31/3/10

Ειρήσθω Δεύρο έξω λαέ

Δ Ε Υ Ρ Ο έξω, επιτέλους, λαέ. Εγέρθητι: Δείξον ημίν λαέ και την ένδοξόν σου ανάστασιν.

ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΖΑΡΟ ΜΑΥΡΟ

Ε Κ ΤΟΥ ΒΟΡΒΟΡΟΥ των έργων μας, στα βορβορότερα σύρεται η ιδιαιτέρα πατρίς. Των έργων μας συντελουμένων, όχι μόνο με σκόπιμη, εκ προμελέτης, αδράνεια και ηθελημένη απραξία. Αλλά και με πράξεις, επισημότατες. Στο ύπατο μάλιστα της πολιτείας βάθρο, δηλώσεις και τελετές αναβάθμισης του κατοχικού καθεστώτος του Αττίλα. Και των παράνομων «εκλογικών διαδικασιών» της αποσχιστικής οντότητας που επέβαλε η Τουρκία - Κατακτητής στα σκλαβωμένα μας εδάφη.
Ονομαστικά, υπέρ του επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας του Αττίλα, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Δεδηλωμένα υπερήφανου, σε συνέντευξή του στη «Ζαμάν» 24.9.06, για το ένοπλο παρελθόν του στον 77 λόχο της ΤΜΤ. Και για τις ένοπλες υπηρεσίες, που ως «μουτζαχίντ» της ΤΜΤ, με αυτόματο «Τόμσον», προσέφερε στις επιχειρήσεις εισβολής της 39ης και 28ης Μεραρχίας του Αττίλα το 1974. Περί του οποίου - μετά που ο Ταλάτ ανέλαβε αρχηγός του τουρκικού κατοχικού καθεστώτος - ο τότε πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας και Γενικός Γραμματέας, τότε, της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, είχε πει στις 16 Νοεμβρίου 2006 ότι, «ο Ταλάτ έχει μεταπηδήσει στους εθνικιστικούς κύκλους της τ/κ κοινότητας και της Άγκυρας» («Χαραυγή 17.11.06).

Ε Κ ΤΟΥ ΒΟΡΒΟΡΟΥ των έργων μας, στα βορβορότερα σύρεται η ιδιαιτέρα πατρίς. Των έργων μας συντελούντων στην μεταμφίεση του κατοχικού καθεστώτος, σε αναβαθμιζόμενο, εδώ και διεθνώς, με τους «θεσμούς» και τις «εκλογές» του, «τ/κ Συνιστών Στέιτ». Ομόλογο, συνέταιρο, συνιδρυτή και συγκυρίαρχο του εκτρώματος που εκκολάπτεται, για να εξαφανίσει από προσώπου γης την, εις χείρας των Ελλήνων Κυπρίων, Κυπριακή Δημοκρατία. Εκτρωματουργείται η μετάβαση της Κύπρου στην 3η Τουρκοκρατία. Η 1η ήταν η Οθωμανική, από 1571-1878. Η 2η του Αττίλα από 1974 - 2010, επί του 37% των κυπριακών εδαφών. Και η 3η εφ’ ολοκλήρου της νήσου: Σχεδιαζόμενη ν’ αρχίσει με τη συμφωνηθείσα από 23.5.08 προμετωπίδα του «Συνεταιρισμού Δύο Συνιστώντων Στέιτς», την εξουδετέρωση του ελληνικού 82% και την τουρκική εκ περιτροπής (αρχικά) προεδρία!
Ο Δ Η Γ Ε Ι Τ Α Ι εις Γολγοθά και εις Κρανίου τόπον ο κυπριακός Ελληνισμός: Επί ξύλου κρεμάμενος. Στέφανον εξ ακανθών περιτιθέμενος. Ψευδή πορφύραν περιβαλλόμενος. Ραπίσματα καταδεξάμενος. Ήλοις προσηλωθείς και λόγχη κεντηθείς, σύρεται, φευ, στην τουρκική υποταγή ο κυπριακός λαός. Πενήντα πέντε χρόνια από εκείνη την κορυφαία ιστορική στιγμή που ο αγώνας του, της ευλογημένης ΕΟΚΑ, υμνείτο εις οικουμένην άπασαν ότι, «την ελευθερίαν επήγασας ανθρώποις».

