23/4/10

Προηγήθηκε Ηθική και Πολιτική Χρεοκοπία

του Σάββα Καλεντερίδη
Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, φύλλο Απριλίου

Η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές, από τις δυσκολότερες στη νεώτερη ιστορία της. Στο κύριο άρθρο της εφημερίδας μας, τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, απευθύναμε την έκκληση «Να σώσουμε την Ελλάδα» (και δεχτήκαμε κριτική γι' αυτό), ζητώντας να παραμερίσουμε ιδεολογικές, κομματικές και άλλες διαφορές και να αγωνιστούμε ο καθένας μας από το μετερίζι που του έλαχε να υπηρετεί, για συμβάλλουμε όλοι οι Έλληνες στη διάσωση της Ελλάδος.
Το διάστημα που μεσολάβησε από τότε κάποια μέτρα έχουν ήδη ληφθεί και ελπίζουμε να ληφθούν και άλλα, δίκαια και αποτελεσματικά, αφού η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα μας.
Δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία αξιολόγησης των μέτρων που έχουν ληφθεί, ούτε στην περαιτέρω ανάλυση της κατάστασης, αφού αυτό γίνεται κατά κόρον και μάλιστα από ειδικούς για το θέμα.
Θέλουμε όμως να αναφερθούμε σε ένα κρίσιμο θέμα, αυτό της ομφαλοσκόπησης και της αναζήτησης των αιτιών που μας οδήγησαν εδώ, αφού πιστεύουμε ότι η διαδικασία αυτή, σε περίπτωση που γίνει σωστά και με όρους ειλικρινούς και ψύχραιμου διαλόγου, μπορεί να βοηθήσει στο ξεπέρασμα της κρίσης και την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος αν όχι για μας, για τις επόμενες γενιές.
Πιστεύουμε ότι αυτές τις στιγμές είναι αποκρουστικό να ρίχνει ο ένας τις ευθύνες στον άλλο, αφού αυτή η πρακτική, της πολιτικής υποκρισίας και της μικροκομματικής διαχείρισης των εθνικών θεμάτων -και ειδικά στην προκειμένη περίπτωση η οικονομία είναι μείζον εθνικό θέμα-, είναι μια από τις αιτίες της χρεοκοπίας της χώρας.
Εμείς από την πλευρά μας θεωρούμε ότι της οικονομικής χρεοκοπίας προηγήθηκε η ηθική και η πολιτική χρεοκοπία της χώρας, όταν τα κόμματα και η ίδια η κοινωνία αδυνατούσαν να ξεπεράσουν ιδεολογικά και κομματικά στερεότυπα και δεσμά και εμπόδισαν τον πραγματικό εκσυγχρονισμό της χώρας.
Τη στιγμή που επί δεκαετίες κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για να φοιτήσουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, γεγονός που διαχρονικά έχει κοστίσει στη χώρα δεκάδες ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τα ελληνικά πανεπιστήμια παραμένουν δέσμια των παθολογιών τους, καταστρέφοντας την νεολαία και την ελληνική κοινωνία, ενώ ο ακαδημαϊκός και πολιτικός κόσμος στάθηκε ανίκανος να βρει λύση στο ζήτημα του εκσυγχρονισμού της ελληνικής παιδείας. Αποτέλεσμα, εκτός της συνεχούς οικονομικής αιμορραγίας και της φυγής αξιόλογων νέων στο εξωτερικό, τον σταδιακό εκβαρβαρισμό του ελληνικού έθνους.
Τη στιγμή που οι χώρες της Ευρώπης αλλά και του «παγκόσμιου χωριού» έπαιρναν έγκαιρα το ηχηρό μήνυμα των καιρών, η Ελλάδα, σκοντάφτοντας στη στείρα και εντελώς παράλογη εμμονή των συνδικαλιστικών οργανώσεων και την υποκρισία-ατολμία των πολιτικών, όχι μόνον δεν κατόρθωσε να εξορθολογίσει το ασφαλιστικό της σύστημα, αλλά τζογάρισε τα αποθεματικά των ταμείων στα ομόλογα, με την ομόφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, που εκπροσωπούνται στα διοικητικά συμβούλια των ασφαλιστικών οργανισμών.
Τη στιγμή που από το 1980 και εντεύθεν, είτε από τις εισροές από την ΕΟΚ-ΕΕ είτε από δανεισμό, εισέρευσαν στα ταμεία της Ελλάδος εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω της χαρακτηριστικής αδυναμίας και πολλές φορές της ανήθικης και ανέντιμης στάσης των πολιτικών, η παραγωγική βάση της χώρας συρρικνώθηκε και αυξήθηκε ο παρασιτισμός και παράλογη κατανάλωση πλούτου σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου, ενός δημοσίου-φέουδου, που είναι εχθρός του πολίτη και της ίδιας της πατρίδας. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες να γίνουμε φτωχότεροι -πλην της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών- και χωρίς ελπίδα για το μέλλον.
Τη στιγμή που οι άλλες χώρες προσπαθούν να εξυγιάνουν τους θεσμούς, στην Ελλάδα ο κομματισμός και η ανηθικότητα έχουν γίνει κοινωνικά πρότυπα, με αποτέλεσμα την καταστροφή της κρατικής μηχανής, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την πορεία και το μέλλον του τόπου.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά παραδείγματα, θεωρούμε όμως ότι είναι περιττό, αφού όλοι μας είμαστε γνώστες της κατάστασης, μιας κατάστασης που βιώνουμε καθημερινά.
Πιστεύουμε όμως ότι μπορούμε να αναζητήσουμε τον κοινό παρονομαστή όλων αυτών. Ο κοινός παρονομαστής είναι η ανηθικότητα πολιτικών, κρατικών και κομματικών παραγόντων, που μας οδήγησαν στην οικονομική χρεοκοπία και η ακατανόητη ενοχή και συνενοχή του ίδιου του ελληνικού λαού.
Και για να λυθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, θεωρούμε ότι πρέπει να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο να επιστρέψει η ηθική στην πολιτική και την κοινωνία. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να γεννηθεί από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού και της κοινωνίας ένα κίνημα ηθικής, που θα καταπνίξει την ανηθικότητα και θα δώσει λύση στα προβλήματα του τόπου.
Μόνον έτσι θα καταστεί δυνατόν αυτό που είπαμε στο άρθρο μας «Να σώσουμε την Ελλάδα»: Να μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, φύλλο 14ο (Απρίλιος 2010)
Πληροφορίες για συνδρομές: 210 3316036, gnomi@infognomon.gr

