαλιστών δημοσιογράφων και διανοουμένων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με τους κεμαλιστές της Τουρκίας και στην ολοκληρωτική απουσία από τους αγώνες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης, της Πόλης και της Ανατολής και την ιστορική δικαίωση.
Άς ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τώρα, που ξένοι λαοί, πολιτικοί και διανοούμενοι καταδικάζουν τον Κεμάλ και τον κεμαλισμό και αγωνίζονται για την καταπολέμηση της κεμαλικής-τουρκικής βαρβαρότητας με όπλο όχι τους αμαρτωλούς* εξοπλισμούς, αλλά την αναγνώριση της Γενοκτονίας, θα ευαισθητοποιηθούν επιτέλους και οι Έλληνες πολιτικοί, καθηγητές, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι και θα συστρατευθούν σε αυτόν τον άγιο αγώνα, διακρίνοντας επιτέλους το «ποιος είναι ο εχτρός και ποιος ο φίλος» στο διεθνές σκηνικό.
Γιατί, μετά τον παγκόσμιο διασυρμό για την κατάντια μας στον οικονομικό τομέα, είναι κρίμα να βλέπεις τη χώρα σου παγκόσμιο ουραγό και στον αγώνα της ηθικής και ιστορικής δικαίωσης και τα κόμματα, τους διπλωμάτες, τους πολιτικούς και τους διανοούμενους της χώρας σου ουραγούς και μακράν πίσω από την ιστορία και την ίδια την ελληνική κοινωνία.

*Αμαρτωλοί υπό την έννοια ότι ο τομέας των εξοπλισμών αποτελεί την κύρια αιτία της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Ελλάδα.

13 σχόλια:

  1. Κύριε Σάββα χαίρομαι πραγματικά για τον αγώνα τον οποίο κάνετε,ΌΜΩΣ μην ελπίζετε πως στην χώρα μας πλέον που στην ηγεσία της βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου και αντιπρόεδρος ο Θεόδωρος Πάγκαλος υπάρχει περίπτωση να βρούν το χώρο τους οι ελπίδες σας.

    Όταν τη στιγμή που η Ελλάδα μας χρειάζεται την ενότητα στις τάξεις της περισότερο απο κάθε άλλη φορά στην πρόσφατη ιστορία της καταργούνται οι παρελάσεις,ο όρος εθνικό,στοχευμένες ασφαλιστικές ρυθμίσεις αποδυνάμωσης του στρατεύματος,στοχοποίησης απο ΜΜΕ επαγγελματικών κλάδων,στοχοποίησης της Εκλησίας της Ελλάδος,εξεταστικές κοματικές εν μέσω κρίσης,και χίλια δυο παραδείγματα ακόμη αν θέλετε.(Σε καμία περίπτωση δεν διαφωνώ πως πολά πρέπει να αλάξουν αλλά οχι έτσι και όχι τώρα.)


    ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ -ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ- ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ -Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η γαργάρα έχει αναχθεί σε εθνική δραστηριότητα. Πρωτοπόρος η αδιαφορία. Γεγονός.


    Το μόνο θετικό που διακρίνω είναι να υπάρξει επιτέλους μια συντονισμένη-ενωτική ΔΙΕΘΝΗΣ προσπάθεια απο όλους όσους έχουν υποστεί την μαλακία των Τουρκαλάδων
    Αρμένιοι-'Ελληνες-Ασσύριοι-Κούρδοι.

    'Αμα περιμένεις απο τους 'Ελληνες να αγωνιστούν γι'αυτά τα ζητήματα μπορεί να πάρει άλλα 500 χρόνια...


    αφού Εμείς ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩΜΕΝ!

    Πιστεύω θα πρέπει να φτιαχτεί ένα ενδιαφέρον εικαστικό μνημείο για όλους τους Ελληνες που τους έσφαξαν απο το 1914-22. ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ! Κάτι εντυπωσιακό και ωραίο όχι αυτά τα μίζερα γλυπτά που υπάρχουν απο εδώ κι απο'κει.

    Δεν υπάρχει κάποιος σύνδεσμος να άρχισει να μαζεύει χρήματα για αυτό το σκοπό;;; ΠΟΛΛΟΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ.

