27/3/10

Νέα επίθεση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Ισραήλ απο το βήμα του Αραβικού Συνδέσμου

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,υπερασπίστηκε την παλαιστινιακή θέση χαρακτηρίζοντας την Ιερουσαλήμ «κόρη οφθαλμού του μουσουλμανικού κόσμου».Δήλωσε πως είναι «τρέλα» να θεωρεί κανείς την Ιερουσαλήμ ως αδιαίρετη πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους, όπως κάνουν οι Ισραηλινοί

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ήταν προσκεκλημένος του ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στην Σύρτη της Λιβύης.

Στην παρέμβαση του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,υπερασπίστηκε την παλαιστινιακή θέση χαρακτηρίζοντας την Ιερουσαλήμ «κόρη οφθαλμού του μουσουλμανικού κόσμου». Δήλωσε πως είναι «τρέλα» να θεωρεί κανείς την Ιερουσαλήμ ως αδιαίρετη πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους, όπως κάνουν οι Ισραηλινοί.Τo Παλαιστινιακό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα που χρειάζεται άμεση λύση στην περιοχή και απαιτείται απο κοινού δράση των Αραβικών Κρατών κατά των σχεδίων για "εκιουδαισμό" της Ιερουσαλήμ.Η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει μια νέα και σκληρή δοκιμασία όσον αφορά την ανανέωση της ειρηνευτικής διαδικασίας.Η "Ιερουσαλήμ έχει μεγάλη σημασία για ολόκληρη την περιοχή και για τον ισλαμικό κόσμο. Η Επίθεση του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ και στα ιερά μέρη για το Ισλάμ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.Ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας απο το Ισραήλ προκάλεσε μια ανθρώπινη τραγωδία μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, 5.000 οικογένειες στη Γάζα ζουν σε σκηνές. Η Ανθρωπότητα θα πρέπει να υψώσει τη φωνή του εναντίον αυτής της κατάστασης.Ο αποκλεισμός πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατό και η διεθνής κοινότητα πρέπει να κάνει κάθε τι απαραίτητο για την ομαλοποίηση των συνθηκών στην περιοχή.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με Αραβικό Σύνδεσμο, σε κάθε περιοχή. Θα κάνουμε ό, τι μπορεί για το θέμα αυτό,επεσήμανε τα κοινά χαρακτηριστικά των Τουρκων με τους Αραβες και επεσήμανε την μεγάλη επιρροή του Αραβικού Συνδέσμου στην περιφερειακή και παγκόσμια πολιτική.

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα δήλωσε το Σάββατο στην εναρκτήρια ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στην Λιβύη ότι
"Πρέπει να μελετηθεί η πιθανότητα ότι η ειρηνευτική διαδικασία θα αποτυχεί,ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το Ισραήλ,πρέπει να έχουμε εναλλακτικά σχέδια διότι η κατάσταση έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο.Ως μια στρατηγική λύση μπορεί να είναι η προσφυγή από τα αραβικά κράτη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τις "παραβιάσεις" του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ.

Η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή υπέστη μια νέα οπισθοδρόμηση αυτό το μήνα, όταν το Ισραήλ ανακοίνωσε την απόφαση για την κατασκευή 1.600 νέων κατοικιών σε οικισμό κοντά στην ανατολική Ιερουσαλήμ.Οι άραβες ηγέτες αναμένεται να επικυρώσουν μια συμφωνία που συντάχθηκε από τους Υπουργούς Εξωτερικών για την αύξηση κατά 500 εκατ. δολάρια της βοήθειας προς τους Παλαιστινίους για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο ενός σχεδίου "διάσωσης" της πόλης της Ιερουσαλήμ.Τα χρήματα θα διατεθούν για τη βελτίωση των υποδομών, κατασκευή νοσοκομείων, σχολείων, υποδομών ύδρευσης και την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης σε εκείνους των οποίων τα σπίτια έχουν καταστραφεί από τις ισραηλινές αρχές.

worldbulletin.net,Νέα, Καθημερινή

7 σχόλια:

  1. Οι άραβες την ξέρουν άραγε την παροιμία που λέει ότι « την προδοσία πολύ αγάπησαν τον ΠΡΟΔΟΤΗ όμως κάνεις » ; Γιατί άμα την ξέρουν ίσως να μην μασήσουν μπαλαμούτι από τις κόρωνες του καημένου του Ρετσεπ που στριμωγμένος από τις λυκοφιλίες του και το ΔΝΤ ψάχνει να βρει αποκούμπια εκεί που κάποτε έφτυνε , εκεί που γύριζε την πλάτη του κάνοντας μπίζνες μ΄ αυτούς που τώρα βρίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε καί αναδείξτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τό παρακάτω:

    http://www.antibaro.gr/node/1375

    όσο γιά τήν 'είδησιν' περί ερντογάν ένα μόνον: Τούρκοι πείτε αλεύρι...ο ΧΑΡΟΣ σάς γυρεύει(καί καιρός ήταν εδώ πού τά λέμε!)

    γραφικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γραφικός
    Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/blog-post_3834.html
    Σχέσεις ΠΓΔΜ- Βελγίου

    Ευχαριστώ για την επισήμανση, θα υπάρξει ανάρτηση εκ νέου για το θέμα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα κάνουμε κάποια επαφή με το Ισραήλ να ωφεληθούμε της καταστάσεως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://images4.wikia.nocookie.net/__cb20070517151517/anegkyklopaideia/images/9/90/Map_of_europe_1.jpg

    o fobos tis dimokratias tis malakias

    ottoman,otto rehagel ?...?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Ιερουσαλημ νομιζω πριν 3000 χρο-
    νια ητανε η πρωτευουσα του Νοτιου
    Βασιλειου του Ισραηλ και τοτε οι
    Αραβες βοσκανε στην ερημο της ση-
    μερινης Σαουδικης Αραβιας και της
    Υεμενης με ...πολυ υψηλο πολιτισμο,
    αυτον της καμηλας.Οι μονοι που θα
    μπορουσαν να εχουν συνεργατικο ρολο
    στην Ιερουσαλημ ειναι οι Παλαιστι
    νιοι.Αυτοι ομως αντι να δουνε τα
    κοινα που τους ενωνουν με τους Εβραιους(συγγενεις),γινανε ομοιοι
    με τους ξενοφερτους Αραβες που καθε
    φορα που πλησιαζει λυση αλλοι την
    τορπιλιζουν θυσιαζοντας συνεχως τους Παλαιστινιους.Τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα απο αυτα που
    γραφω αλλα δεν ειναι της στιγμης.
    Οσο αφορα τον Ερντογαν ας τον αφη
    σωμε να λεει γιατι ο λακκος που σκαβει για τους μογγολους δεν ειναι
    ακομη τοσο βαθυς και πρεπει να τον
    βαθυνει πιο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσουξε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων στις ΗΠΑ! Και πού είσαι ακόμη;

    "Ρετζέπ, Ρετζέπ, σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν" :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.