3/5/10

"Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα": "40 αρπακτικά" απειλούν την ελευθεροτυπία

Τουλάχιστον 17 ηγέτες κρατών και αρκετοί επικεφαλής κυβερνήσεων συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο μαζί με τακτικούς στρατούς και εγκληματικές οργανώσεις.

Η οργάνωση «Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα» (RSF) δημοσιεύει σήμερα Δευτέρα με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την ελευθερία του Τύπου κατάλογο με «40 αρπακτικά» - πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες ή τρομοκρατικές οργανώσεις -που συστηματικά έχουν ως στόχο την εργασία των δημοσιογράφων.

«Ισχυροί, επικίνδυνοι, βίαιοι, βρίσκονται πάνω από τους νόμους», υπογραμμίζει η οργάνωση. Τουλάχιστον 17 ηγέτες κρατών και αρκετοί επικεφαλής κυβερνήσεων συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο μαζί με τακτικούς στρατούς και εγκληματικές οργανώσεις. Οι πρόεδροι της Κίνας, του Ιράν, της Ρουάντα ή της Τυνησίας διεκδικούν αυτήν την λυπηρή διάκριση από τον FARC, την ΕΤΑ ή τις παλαιστινιακές και ισραηλινές δυνάμεις.

Ειδικότερα, η οργάνωση στιγματίζει τους πλέον άγριους αντιπάλους της ελευθερίας της έκφρασης. «Στην Λατινική Αμερική, οι βιαιότητες προέρχονται πάντα από το ίδιο κουαρτέτο: έμποροι ναρκωτικών, κουβανική δικτατορία, FARC καιπαραστρατιωτικές ομάδες». Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα υπογραμμίζουν παράλληλα πως στην Αφρική έχει αλλάξει ελάχιστα η κατάσταση, ενώ υπάρχουν «ορισμένες αναφορές για βιαιότητες (εναντίον δημοσιογράφων) στη Μέση Ανατολή και την Ασία».Η οργάνωση έχει αποσύρει ορισμένες ισλαμικές οργανώσεις από τον κατάλογο της, αντίθετα φέτος εμφανίζεται σε αυτόν ο πρόεδρος της Υεμένης Αλί Αμπντάλα Σάλεχ.

«Ο μουλάς Ομάρ έχει κερδίσει τη θέση του στον κατάλογο, όπως και ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ», σύμφωνα με τους RSF.Η οργάνωση που φέτος κλείνει τα 25 της χρόνια έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία κατά των αρπακτικών της ελευθερίας του Τύπου, με σήμα κατατεθέν τρεις αφίσες με τα πορτρέτα του Κιμ Γιονγκ-ιλ, του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και του Μουαμάρ Καντάφι.

Οι RSF υπενθυμίζουν πως «από την αρχή του χρόνου εννιά δημοσιογράφοι πλήρωσαν με τη ζωή τους την ελευθερία του Τύπου και περίπου 300 εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή».
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

28 σχόλια:

  1. "H δημοσιογραφία είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα στην Ρωσία:
    261 δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν από την πτώση της ΕΣΣΔ"

    Έτσι ξεκινούσε άρθρο του Spiegel στις 20 Οκτώβρη του 2006.
    http://www.spiegel.de/international/spiegel/0,1518,443543,00.html


    Από τότε η λίστα του θανάτου εξακολουθεί να μεγαλώνει με αιχμή του δόρατος την κατάσταση στον Βόρειο Καύκασο. Τον Αύγουστο του 2008 δολοφονήθηκε ο Magomed Yevloyev, ιδιοκτήτης του ειδησεογραφικού δικτυακού τόπου, ingushetiyaru.org.
    Στη Μόσχα, δολοφονήθηκε ο δικηγόρος και ακτιβιστής Stanislav Markelov. Και η δημοσιογράφος Anastasia Baburova τον Γενάρη του 2009. Η Natalia Estemirova, η αντιπρόσωπος στο Grozny της NGO για τα ανθρώπινα δικαιώματα "Memorial",
    δολοφονήθηκε στις 15 Ιουλίου.
    Και η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών της Τσετσενίας Zarema Sadulayeva τον Αύγουστο.

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Medvedev παραδέχθηκε ότι δολοφονούνται άνθρωποι για πολιτικούς λόγους και ότι οι δολοφόνοι των δημοσιογράφων δεν τιμωρούνται. Υποσχέθηκε ότι θα κάνει τα αναγκαία βήματα.

    Το 2009 δολοφονήθηκαν στη Ρωσία 5 δημοσιογράφοι.

    http://en.rsf.org/report-russia,131.html

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν λεμε "Ρεπορτερς χωρις Συνορα" εννοουμε ψευτες χωρις συνορα;
    Με την τσαλακvμενη φωτογρφαφια των τριων που αναρτησατε εγω πειστηκα τωρα για τον "αξονα του κακου". (Εφευρεση του εκπιπτου και ελεεινου εβραιου απο το Μπρουκινκς και αλλες εβραιοκαρεκλες των ΗΠΑ) David Frum.
    Τωρα ρε παιδια σκεφθητε να ονομαζουμε "ρεπορτερς" σχετο την Μουνια και τους Ιους της.
    Η αντε τον ....Σωμεριτη.