20 σχόλια:

  1. Μονο ενας νεος Πλαστηρας μπορει να σωσει την Ελλαδα.Υπαρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο που μπορεί να σώσει αυτή τη χώρα είναι μερικές χιλιάδες κρεμάλλες στην πλατεία Συντάγματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς στο Καστελόριζο κάντε μας μια χάρη και πνίχτε τους στη θάλασσα.ΟΛΑ τα ρεμάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χθες και το σήμερα είναι παρελθόν.
    Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει τους Έλληνες από εδώ και πέρα είναι το μέλλον που έρχεται.
    Και το μέλλον θα είναι χωρίς δοκησίσοφους πολιτικούς και κάθε είδους πομφόλυγες που για τόσες δεκαετίες είχαν τελματώσει την Ελλάδα και βυσσοδομούσαν προς όφελος τους.
    Για να υπάρξει ανάπτυξη οικονομική, σταμάτημα των κομφορμιστικών τάσεων, ηθική και πνευματική ανάταση θα πρέπει πρώτα να υπάρξει η νέκρωση αυτών, αυτό είναι το σήμερα.
    Το αύριο επιφυλάσσει εκπλήξεις που σήμερα δεν είναι ούτε καν φαντασία οι περισσότερες εκ των οποίων όμως θα είναι ευπρόσδεκτες από την πλειονότητα των Ελλήνων όταν έρθουν (Καλλικράτης – θετική αλλαγή ελληνοτουρκικών- μεταφορά Πρωτεύουσας και άλλων).