Δ Ε Υ Ρ Ο έξω, επιτέλους, λαέ. Εγέρθητι: Δείξον ημίν λαέ και την ένδοξόν σου ανάστασιν.
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΛΙΠΟΤΑΚΤΗΣ ΑΚΑΠΝΟΣ
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ Η ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικά αυτός ο λαός έχει από κοντή έως ανύπαρκτη μνήμη.

    Όταν η ΕΟΚΑ πολεμούσε κατά των Άγγλων, το ΑΚΕΛ την λοιδορούσε, την σαμποτάριζε και συνεργαζόταν εναντίον της με τους Άγγλους.

    Βαρελότους και τρακατρούκες τους ανέβαζε, ψευτοδιγενήδες και ανόητους τους κατέβαζε.

    Με αποκορύφωμα την ρουφιάνικη αποκάλυψη-κατάδοση την 26 Απρίλη 1955 απο το Ρ/Σ της Μόσχας δια στόματος Ζαχαριάδη της ταυτότητας του Γρίβα - Διγενή.

    Αυτοί οι προδότες σήμερα τολμούν να καταθέσουν στεφάνι στους τάφους των νεκρών της ΕΟΚΑ και να καπηλευθούν τον απελευθερωτικό της Αγώνα και το χυμένο αίμα των παλικαριών της.

    Ταυτόχρονα οι εθνοπροδότες κομμουνιστές του ΑΚΕΛ προετοιμάζουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς μια νέα προδοσία της Κύπρου.

    Αν θέλουν λύση οι Τούρκοι, είναι πολύ απλά τα πράγματα.

    Ας επαναφέρουν το status εκεί που ήταν το 1955.

    Κι επειδή όντως τεχνικά είναι μάλλον αδύνατο να στείλεις πίσω 150,000 Τούρκους έποικους, ας πάνε απο την... "ανάποδη".

    Δική τους ευθύνη είναι αυτός ο νοσηρός "εποικισμός", ας αναλάβουν λοιπόν και την ευθύνη της "αποκατάστασης".

    Αφού αποζημιώσουν στο ακέραιο τους Κύπριους πρόσφυγες, να χρηματοδοτήσουν οι Τούρκοι έναν αντίστοιχο "Ελληνικό εποικισμό" στο διπλάσιο.

    Διότι διπλάσιοι θα ήταν οι Έλληνες εαν δεν είχαν κάνει αυτά τα θανάσιμα έκτροπα οι Τούρκοι το '74.

    Ας χρηματοδοτήσουν την εγκατάσταση 300,000 Ελλήνων στην Βόρειο Κύπρο.

    Ας τους παράσχουν δωρεάν οικία, δωρεάν αγροτικές εκτάσεις και αγροτικά μηχανήματα, ένα γενναίο ποσό εφάπαξ κι ένα επίδομα 400 ευρώ το μήνα για πέντε χρόνια.

    Να τους χορηγηθεί αυτομάτως η Κυπριακή Υπηκοότητα και φυσικά να αποκτήσουν εξίσου αυτομάτως πολιτικά δικαιώματα.

    Να ξεχάσουν οτιδήποτε διζωνικό/ομοσπονδιακό/δικοινοτικό και να θεωρήσουν πως θα υπάρχει ένα κράτος όπου όλοι οι πολίτες (Έλληνες και Τούρκοι) θα συμμετέχουν στις εκλογές και αναλόγως τις ψήφους ο καθένας θα εκλέγει τους εκπροσώπους του.

    Η πλειοψηφία θα βγάζει κυβέρνηση και Προέδρους όπως ακριβώς γίνεται στην Δημοκρατία.

    Τουτέστιν, να ξεχάσουν τις αμετροέπειες περί "Προέδρου εκ περιτροπής" κι άλλα τέτοια "ευφάνταστα".

    Το Κυπριακό Κράτος να διαθέτει κανονικά Ένοπλες Δυνάμεις και Δυνάμεις Ασφαλείας όπως κάθε κράτος.