    Αλλα τεχνιεντως δεν ειδαμε και την τσαλακωμενη φατσα του Νετανιαχου στην φωτογραφια. προφανως επειδη αυτουνου η φατσα ηταν παντα τσαλακωμενη σαν κολωχαρτο.


    Omadeon
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους Παλασιτινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Omadeon ξέρεις απο ποιόν ιστότοπο είανι η φωτογραφία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πραγματικοι τρομοκρατες ειναι ο Κισσινγκερ, Ο Σορος, ο Ροκφελλερ και αρχηγος τους ο Ροτσιλντ.
    Αν εξαφανιστουν αυτοι (μια βομβα βρε αδερφε....)ειναι μια καλη αρχη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο συνδεσμος που δεν βγαινει στο προηγουμενο σχολιο μου (03 Μαΐου 2010 1:16 μ.μ.) ειναι εδω:

    http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/journalist-on-the-run-from-israel-is-hiding-in-britain-1934015.html

    Καυκασιε, τι σημασια εχει απο που πηρες την φωτογραφια. Πληρωμενοι ρουφιανοι υπαρχουν παντου. Αν βασιστουμε στο δεδομενο οτι οι εβραιοι ειναι οι ιδιοκτητες των ΜΜΕ παγκοσμιως, τοτε οτιδηποτε αλλο περιτευει.


    Omadeon
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους Παλασιτινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.firatnews.com/index.php?rupel=nuce&nuceID=25679

    Πληρωμένοι ρουφιάνοι και οι Κούρδοι;

    Οmadeon δεν σου κάνει καλό να είσαι εμπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    ...Τι περίεργο, ποτέ δεν είδαμε να γίνεται λόγος και να μπαίνουν στη μαύρη λίστα εκείνοι που είχαν αποκλείσει τους δημοσιογράφους από τις επιχειρήσεις στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν και -όπως έγραφαν οι ίδιες οι ξένες εφηεμρίδες-τους έιχαν κάνει πλήρως ελεγχόμενους, πιστούς αναμεταδότες των απόψεων του (αμερικανικού) στρατού.
    Τι περίεργο, ποτέ δεν έγινε λόγοςγια τον ρόλο ξένων ανταποκριτών (ασφαλώς όχι όλων)...μονο που τριάντα χρόνια μετά μαθαμε ότι επιφανής, δημοκρατικός καθ΄ολα, ανταποκριτής στην Αθήνα της Monde ήταν συνεργάτης της CIA. Πέρασε στα ψιλά και ασχολίαστο, όταν γραφτηκε.
    Τι περίεργο, ο συντονισμός (από μια αόρατη δύναμη;)άρθρων και ρεπορτάζ ξένων καθ όλα έγκυρων εντύπων εναντίον ενός στόχου πχ της Ελλάδας.
    Πολλά τα περιεργα. Αλλού με ωμότητα και αλλού εκλεπτυσμένα, στόχος είναι οίδιος: Ο έλεγχος των δικών μας (δημοσιογράφων και κοινής γνω΄μης) και η προσβολή του αντίπαλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ

    Δε ζούμε σε κόσμο αγγέλων.

    Και δεν γίνεται να βάλουμε το μυαλό μας στο μπλέντερ. Διότι δεν είναι όλα ίδια:
    Άλλο ο αποκλεισμός δημοσιογράφων ΖΩΝΤΑΝΩΝ
    και άλλοι οι ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ αντιφρονούντων δημοσιογράφων.

    Και αν θέλεις να μιλήσουμε για χώρες που δεν είναι στη λίστα, να σου θυμήσω ότι ούτε ο αποκλεισμός δημοσιογράφων συγκρίνεται με δολοφονίες εκδοτών που έγιναν για να ανοίξει ο δρόμος να αναλάβουν την ενημέρωση οι πράκτορες οποιασδήποτε ξένης χώρας. Που οι ίδιοι έκαναν χρυσές δουλειές με το Δημόσιο.

    Και αυτός που ευθύνεται για τα "μαζικά" -όπως λες- δημοσιογραφικά χτυπήματα κατά της Ελλάδας, είναι το βαθύ λαρύγγι που έχει ξεφτιλίσει την Ελλάδα από την Νοέμβριο του 2009 διεθνώς.
    Και το βαθύ αυτό λαρύγγι βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο. Αποδεδειγμένα.

    Ας μην ξεφεύγουμε, λοιπόν, από την κοινή λογική.
    Εμείς πληρώνουμε για την κρίση που δημιούργησαν αυτοί, είμαστε τα θύματά τους, πρέπει να είμαστε και τόσο ηλίθιοι για να είμαστε και τα φερέφωνα της προπαγάνδας τους;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε λίγο καιρό μπορεί να μπει κι' η Ελλάδα στη λίστα, γιατί άμα αρχίσουν να πέφτουν σφαλιάρες δεν αποκλείεται να φάνε κι' οι δημοσιογράφοι μερικές. Άλλωστε δεν είναι όλοι οι χαφιέδες δημοσιογράφοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το λοιπον "Καυακασιε" τι εγινε με τα σχολια μου; Δεν βρηκες σκαμνι να κατσης;
    Τουλαχιστον εχε την ευαισθησια να σχολιασης:
    "Το σχολιο αυτο του Omadeon διεγραφη απο τον διαχειριστη για λογους ευθιξιας".
    Εκτος και θελεις να με ριξης στην λουμπα μπαγασακο οπως εριξες τον λαχανοντολμα "Galia" πριν απο μερες και σκουζωντας αρχιζε και σ' εβριζε.

