17/4/10

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο Αντ. Σαμαράς με αφορμή την οικονομία

O πρόεδρος της ΝΔ Aντώνης Σαμαράς

Ολομέτωπη επίθεση
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο. Η κυβέρνηση πήρε λάθος μέτρα τη λάθος στιγμή, αφού προκάλεσε στο μεταξύ κρίση δανεισμού, είπε. Μεγάλος μέρος των θυσιών του ελληνικού λαού πηγαίνουν στράφι, τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για διόγκωση των spreads λέγοντας ότι «κανείς δεν δανείζει φτηνά μια χώρα που η κυβέρνησή της από μόνη της ομολογεί και διακηρύσσει ότι 'βουλιάζει'».
Εξακολουθώντας τη σκληρή κριτική είπε ότι «ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να δηλώσει ότι για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ ευθύνονται οι πολιτικές των συντηρητικών κυβερνήσεων στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ξεχνά ότι οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα υπερτριπλασίασαν τον δανεισμό της χώρας, ξεχνά ότι το ΠΑΣΟΚ εισήγαγε τον λαϊκισμό στη χώρα, ξεχνά ότι ο ίδιος έταζε στους πάντες τα πάντα, ότι ήταν ο ίδιος που απευθύνθηκε πρώτος στο ΔΝΤ για να βάλει το πιστόλι στο τραπέζι, αλλά η μπλόφα του γύρισε εναντίον της Ελλάδας και το πιστόλι εκπυρσοκρότησε στα χέρια του».
Ο κ. Σαμαράς αφιέρωσε μέρος της ομιλίας του και στην κριτική προς την κυβέρνηση Καραμανλή, λέγοντας: «Η ΝΔ είχε υποσχεθεί να αλλάξει το σύστημα που κληρονόμησε και δεν το έκανε. Είχε υποσχεθεί να 'επανιδρύσει' το κράτος και δεν το έκανε'. [...] Υπήρξαν στιγμές και περιπτώσεις που προτίμησε η διακυβέρνηση της περασμένης πενταετίας απλώς να διαχειριστεί εκείνο που εκλέχθηκε με την υπόσχεση να αλλάξει. Και το πλήρωσε το σφάλμα αυτό».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η σημερινή Νέα Δημοκρατία αναγνώρισε όλες τις 'αμαρτίες' της, αλλά ξεφορτώνεται και όλα τα 'βαρίδια' του παρελθόντος». Μηδενίζουμε το κοντέρ και οικοδομούμε ξανά την αξιοπιστία μας, συμπλήρωσε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την αντίθεσή του στην προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, λέγοντας ότι η χώρα δεν θα αντέξει τα μέτρα που θα επιβάλλει, προβλέποντας ισοπέδωση μισθών και συντάξεων. Και στρεφόμενος κατά του πρωθυπουργού πρόσθεσε: «Στο ΔΝΤ μας οδηγεί, δυστυχώς, ο νεοφιλελεύθερος σοσιαλισμός του κ. Παπανδρέου».
Ο κ. Σαμαράς έκανε και αναδρομή στην προηγούμενη 30ετία επιρρίπτοντας στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη για τη διόγκωση του δημοσίου χρέους. «Ήταν το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80, που ευθύνεται για την υπερχρέωση της χώρας» είπε και πρόσθεσε ότι «οι κυβερνήσεις, που μεσολάβησαν, ακόμα και οι κυβερνήσεις Σημίτη δεν μείωσαν το δημόσιο χρέος».
Newsroom ΔΟΛ

