23/3/10

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο

Νέα τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο την Τρίτη, λίγα 24ωρα μετά τις απόπειρες αναχαίτισης από τουρκικά F16 ελικοπτέρου του Λιμενικού που συμμετείχε σε επιχέιρηση της Frontex στο Φαρμακονήσι.

Την Τρίτη, η τουρκική κορβέτα Bafra περιφέρεται στο Αιγαίο φτάνοντας μέχρι και ανοιχτά της Μήλου, με πορεία προς το Σούνιο. Το πολεμικό πλοίο ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας από τη Σμύρνη και κατευθύνθηκε αρχικά προς τη Λήμνο. Στη συνέχεια άλλαξε την πορεία του προς το νότο κινούμενο στα στενά μεταξύ Ικαρίας και Σάμου, ενώ το βράδυ της Τρίτης - σύμφωνα με το ΓΕΝ - κατευθύνεται προς το Σούνιο.

Το τουρκικό πλοίο παρακολουθείται από την κανονιοφόρο "Ναυμάχος" του Πολεμικού Ναυτικού. Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης του "Ναυμάχου" έξέπεμψε μήνυμα προς την κορβέτα, η οποία εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο το μήνυμα αγνοήθηκε.
NOOZ.GR

Toυρκική φρεγάτα σε «κρουαζιέρα» στο Αιγαίο
Οι Τούρκοι αγνόησαν επιδεικτικά τους διεθνείς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και περιφέρονταν ασκόπως από χθες
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Νέα τουρκική πρόκληση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο. Η τουρκική κορβέτα BAFRA αγνοώντας επιδεικτικά τους διεθνείς κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας περιφέρεται ασκόπως από χθες σε ολόκληρο το Αιγαίο ενώ αναμένεται να συνεχίσει την .....«κρουαζιέρα» της μέσω Σουνίου.

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο ξεκίνησε χθες το βράδυ από τη Σμύρνη και κατευθύνθηκε αρχικώς βόρεια φτάνοντας κοντά στη Λήμνο.

Στη συνέχεια αλλάζει πορεία προς τα νότια, κινείται δυτικά από τη Χίο και περνάει από τα στενά μεταξύ Ικαρίας και Σάμου.

Κατόπιν ακολουθεί πορεία παραλλήλως των μικρασιατικών παραλίων και όταν φτάνει μεταξύ Τήλου και Χάλκης προσανατολίζεται δυτικά προς Σαντορίνη και Φολέγανδρο.

Η εκτίμηση του ΓΕΝ είναι ότι πλέον κατευθύνεται προς το Σούνιο πριν επιστρέψει στη ναυτική βάση της Σμύρνης.

Το τουρκικό πλοίο παρακολουθείται από την κανονιοφόρο "Ναυμάχος" του Πολεμικού Ναυτικού.

Την ώρα που η τουρκική κορβέτα βρισκόταν μεταξύ Ίου και Σαντορίνης, λίγο πριν τις 2.30 το μεσημέρι, ο κυβερνήτης της κανονιοφόρου εξέπεμψε μήνυμα αναφέροντας στο τουρκικό σκάφος ότι παραβιάζει το δίκαιο της αβλαβούς διέλευσης διαμέσου των εθνικών χωρικών υδάτων και κάλεσε το σκάφος να διακόψει την παραβίαση.

Μετά την εκπομπή του σήματος, το σκάφος και χωρίς να απαντήσει, βρήκε από τα εθνικά στα διεθνή ύδατα.
NEA

24 σχόλια:

  1. Όλες οι ελπίδες μας να κάνμει καιρό στο καβο ντόρο να τσακιστούν και να μην ξαναρθουν,γιατί, αν περιμένουμε απ την ηγεσία , κλάφτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, εφόσον δεν παρέχει ασφάλεια!

    Και παροχή βάσεων στους Ρώσους σε Αιγαίο-Κύπρο, με αντάλλαγμα ο Ρωσικός στρατός να αναλάβει τα σύνορα με την Τουρκία και να επεκτείνουμε στα 12 μίλια και την ΑΟΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχουν τα κοτσια οι πολιτικοι μας να στειλουν ενα πλοιο να βομβαρδισει τους μιναρεδες της Αγια Σοφιας?Ντρεπομαι για τους ραγιαδες που κυβερνουν τον ενδοξο λαο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΑΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ Η ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ?
    ΕΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 03/25-39°.55’.07.88’’B - 25°.14’.12.83’’E