    Σου εγραφε λοιπον ο λαχανοντολμας:
    "....και πού όλο βρίσκεται και κανάς αφελής πελάτης του Μίσους...
    και κανά φιλαράκι που περνάει τα υβριστικά, εμετικά και άσχετα της αναρτήσεως σχόλιά.
    Αλλά γιατί να μην σε έχουν σε προνομιακή θέση αφού όμοιος ομοίω αεί πελάζει και η κοπριά στα λάχανα;
    Και επειδή δεν είμαι ούτε λάχανο, ούτε κοπριά, σας αφήνω αγαπημένους και ανενόχλητους να συνεχίσετε τις μούφες, χωρίς τον αποκαλυπτικό αντίλογο που τόσο σας εκνευρίζει.
    Και συνεχίζοντας να σκάβετε τον λάκκο των άλλων...
    Ευχαριστώ που χάρη των προσχημάτων με ανεχθήκατε τόσο καιρό.

    Galia
    23 Απριλίου 2010 7:40 μ.μ."

    Εγω ομως καθ' οτι Ελλην δεν υβριζω τους Ελληνες συμπατριωτες μου. Τους αγαπω και τους σεβομαι. Εκει ειναι και η "ειδοποιος" διαφορα μεταξυ Ελληνων και αλλογενων ελληνοφωνων κατσικοκλεφτων, που θελουν να μοστραρονται και σαν γνησιοι Ελληνες.

    Να 'σαι καλα ρε "Καυκασιε" με διασκεδαζης εδω κι εκει.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ.
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Εγώ δεν ήθελα να μιλήσω για δολοφονίες δημοσιογράφων "σε χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα" καταπίεσης της ελευθεροτυπίας. Το έκανε η GALLIA για να με...επικρίνει! Αν όμως γίνονται τέτοια πράγματα όχι μόνο σε χώρες της λίστας αλλά και σε χώρες εκτός λίστας, τότε οι επικρίσεις της δεν έχουν νόημα ενώ η λίστα των "ρεπόρτερ" έχει νόημα χονδροειδούς προπαγάνδας μαύρης, γκρίζας και όλων των χρωμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οmadeon διεγράφη και σχόλιο του/της Galia.Απευθύνομαι και στους δύο σας, όσο εύκολο κιαν σας φαίνεται, μέσα στην σκληρή καθημερινότητα που ζώ και εγω όπως και εσείς, η κάθε ανάρτηση πολλές φορές συνεπάγεται και κόπο και μόχθο.

    Είναι απίστευτη η χαρά μου όταν τα σχόλια είναι επι του θέματος, όταν δεν περιέχουν χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς και ύβρεις.

    Οι πιο πολλοί έχουν γνώση των όσων συμβαίνουν στην Μέση Ανατολή.Ορθά αναφέρεται τις πηγές που εσείς θεωρείται ως σωστές, λανθασμένα προσπαθείτε να επιβάλλεται τις απόψεις σας.

    Κουράζεται με την επαναληψη των ίδιων και ίδιων.

    Δεν έχω να σας πώ τίποτα άλλο.Τα σχόλια σας απο μένα δεν θα αναρτούνται.Τα αφήνω στον κατα το νόμο υπεύθυνο του Ιστολογίου Κο.Σάββα και διαχειριστή του Ιστολογίου.Ομως αν θεωρήσω ότι δεν σέβεστε την προσπάθεια μου και τους αναγνώστες η παρέμβαση μου θα είναι η διαγραφή χωρίς καμιά επεξήγηση.

    Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις ή απλά όταν ζητάς σεβασμό να σέβεσαι εσύ πρώτα.

    Λές Δεν βρηκες σκαμνι να κατσης;
    Απαντώ είσαι αυθάδης και δεν θα πέσω στο επίπεδο του λόγου σου όσο κιαν με προκαλείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Καυκάσιε", το δικο μου το σχόλιο που δεν περιειχε απρεπεις εκφρασεις γιατι το έκοψες;Και εκαμα μια ωρα να το γραψω "βγαζοντας τα ματια" μου μπροστα στο "φθορίζον διάφραγμα" της οθόνης!Μου κρατας κακια επειδη εθιξα το θεμα της Κύπρου;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Συμβουλη προς Καυκασιο:
    Εφ' οσον τα σχολια δεν περιεχουν βωμολοχιες εισαι υποχρεωμενος να τα ανεβαζης ολα. Αλλοιωτικα κατα την γνωμη μου εισαι λογοκριτης. Κατι που δεν χωρα ουτε στην "διανοηση" της Μανιας Τεγοπουλου. (Εκτος και δεν την συμφερει οικονομικα).
    Στην προκειμενη ομως περιπτωση με την αναρτηση του αρθρου αυτου και της ακολουθουμενης φωτογραφιας δυσφημισες τρεις ηγετες που ουδολως γνωριζης.
    Η απλως πινεις το Αλαφουζολ.
    Στο σχολιο σου δικαιολογια φασκεις και αντιφασκεις. Πρεπει να γνωριζης οτι η παγκοσμια κατασταση που επικρατει σημερα, ηθικα, οικονομικα, πολιτικα κλπ συμπεριλαμβανομενης και στην Ελλαδα ξεκινα απο εκει.
    -Την κατοχη της Παλαιστινης-.