    'Οποιος Τουρκαλάς έρχεται θα οφείλει να καταθέσει στεφάνι σε αυτό.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. "θα ευαισθητοποιηθούν... οι... καθηγητές, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι και θα συστρατευθούν...", 2. "είναι κρίμα να βλέπεις... τους διανοούμενους... ουραγούς και μακράν πίσω από την ιστορία και την ίδια την ελληνική κοινωνία.". Δεν έχετε δίκιο κ. Καλεντερίδη. 1: Οι ΜΙΣΟΙ περίπου καθηγητές, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι, ειδικά όσοι εξ' αυτών έχουν σχέση με Πάντειο, Καποδιστριακό, Υπουργείο Παιδείας γενικά και "κεντρώο" Τύπο και ευαισθητοποιημένοι είναι και έχουν συστρατευθεί. Με το North Atlantic Treaty Organization, βεβαίως. Αλλιώς, πως από το ταπεινό Lada και το υπόγειο δυάρι θα περνούσαν το κατώφλι ενός Audi και του αντίστοιχου ρετιρέ;* Γράφοντας στον Ινφογνώμωνα;. 2: Εξαρτάται πως εννοούμε την κάθε λέξη. Πάντως οι ίδιοι οι "διανοούμενοι" πιστεύουν (με την βοήθεια ΠΟΛΥ αλκοόλ και άλλων ψυχότροπων ουσιών που οδηγούν στο λεγόμενο illusion of greatness*)ότι ανήκουν στην πρωτοπορεία. Τρέχουν αφηνιασμένοι να υπογράψουν καταδίκη ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ επειδή μεμονωμένα άτομα ύψωσαν Ελληνική Σημαία στον Γιουγκοσλαβικό εμφύλιο*, αλλά την κάνουν "τουμπεκί" στα καθημερινά δρομολόγια των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, κορβετών και φρεγατών στο Αιγαίο. Και φυσικά, μειδιούν περιφρονητικά αν κάποιος τους κατηγορήσει για εθνοπροδοσία. Γι' αυτούς τους ημιμαθείς μισθοφόρους, αποτυχημένους και στην ουσία αναπάγγελτους προπαγανδιστές, είσαι "εθνίκι" αν μιλήσεις υπέρ του αυτονόητου, των "ανθρωπίνων" δηλ. "δικαιωμάτων"** ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ, εκτός των... αρωμάνων και των λοιπών φύλων που συνέχισαν να ζουν απρόσκοπτα και ειρηνικά στα εδάφη μας από τον καιρό της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά "προχώ" αν δώσεις στέγη και τροφή στο ιδεολογικό σύστημα που αναπαράγουν (κεμαλισμός, σκοπιανός αλυτρωτισμός, βουλγάρικός αλυτρωτισμός, αλβανικός αλυτρωτισμός, οθωμανισμός***, "σύγκρουση των πολιτισμών", "Τέλος της Ιστορίας", ιστοριολογική περιφρόνηση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ("Βυζάντιο" γι' αυτούς), αποδόμηση της σύγχρονης Ελληνικής κουλτούρας, "εκδυτικοποίηση" των Ελληνικών Ηθών και Εθίμων, "αποσύνδεση" της κλασσικής ("αρχαίας") Ελληνικής Γραμματείας από την σύγχρονη, κατάργηση διδασκαλίας των Κλασσικών ("Αρχαίων") Ελληνικών από τα σχολεία, "αγκάλιασμα" του Jakob Philipp Fallmerayer, δημιουργία υπόβαθρου συλλογικής απέχθειας για το Έθνος (το Ελληνικό, πάντα), την Σημαία, την Ορθοδοξία, βιολογικός "αφελληνισμός" του DNA****, κλπ κλπ). Ποιός νομίζετε ότι δίνει τροφή στο Helsinki Watch, την Διεθνή Αμνηστία, το Open Society Institute, το Soros Foundations Network, το State Department, το Focus, την Bild, τον Economist και την Süddeutsche Zeitung; Βέβαια μην απορείτε που ακόμη και ο πολυπαθής Καθηγητής Π. Ήφαιστος αποφεύγει να τους κατονομάσει, δεν έχει περάσει εξ' άλλου πολύς καιρός που έστειλαν στον τάφο τον αείμνηστο Δρ. Παναγιώτη Κονδύλη. _Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Πραγματικές περιπτώσεις.
    ** Γνωρίζετε βεβαίως ότι όπως έλεγε και ο μεγάλος δάσκαλος, Π. Κονδύλης, πριν 12 χρόνια, "“Δικαίωμα” δεν είναι κάτι που απλώς διάγει βίο φαντάσματος μέσα στα κεφάλια των φιλοσόφων ή που ευδοκιμεί στα χείλη των προπαγανδιστών. Στην ουσία του δικαιώματος ανήκει εξ ορισμού η δυνατότητα να απαιτείται και να επιβάλλεται. Και ως “ανθρώπινο δικαίωμα” επιτρέπεται να θεωρείται μονάχα ένα δικαίωμα το οποίο απολαμβάνουν όλοι οι άνθρωποι μόνο και μόνο επειδή είναι άνθρωποι, δηλαδή ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ εξουσιαστικών ΑΡΧΩΝ και συλλογικών αντικειμένων (π.χ. ΕΘΝΩΝ και ΚΡΑΤΩΝ) που, από εννοιολογική και φυσική άποψη, είναι ΣΤΕΝΟΤΕΡΑ από την ανθρωπότητα ως σύνολο". Ακόμη όμως και αν αυτά που έλεγε ο δάσκαλος δεν ίσχυαν, δεν στέκει λογικά γιατί να έχει δικαίωμα στο "ολοκαύτωμα" του ο Εβραίος, ο Αρμένιος, ο ιθαγενής της αμερικανικής ηπείρου και όχι ο Έλλην Πόντιος.
    ***Περιέργως έχουμε "υιοθεσία" και πατρονάρισμα "μειονοτήτων", που υποτίθεται πως έχουν ίδια καταγωγή με λαούς ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΜΟΡΑ ΣΥΝΟΡΑ με την Ελλάδα!!! Πουθενά στα κείμενα των διανοούμενων της κολοτούμπας δεν έχω διαβάσει για σεβασμό στον πολιτισμό των... Αρμένηδων και των κοπτών Χριστιανών εξ’ Αιθιοπίας και Ερυθραίας που ζουν εδώ!!!
    **** Δυστυχώς, δεν τους βγήκε!
    _Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ …………δεν γίνεται να φοβόμαστε να ονοματίσουμε τους προδότες και να περιμένουμε να μας απαλλάξει κάποιος από την παρουσία τους. μποϋκοτάζ , αντίσταση καθημερινή, κριτική σε όσους ασκούν εξουσία, φωνάξτε για την διαφθορά, να γίνουμε επιτέλους πολίτες . είμαστε έλλογα όντα η όχι? Η εκκλησία έχει την υπόσταση κράτους που είναι ο στρατός της ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΜΩΝΕΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ.

