29/5/10

Η Αλωση










18 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=IfDISFLjGbU&feature=related ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφήτης ο Νταούτογλου, λέει ο Νεοκλής Σαρρής!

    (Δεν έγραψα λάθος το όνομα, αλλά έτσι το προφέρει ο καθηγητής και πιστεύω ότι έχει δίκιο, διότι είναι άριστος γνώστης της τουρκικής).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :

    WWW.NEW-BYZANTIUM.BLOGSPOT.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. διαβαστε και εδώ είμαστε πολύ κοντά !!!!


    www.new-byzantium.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η άλλη όψις της Ιστορίας που δεν διδάσκεται, δυστυχώς, στα παιδιά μας.

    Διαβάζω.
    "....Επειδή, όμως, η πτώσις της Αυτοκρατορίας δεν εγένετο με τον «επιθυμητό» ρυθμό, ανέλαβαν να βοηθήσουν από της θέσεως ισχύος που, με κόπο και υπομονή, είχαν σιγά – σιγά επανεύρει στο εμπόριο και στον «τραπεζικό» τομέα, που είχαν μονοπωλήσει στην Δύσι οι Εβραίοι!…

    Το εμπόριο με την Ανατολή ήταν, την εποχή εκείνη η μόνη πηγή πλούτου της Δύσεως. Και το εμπόριο ευρίσκετο στα χέρια των Βενετών και των Γενουητών. Αλλά τα κεφάλαια ήσαν Εβραϊκά. Ήδη κατά το διάστημα του 8ου και του 9ου αιώνος οι εβραϊκές παροικίες, με το μονοπώλιο (…που τους είχε παραχωρηθεί από την Ρώμη) στην τοκογλυφία είχαν κατορθώσει να συγκεντρώσουν τα πρώτα κεφάλαια, παίζοντας με τις αχόρταγες ανάγκες των τοπικών φεουδαρχών, πριγκίπων και ηγεμόνων οι οποίοι απορροφημένοι στους συνεχείς πολέμους με τους γείτονες ή ακόμη και από τις «ανάγκες» απολαύσεων ήσαν συνεχώς σε αναζήτησι χρημάτων τα οποία, βεβαίως, δεν μπορούσαν να τους δώσουν οι εξαθλιωμένοι χωρικοί τους.

    Με αρχή την παροιμιώδη πια αλληλεγγύη μεταξύ τους, οι πρώτοι δανειστές – τραπεζίτες Εβραίοι είχαν κάνει την εμφάνισή τους στην Βόρειο Ιταλία, όπου ήταν και επικεντρωμένο το εμπόριο με την Ανατολή. Τα μονοπώλια, τότε της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας ιδίως στο μετάξι και τα «αποικιακά» κλπ., ήταν το αντικείμενο της ζηλοφθονίας του Δυτικού εμπορίου. Οι Σταυροφορίες (…που άρχισαν το 1100 μ.Χ.) επρόκειτο να δώσουν την κατάλληλη ευκαιρία για να κτυπηθή η Αυτοκρατορία και από Δύσι και από Ανατολή. Αρκούσε να κατηγορηθεί το Βυζάντιο ότι εκμεταλλεύεται την γεωγραφική θέσι του και μονοπωλεί το εμπόριο για να δείξουν πολύ… καταδεκτικότητα και αντίληψι οι στόλοι της Βενετίας και της Γένοβας στις Εβραϊκές υποδείξεις!!! Και το έργο ήταν εύκολο..."


    Διαβάστε όλο το άρθρο στο:
    http://gianniotis.blogspot.com/2010/05/blog-post_29.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επί της σημαδιακής ημέρας της Άλωσης το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας αφηγείται....