    Δημάρατος…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχουμε καταντήσει γελοίοι πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να ενημερωθούν οι πάντες (ΝΑΤΟ,ΟΗΕ,Ε.Ε,ΗΠΑ) για να καμώματα της Τουρκίας.
    Η στάση της τορπιλίζει την ελληνοτουρκική συνεργασία και είναι μοναδική υπεύθυνη για τυχόν διακοπή της.
    Επιπλέον πρέπει να γίνει κατανοητό στην πολιτική ηγεσία της Τουρκίας ότι η συμπεριφορά της δεν συνάδει με το πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας, ούτε με της αρχές της δημοκρατίας που διακατέχονται οι χώρες της Ε.Ε.
    Φυσικά πρέπει να ακυρωθεί αμέσως η επίσκεψη Δρούτσα στην Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Έπεσε" το defencenet ???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΑΡΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θεέ μου ! Η περίοδος που βιώνουμε μο υθυμίζει την περίοδο πο υοι Τούρκοι έχτιζαν το γρούριο στο Πέραν απέναντι από την πόλ υκαι οι Βυζαντινοί απλά κοίταγαν και έστελναν παράπονιάρικα διαβίματα, ενώ οι Τούρκοι συνέχιζαν μέχρι που τους κύκλωσαν εντελώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. " "Έπεσε" το defencenet ???????

    23 Μαρτίου 2010 9:41 μ.μ. "

    Μαλλον παθανε εγκεφαλικο απ τα νευρα τους...

    Οπως και εγω σε λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΦΙΞΤΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ.
    ΟΙ ...ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ.
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ.
    ΘΑ ΕΝΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΟΠΛΟΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ.
    ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΩΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΠΛΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΠΟΔΟΠΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.
    ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΘΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ.
    ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΠΤΟΟΥΝ. ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΛΑΓΜΟΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΔΟΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ, ΑΝ ΧΡΕΙΣΤΕΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ...ΚΑΡΥΔΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα γεγονότα της ημέρας:

    Το αεροπλάνο των RED arrows κατέπεσε κατά τις 13:51 μετά απο άσκηση, στο χώρο του αεροδρομίου όπου πραγματικά έγινε 1000 κομμάτια γεμίζοντας το διάδρομο. Έπρεπε άμεσα να καθαριστεί ο χώρος του αεροδρομίου για την ασφάλεια των πολεμικών αεροπλάνων που ανα πάσα στιγμή θα έπρεπε να σηκωθούν για περιπτώσεις αναχαιτίσεων.

    Το τουρκικό πολεμικό πλοίο λίγο πριν τις 2:30 βρισκόταν μεταξύ Ίου και Σαντορίνης προκαλόντας την ελληνική πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. να βγουν με τις καραμπινες οι κατοικοι απο οποιο νησι κοντα περασουν τα κενεφια και να τους ξεσκισουν στα μονοβολα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. NA ΒΓΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΟΠΟΙΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΟΝΤΑ ΠΕΡΑΣΕΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΕΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΝΟΒΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΑΣ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΣΤΟ ΣΟΥΝΙΟ
    (Aνανέωση 22:55) Συνεχίζεται το θρίλερ της τουρκικής κορβέτας που παρακολουθούμενη στενά από ελληνικά πολεμικά σκάφη, ακολουθεί βόρεια πορεία με πολύ χαμηλή ταχύτητα: Μόλις 10 knots ήταν η ταχύτητά της, για να ανέβει στους 15 knots εδώ και λίγη ώρα. Εκτίμηση του ΓΕΕΘΑ είναι ότι κατευθύνεται στο στενό Σουνίου-Κέας με πολύ χαμηλή ταχύτητα προκειμένου να περάσει υπό το φως της ημέρας: «Πάει για επίδειξη σημαίας υπό το φως της ημέρας» δήλωσε ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΝ στο defencenet.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και μετα αναρωτιουνται σοβαρα μερικοι γιατι μας "πουλανε" στους Τουρκους η ακομα καλυτερα, δεν μπορουν πλεον καν να μας ξεχωρισουν απο δαυτους.
    "Η γερμανική τηλεόραση ξεπέρασε κάθε όριο! Βίντεο ντροπή"
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/02/blog-post_6572.html

    Βαλε π.χ. και την αθλια νοημοσυνη των ψευτο-προοδευτικων και εθνομηδενιστων πολιτικατζιδων που αλωνιζουν και τις τουρκικες αεροφρεγατες που αρμενιζουν τα σπιτια μας ανενοχλητα, και καταλαβαινεις για το ποσο κωμικοτραγικη εχει καταντησει η κατασταση.