    A/E ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Έλληνες πολιτικοί, καθηγητές, διανοούμενοι και δημοσιογράφοι": Ιδου τα βαρύδια της Ελληνικής κοινωνίας. Βολεμένα, ραγιάδικα ορνεα που τρώνε τις σαρκες του ελληνισμού. Προτάσεις για το πως θα απαλλαγούμε από δαύτους δεκτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Σάββα,

    Κατά την συνεδρίαση στην Βουλή για την αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας και την παροχή ψήφο στους λαθρομετανάστες, βουλευτής της συμπολίτευσης είπε ότι και άλλοτε είχαμε μετανάστες και τους απορροφήσαμε/ενσωματώσαμε. Όταν ερωτήθη ποιους, είπε ... τους Μικρασιάτες και τους Πόντιους!!!!!!

    Ιδού, λοιπόν, το γιατί. Όταν εν έτει 2010, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ συγκρίνει τους Πόντιους και τους Μικρασιάτες με τους λαθρομετανάστες, οποθενδήποτε κι αν προέρχονται, τι περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχα άδικο ή είμαι των άκρων; Μήπως δεν ξέρω τι λέω; Να δούμε που θα φτάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ευτυχώς (τι ντροπή για μας) κάποιοι ξένοι αγωνίζονται να πείσουν τον κόσμο για την γενοκτονία των Ελλήνων από τους Τούρκους, όπως αυτός ο ROBERTO LOPES:
    http://www.hellenicgenocide.org/
    Μήπως ήρθε η ώρα να στείλουμε στη βουλή των Ελλήνων 300 αντίτυπα του βιβλίου του HORTON "Η μάστιγα της Ασίας;" Πού ξέρετε; Ίσως κάποιοι από τους εθνοπατέρες μας φιλοτιμηθούν και το διαβάσουν.
    Κρατερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Χόρτον σε λίγο θα απαγορευθεί στην Ελλάδα όπως πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν η Ελλάδα και πάλι δεν τιμωρήσει τους υπαίτιους της καταστροφής αυτής, όπως δεν τιμώρησε υπαίτιους προηγουμένων καταστροφών, τότε τι μέλλον έχουμε; Δεν έχω πρόβλημα με το ότι δεν αναρτήθηκε το σχόλιό μου με τους Παγκαλάνθρωπους και τους Καραμανλάνθρωπους που έφεραν τον τόπο εδώ που είναι σήμερα, τη στιγμή που άλλοι σε σχόλια βρίζουν ασύστολα όποιον θέλουν. Μάλλον εμένα προστατεύετε από τους παραπάνω, ή εγώ είμαι ακραίος και ανισόρροπος, μιας και δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και μιλώ για την ανάγκη του Πανελληνισμού σαν νέο ενωτικό κίνημα των απανταχού Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΠΩΣ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΘΕΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ (Η ΓΕΝΟΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΑΣΑΤΙΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΘΥΜΑ ΜΙΑΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ. ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΤΟΝ CHURCHIL META TO MONAXO (1938) "EIXATE NA ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΔΙΑΛΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ¨!"
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.