6/4/10

Τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στον τομέα των πυρηνικών ανακοινώνει ο Μπ.Ομπάμα

Τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ αναφορικά με τη χρήση των πυρηνικών όπλων θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη, ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να δεσμευτεί ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ πυρηνικά όπλα εναντίον χωρών που δεν διαθέτουν και οι ίδιες πυρηνικά, με εξαίρεση το Ιράν και τη Β.Κορέα. Την Πέμπτη η υπογραφή της συνθήκη START από Ουάσινγκτον και Μόσχα.

Σε συνέντευξή του στους Times της Νέας Υόρκης, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρει ότι θα περιορίσει κατά πολύ τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ουάσινγκτον θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα.

Παράλληλα, δεσμεύεται ότι οι ΗΠΑ δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ πυρηνικά όπλα εναντίον χωρών που δεν διαθέτουν και οι ίδιες πυρηνικά και οι οποίες σέβονται τη Συνθήκη της Μη Διάδοσης.Ωστόσο, διευκρινίζει ότι θα υπάρξουν και εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, «όπως το Ιράν και η Βόρειος Κορέα» και διαβεβαιώνει ότι «θα συνεχίσει να διατηρεί όλα τα απαραίτητα μέσα για να διασφαλίσει την ασφάλεια του αμερικανικού λαού».

Οι ανακοινώσεις για τη νέα στρατηγική των ΗΠΑ στον τομέα των πυρηνικών έρχονται λίγα 24ωρα πριν την υπογραφή από τους Μπ.Ομπάμα και Ντμίτρι Μεντβέντεφ της νέας συνθήκης START για τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων ΗΠΑ και Ρωσίας.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή, η υπογραφή της συνθήκης θα γίνει την Πέμπτη στο Κάστρο της Πράγας.Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Τσεχίας CTK, της υπογραφής της συμφωνίας θα προηγηθούν συνομιλίες των δύο ηγετών για διάφορα θέματα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται στην Πράγα την Τετάρτη και το ίδιο βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον Τσέχο ομόλογό του Βάτσλαβ Κλάους.Ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί το βράδυ της Πέμπτης με έντεκα ηγέτες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, ενώ πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον την Παρασκευή το πρωί, θα έχει συνομιλίες με τον Βάτσλαβ Κλάους.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

3 σχόλια:

  1. Βεβαια οι βομβες απεμπλουτισμενου ουρανιου μαλλον θα συνεχισουν να πεφτουν στα κεφαλια αμαχων κυριε Μπαρακ ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σφαγείς και φονιάδες των λαών προετοιμάζουν τον κόσμο για το επερχόμενο αιματοκύλισμα στο Ιράν...
    Ξεφτιλισμένοι δούλοι των επιούσιων θα έρθει και σε σας αυτή η σφαγή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΙΘΑΝΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ.ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΠΑΜΙΑ &ΣΙΑ,ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΓΕΛΑΣΩ ΜΕΧΡΙΣ ΔΑΚΡΥΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.