    Κατα τα αλλα ομως, εξω απο την ΕΕ, ΝΑΤΟ και αλλα κουροφεξαλα.

    Καλο ξεμπερδεμα!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν πάμε για χρεοκοπεία, μήπως ο πόλεμος είναι η καλύτερη λύση; Τι περιμένουμε, να γίνουν οι Τούρκοι, 150 εκατομμύρια, και εμείς να μην έχουμε χρήμα ούτε για τροφή; Αν είμαστε χαμένοι από χέρι, καλύτερα να πέσουμε ηρωϊκά. Εκτός αυτού, έτσι όπως μας τα λένε οι στρατιωτικοί μας, έχουμε και πολύ σημαντικές πιθανότητες να γονατίσουμε την Τουρκία, η οποία μετά από μία ήττα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει το Κουρδιστάν. Δεν γνωρίζω τι άλλο να πω, και ίσως είναι καλύτερα να μην λέω τίποτα, αλλά αυτό το πράγμα με τις βόλτες είναι εξευτελιστικό. Προβλέπω κανένας ψαράς να ψάχνει να βυθίσει από μόνος του την κορβέτα. Εάν ένα Τουρκικό πλοίο βυθιστεί έξω από το Σούνιο, ποιός ξένος θα μπορέσει να δώσει άδικο στην Ελλάδα; Αυτό τώρα είναι παγίδα ή σωτηρία για μας; Μήπως τελικά οι Τούρκοι μας αγαπάνε τόσο; Βρήκαν ΓΑΠ, Μπεγλάπ, Παγκαλάνθρωπους και Καραμανλάνθρωπους και τα κάνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΜΕ ΒΡΑΚΙΑ ΡΕ!!!

    ΓΕΛΟΙΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Υπομονή και προετοιμασία.
    Τεστάρουν ετοιμότητα,στέλνουν πολιτικό και στρατιωτικό μήνυμα, προκαλούν αλλά όταν παίρνουν την απάντηση λακίζουν. Οι μόνοι από τους γείτονες τους που μπορούν να τους χτυπήσουν σκληρά στρατιωτικά και να πονέσουν -στη βιομηχανική Μικρασιατική ζώνη(και όχι μόνο)- είμαστε εμείς.
    Είμαστε ακόμα δυνατοί στρατιωτικά. Αυτό το λέω γιατί κάποιοι έχουν μιλήσει για ποσοτική υπεροχή Τουρκίας κτλ. Όποιος φοβάται και δεν ξέρει από όπλα να μην σχολιάζει εκτός και αν είναι εκ του πονηρού.
    Οι Τούρκοι είναι οι καρχαρίες που μυρίστηκαν αίμα αλλά το πληγωμένο(οικονομικά) θύμα έχει ακόμα καλές κολυμβητικές ικανότητες και ακονισμένο μαχαίρι που αν χρειαστεί θα χτυπήσει τον καρχαρία στα σημεία που θα πονέσει πολύ και θα ματώσει και αυτός.Ίσως δε του καρχαρία να του βγουν τα μυαλά έξω διότι όταν ένα θύμα αμύνεται τα δίνει όλα, ότι έχει και δεν έχει..τον χτυπά με ότι έχει στη διάθεση του και με νεύρο απίστευτο...ένστικτο επιβίωσης. Αν ήταν μάγκες να έριχναν το ελικόπτερο του Λιμενικού τις προάλλες και θα βλέπανε τον Αλλάχ άμεσα τα δύο F16 τους. Όσο η αεροναυτική ισχύς μας είναι αξιόλογη μόνο ψευτοτσαμπουκάδες θα κάνουν.
    Προς ανώνυμο που σχολίασε τα περί χτισίματος φρουρίου Τούρκων πριν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης κτλ. Τότε Βυζαντινός στόλος δεν υπήρχε. Σήμερα αν γίνει κάτι γ@@@ και δέρνουμε. Θα πονέσουμε αλλά θα πονέσουν οι απέναντι πολύ. Όλα τα αποθημένα μας θα βγάλουμε. Είμαστε απρόβλεπτοι να το θυμούνται. Όσοι στο παρελθόν το ξέχασαν αυτό διέπραξαν στρατηγικό σφάλμα.
    Μην με πει κανένας δεξιό ή ακροδεξιό ή εκτός πραγματικότητας. Προσωπικά ανήκω στον προοδευτικό χώρο αλλά είμαι Έλληνας από μαλλιά μέχρι νύχια. Η ψυχρή λογική με στοιχεία μας λέει ότι ακόμα μπορούμε -αν ξεπεράσουν κάθε όριο- να χτυπήσουμε πολύ άγρια.Πόλεμος δεν γίνεται επειδή κάνουν τσαμπουκάδες. Παίρνουν απάντηση. Σήμερα τους έχουμε γίνει τσιμπούρι με το πολεμικό μας ναυτικό. Ελάτε στη θέση του κυβερνήτη αυτού του τουρκικού πλοίου. Τον παρακολουθούν πόσα πλοία του ΠΝ μας διαδοχικά ή και ταυτόχρονα. Νιώθει την ανάσα μας και από μέσα του υπάρχει μεγάλος φόβος ακόμα και αν είναι ψυχρός τυπικός στις διαταγές του. Τον έχουν στείλει στη φωλιά του Λύκου, με πολεμικά πλοία του εχθρού να τον παρακολουθούν.Έλληνες, το πολύ 35αρηδες πολυβολητές που εκτελούν υποδειγματικά(όπως πρέπει) τις διαταγές των 40-45αρηδων κυβερνητών τους αλλά λένε από μέσα τους " α ρε π...μου που θα πάει μια μέρα"(όλοι τους και κυρίως οι κυβερνήτες..αυτοί κουβαλάνε την πιο πολύ τρέλα, ας είναι μεγαλύτεροι και υποτίθεται πιο συγκρατημένοι..τρίχες.. από μέσα τους σαν Έλληνες ρίχνουν κάτι "γαλλικά" σήμερα).

