29/4/10

Εμμένουν στον τίτλο «Μακεδονική προεδρία 2010» τα Σκόπια

Με τον τίτλο Μακεδονική προεδρία 2010 επιμένουν τα Σκόπια να ανακοινωθεί στις 11 Μαϊου, η ανάληψη της προεδρίας της Επιτροπής των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) από την ΠΓΔΜ.

Είναι η πρώτη φορά που η ΠΓΔΜ αναλαμβάνει την εκ περιτροπής αυτή εξάμηνη προεδρία και τον Νοέμβριο θα παραδώσει τη σκυτάλη στην Τουρκία.Η αρχική εξαγγελία του εν λόγω τίτλου προσέκρουσε στις αντιδράσεις τόσο της ελληνικής πλευράς, όσο και των αντιπολιτευόμενων αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ.Για τον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος επεσκέφθηκε το ΣτΕ με στόχο την προετοιμασία της προεδρίας του, η διατήρηση του τίτλου αυτού είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας.

Με δηλώσεις του στον τύπο, στο περιθώριο της τρέχουσας Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΣτΕ ο κ. Μιλόσοσκι δήλωσε :
«Ο τίτλος «Μακεδονική προεδρία 2010 είναι ο πιό σωστός για την προεδρία της χώρας μας. Είναι η ελαχίστη υπεράσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας που θέλουμε να εξασφαλίσουμε. Ο τίτλος αυτός δεν αντιβαίνει στις αρχές του ΣτΕ και συμβαδίζει με το πνεύμα του Οργανισμού αυτού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

Εξηγώντας την ελληνική θέση, ο επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας Ντίνος Βρεττός υπογράμμισε, ότι η σειρά της προεδρίας στην ΠΓΔΜ δόθηκε βάσει του γράμματος « Τ « από την αγγλική ονομασία « The FYROM «, που είναι το όνομα που λειτουργεί για τους διεθνείς οργανισμούς.Χαρακτήρισε ως «λάθος των Σκοπίων το να εκμεταλευθούν την ευκαιρία για να περάσουν το συνταγματικό τους όνομα .
«Τους δίνεται η ευκαιρία, πρόσθεσε, να λειτουργήσουν μέσα στην ευρωπαϊκή κοινότητα και είναι λάθος να καλλιεργούν τέτοιο κλίμα για να περάσουν τις απόψεις τους».
Εφόσον τα Σκόπια επιμείνουν στην πρότασή τους, την τελική απόφαση θα πάρουν οι εκπρόσωποι των υπουργών, δηλαδή οι μόνιμοι αντιπρόσωποι στο ΣτΕ κατά την τακτική τους σύνοδο πριν από τις 11 Μαϊου.

Σε ερώτηση προς τον κ. Μιλόσοσκι για το πώς η χώρα του αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, απάντησε:
«Ανησυχούμε για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα, διότι είναι ένας από τους ισχυρότερους εμπορικούς μας εταίρους. Ευχόμαστε το καλύτερο για την ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια και έχουμε μία μικρή πρωτοβουλία να προτείνουμε που ίσως βοηθήσει κάπως. Πρόκειται για την υπογραφή μίας διμερούς συμφωνίας για την αποφυγή τη διπλής φορολογίας, ώστε οι Ελληνες επενδυτές να έχουν ένα καλύτερο κλίμα στη χώρα μας για την εξασφάλιση κερδών, πράγμα που θα ωφελήσει την ελληνική και τη δική μας οικονομία «.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ είπε :
«Πιστεύω ότι η ΕΕ ιδρύθηκε πάνω στην αρχή της αλληλεγγύης γι αυτό και θα πρέπει να υποστηρίξει την Ελλάδα».Σε ο,τι αφορά τέλος στις προτεραιότητες της προεδρίας του στο ΣτΕ ο κ. Μιλόσοσκι υπογράμμισε ότι θα υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί τόσο στο ΣτΕ όσο και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μίλησε για « μεγαλύτερη πολιτική διαφάνεια « και για την πρώθηση λύσεων για τον πληθυσμό των Ρομά, θέμα που, όπως είπε «αποτελεί πρόκληση για κάποια ευρωπαϊκά κράτη».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. ARIOSOPHY AND MASONIC "ILLUMINATED" LUCIFERIAN BLACK PROPAGANDA IN SKOPJE FYROM VARDARSKA

    VIDEO ΜΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

    ΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΟΥΝ, ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΡΜΙΚΟ ΠΑΡΑΛΛΗΡΙΣΜΟ ΑΡΙΑΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ" ΚΑΘΑΡΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΡΙΑΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΝΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΚΡΑΜΑΤΑ ΘΕΟΖΩΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΙΟΣΟΦΙΚΩΝ ΘΕΩΡΙΩΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ "ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ"


    http://www.youtube.com/watch?v=neWcuiTZdvw&feature=player_embedded

    Fascist Official Video of the FYROMian Government as shown on their State TV with Greek translation by Dr Michael

    http://www.youtube.com/watch?v=pqmxN1sxsdo&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.