    Καποιος ψυθιριστης ομως μου ειπε οτι επεσαν τηλεφωνα και e-mails να φιμωσετε τον Omadeon στα της Μεσης Ανατολης σχολια του.
    Αλλα με τα σχολια μου μαθαινουν και αρκετοι συμπατριωτες την αληθεια για το "ποιον του εβραιου".
    Και αυτο τους τσουζει.
    Οπως προειπε και ο Μινως τα σχολια μας παιρνουν και καποιο χρονο να γραφουν τον οποιον εσυ δεν σεβεσαι.
    Αν ειναι κουραστικο για σενα παραιτησου.
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ πρεπει να ακουστη.
    Γιατι οπως ειπε και καποιος...
    "Η αληθεια ειναι ο μεγαλος τους εχθρος και το παρελθον ο σκοτεινος εφιαλτης τους και γι' αυτο με καθε τροπο θελουν να αλλαξουν την Ιστορια. Γι' αυτο και εμεις εχουμε καθηκον να υπερασπιστουμε με καθε τροπο την Ιστορικη Αληθεια. Εχουμε χρεος μας και υποχρέωση ιερη να αντισταθουμε στους αρχιτεκτονες του ψευδους, να πολεμησουμε με την ΑΛΗΘΕΙΑ την αντεθνικη προπαγανδα τους".


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ.
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους Παλαιστινη

    ΥΓ
    Αφου δεν θελεις να κατσης στο σκαμνι εεεε τοτε κατσε ορθιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "Καυκάσιε" τοσο δυσκολο σου ειναι να απαντησεις στο ερωτημα που σου εθεσα;Το δικο μου το σχόλιο που δεν περιειχε απρεπεις εκφρασεις γιατι το έκοψες;


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Είναι απίστευτη η χαρά" του Καυκάσιου
    "όταν τα σχόλια είναι επι του θέματος, όταν δεν περιέχουν χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς και ύβρεις"

    Τότε γιατί πέρασες Καυκάσιε, τα πόσα; τα εκατό σχόλια για το πόσο είμαι αρουραίος που ψοφάει, αρουραίος που επίκειται να ψοφήσει, αρουραίος που θα του ρίξουν τσικλόν Μπε (αυτό που χρησιμοποιούσαν οι ναζί στους θαλάμους αερίων), καθώς και τα: αμφίφυλη, γριά, άσχημη, ανέραστη και χοντρή;

    Και θα με εξισώσει ο Καυκάσιος με τον μονίμως υβριστή και ψεύτη Οmadeon;;;
    Και θα με απαξιώσει λέγοντας ότι ότι εγώ βρίζω και προσβάλω
    επειδή αντέδρασα στο ΕΚΑΤΟΣΤΟ υβριστικό για μένα και άσχετο με την ανάρτηση σχόλιο;;;

    Ευτυχώς, είμαι εξοικειωμένη με τους μηχανισμούς προπαγάνδας και αυτό που κάνει ο Καυκάσιος είναι η τεχνική της "εξομοίωσης του θύτη με το θύμα του"

    Και αν έχει βαρεθεί ο Καυκάσιος να διαβάζει την άλλη άποψη, εγώ να δεις πόσο έχω βαρεθεί να διαβάζω τα ΨΕΜΜΑΤΑ. Ο Καυκάσιος δεν ήταν αυτός που έβαλε ως τίτλο ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ;;;
    Πού είναι αυτές οι "χιλιάδες" απελάσεις, Καυκάσιε;;;

    Εγώ, τουλάχιστον, ο αρουραίος που για να ψοφήσει θα του ρίξετε και Zyclon B δεν έχω γράψει τέτοια ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΨΕΜΜΑΤΑ.

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και αφού κάποιοι ξέρουν πολύ καλά από τη Μ. Ανατολή πως τους διέφυγε ότι ένας δεκαοχτάχρονος που βρισκόταν στο σπίτι του, δολοφονήθηκε όταν οι «μαχητές» Παλιγουντιανοί έκαναν λάθος εκτόξευση ρουκέτας. Και αντί να «προσγειωθεί» σε σπίτι Ισραηλινού, κατέληξε στο κεφάλι του παιδιού στο Khan Younis. Πόσες αναρτήσεις θα έβαζε ο Καυκάσιος αν το σκότωναν οι Ισραηλινοί τον Άραβα; Πόσα σχόλια θα γράφατε; Πόσα δάκρια θα χύναμε όλοι για το αδικοχαμένο παλικάρι που δολοφόνησαν τα σιωνιστικά τέρατα; νώ, ο δεκαοχτάχρονος δολοφονημένος Ibrahim Sulaiman Malalha δεν άξιζε ούτε μια λέξη σας.
    Όπως μια λέξη δεν αξίζει ούτε ο χαμός που έγινε στη Γάζα. Γιατί και εκεί η «αδελφή» κυβέρνηση που φιλοξενεί τους δικούς μας δραγωναίους, απέδειξε αυτό που μου έλεγε η γιαγιά μου: «Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη». Και επέβαλε φόρους στους φτωχούς. Εξοντωτικούς φόρους ακόμα και σε ταξιτζήδες και υπαίθριους πωλητές φαλάφελ! Και με κάτι τέτοια πήγαν να σφαχτούν μεταξύ τους και μπουντρούμιασαν οι χαμασιώτες και μέλη της PFLP. Το καλύτερο; Αν λείπεις από το σπίτι σου για ένα χρονικό διάστημα, μπουκάρουν τα παλουκάρια της Χαμάς και μπαστακώνονται με το έτσι θέλω.
    Και αφού κάποιοι παθαίνουν ντελίριο με τις ισραηλινές πηγές, ας παραθέσω τις λατρεμένες σας παλαιστινιακές. Γιατί κάποιες Αλήθειες είναι τόσο συντριπτικές, που δεν είναι δυνατόν να φιλτραριστούν…
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=281296
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=280611
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=280299
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=281188
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=280562
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=280405
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=280252
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=279974
    http://www.maannews.net/eng/ViewDetails.aspx?ID=278619