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ 1: Θέλει Αρετη και Τόλμη η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά μην ξεχνάμε την Υπομονή και την Προετοιμασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΥΓ 2: Καθένας από μας είναι ένας πολλαπλασιαστής ισχύος.

    ΥΓ 3: Κάποτε ένας 40αρης ανώτερος αξιωματικός του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού έκανε μαθήματα γαλλικών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Εκεί γνωρίστηκε με όλους τους συμμαθητές/ιες του στη τάξη (10 άτομα) που όλοι τους ήταν φοιτητές/ιες από 18-24 χρονών. Η διαφορά ηλικίας δεν στάθηκε εμπόδιο να κάνει παρέα με τα παιδιά στα διαλείμματα, πλάκα μέσα στο μάθημα(με μέτρο φυσικά) και ένα βράδυ μετά το μάθημα να βγουν όλοι μαζί να πιουν ένα κρασάκι σε "κουτούκι". Ναι γιατι και σε μας τους φοιτητές μας αρέσουν τα κουτούκια (όχι μόνο τα κλάμπ).
    Ανάμεσα τους ήταν ένας συμμαθητής του, πρωτοετής φοιτητής Γεωπονίας. Στα διαλείμματα οι δυο τους μιλούσαν για Ελλάδα, στρατηγική, στρατιωτικά δόγματα, περί ναυτικού δικαίου κτλ.
    Ο συγκεκριμένος φοιτητής εκ φύσεως καχύποπτος, συζητούσε μαζί του αλλά στην αρχή δεν πολυπίστευε ότι ήταν αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού(παρόλο που μιλούσε συγκροτημένα,είχε γνώσεις, έξυπνος κτλ).
    Μια μέρα και ενώ πήγαινε στο Πανεπιστήμιο είδε τον αξιωματικό με τη στολή να μπαίνει σε στρατιωτική εγκατάσταση και τότε σιγουρεύτηκε ότι ήταν όντως στρατιωτικός.
    Οι δυο τους γίνανε καλοί φίλοι. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός παραβρέθηκε σε μια επίσκεψη στρατιωτικών στην ΈΛΒΟ όπου τους έδωσαν ένα αναμνηστικό συμβολικό(χάρτινο) καθαρά δώρο. Το δώρο αυτό το έδωσε στο μάθημα στον φοιτητή πετώντας το αιφνιδιαστικά-αστεία(θα λεγε κανείς πως αυτός ο άνθρωπος εκτός από ένας έξυπνος επαγγελματίας είχε τρομερό χιούμορ νέου παιδιού) πάνω στο θρανίο πριν αρχίσει το μάθημα. Μια άλλη μέρα επισκέφθηκε το ΑΤΑ όπου τους έδωσαν αναμνηστικά στιλό (Ελληνική πολεμική αεροπορία έγραφε πάνω στο στιλό). Πάλι το χάρισε με τον ίδιο τρόπο στον φοιτητή αλλά αυτή τη φορά ο φοιτητής είχε αντανακλαστικά και έπιασε το στιλό στον αέρα: "Ψιτ..Μια φορά με αιφνιδίασες!"(στο αστείο φυσικά). Αυτό το στιλό ρε παιδιά μου φαίρνει τρομερό γούρι...στις εξεταστικές όλο με αυτό γράφω χωρίς πλάκα.
    Θέλω μέσα από δω να στείλω θερμούς χαιρετισμούς σε αυτό τον άνθρωπο(αν διαβάζει το παρόν ιστολόγιο). Νίκο να σαι καλά. Εύχομαι τα καλύτερα σε σένα, στη γυναίκα σου και στη κορούλα σου. Να έχεις πάντα ήρεμες θάλασσες, καλό πλήρωμα και κατά προτίμηση εφοδιασμένο με exocet το πλοίο σου. Όπως έλεγες:"Μετά το θεό είναι ο κυβερνήτης στο πλοίο". Τότε μου είχες πει ότι μπορεί να σε βάζανε κυβερνήτη σε πυραυλάκατο όταν ξανακατέβαινες κάτω. Μακάρι. Αν σήμερα είσαι σε κάποια από αυτά τα πλοία που παρακολουθούν τη κορβέτα, υπομονή φίλε..οι σκέψεις και των 9 πρώην συμμαθητών/ιων(του ενός σίγουρα..του λεπτού, ξανθού Γιώργου που ήταν διπλανό θρανίο και κάνατε ζαβολιές σαν δεκάχρονα αλλά πάντα πέρνατε άριστα) σου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης είμαι σίγουρος ότι είναι κοντά σου διότι είσαι από τους ανθρώπους με Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. φοθσκωτα, μονοβολα και γιαουρτια ...