6 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Δεναρκεί να λεει ο κ. Σαμαράς ότι δεν θέλει να παμε στο ΔΝΤ. Πρέπει να λέει καιτι προτείνεικαι πως μπορείνα πραγματοποιηθεί.
    Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε από τον κ. Παπανδρέου και εξερχόμενος δενείπε ουσιαστικά τίποτα. Τι νόημα έχει η "αντιπαράθεση" στη Βουλή και οι "κεραυνοί" στο προσυνέδριο της ΝΔ;
    Η ΝΔ ή έχει μια διαφορετική (καιρεαλιστική)άποψη ή δεν έχει. Αν έχει να τηνπει. Αλλιώς κρείττον σιγάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο σημείο αυτό, ο Σαμαράς μου θυμίζει τον Σημίτη. Κι εκείνος μόνο για την οικονομία μιλούσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γειας σας ψευτοπατριωτες του ΛΑΟΣ!
    καλό είναι να μας πείτε τότε εσείς γιατί θέλετε ΔΝΤ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. …Ίσως μια οικουμενική κυβέρνηση επιτυχημένων επιχειρηματιών (όχι καθηγητών, Θεός φυλάξει) να έσωζε την Ελλάδα στην παρούσα φάση. Θα έπρεπε, όμως, να μας βγάλει αμέσως από την Ευρωζώνη, έστω προσωρινά μέχρι να εξυγιανθούμε, να υποτιμήσει το νόμισμα (δραχμούλα), εν ανάγκη να τυπώσει μπόλικο πέτσινο χρήμα όπως κάνουν οι Αμερικανοί, να απαγορεύσει τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό, να πατάξει τη φοροδιαφυγή δια πυρός και σιδήρου, να μειώσει τις δαπάνες του Δημοσίου δραστικά, να μειώσει τις δαπάνες για εξοπλισμούς, να εφαρμόσει ένα γιγαντιαίο κρατικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, να πατάξει την αισχροκέρδεια, να κλείσει όλους τους μεγαλοκλέφτες πολιτικούς και διαπλεκόμενους της τελευταίας τριακονταετίας στη φυλακή κατάσχοντας τα κλεμμένα, να προχωρήσει σε άμεση αξιοποίηση τη δημόσιας περιουσίας, να προχωρήσει σε διαχωρισμό της Εκκλησίας από την Πολιτεία και οι κληρικοί να πληρώνονται από τα έσοδα της Εκκλησίας, και φυσικά να διαλύσει τη Βουλή και να στείλει τους βολευτές και το προσωπικό στα σπίτια τους……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι ψευτοπατριώτες του Λάος, αλλά και οι υπόλοιποι κοινοβουλευτικοί σχηματισμοί (γιατί σοβαρή αντίδραση δεν έχω δει μέχρι στιγμής)

    στηρίζουν προσφυγή στο ΔΝΤ,
    γιατί αυτή την εντολή μας έδωσε πρώτα ο Medvedev
    και μετά ο Obama.

    Βάλε και το mega-deal με Goldman Sachs με την ελληνική κυβέρνηση και πόσοι θα πάρουν το κατιτίς τους από τα κέρδη... Θέλεις και άλλα;

    Τουλάχιστον, θα έχουμε να σκεφτόμαστε όταν μας λιώσει το ΔΝΤ
    ότι χάρη στη δική μας θυσία

    1) έγινε για ακόμα μια φορά,
    πιο πλούσια η "Πατρίδα"=η φάρα που μας κυβερνά τα τελευταία 40 χρόνια

    2) επιτέλους η μαμά Ρωσία,
    μαζί με Κίνα, Ιράν και ΗΠΑ και όλο το απολυταρχικό συναπάντημα
    του πλανήτη
    βάζουν πόδι στην ΕΕ.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μία μαθηματική λύση από Αργεντινή?
    —————————————————————
    Κάρλος Μένεμ = Σημίτης
    Φερνάντο ντε λα Ρούα = Καραμανλής τζούνιορ
    Εδουάρδο Ντουάμπλε = Γιώργος Παπανδρέου
    —————————————————————
    Κιτσνέρ = Aντώνης Σαμαράς ?!?
    —————————————————————

    Δεν το βλέπω παιδιά. Μάλλον τσιράκι είναι και ο Σαμαράς. Τσιράκια είναι όλοι τους, και οι 300, γιά τα σκυλιά που, με αρχή την Ελλάδα, προσπαθούν να επικυριαρχήσουν παγκόσμια.

    Απόδειξη:

    1) Ο Aντώνης Σαμαράς ΔΕΝ λαλεί γιά άμεση επιβολή ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίου ώστε να σταματήσει η φυγή του στο εξωτερικό.

    2) Ο Aντώνης Σαμαράς ΔΕΝ λαλεί γιά εθνικοποίηση των βασικών τραπεζών της χώρας, ώστε να χτυπηθεί αποφασιστικά το κύκλωμα χρηματοπιστωτικής αγυρτείας και τοκογλυφίας που πνίγει την χώρα.

    3) Ο Aντώνης Σαμαράς ΔΕΝ λαλεί γιά έξοδο της χώρας από το ευρώ και την ΟΝΕ. Κι αυτό γιατί το ευρώ είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο εκβιασμού και πίεσης της χώρας μας. Εκτός ευρώ όλες οι απειλές είναι μόνο λόγια.

    Ο.Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.