    ...Τὰ προβλήματα ὅμως δὲν παύουν. Ἡ ἀλλαγὴ τῆς τουρκικῆς πολιτικῆς καὶ ἡ ἐπανάσταση τῶν Γενιτσάρων ἐπιφέρουν καὶ νέα πτώση τοῦ Γρηγορίου, ποὺ ἐξορίζεται στὴν Πριγκηπόνησο καὶ τὸ 1810 ἀποσύρεται πάλι στὸ Ἅγιο Ὄρος, ὅπου μένει ἄλλα 9 χρόνια. Ἐκλέγεται ὅμως καὶ γιὰ Τρίτη φορὰ πατριάρχης (15 Δεκεμβρίου 1818 )κι ᾽ἐπιστρέφει στὴν Πόλη τὸν Ἰανουάριο τοῦ 1819. Ἡ Τρίτη πατριαρχία του συνδέεται μὲ κρισιμότατες στιγμὲς τοῦ Γένους. Ἡ θέση του γίνεται ὅλο καὶ πιὸ ἐπικίνδυνη καὶ ἡ πατριαρχία του λήγει μὲ τὴ μαρτυρική του θυσία. Ἀφοῦ τὴ νύχτα τοῦ Πάσχα (10 Ἀπριλίου 1821) μαζὶ μὲ 8 ἄλλους ἀρχιερεῖς τέλεσε τὴ θεία Λειτουργία τῆς Ἀναστάσεως συνελήφθη, κηρύχθηκε ἔκπτωτος καὶ φυλακίστηκε. Ἀλλὰ στὶς 3 τὸ ἀπόγευμα τῆς ἴδιας μέρας ἀπαγχονίστηκε στὴ μεσημβρινὴ πύλη τοῦ Πατριαρχείου. Ἐπὶ τρεῖς ἡμέρες τὸ σῶμα του ἔμεινε μετέωρο, δεχόμενο τοὺς ἐξευτελισμοὺς τοῦ μανιασμένου ὄχλου. Μιὰ σπείρα Ἑβραῖοι ἀγόρασαν τὸ νεκρό, τὸν περιέφεραν στοὺς δρόμους καὶ τελικὰ τὸν ἔριξαν στὸν Κεράτιο. Ὁ Κεφαλλονίτης πλοίαρχος Νίκ. Σκλάβος, βρῆκε τὸ σκήνωμα καὶ τὸ μετέφερε κρυφὰ στὴν Ὀδησσό, ὅπου τάφηκε στὸν Ἑλληνικὸ ναὸ τῆς Ἁγίας Τριάδος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ βαβυλωνα-ρωμη ελληνες σε εκτισαν ελληνες σε αρνιωνται και αλλαξαν στρατοπαιδο και πηγαν με τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθολικος για το βαβυλωνα-ρωμη ακομα και νεο βυζαντιο να καμετε παλι θα πεσει διωτι υπαρχουν μεσα αντικρουομενα πνευματα...
    Ελλατε πισω στην ρωμη που δωξασε το ελληνισμο και οχι στον μικτιρισμο των παπαδοσκοταδιστων.
    Η ρωμη ειναι ετοιμη να πεταξει και τους αμερικανους για χαρην σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέρασα για να αφήσω ένα φιλικό χαιρετισμό. Θλιβερή ημέρα η σημερινή (για την Πόλη μας) και βροχερή (στο Λονδίνο). Μάκαρι ο δείκτης της μνημοσύνης να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 4:46 μ.μ.

    Η Ρώμη θα πετάξει τους Αμερικανούς για χάρη μας; Ο ... Μπερλουσκόνι θα κάνει κάτι τέτοιο; Και γιατί δεν το κάνει χάριν των Ρωμαίων;

    Από πού ξεφύτρωσες εσύ, βρε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγραψε ο Κριτόβουλος ο Ιμβριος γιά τήν άλωσι:

    "Οι μαχητές μπαίνουν στήν πόλη από τό κατεστραμμένο τείχος καί σκοτώνουν όλους τούς Ρωμηούς πού μάχονταν νά τούς απωθήσουν. Εξοργισμένοι από τίς τόσες μέρες της πολιορκίας ορμούν στά σπίτια καί κατασφάζουν όσους βρίσκουν άντρες, γυναίκες καί παιδιά χωρίς νά λυπηθούν κανένα.

    Κατά ομάδες κινούνται κατά των πλουσίων οικιών καί κατά των εκκλησιών, όπου ελπίζουν νά βρούν θησαυρούς λεηλατώντας, φονεύοντας, βρίζοντας καί αρπάζοντας αιχμαλώτους. Τό θέαμα ήταν τρομερό καί ελεεινό πέραν πάσης φαντασίας, βλέποντας νά τραβούν από τά μαλλιά, παρθένες οι οποίες δέν είχαν βγεί ποτέ από τά σπίτια τους, ευγενείς κυρίες, καλόγριες πού είχαν αφιερώσει τήν ζωή τους στό Θεό καί νά τίς βιάζουν σάν άγρια θηρία. Τούς γέροντες τούς τρυπούσαν μέ τά ξίφη όπως καί τά μωρά πού άρπαζαν από τήν αγκαλιά των μανάδων τους.

    Καί τί νά πεί κανείς γιά τήν σύλληση καί αρπαγή των ιερών εικόνων καί άλλων αντικειμένων από τίς εκκλησίες καί τά μοναστήρια; Τά ιερά άμφια πετάγονταν στήν πυρά ή μέ αυτά έντυναν τά άλογά τους, καί ενώ έπιναν τήν Θεία Κοινωνία, θρυμμάτιζαν τούς μαρμάρινους τάφους καί σκύλευαν τούς νεκρούς, πετάγοντας πρός όλες τίς κατευθύνσεις τά οστά τους.

