6/4/10

Ερντογάν:"Οι Τούρκοι και οι Άραβες είναι σαν τα δάχτυλα του ενός χεριού"

Το Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης της Τουρκίας, τώρα απευθύνεται σε μια γεωγραφική περιοχή με 350 εκατομμύρια πληθυσμό με το νέο πρόγραμμα στην αραβική γλώσσα.Το τηλεοπτικό κανάλι TRT Arapça (αραβικά) ξεκινώντας από σήμερα διεκδικεί το ρεκόρ θεαματικότητας στις αραβικές χώρες.Εκπομπές με θέμα τη γυναίκα και το παιδί, ψυχαγωγία, ντοκιμαντέρ και ειδήσεις στα αραβικά 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Μεταγλωττισμένες στα αραβικά θα μεταδίδονται επίσης και οι πιο αγαπημένες σειρές της τουρκικής τηλεόρασης.Παραγωγοί από τις αραβικές χώρες θα ετοιμάζουν το περισσότερο υλικό της οθόνης.Το νέο κανάλι της TRT αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς ανάμεσα στην Τουρκία και στα 350 εκατομμύρια αραβικού πληθυσμού.Το πρόγραμμα του TRT Arapça μεταδίδεται δορυφορικά από τους Türksat 3A, Arapsat και Nilsat.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν ανέφερε οτι οι Τούρκοι και οι Άραβες είναι σαν τα δάχτυλα του ενός χεριού προσθέτοντας ότι το μέλλον των δύο λαών είναι ένα σαν το παρελθόν τους. Μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων του νέου τηλεοπτικού καναλιού την χαρακτήρισε την μέρα αυτή ως ιστορική ημέρα για την Τουρκο-αραβική φιλία.Στην διάρκεια των 7,5 ετών της θητείας μου δεν σταμάτησα να προσπαθώ συνεχώς για την προώθηση των σχέσεων της Τουρκίας με τις γειτονικές χώρες της περιοχής.Το νέο τηλεοπτικό κανάλι είναι το κοινό κανάλι των δύο λαών."Είναι μια γραμμή επικοινωνίας μεταξύ των καρδιών μας, είναι ένα νέο κανάλι που ενώνει τις καρδιές μας", και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ενισχύσει την αδελφότητα, την ενότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ του τουρκικού λαού και των αραβικών λαών.Η μοίρα της Κωνσταντινούπολης (İstanbul) δεν μπορεί να ξεχωριστεί από το Κάιρο, η μοίρα της Βηρυτού από τη Δαμασκό, της Βαγδάτης από τη Μέκκα και τη Μεδίνα επίσης δεν μπορεί να ξεχωριστεί η μοίρα της Ιερουσαλήμ από τη Γάζα. Στην πρόσφατη ιστορία μπορεί να έχουν φτιαχτεί σύνορα μεταξύ μας αλλά εμείς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια. Καμιά δύναμη δεν μπόρεσε να χωρίσει τα αδέλφια και να προκαλέσει διαμάχη, δεν θα μπορέσει και στο μέλλον. Η Τουρκία αν και προσανατολίζεται προς τη Δύση, ποτέ δεν γύρισε την πλάτη της στην Ανατολή".
worldbulletin.net,trtgreek.com,vatan(http://sdel-ethnikathemata.blogspot.com/)

9 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΘΕΣΗ
    Η μοίρα της Κωνσταντινούπολης (İstanbul) δεν μπορεί να ξεχωριστεί από το Κάιρο, η μοίρα της Βηρυτού από τη Δαμασκό
    ΠΕΡΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ

    ...Τα λόγια ενός Βυζαντινού Αυτοκράτορα. Απίστευτο.

    Που να φανταζόντουσαν ο Μανωλάκης ο Κομνηνός και ο Γιάννης ο Κομνηνός ότι 800 χρόνια μετά την εποχή τους, τα ίδια λόγια θα τα έλεγε ένας Τούρκος απο την πρωτεύουσα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλα τα μέσα για την πραγματοποίηση της τουρκικής μεγάλης ιδέας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι ενώ αυτοί δουλεύουν βάσει μακρόπνοου σχεδίου, εμείς καθεύδομε τον ύπνον του δικαίου.

    Οι Τούρκοι έχουν όραμα και εξωτερική πολιτική. Εμείς δεν έχομε τίποτε από τα δύο. Είμαστε ένας λαός ουσιαστικά νεκρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη στιγμή αυτή που όλα βαίνουν απότι φένεται σε πλήρη αναπροσαρμογή με βάση την αλαγή της ηγεμονίας στον πλανήτη το πιο μετέωρο πράγμα που μπορείς να κάνεις ως χώρα στην εξωτερική πολιτική σου είναι σχέδια και μάλιστα να τα εφαρμόζεις και απο πάνω.Είναι καταδικασμένα να αποτύχουν,η εξωτερική πολιτική χρειάζεται δεδομένα που αυτή την περίοδο ΔΕΝ υπάρχουν,τώρα πρέπει μόνο να διατηρείς καλές σχέσεις και με ΗΠΑ και με ΚΙΝΑ και με ΡΩΣΙΑ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όπως τα λέτε είναι σουλτάνε Ερντογάν. Η αναβίωση του Χαλιφάτου.
    Και μετά από τις κωμικές δηλώσεις που ακολούθησαν χρονικά τη μεγάλη τουρκική πολιτιστική επιτυχία του περιβόητου τηλεοπτικού σήριαλ που δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να δολοφονούν παιδιά, που παίζεται πλέον και στη Σαουδική Αραβία και στο Ντουμπάι:

    http://www.virtualjerusalem.com/culture.php?option=com_content&view=article&id=2213:anti-semitic-tv-show-hits-dubai-saudi-arabia&catid=10:artandentertainment&Itemid=2213

    ακολούθησε και η απάντηση του Ισραήλ στον σουλτάνο Ερντογάν:
    "Erdogan, don’t become Chavez"

    http://www.jpost.com/Israel/Article.aspx?id=172464

    Κατά τ'άλλα, "η μοίρα της İstanbul" και η εκκωφαντική ελληνική σιωπή. Αλλά, ξέχασα!
    Οι έλληνες πολιτικοί δρούσαν για τον εξισλαμισμό της Τουρκίας, που "θα συνέφερε" την Ελλάδα... ΚΑΤΑΝΤΙΑ!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ υτδδω

    >τώρα πρέπει μόνο να διατηρείς καλές σχέσεις και με ΗΠΑ και με ΚΙΝΑ και με ΡΩΣΙΑ...........<

    Και η Τουρκία αυτό δεν κάνει; Με τους πάντες έχει καλές σχέσεις, έστω και αν τα τσουγκρίζει καμιά φορά, εν αντιθέσει με την περιθωριοποιημένη και ασήμαντη Ελλαδούλα, την οποία κανείς δεν υπολογίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι κακό να φαντασιώνεται κανείς.... αρκεί να μη το παρακάνει κανείς όπως ο Ερντογάν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. fenetai oti milaei gia to akrotiriasmeno xeri gia na min po podi , gia min pooooo...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι συνεχίζουν να κοροϊδεύουν ακόμα και σήμερα τους τούρκους και δεν το κάνουν εντεταλμένα,είναι πραγματικά για κλάματα..
    Δεν πρόκυται να ξυπνήσουν ούτε καν όταν το γιαταγάνι θα τους σκίζει το ψωροπερήφανο λαιμουδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.