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Omadeon: Καποιος ψυθιριστης ομως μου ειπε οτι επεσαν τηλεφωνα και e-mails να φιμωσετε τον Omadeon στα της Μεσης Ανατολης σχολια του.

    Παραμύθια της Χαλιμάς Όνειρα θερινής νυκτός εν μέσω αρκτικής θυέλλης.Ως επίσης θυμάσαι παράθεση στην οποία ανέφερα γιατί δεν μας ενημέρωσες και άπτονταν σημαντικού ζητήματος των Παλαιστινίων. Καταλαβες τι σημαίνει αυτό!!!!!! Πιάστηκες στο ξώβεργο.

    Για μένα επειδή έχεις πεί πολλά σου απαντώ είσαι ενας κοινός συκοφάντης ένας ελεινός προβοκάτορας ένας ανάγωγος ένας αυθάδης ένας πληρωμένος λασπολόγος και όλα αυτά στην σιγουριά της ανωνυμίας και μην το παίζεις ήρωας.

    ...Στην προκειμενη ομως περιπτωση με την αναρτηση του αρθρου αυτου και της ακολουθουμενης φωτογραφιας δυσφημισες τρεις ηγετες που ουδολως γνωριζης.
    Είναι αναδημοσίευση και φυσικά και γνωρίζω πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα τα οποία κατά καιρούς έχουν αναλυθεί σε αναρτήσεις.

    Galia όσον αφορά Ισραήλ-Εβραίους, Παλαιστινίους-Μουσουλμάνους στις ίδιες πηγές που έχεις πρόσβαση εσύ έχουν άπαντες νομίζω.Απαντες στην Μέση Ανατολή χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την κυριαρχία τους ,στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν δεν μιλάνε για σκοινί όσο θύμα είναι το Ισραήλ και οι Εβραίοι άλλο τόσο και θύτες.Ισχύει και για τους Παλαιστίνιους και Μουσουλμάνους.

    Ορθά κοφτά και οι δυό σας υπηρετείτε και εξυπηρείτε ίδιο σκοπό αν και έρχεσται απο διαφορετικές συντεταγμένες.Ισως και να είστε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.Εχετε πάψει να τηρελιται τις βασικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού, ήθος, ευγένεια,ευπρέπεια.

    Μίνως δεν μπορώ να θυμηθώ το σχόλιο σου.Πάντως να ξέρεις καλά δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, δεν είναι στον χαρακτήρα μου να είμαι εμπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Omadeon: Καποιος ψυθιριστης ομως μου ειπε οτι επεσαν τηλεφωνα και e-mails να φιμωσετε τον Omadeon στα της Μεσης Ανατολης σχολια του.

    Παραμύθια της Χαλιμάς Όνειρα θερινής νυκτός εν μέσω αρκτικής θυέλλης.Ως επίσης θυμάσαι παράθεση στην οποία ανέφερα γιατί δεν μας ενημέρωσες και άπτονταν σημαντικού ζητήματος των Παλαιστινίων. Καταλαβες τι σημαίνει αυτό!!!!!! Πιάστηκες στο ξώβεργο.

    Για μένα επειδή έχεις πεί πολλά σου απαντώ είσαι ενας κοινός συκοφάντης ένας ελεινός προβοκάτορας ένας ανάγωγος ένας αυθάδης ένας πληρωμένος λασπολόγος και όλα αυτά στην σιγουριά της ανωνυμίας και μην το παίζεις ήρωας.

    ...Στην προκειμενη ομως περιπτωση με την αναρτηση του αρθρου αυτου και της ακολουθουμενης φωτογραφιας δυσφημισες τρεις ηγετες που ουδολως γνωριζης.
    Είναι αναδημοσίευση και φυσικά και γνωρίζω πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα τα οποία κατά καιρούς έχουν αναλυθεί σε αναρτήσεις.

    Galia όσον αφορά Ισραήλ-Εβραίους, Παλαιστινίους-Μουσουλμάνους στις ίδιες πηγές που έχεις πρόσβαση εσύ έχουν άπαντες νομίζω.Απαντες στην Μέση Ανατολή χρησιμοποιούν θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την κυριαρχία τους ,στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν δεν μιλάνε για σκοινί όσο θύμα είναι το Ισραήλ και οι Εβραίοι άλλο τόσο και θύτες.Ισχύει και για τους Παλαιστίνιους και Μουσουλμάνους.