    Δημάρατος …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μονη απειλη για την Ελλαδα ειναι οι Πολιτικοι και το συστημα της διαφθορας που εστησαν με τους εργατοπατερες.Προφανως να σωσουμε την Ελλαδα ενοουμε να σωσουμε τους ικετες πολιτικους μας πραγμα για το οποιο ειμαι διαμετρικα αντιθετος.Αφου λοιπον οι πολιτικοι κατεστρεψαν την Ελλαδα ειναι αυτονοητο οτι τους πολιτικους του ειδους πρεπει να καταστρεψουμε μαζι με τα γυαλινα ποδια που τους στηριζουν ητοι δικαστικους και δημοσιογραφους που συμετειχαν στο καταληστευμα του λαου.Βλεποντας την καταντια συμπολιτων του δημοσιου τομεα με το μπλοκακι και το κομπιουτερακι να υπολογιζουν την μειωση του μισθουτους σκεφθηκα την μικροτητα του σημερινου Ελληνα τον οποιο κατευθυνουν εκει που θελουν.Και τι εγινε μωρε που πτωχευσε οικονομικα η χωρα αφου ηταν πεθαμενη ηθικα!Ειναι καλυτερα,ισως ετσι μπορεσουμε να κανουμε ενα νεο ξεκινημα στελνοντας στον καιαδα τους υπευθυνους και στηριζομενοι στις δικες μας δυναμεις.Προσωπικα ευχομαι να μην μας δανεισουν ουτε ενα ευρω οι ευρωπαιοι γιατι ενα ειναι σιγουρο,δεν δανειζουν το λαο δανειζουν τους επαιτες πολιτικους μην χασουν την εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφάνεια σε γιγάντιες πόλεις όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι αδύνατον να υπάρξει.
    Μόνο αν ο κόσμος επιστρέψει στο χωριό του, μαζί με ένα αντι-Καποδίστρια, αντι-Καλικράτη, θα λυθεί το πρόβλημα. Αφού όλοι θα γνωρίζουν τι κάνει ο τοπικός πολιτικός στο χωριό.
    Η επιστροφή στο χωριό μπορεί να γίνει μόνο με ανωτέρω βία, δηλαδή με την πλήρη οικονομική εξαθλίωση όσων ζουν στις πόλεις. Οπότε ο κόσμος θα πρέπει να διαλέξει ή θα ζήσει στο χωριό σπέρνοντας πατάτες ή θα ζήσει στην πόλη χειρότερα και από ζητιάνο.