    Τά βιβλία καί τά πονήματα των φιλοσόφων πετάγονταν στήν πυρά ή καταπατούνταν. Οι δέ Ρωμηοί πού μάχονταν στά άλλα μέρη του τείχους, όταν έβλεπαν πίσω τους τόν εχθρό νά καταφθάνει έπεφταν κάτω από τά τείχη."

    http://www.agiasofia.com/greek/alosis2.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. συνεχεια...
    Ο πολλαπλασιασμός των μπανάνων
    ΟΙ πρωτοαποκτηθέντες βοηθοί που είχε αποκτήσει(Μπαγκίρα και Μπαλού)μάζευαν μπανάνες για να ταίσουν το πλήθος που ειχε μαζευτει για τον ακούσει.Δεν κατάφεραν να μαζεψουν πάνω από 5 μπανάνες και 6 χουρμάδες.Τότε η εξοχότητά Του φύτεξε τις μπανανες και τους σπορους από τους χουρμάδες και περίμενε δύο χρόνια.Τότε μπανανία βγήκε από το έδαφος και χουρμαδια γεμάτη καρπους και ετάισον τους πάντες γύρω.Όλοι τότε ανεφώνισον ''ΘΑΥΜΑ, ΘΑΥΜΑ'' .

    Το περπάτημα πάνω στο φύλλωμα
    Μια μέρα,ο Άγιος κοιμόταν σε ένα δένδρο ως συνήθης χαραμοφάης.Ξαφνικα οι φυλλωσιές άρχισαν να τρέμουν και οι βοηθόι του τρομαγμενοι τον ξυπνησαν.Και αυτος τοτε τους είπε σοφά λόγια τα οποία έχουν διχάσει τις κατοπινές γεννεές: Τι με ξυπνατε από τα άγρια χαράματε ρε μαλακες? Σηκώθηκε και ηρέμησε τις φυλλωσιές.Οι βοηθοι ομως δεν είχαν εντυπωσιαστει ακόμα και τοτε αποφασισε να περπατησει πάνω στα φυλλωματα.Ο Μπαλού βλεποντας αυτο πηγε να περπατησει και αυτος αλλα έφαγε τα μουτρα του γιατι ήταν πολύ χοντρός.Τότε ο Άγιος ανεφώνισον τη σοφή ρήση :είδες ρε μπετόβλακα που δεν έχεις πίστη'?

    Το θαύμα της Γκανά
    Ο μετέπειτα στόχος του Αγίου ήταν η Γκάνα.Ο Μόγλης αποφάσισε να εξαπλωσει την εκκλησία του εκει,και με την ευκαιρία να μάθει και ποδόσφαιρο στους Γκανέζους.Eίπε λοιπόν: ''''Ας κάνω κάνα θαύμα'.Έτσι μετετρεψε το νερό σε μπανανόζουμο που όποιος το έπινε γινόταν απίστευτος μπαλαδόρος.Έτσι με τις ευλογίες του Αγίου η Γκάνα νίκησε την Βραζιλία στο παγκοσμιο,δεν κατέκτησε όμως το κύπελο γιατί οι παίχτες διέπραξαν ιεροσυλία και ο Άγιος τους έκανε επαγγελματίες κυνηγούς μπεκάτσων.

    Το βιβλίο της Ζούγκλας,ο μόνος ορθός τρόπος ερμηνείας του κόσμουεπεξεργασία Ιερόν ΚείμενονΟ Άγιος Μόγλης,επειδή μας γούσταρε πολύ αποφάσισε να μας αφήσει το λόγο του γραμμένο σε βιβλίο.Έτσι εμφάνισε ώς εκ θαύματος ''Το Βιβλίο Της Ζουγκλας'' το οποίο αποτελεί τη μόνη ορθή ερμηνεία του κόσμου.Οτιδήποτε δεν γράφει αυτό το βιβλίο ειναι Λαθος.Οτιδήποτε δεν αναφέρει δεν υπάρχει.Οποιαδήποτε παράβαση τιμωρείται δια ροπάλου,λιθοβολησμού και αυνανικοβασανισμού.Οποιεσδήποτε φήμες θέλουν αυτό το βιβλίο να σχετίζεται με την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ελέγχονται ως αναληθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αρχή των ημερώνΟ Άγιος Μόγλης έζησε στην Μογλία (μετονομάστηκε έτσι αφότου πάτησε το ιερό πόδι του εκεί).Εκεί είναι ο τοπος που αποφάσισε η ιερότης Του να διδάξει την αλήθειαν στον κόσμο.Γρήγορα απέκτησε χιλιάδες οπαδούς που αυξάνονταν καθημερινά σαν τις κατσαρίδες.Γρήγορα η επισημη εκκλησία,αφού είδε τη δημοτηκότητα Τού προσπάθησε να τον εκμεταλευτει για να εχει οινομικά κέρδη και τον ανακύρηξε αμέσως Άγιο!!!!Τι βλασφημια!!Όταν αυτος αρνήθηκε τον τιτλο και η εκκλησία έστειλε στρατο από χούλιγκαν για να τον μεταπείσει με αρχηγο τον τίγρη Σιρ-Χαν.Η σφαγή που ακολούθησε έμεινε γνωστη ως μαχη των καταπραυντιμένων χουλιγκανιών.Σε αυτήν την μάχη ο Άγιος Μόγλης έκανε ένα κάρο θαύματα με αποτέλεσμα οι εχθροί του που τον πολεμούσαν να μείνουν έκπληκτοι και στο τέλος να πιστέψουν σε Αυτόν πέφτοντας στα πόδια του και ζητώντας συγχώρεση.