    Οι Άγγλοι βεβαίως θα πρέπει να φύγουν απο το νησί και η Βάση να μετατραπεί στην πρώτη στρατιωτική βάση της ΕΕ η οποία να επανδρωθεί με δυνάμεις ΚΑΙ ΤΩΝ 27 κρατών μελών.

    Ελλάδα και Τουρκία να διατηρήσουν μεν δυνάμεις στο νησί αλλά με "γνώμονα" την "απόσταση". Δηλαδή, μια αναλογία πχ 1 προς 3.

    Η Τουρκία λόγω μικρής απόστασης (άρα μπορεί να "επέμβει" εκ του μακρόθεν πιο εύκολα απο την Ελλάδα) θα μπορούσε να διατηρήσει 2,000 οπλίτες και η Ελλάδα 6,000.

    Διατηρώντας το ενιαίο Κυπριακό κράτος ταυτόχρονα μια εκτεταμένη Εθνοφρουρά και στις δύο μειονότητες με γενικευμένη την οπλοφορία, όλοι θα ήταν φαντάζομαι ήσυχοι πως κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει "Κίνημα" νυχτιάτικα ενάντια του άλλου.

    Κι ας ξαναβρεί μετά η Κύπρος των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων το δικό της "Ευρωπαϊκό τόνο".

    Λίγο..."μιλιταριστικό" σαφώς, αλλά ακριβώς αυτό είναι που θα άρει τις φοβίες και των δύο πλευρών.

    Διότι προβλέπει δίκαιο εξοπλισμό όλων των πλευρών. (Θυμίζει λίγο την "ισορροπία του πυρηνικού τρόμου" της εποχής του ψυχρού πολέμου, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι λειτούργησε εκείνο το μοντέλο αποτροπής).

    Λίγο "ακραίος" αλλά σαφώς πιο έντιμος σχεδιασμός απο οποιονδήποτε "πονηρό"
    Α(υ)νανισμό....

    Άλλωστε, το "αντίτιμο" είναι ιδιαίτερα υψηλό.

    Η "ενιαία Κύπρος" θα σημάνει το "εισιτήριο της Τουρκίας στην ΕΕ".

    Κακά τα ψέματα.

    Αυτό θα συμβεί.

    Με διάφορους "περίπλοκους" πλην ρεαλιστικούς τρόπους και μεθόδους.

    Έτσι "φίλοι μας Τούρκοι";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φαινόμενο Makariosdoppler είναι το φυσικό αυτό φαινόμενο, κατά το οποίο όσο περισσότερο πλησιάζει η πιθανότητα επίλυσης του Κυπριακού, τόσο αυξάνει η συχνότητα και η ένταση της επίθεσης του Προέδρου της Κύπρου κατά του σχεδίου επίλυσης, κατά της Ελλάδας, κατά της Τουρκίας, κατά της Αγγλίας, κατά των ΗΠΑ και κατά της διεθνούς κοινότητας. Πρώτος το παρατήρησε το φαινόμενο ο Έλληνας φυσικός Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος στις Σέρρες, από όπου καταγόταν, είχε το ψευδώνυμο Doppler (τουρκ.: σεβασμός στο περιβάλλον). Στο άρθρο του στο έγκριτο περιοδικό Serrai Journal of Physics το 1960 περιέγραψε το φαινόμενο με βάση πειραματική έρευνα στον Πρόεδρο Αρχιεπίσκοπο Εθνάρχη Μακαριώτατο Μακάριο Γ΄ και την αντίδρασή του στις Συνθήκες Ζυρίχης-Λονδίνου. Ο άλλος ογκόλιθος της Φυσικής επιστήμης στην Ελλάδα την εποχή εκείνη Γεώργιος Παπανδρέου τον αμφισβήτησε, κατηγορώντας τον για προδοσία του Έθνους και των αρχών των φυσικών επιστημών. Λίγα χρόνια αργότερα διεξήγαγε δικά του πειράματα (σχέδιο Άτσεσον), τα οποία επαλήθευσαν τις παρατηρήσεις Καραμανλή.

