28/5/10

16 Τουρκοι στρατιώτες νεκροί στις συγκρούσεις στην Uludere

Αυτό τον αριθμό απωλειών για τον τουρκικό στρατό δίνει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firatnews για τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ μαχητών του και τουρκικού στρατού στην συνοριακή γραμμή με το Ιρακινό Κουρδιστάν και ειδικότερα στην περιοχή Uludere της επαρχίας Χακάρι.

Οι συγκρούσεις χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα βίαιες και είχαν ως αποτέλεσμα και τον τραυματισμό ένος μεγάλου αριθμού στρατιωτών.

Σφοδρές συγκρούσεις έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της νύχτας μεταξύ Κούρδων Μαχητών και του τουρκικού στρατού στην περιοχή της Cukurca. Ο τουρκικός στρατός για τρίτη διεξάγει επιχειρήσεις στα βουνά Gabar και Çıraf ανάμεσα στις επαρχίες Σιρνάκ και Siirt. Στίς επιχειρήσεις αυτές εκτός απο μονάδες της στρατοχωροφυλακής λαμβάνουν μέρος ειδικές δυνάμεις.

5 σχόλια:

  1. Τους τούρκους αξιωματικούς δεν τους ενδιαφέρει πόσους φαντάρους χάνουν στις επιδρομές τους, και αν ήμουν τούρκος στρατηγός θα έστελνα νεοσύλλεκτους κούρδους στην μάχη, η θα πεθάνει ο ένας κούρδος η ο άλλος το ίδιο κάνει, υπόθετο δεν γνωρίζω!

    Οι κούρδοι κατά την δίκια μου ταπεινή γνώμη θα έπρεπε να συγκεντρωθούν σε καταστροφές τουρκικών βάσεων στρατηγικής σημασίας κανένα αεροδρόμιο με μαχητικά, κάποια μονάδα αρμάτων ….. να τσούξει για τα καλά να μεταφέρουν τον πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας όχι στα βουνά με λίγα λόγια θέλουν καλύτερη στρατηγική και εκπαίδευση.
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεόφιλε,

    Πρέπει να υπάρχει κάποια στρατηγική από την πλευρά τους. Στόχος ενός απελευθερωτικού αγώνα δεν είναι η θυσία και να σκοτώνεις ότι βρεις μπροστά και κινείται.

    Η εντύπωσή μου από την αρθρογραφία και ότι υπάρχει στο ιστολόγιο, είναι ότι οι Κούρδοι αποφεύγουν την αναβάθμιση. Οι Τούρκοι είναι που είναι επιθετικοί έναντι των ανταρτών.

    Σε αυτή τη φάση, η στρατηγική των Κούρδων είναι η σωστή. Ένα καλό κτήπημα θέλει πάρα πολύ χρόνο να οργανωθεί και πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή, γιατί η ευκαιρία είναι μία.

    Παράλληλα, ο αγώνας τους συνεχίζει να έχει και ηθικό υπόβαθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. => 28 Μαΐου 2010 8:48 μ.μ.

    Φιλέ είναι από ποια οπτική γωνία το βλέπει ο κάθε ένας, δεν διαφωνώ ώμος και με αυτά που λες . Οι τούρκοι είναι επιθετική στον κουρδικό λαό με το που τους καταπιέζουν και οι απάντηση τον ανταρτών κούρδων είναι ο ένοπλος αγώνας. Αυτό το σκότωσαν δυο αντάρτες η σκοτώθηκαν δυο τούρκοι στρατιώτες δεν θα λύση το πρόβλημα των κούρδων αλά ούτε και των τούρκων μπορεί κατά την γνώμη μου να πάει πολλές δεκαετίες ακόμα, δεν οφείλει τίποτα στους κούρδους κανένας δεν παραπονιέται στην Τουρκιά για αυτά τα χτυπήματα αλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καμία απελευθερωτική οργάνωση δεν έφερε αποτελέσματα με τέτοιου είδους αγώνα και με τρομοκρατία βλέπε παλαιστινιακό.

    Οι κούρδοι έχουν και αυτοί τα ελαττώματα τους δεν είναι ενωμένη όσο θα έπρεπε αλλιώς θα είχαν ένα μεγάλο Κουρδιστάν εδώ και χρόνια και αυτό είναι ένα κομμάτι στρατηγικής θεωρώ.

    Μετά βίας από την Αμερική η οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν θα δημιουργηθεί το Κουρδιστάν μέσα στην Τουρκιά μόνο με εκδημοκρατισμό της χώρας και υποχωρήσεις στα δικαιώματα τους που πάλη μόνο θα τα παραχωρήσουν αν τους κάνουν συνεχές οικονομικές ζημιές και στρατηγικές ώστε να τους υποχρεώσουν. Ανθρώπινες απόλυες λειτουργούν εναντίον των κούρδων όπως και στους παλαιστίνιους που βάζουν μια βόμβα στο κορμί τους και ανατινάζουν αθώους στο αέρα ποιο είναι το όφελος στον αγώνα τους; Ας πούμε ότι ανατίναζαν ένα κομμάτι ενός αγωγού

    1) που να βρουν οι τούρκοι τα συγκεκριμένα άτομα να τα πολεμήσουν

    2) μεγάλη οικονομική καταστροφή, όχι για την υλική ζημιά αλά στους επενδύτες τους, ποιος θα βασιζόταν τα χρήματα του σε μια επένδυση στην Τουρκιά, και ποιος στην προμήθεια χωρίς προβλήτα αεριού η πετρελαίου, και αυτό είναι ένα παράδειγμα υπάρχουν πολλά που μπορούν να ανατινάξουν!

    Οι κούρδοι με εντολές τούρκων έσφαζαν έλληνες μετά χαράς σήμερα είναι αυτοί που καταπιέζονται δεν έχω καμία διάθεση να τους στηρίξω ως Έλληνας και θεωρό όσο είναι άνω κάτω και πολεμούν με αυτόν τον τρόπο δεν θα αποφέρουν τα αποτελέσματα που θα θέλαμε όλοι, των διαμελισμό της Τουρκίας.

    Ένα τελευταίο , δικαιώματα σαν τούρκους θα τους παραχωρούσα μόνο αν ήθελα να αρχίσω πόλεμο με την Ελλάδα ώστε να ησυχάσω το ανατολικό μέτωπο μου και φυσικά οι πρώτοι που θα κατέβαιναν από τα αποβατικά πλοία «τροφή κανονιών» θα ήταν οι κούρδοι! Γιατί να χαραμίσω έναν άσσο την στιγμή που δεν χρειάζεται;
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγο πιο αριστερά Κουροπάτκιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.