29/4/10

Ανησυχεί η διεθνής κοινότητα για την ΠΓΔΜ

Την ανησυχία τους για τις πολιτικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ, διατυπώνουν, με κοινή γραπτή τους δήλωση, οι επικεφαλής των αποστολών της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη τους στη γειτονική χώρα.

Φήμες για διαμελισμό της χώρας, αποχώρηση από τη Συμφωνία της Οχρίδος ή εσωτερικές συγκρούσεις "προκαλούν την ανησυχία" των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών, αναφέρεται στην κοινή δήλωση τους.

Οι επικεφαλής των αποστολών στην ΠΓΔΜ διαπιστώνουν "διολίσθηση του πολιτικού διαλόγου" και καλούν όλους τους πολιτικούς παράγοντες "να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους προκειμένου να συμβιώσουν αρμονικά οι δύο κοινότητες και να απέχουν από κάθε κίνηση που θα μπορούσε να δημιουργήσει εντάσεις στο εσωτερικό".

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Φίλιπ Ρίκερ, επισήμανε ότι η εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη χώρα. "Οφείλετε να βρείτε λύση για το πρόβλημα του ονόματος, διαφορετικά μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση το μέλλον της χώρας", δήλωσε. "Θεωρώ ότι για να φθάσετε σε λύση θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι αποδεκτό από εσάς και όχι σε αυτό που θεωρείτε απορριπτέο", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρέσβης.

SIGMALIVE

1 σχόλιο:

  1. Απο την τελευταια συναντηση του Τζεφρι με τον Ομπαμα ειπωθηκε και εγινε αποδεκτο το ονομα Βορεια Μακεδονια.

    Τωρα ξαφνικα διαπιστωσαν(ειναι για γελια) οι επικεφαλής των αποστολών της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ, του ΟΑΣΕ και των ΗΠΑ διαμελισμό της χώρας, αποχώρηση από τη Συμφωνία της Οχρίδος και εσωτερικές συγκρούσεις.

    Ακουσον ακουσον η εξεύρεση ονοματος στο ζήτημα της ονομασίας
    αποτελεί γιαυτο επιτακτική ανάγκη για τα Σκοπια αλλιως δεν εχει ειρηνη(θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι αποδεκτό από εσάς...δηλ βορεια μακεδονια και όχι σε αυτό που θεωρείτε απορριπτέο...δηλ Βαρδασκα κλπ)

    Αρε USA κουνια που μας κουναγε...και με τη ταχυτητα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.