    Μετά από πείραμα που διεξήγαγε το 1974 διεθνής ομάδα επιστημόνων κατέστη δυνατό να διατυπωθεί μαθηματικά και ο τύπος της μεταβολής. Στο πείραμα αυτό Ελλάδα και Τουρκία προσπάθησαν να επιλύσουν το Κυπριακό για πειραματικούς λόγους διά της μεθόδου «χατζάρ γκιαούρ», οπότε η παρατηρούμενη συχνότητα των επιθέσεων του τότε Προέδρου της Κύπρου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Από την ερευνητική ομάδα αρκετοί έπαθαν ανήκεστον βλάβην της ακοής τους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την ακουστική (acoustics) και να στραφούν σε άλλους κλάδους της επιστήμης όπως οπτική (optics), γευστική (tastics), οσφρητική (smellics), αγγιχτική (balamootics) κλπ. Εξήχθησαν όμως χρήσιμα συμπεράσματα για την επιστήμη παρ’όλες τις παράπλευρες απώλειες.

    Για προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, η σχέση μεταξύ έντασης της αντίδρασης (μέγεθος Makariosdoppler ν') και πιθανότητας επίλυσης (ν) δίνεται από τον τύπο:
    ν'=({V-+V0}/{V-+Vς})χ ν

    όπου
    είναι η ταχύτητα αντίδρασης (π.χ. 340 m/s για σχέδιο διχοτόμησης)
    είναι ο αριθμός των αντικειμένων της επίθεσης (πόσους παίρνει ο διάολος κάθε φορά)
    είναι ο αριθμός των συναυλιών του Νταλάρα στην Κύπρο


    Το πείραμα έλαβε την κωδική ονομασία «Σχέδιο Ανάν». Και πράγματι το φαινόμενο Makariosdoppler επιβεβαίωσε την ακρίβεια του ανωτέρω τύπου. Όσο πλησίαζε το δημοψήφισμα, τόσο αυξανόταν η συχνότητα με την οποία ο Πρόεδρος Τάσσσσος ωρυόταν στα Μεσα Ενημέρωσης κατά των δωσιλόγων, των Πουστοεγγλέζων, του Αράπη Ανανά, της C.I.A. κλπ. Δυστυχώς άλυτο παραμένει (εκτός από το Κυπριακό) το ερώτημα κατά πόσον η αύξηση είναι μόνο ως προς τον ακίνητο παρατηρητή ή ανεξάρτητη από αυτόν. Δεν έχει καταστεί δυνατόν ως τώρα να τοποθετηθούν όργανα μέτρησης στην πηγή, γιατί η κυβέρνηση της Κύπρου φοβάται ότι, αν υπεραναλυθεί το φαινόμενο, μπορεί μετά να λυθεί το Κυπριακό κατά λάθος χωρίς να το πάρει χαμπάρι και κάθε φορά που ανακαλύπτει τέτοιο όργανο επιτόπιας μέτρησης στήνει από πάνω μνημείο αγνοουμένων για να επηρεάσει τα αποτελέσματα της μέτρησης.

    ΜΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η "Χριστοφιαποίηση" του κυπριακού

    Δηλαδή τι θα κάνουμε αν εκλεγεί ο "κακός" Έρογλου;

    Πόσο "καλός" μας βγήκε μέχρι σήμερα ο Ταλατ;

    Και πόσο πολύ θα αλλάξει στάση η τουρκική πλευρά (γιατί τουρκοκυπριακή ουδέποτε ήταν) στο τραπέζι των συνομιλιών μετά τις "εκλογές";

    Βέβαια, έχουμε ήδη δώσει τόση μεγάλη σημασία σε αυτές τις "εκλογές", που το να μπαίνουν τα εισαγωγικά (για να υπενθυμίσουν πως πρόκειται για παράνομες διαδικασίες, ενός παράνομου μορφώματος) δεν έχει -πια- για μας καμία σημασία.