    Πάντως θα έχει ενδιαφέρων να δούμε ανθρώπους που θα έχουν σπίτι, αυτοκίνητο και όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, να μην μπορούν να αγοράσουν τρόφιμα ή να ζούνε από το συσσίτιο της εκκλησίας. Φυσικά όλο το εισόδημα τους θα πηγαίνει στο στεγαστικό δάνειο, Ιδιωτική-ΔΕΗ και Ιδιωτικό Νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε 1:11μμ μου αρέσει η συλλογιστική σου και είμαι της ίδιας ακριβώς άποψης. Και εγώ σε αυτή τη φάση είμαι έχω, όλα τα αγαθά τα οποία όμως με την οικονομική πορεία της χώρας θα μου είναι μόνο βραχνάς φορολογικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βγάλτε τις δηλώσεις του κωπηλάτη ρε παιδιά να πέσει το σχόλιο της αρκούδας.Αντε με τα ζώα που μας κυβερνάνε πια.Αντε να οργανωθούμε,να αντισταθούμε κάπ[ως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εσύ τί πιστεύεις Σάββα, διαβάζοντας τα σχόλια, ότι έχουμε κάνει καμία αυτοκριτική; Διότι βέβαια κανένα κόμμα κανένας άχρηστος πολιτικός δεν ήρθε από μόνος του και μας κάθησε στο σβέρκο,στο λόγο του σήμερα το μεσιμέρι ο Παπανδρέου αφού ζήτησε βοήθεια απο ΕΕ και ΔΝΤ μας παρομοίωσε τον Οδυσσέα που οδηγεί το πλοίο στα ήρεμα νερά της Ιθάκης.
    Είμαι βέβαιος πως η πλειοψηφεία του Ελληνικού λαού περίμενε να ακούσει συνάμα και την τιμωρία των μνηστήρων που έφαγαν και ήπιαν τον πλούτο τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού. Εαν δεν ξαναπαγιδευτούμε και έχουμε οδηγό πως αυτοί που ασέλγησαν πάνω στο κορμί της πατρίδας μας όσο ψηλά κι' αν βρίσκονταν, πρέπει να τιμωρηθούν θα έχουμε ελπίδα πως ίσως κάτι αλλάξει, πρώτα σε μας και μετά στη δύσμοιρη πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ. Σάββα πρός το τέλος του κειμένου είπατε μια σωστή ρήση του
    λαού μας,''Ο κάθε κατργάρης στον πάγκο του''
    Αναρωτιέμαι πως και εάν μπορεί να γίνει αυτό την παρούσα στιγμή, όταν τα ίδια πολιτικά πρόσωπα που έφεραν τη χώρα στο σημείο αυτό, συνεχίζουν να διοικούν.
    Ποιός θα δεχθεί να στείλει στη δικαιοσύνη τον ''κολητό '' του?
    Απο την άλλη εάν δεν γίνει αυτό, κανείς Ελληνας απο την Ελλάδα και
    το εξωτερικό δεν πρόκειτε να συνεναίσει για κάποιες θυσίες δίχως να πληρώσουν κάποιοι, τουλάχιστο υπουργοί.
    Εάν όμως ανοίξει ο φάκελος''χρηματισμός- προδοσία'' η
    βουλή των Ελλήνων θα παραμείνει με λιγότερους απο πενήντα γιατί ο ένας θα αρχίσει να δίνει τον άλλο και θα έχουμε ντόμινο.
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη ο
    πρωθυπουργός πρίν αναλάβει δεν είχε ιδέα του ΄τι θα συναντούσε και αυτή τη στιγμή είναι σε αδιέξοδο΄
    Πιέζεται αφόρητα απο παντού και
    ούτε η μαμά του δεν μπορεί να του βρεί λύση.
    Κατά τη γνώμη μου την κατάσταση μπορεί να την ελέγξουν νέοι άνθρωποι εκτός πολιτικής απο το χώρο του πανεπιστημίου, ή ακόμα
    κι απο το χώρο των επιχειρήσεων .
    Είτε το θέλουμε είτε όχι το πολιτικό σύστημα έχει καταρεύσει εδώ και πολυ καιρό, και η ανασύσταση πρέπει να αρχίσει απο το νηπιαγωγείο.
    Οι βουλευτές οφείλουν να παραιτηθούν πρίν ξεσπάσουν πάλι τα δεκεμβριανά και είναι πολύ αργά για όλους μας, και κυρίως για τη χώρα.
    Οι μέρες τους στην εξουσία είναι μετρημένες, γιατί αυτοί οι ίδιοι οδήγησαν τα πράγματα σε αυτη την κατάσταση.
    Τόσα χρόνια κρυβόμασταν όλοι πίσω απο το δάχτυλό μας και ήρθε η ώρα των αποκαλύψεων και να κάνουμε ταμείο.
    ευχαριστω για τη φιλοξενια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμα και στην αντίδραση ανώνυμε θα βάλουν τον σκόρο να την διασπάσουν....
    Η σωστή αντίδραση πρέπει να είναι σαν το στόχο των ακροβολιστών στην μάχη. Όχι διάσπαση σε καμία περίπτωση, σχεδιασμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, και να μην αποσπαστεί η προσοχή με οτιδήποτε και αν βγει για να αποπροσανατολίσει.
    Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να λειτουργήσουμε σαν λαός και όχι αγέλη των συνδικαλιστών, μακριά από τα κόμματα και πολλά άλλα που αν τα αναφέρω εδώ θα με που το λιγότερο επαναστάτρια....
    για να μη πω τίποτα πιο βαρύ...

    Πριν δε ανώνυμε την αντίδραση ας ανοίξουμε και το Γουδί μπορεί και να μας χρειαστεί....

    Πάρτε κιάλια το τσουνάμι είναι στις ακτές τις Δανίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. …….Χριστίνα……. Ποια Δανία? Του νότου ? Πάντως αν έχουμε ανατροπές οι ένστολοι τι θα πράξουν ? Και εν ονόματι τίνος ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H εγκληματική πολιτική των διαφόρων κυβερνήσεων και οι φρικτές πελατειακές σχέσεις τιποτένιων πολιτικών, κατωτέρας ποιότητος υπανθρώπων, ανάλγητων αμοραλιστών, οδήγησαν την χώρα μας σε τέτοια κατάντια και σε τέτοιο εξυτελισμό.

    Κρίμα, κρίμα , κρίμα, που πηγαίνουν οι τεράστιες θυσίες τόσων καλών Ελλήνων χαμένες για να νέμονται αχρείοι την εξουσία και 300 καθάρματα να στραγγαλίζουν την οικονομική ζωή του τόπου.