    Ορθά κοφτά και οι δυό σας υπηρετείτε και εξυπηρείτε ίδιο σκοπό αν και έρχεσται απο διαφορετικές συντεταγμένες.Ισως και να είστε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.Εχετε πάψει να τηρελιται τις βασικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού, ήθος, ευγένεια,ευπρέπεια.

    Μίνως δεν μπορώ να θυμηθώ το σχόλιο σου.Πάντως να ξέρεις καλά δεν έχω τίποτα προσωπικό μαζί σου, δεν είναι στον χαρακτήρα μου να είμαι εμπαθής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "Εχετε πάψει να τηρελιται τις βασικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού, ήθος, ευγένεια,ευπρέπεια"

    Αυτό Καυκάσιε, στο επιστρέφω αυτούσιο.
    Εσύ είσαι αυτός που πέρασε υβριστικά σχόλια που με αποκαλούσαν από αρουραίο μέχρι αμφίφυλη. Και ναζιστικές απειλές για Zyclon B.
    Αντίθετα, εγώ ήμουν μονίμως το υπόδειγμα ευγένειας και ευπρέπειας. Και για αυτό μια δική μου λέξη (και όχι βρισιά) σε ενόχλησε πιο πολύ από χίλιες βρισιές που μου σύρατε.

    Τους χαρακτηρισμούς, λοιπόν, να τους κρατήσεις για τον εαυτό σου.
    Εγώ ως Ελληνίδα και γνήσια Δημοκράτισσα δεν είμαι ικανή να σου προσάψω κανέναν χαρακτηρισμό.

    Εγώ ακόμα και τώρα περιμένω με τεράστια υπομονή και ένα ακόμα πιο τεράστιο ερωτηματικό να μου απαντήσεις:

    ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΕΣ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ;;; ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ;;;

    Αυτό που κάνεις, Καυκάσιε, δεν στρέφεται κατά του Ισραήλ. Αυτό που κάνεις, στρέφεται κατά των Ελλήνων. Και γι' αυτό αντιδρώ συνέχεια.
    Γιατί κάποιοι θέλουν τους Έλληνες αποχαυνωμένους, κοιμισμένους, με σακατεμένη λογική, και τεράστιο φορτίο Μίσους.

    Παραφράζοντας αυτό που είπε κάποτε κάποιος:
    Γιατί το Μίσος για το Ισραήλ είναι το σύγχρονο όπιο του λαού.
    Και το Μίσος για το Ισραήλ είναι ένας τρόπος να περάσουν τα μηνύματά τους οι νεο-Οθωμανοί.

    Ποιός είναι ο Έλληνας λοιπόν; Εγώ ή εσύ;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καυκασιος! Καυκασιος! Καυκασιος!
    Καυκασιος! Καυκασιος! Καυκασιος!
    Καυκασιος! Καυκασιος! Καυκασιος!
    Καυκασιος! Καυκασιος! Καυκασιος!

    Εν υαλοπωλειω!!!!

    Τα 'φτυσες δικε μου.
    Καλα και συκα τετοιο καιρο που να τα βρουνε για να τους τα "φανερωσουμε" βρε Καυκασιε;

    Ωχχχχ πρεπει να φυγω για το καταφυγιο μου γιατι ακουω σειρηνες παλι.
    Θα τα πουμε αυριο.

    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ.
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Omadeon επί της ταμπακιέρας ανάσα κλαά κάθεσαι πιασμένος στο ξώβεργο, τα περί σειρήνων αλλού.

    Galia και εσύ και ο Omadeon είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία, καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, είστε έλληνες με το ε μικρό, στόχος και σκοπός να θολώσετε τα νερά, καμιά ενημέρωση δεν προσφέρεται.

    Οι τίτλοι δεν είναι δικοί μου, είναι απο τις πηγές.Η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά την πολιτική του Ισραήλ, την πολιτική των Αράβων και των Παλαιστινίων.Πλήρωσε ακριβά τις παροχές προς το Ισραήλ και τις πληρώνει.Πλήρωσε ακριβά τις πολιτικές στήριξης των Παλαιστινίων.
    Αυτή είναι η αλήθεια και μην περιμένετε να σας ανεχτώ άλλο ώς εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καυκασιος ή Σκαλκασιος;
    Ποια ειναι η ταμπακιερα να στην αναλυσουμε ρε καυκασιε;
    Ουτε ιδεα δεν εχω για τι ταμπακιερες μου τσαμπουνας.


    Omadeon
    "ενας κοινός συκοφάντης ένας ελεινός προβοκάτορας ένας ανάγωγος, ένας αυθάδης, ένας πληρωμένος λασπολόγος και όλα αυτά στην σιγουριά της ανωνυμίας και το παίζεις και ήρωας".

    Ανατολικη Ιερουσαλημ.
    Κατεχομενη απο γενοκτονους εβραιους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΩ "ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ";;;

    1) Σου επιστρέφω τον ελεεινό χαρακτηρισμό περί "διατεταγμένης υπηρεσίας".

    Δε στα έμαθαν καλά:
    Έλληνας δε γίνεσαι με τα λόγια,
    Έλληνα σε κάνουν οι πράξεις σου.