    Εχω την απορία, εάν εβγαινα με τοι φουσκωτό και τους την επαιζα στην ροτα .. τι θα έκανε το "ελληνικό" σκάφος? θα με "πρτοστάτευε?

    Για τους μογγόλους, ξέρω πως θα αντιδρούσαν - θα μ'εμβόλιζαν! Τωρα τα πιλάφια (καρακώλες κτλ) δεν είμαι βέβαος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αφού το ΠΝ "δεν δίναται", πρε΄'πει να οργανωθούμε οι πολίτες

    - ομάδες με ταχύπλοα (χωρίς ¨οπλα" να τους κόβουν την πορεία (εδώ οι πράσινοοι το κάνουν για τις φάλαινες, δεν μπορολυμε "εμείς" να το κάνουμε για το εθνος???)

    - άλλες ομάδες με τάχυπολα με τα μονόβολα ...

    Δεν μπορεί, κάποιος κωλοστθμός θα προβάλει το θέμα!
    Ολοι λοιπόν στο Σούνιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γιώργο φοιτητή γεωπονίας,


    τι θα πει φίλε μου
    "Μην με πει κανένας δεξιό ή ακροδεξιό ή εκτός πραγματικότητας. Προσωπικά ανήκω στον προοδευτικό χώρο αλλά είμαι Έλληνας από μαλλιά μέχρι νύχια."


    1) τι θα πει "προοδευτικός χώρος"; Ξέρεις κανέναν που να μην θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό;
    ΠΡΟΣΕΧΕ μην κολλάς σε ετικέττες και ταμπέλες! Οι λεγόμενοι προοδευτικοί κι ο λεγόμενος προοδευτικός χώρος, είναι απλώς ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ. Αυτοαποκαλούνται ως τέτοιοι,ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι είναι κιόλας!

    2)Κι αν σε πουνε εθνικιστή ή ό,τι άλλο, μην κολλάς, είναι γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουν επιχειρήματα να σου αντιτάξουν!

    3)όταν είσαι φοιτητής ή τέλος πάντων 18 (πλέον και 15!) 20 ή 22, είθισται να θεωρείται cool ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ προοδευτικός χώρος.Είναι σχεδόν Νόμος.
    Αναμενόμενο λοιπόν, να παρασύρονται πολλοί, όταν όμως καταλάβει κάποιος ότι "αυτό είναι όλο", τότε μπορεί να προχωρήσει πραγματικά, μπροστά.
    Στο λέω εγώ ,που έχει μόνο πέντε χρόνια που τέλειωσα το πανεπιστήμιο.

    ΥΣ.Και μια φιλική συμβουλή, μη δίνεις προσωπικά στοιχεία στο δίκτυο,έστω και με τη μορφή που τα δίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.