    Η Πατρίδα μας η Ελλάδα, άξιζε καλλίτερης τύχης, από το να κυβερνάται από αμόρφωτους και τελείως ανίκανους αμοραλιστές.

    Να είναι αιώνια καταραμένοι αυτοί και οι οικογένειές τους που πρόδωσαν την Πατρίδα μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμε τη Δανία εκείνου που είναι στο ΔΝΤ και θα μας ορίσει τα πάντα που εμείς ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει.
    Το παιχνίδι ξεπουλήθηκε.
    Σαν Ελληνίδα δεν μπορώ παρά να δεχτώ ότι επιβάλλουν αλλά .....
    ΘΑ ξηλωθούν όλα τα λαμόγια της νυν και της τέως κυβέρνησης (τι λέω τώρα)
    Σπρωχτήκαμε να μπούμε στο ΔΝΤ με το ζόρι γιατί κάποιοι το ήθελαν..
    Γιατί δεν πήραμε τα 25δισ που μας έδωσαν και πήραμε μόνο τα 8 γιατί δεν κοιτάξαμε και αγορές τύπου Κίνας και Ιαπωνία αφού τους έχουμε εδώ..

    Για ποιους ένστολους μιλάς;
    Το συναίσθημα της πατρίδας είναι πάνω απο στολές πλέον.
    Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουν να κάνουν και πολλα γιατί πρέπει να υπακούσουν τους ανωτέρους τους ....

    Προσωπικά έχω την θεώρηση που λέει θα βάλω πλάτη για την Ελλάδα εφόσον μου ζητιέται αλλά
    με όλους αυτούς θα λογαριαστούμε εν ευθέτω (αλλά όχι στο διηνεκές ) χρόνο
    Οργή Λαού Φωνή Θεού
    ας μη το ξεχνάμε.
    Το κράτος θα επιβιώσει αλλά το κράτος και όχι όσοι το έφτασαν στην καταστροφή .
    Ο λαός θα τη δώσει τη λύση χωρίς απαραίτητα να κάψει την πόλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αλλωστε ας μη ξεχνάμε ανώνυμε 2:20 και την Ευρωπαική Δύναμη Καταστολής Εξεγέρσεων κάπου την έχω ακούσει δεν ξέρω αν υπάρχει...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εάν στο δρόμο διαμαρτύρεται ένα εκατομμύριο πολίτες, εν ονόματι ποιου λαού θα εκτελούν εντολές ? Σύμφωνα με τον όρκο τους στην πατρίδα θα πρέπει να διαδηλώνουν μαζί με τους πολίτες, έτσι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι, γιατί απλά στη Δημοκρατία οι πολίτες κυβερνάνε (ο Δήμος). Γίναμε λίγο πολύ όλοι εαυτούληδες. Όμως τώρα πρέπει να αντιδράσουμε με πρώτο όπλο την αλληλοενημέρωσή μας, για να υπάρχει άσβεστη η φλόγα που θα βάλει τη φωτιά που θα κάψει όλους τους ανθέλληνες. Γιατί εκτιμώ ότι ο στόχος τους είναι η καταστροφή του Ελληνισμού και όχι του κράτους μας. Σημασία έχει ότι είμαστε ακόμη "ζωντανοί" ως έθνος και η ιστορία είναι με το μέρος μας. Πάντα αγωνιζόμαστε εναντίον βαρβάρων και πάντα νικάμε. Γιαυτό, ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Εάν στο δρόμο διαμαρτύρεται ένα εκατομμύριο πολίτες, εν ονόματι ποιου λαού θα εκτελούν εντολές ? Σύμφωνα με τον όρκο τους στην πατρίδα θα πρέπει να διαδηλώνουν μαζί με τους πολίτες, έτσι ?"

    Δεν αποτελείται από Έλληνες η ήδη εκπαιδευμένη Ευρωπαϊκή δύναμη καταστολής αλλά διάφορες εθνότητες του ΝΑΤΟ, ακριβώς για να μην έχουν κανένα ενδοιασμό να σκοτώνουν Έλληνες.

    Το ίδιο σχεδιάζεται και στην Αμερική με ξένους του ΝΑΤΟ που έχουν ήδη εκπαιδευτεί για να σκοτώσουν Αμερικανούς διαδηλωτές όταν έρθει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διαβάζοντας τα σχόλια συμπέρανα το εξής.Καλά πάμε...,ο γκρεμός βρίσκεται προ των πυλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.