    Και εγώ είμαι ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ. Πες μου πότε είπα εγώ ΨΕΜΜΑΤΑ.
    Αυτό θα ήταν το Έντιμο και το Ηθικό και το Αξιοπρεπές.

    Εσύ είσαι ο ψεύτης που έγραψες στον τίτλο σου περί "ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΕΛΑΣΕΩΝ".
    Οποιοσδήποτε με ελάχιστη ΤΣΙΠΑ θα το είχε διορθώσει το λάθος του.
    ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΕΛΛΗΝΑ.
    Τώρα παραμένεις όχι μόνο ψεύτης αλλά και δηλητηριώδης-τοξικός συκοφάντης.
    Και οι Έλληνες είναι Αετοί και δεν έχουν σχέση με τα έρποντα, δηλητηριώδη φίδια.


    2) Το "έγκλημα" που έκανα για το οποίο με καταδίκασες "ότι δεν είμαι Ελληνίδα"
    είναι ότι
    στις ανακρίβειες των αναρτήσεων, παραθέτω άλλες ΠΗΓΕΣ!!! Πού είναι φανερές σε όλους, μόνο που ηθελημένα αποκρύπτονται από τα ΜΜΕ.
    Ούτε έχω βρίσει κανέναν, ούτε λέω γενικολογίες και αερολογίες. Μιλάω με στοιχεία ανοιχτά και προσβάσιμα σε όλους. ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ; "Δημοκράτη" Καυκάσιε;

    3) Το πιο εμετικά ύπουλο που έκανες στο προηγούμενο σχόλιο ήταν να αμφισβητήσεις την Ελληνικότητά μου. Με ποιό δικαίωμα, ως νέος ΧΙΤΛΕΡ, μου αμφισβητείς ΕΣΥ την δική μου Ελληνικότητα;
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΝΕΟΦΕΡΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΣΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΤΟΥΡΚΟ; Γιατί μόνο ο Χίτλερ και ο Τούρκος διαχώριζαν τους πολίτες του σε α' και β' και γ' κατηγορίας;
    Τί θέλεις, τιμητή του Χίτλερ και του Τούρκου; Να με στείλες σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ή σε Amele Taburu;

    Και μιλάς εσύ για Ελλάδα;;;
    Αν ήσουν όμως Μικρασιάτης δε θα τα έλεγες αυτά.

    Είσαι πολύ λίγος και πολύ "άλλης εθνικότητας" για να μου λες ότι δεν είμαι εγώ Ελληνίδα.
    Όσο και να μιλάς για δήθεν "Ελλάδα", ανεξίτηλη την έχεις την Τουρκιά και στη συμπεριφορά και στη στάση ζωής και στη νοοτροπία.
    Όσο και να μου τσαμπουνάς πόσο καλός Έλληνας είσαι, όσο και να στολίζεσαι και να καμουφλάρεσαι με μεγάλα πατριωτικά λόγια, οι ίδιες σου οι πράξεις αποδεικνύουν
    ότι η ΜΟΓΓΟΛΟΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ ΣΟΥ.

    Ξεπέρασες κάθε όριο! Αίσχος!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ομαδεών
    από πού παίρνεις το δικαίωμα να προσβάλεις τόσο κόσμο;
    Αν θέλεις να κάνεις σχολιασμό, κάντον, γράψε τις ιδέες σου, τις απόψεις σου, γράψε ό,τι θέλεις χωρίς να καταφέρεσαι εναντίον ουδενός.
    Το ιστολόγιο είναι συμμετοχικό και οι όποιοι χαρακτηρισμοί των σχολιαστών, χαρακτηρίζουν και το ίδιο το ιστολόγιο.
    Αν δεν σέβεσαι τις αρχές και τις ιδέες μας, σεβάσου τον απίστευτο κόπο που καταβάλαμε και συνεχίζουμε να καταβάλουμε για να φέρουμε το ιστολόγιο αυτό στο σημείο που βρίσκεται.
    Σε όποιον θεό και να πιστεύεις, παρακαλώ, σεβάσου τους κόπους των συντελεστών και άλλα πράγματα του υπογράφοντα, στα οποία δεν θέλω να αναφερθώ.

    Σάββας Καλεντερίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το ένα παππού μου τον σκότωσαν οι Γερμανοί και άφησε την μητέρα μου στα σπάργανα.Ο άλλος παππούς ήταν μικρασιάτης πρόσφυγας ήρθε το 1923 με την ανταλλαγή.Απλά προς ενημέρωση σου.

    Τώρα με το τι είμαι ποτισμένος.
    Είμαι ποτισμένος με το κόκκινο αίμα της θυσίας της φυλής μου.
    Αυτή είναι η ιστορία της Ελλάδος και δεν παραχαράσσεται και την κουβαλά ο κάθε Ελληνας που πρώτα υπερασπίζεται την χώρα του και το έθνος.

    Τέλος για να σου λυθεί μια ακόμα απορία μισώ τον φασισμό κάθε χρώματος,πολιτικού και θρησκευτικό το έχω αποδείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Δεν ξέρω ΓΙΑΤΙ ο σχολιαστής που υπογράφει ως "Οmadeon" με ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙ επανειλλημένα (σε αυτό ειδικά το μπλογκ). Παρακαλώ να ΜΗΝ ξαναγίνει αυτό.
    Εγώ γράφω πάντα logged-in, ο άλλος (δήθεν-)Omadeon είναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ και ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΣ ανώνυμος. ΚΑΝΕΝΑ από τα σχόλια αυτου του ατόμου δεν είναι δικά μου.

    ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να υπογράφει σαν "Omadeon" πλην εμού.
    Η λέξη "Omadeon" είναι ΤΕΧΝΗΤΗ και επινοήθηκε από μένα το έτος 1999, αρχικά σαν μουσικό ψευδώνυμο και μετά σαν ψευδώνυμο στο διαδίκτυο. Την επέλεξα επίτηδες έτσι ώστε να ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πουθενά αλλού στο διαδίκτυο ή στον κόσμο. ΕΝΤΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ τη χρησιμοποιώ...

    ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ συνεχίζει να υπογράφει ΨΕΥΔΩΣ σαν "omadeon"(μετά τις προηγούμενες εκκλήσεις και διαμαρτυρίες μου) έχει ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ (δεν ξέρω ποιές ακριβώς, αλλά είναι ΜΟΝΟ κακές οι προθέσεις του).

    ΔΕΝ ξέρω ΓΙΑΤΙ το κάνει,
    Αλλά αν συνεχιστεί αυτό το κακό κ. Καλεντερίδη θα αναγκαστώ να το ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ, π.χ. σε ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΠΟΣΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ skal

    >από πού παίρνεις το δικαίωμα να προσβάλεις τόσο κόσμο;<

    Aπό την ανοχή των διαχειριστών του ιστολογίου, κύριε Καλεντερίδη.
    Όπως σωστά γράφει η Galia, οι διαχειριστές αφήνουν κάθε είδους ύβρη και προσωπική επίθεση να "περνά" από τον μετριασμό, χωρίς να δίνουν την παραμικρή σημασία στις διαμαρτυρίες της ίδιας ή άλλων.

    Μόλις χθες ή προχθές (θα ψάξω να το βρω) ρώτησα τους διαχειριστές, πώς είναι δυνατόν να αφήνουν να περνούν τέτοια σχόλια (δεν ήταν, νομίζω, του συγκεκριμένου αυτή την φορά κι έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Όταν, όμως, εγώ ή άλλος απαντήσω σε ανάλογη γλώσσα, μου κόβουν το σχόλιο.

    ________________________________________

    Καμαρώστε, κύριε Καλεντερίδη, εδώ:

    Σχόλιο προς Galia από 07 Μαΐου 2010 4:23 μ.μ.

    "Aei kai gatwsou, evraio-provokatora kai instrouxtora, re Avnanh-Melxisedek-Iakov-Iwshf ktl. Rubinstaynowiczsohn, Sarah, Marah kai Kako Synapanthmah, oust re petsokommene!"

    Βλέποντάς το, αγανάκτησα πια με την τόση χυδαιότητα κι έγραψα (6:41 μ.μ):

    "Κύριοι Διαχειριστές του Ιστολογίου,

    Θα μπει επιτέλους κανείς φραγμός στις προσωπικές επιθέσεις αλητών, όπως του 4:23 μ.μ.; Απορώ μ' αυτό το χάλι εδώ μέσα!

    Πού νομίζουν ότι βρίσκονται κάποιοι;
    Θα επιβάλουν με ύβρεις τρομοκρατία εδώ μέσα;"

    Ουδεμία αντίδραση εκ μέρους των διαχειριστών. Αντιθέτως μάλιστα, αφήνουν κι άλλο υβριστικό σχόλιο να περάσει (7:39 μ.μ.):

    "Σε πήρανε χαμπάρι όλοι εδώ μέσα ρε καταξεφτυλισμένε εβραίε που θέλεις να συμμετάσχεις και στα κοινά σαν Έλλην ιθαγενής.
    Τρίβεις τα χέρια σου από τη ρεμούλα με τα κολοσσιαία προβλήματα που δημιούργησαν οι εβραιοτοκογλύφοι στην Ελλάδα με τους πουλημένους συνεργάτες τους και ανυπομονείς να δεις τον Τούρκο να σας παραδίδει την Θεσσαλονίκη σε σας τους εβραίους.
    Αϊ στο διάολο ξεκουμπίσου από δω μέσα ηθικέ αυτουργέ δολοφονιών και γενοκτονιών. Ποταπό σκουλήκι."

    Μετά απ' όλα αυτά, κύριε Καλεντερίδη, διερωτάστε από πού παίρνει το δικαίωμα και προσβάλλει τόσο κόσμο ο "Ομαδέων"; Αν είναι δυνατόν!!

    Είμαι από τους πρώτους που έγραψαν στο ιστολόγιό σας, έχω γλώσσα κι εγώ, αλλά δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο του "Ομαδέων", των ομοίων του και των διαχειριστών που τους ενθαρρύνουν με την αδιαφορία τους.

    Ελπίζω να μην "πιάσει" ο μετριασμός το σχόλιο αυτό, αλλά να αναρτηθεί και να έχω μία απάντησή σας.

    Σέβομαι τον κόπο των διαχειριστών, όχι όμως και την μεροληψία τους, η οποία καταντά ιταμά προκλητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.