9/4/10

Ερήμην καταδικάστηκε η πολιτικός Λεϊλά Ζάν,Mε την κατηγορία ότι διέδιδε «εχθρική προπαγάνδα»

Σε ποινή φυλάκισης με την κατηγορία ότι διέδιδε «εχθρική προπαγάνδα», καταδικάστηκε από δικαστήριο της Τουρκίας η πολιτικός Λεϊλά Ζάνα, υποψήφια για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης την περασμένη 10ετία.

Να σημειωθεί ότι η καταδίκη έγινε ερήμην της κατηγορούμενης, ενώ στη δικαστική αίθουσα δεν παρίστατο ούτε καν ο συνήγορός της.

Η καταδικαστική απόφαση δεν σχολιάστηκε προς το παρόν από κανέναν από τους δύο εμπλεκόμενους στην ακροαματική διαδικασία.Κατά της καταδικαστικής απόφασης, που ακολουθεί πολλές άλλες παρόμοιες τελευταία, θα ασκηθεί έφεση.

Ο Metin Alataş, Ο Metin Alataş δημοσιογράφος 34 ετών που εργάζεται στην κουρδική καθημερινή εφημερίδα Azadiya Welat βρέθηκε νεκρός (απαγχονισμένος) στο διαμέρισμα του στην περιοχή Hadırlı στα Άδανα στις 4 Απριλίου. Ο Metin Alataş είχε δεχθεί επίθεση πριν τέσσερις μήνες όταν πέντε άγνωστοι άνθρωποι τον πλησίασαν την ώρα που διένειμε την κουρδική εφημερίδα μπροστά από το κτίριο του κουρδικού κόμματος για την Ειρήνη και την Δημοκρατίας στις 22 Δεκεμβρίου 2009 και του επιτέθηκαν. Ο Atalaş είχε τραυματιστεί και είχε μεταφερθεί σε νοσκομείο για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.Ο πατέρας του Atalaş είπε ότι ο γιος του δεν είχε κανένα πρόβλημα και τόνισε ότι δεν αυτοκτόνησε αλλά σκοτώθηκε.
Bianet,ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.