    Έχω τη γνώμη πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας , με τις συνεχιζόμενες και επαναλαμβανόμενες αναφορές στήριξης του συντρόφου του από τα κατεχόμενα, κάνει ένα μεγάλο λάθος:

    Πρώτον, γιατί δίνει σημασία (και εκφράζει άγχος και αγωνία) για μια εκλογική αναμέτρηση που εμείς λέμε πως είναι παράνομη.

    Δεύτερον γιατί αποενοχοποιεί την Άγκυρα για το τι γίνεται (και το τι δεν γίνεται) στο τραπέζι των συνομιλιών.

    Τρίτον γιατί οι αναφορές Χριστόφια αυξάνουν την καχυποψία των Ε/Κ στους Τ/Κ. Εαν η λογική Χριστόφια είναι πως "ορισμένοι Τ/Κ πολιτικοί είναι καλοί και άλλοι όχι" , τότε πώς θα πείσει για την λειτουργικότητα και την ασφάλεια της λύσης που προωθεί (με πρόνοιες όπως η εκ περιτροπής προεδρία κλπ;)

    Τέταρτον γιατί είναι παράδοξο ενω ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει πως "δεσμεύεται από τις υποχωρήσεις των προκατόχων του", την ίδια στιγμή να δείχνει πως δεν θεωρεί ως δεδομένο το ίδιο πράγμα και για τους Τ/Κ συνομιλιτές του. Με άλλα λόγια, είναι αντιφατικό , ενώ λεει πως δεν μπορεί να αλλάξει τα "κακά" που του κληρονόμησαν ο Τάσσος , Κληρίδης κλπ, να μην αναμένει την ίδια συνέπεια και για τον οποιοδήποτε Τ/Κ συνομιλητή.

    Ο Πρόεδρος θύμωσε που κάποιοι μίλησαν για "ταλατοποίηση" του κυπριακού και αναρωτήθηκε αν κάποιοι της πλευράς μας θα προτιμούσαν για συνομιλητή τον Έρογλου. Για τον Χριστόφια, φαίνεται πως έχει γίνει εμμονή η άποψη πως μόνο με τον Ταλατ μπορεί να λύσει το κυπριακό. Και πως προφανώς η Άγκυρα αποφάσισε μια μέρα να αφήσει την τύχη της Κύπρου στα χέρια των Τ/Κ συντρόφων .

    Όμως, η θεωρία αυτή του Προέδρου, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως η άλλη πλευρά της "ταλατοποίησης" του κυπριακού. (Της ίδιας, δηλαδή, θεωρίας που ο ίδιος δημόσια απορρίπτει.)

    Το "δόγμα της χριστοφιαποίησης" εμπιστεύεται τα πρόσωπα, και θέλει τη λύση του κυπριακού να επέρχεται ελέω του καλού χαρακτήρα των συνομιλητών. Τα συμφέροντα, οι εθνικές πολιτικές των μητέρων πατρίδων και οι μεγάλες δυνάμεις, επειδή έχουν αντιληφθεί την αδυναμία τους μπροστά στην τόσο καλή χημεία των προσώπων, έχουν παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια επηρεασμού της διαδικασίας της λύσης...

    Όμως, το "δόγμα της χριστοφιαποίησης" θα ήταν εξαιρετικά πεχυχημένο αν αφορούσε τον τρόπο που λύνονται τα προβλήματα ενός μικρού χωριού. Ή μιας γειτονιάς ενός Δήμου.

    Μου φαίνεται, όμως, πως η θεωρία αυτή, είναι ουτοπική και ανεφάρμοστη για ένα τόσο σύνθετο πρόβλημα, όπως το κυπριακό...

    Ευχομαι να διαψευστώ. Όμως φοβάμαι πως ο Πρόεδρος χορεύει άθελά του σε ρυθμό Νταβούντογλου...
    ΜΑΡΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. manos141,

    {Δηλαδή τι θα κάνουμε αν εκλεγεί ο "κακός" Έρογλου;

    Πόσο "καλός" μας βγήκε μέχρι σήμερα ο Ταλατ;

    Και πόσο πολύ θα αλλάξει στάση η τουρκική πλευρά (γιατί τουρκοκυπριακή ουδέποτε ήταν) στο τραπέζι των συνομιλιών μετά τις "εκλογές";}


    πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.