    Το αυτό μέρος έγινε ιερό προσκύνημα όλων των πιστών.Η Μέκκα του Μογλονιασμού είναι αναγκαίο προσκύνημα τουλάχιστον μία φορά στην ζωή κάθε πιστού

    Η ίδρυση της εκκλησίας
    Μετά από την ιστορική εκείνη μάχη άνοιξε ο δρόμος για την παγκόσμια εξάπλωση της μίας και μοναδικής θρησκείας κυρίως μέσω του JunkleWood,αφού πρόβαλλε καθημερινώς διαφημιστικά σποτακια.Ο Μόγλης ίδρυσε την εκκλησία του και αυτοανακυρηχθηκε Άγιος με δημοκρατικές μεθόδους.Οι ταχεία συμμετοχή εθελοντών πιθηκο-ιερέων βοήθησε στην εξάλωση του δόγματος.

    Παγκόσμια αναγνώριση,τέλος μια δυναστείας και υπόσχεση για Ξανα-Παρουσία Παρότι η ταινία αναφέρει πληθώρα λανθασμένων στοιχείων υπονομεύοντας την Αγιότητα του Αγίου,προβάλει τις σωστές αξίες του Μογλισμού στους νέους Η παγκόσμια αναγνώριση ήρθε όταν το JunkleWood γύρισε ταινία τη ζωή του (όλοι οι ηθοποιοι τρελάθηκαν και αυτοκτόνησαν).Έτσι ολόκληρος ο κοσμος έμαθε για την Αγιότητα Του.Τότε ένα κίνημα αμφισβήτησης σάρωσε ολόκληρο τον κόσμο,πιθανότατα οργανωμένο από τον πράκτωρ ''Αντίχριστο' με κωδικό όνομα '''''666''''''.Το κίνημα αυτό είχε εξάπλωση σε αμορφωτους ανθρώπους που δεν ήξεραν τίποτα από τα ιερά.Η αίρεση αυτή πίστευε ότι η ανώτατη συμπαντική Αλήθεια,ο Άγιος Μόγλης,δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας κινηματογραφικός ήρωας.Έτσι μέχρι και σήμερα μας έχουν κάνει να πιστεύουμε ότι αυτό και μόνο ειναι ο Μόγλης.Την αλήθεια την ξέρουν μόνο οι κυβερνήσεις αλλά μας την κρύβουν για να ελέγχουν τον λαό.Ο μοναδικός ο οποίος ανακαλύπτει την αλήθεια είναι ο παραξηγημένος από τον απλό λαό, Λαικόπουλος,ο οποίος δεν διστάζει να τα χώσει στα ίσια,γινόμενος έτσι ο πρώτος προφήτη του μεγάλου Αγίου.Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στην ζωή του Αγίου.Όταν έμαθε την απαξίωση του κόσμου για το πρόσωπο του αποφάσισε να πεθάνει για να τους σώσει αλλα τελικά άλλαξε γνώμη λέγοντας:''''''''Δε γαμίεται''? .Έτσι αναλήφθηκε στους ουρανούς με το πύρινο άρμα του ουρλιάζοντας:Θα ξαναγυρίσω κουφάλες. επεξεργασία Θαύματα του ΑγίουΟ Άγιος έκανε αναρίθμητα θαύματα.Θα αναφέρουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιστεύω εις έναν Αγιόν,Μογλώδη,ζουγκλοκράτορα,ποιητή στιχακίον και λοιπόν ανοησιών

    'Και εις ένα πίθηκον μογλό-Αγιόν,'τον ιόν των ζουγκλών τον Διγενή, τον εκ ζουγκλός γεννηθέντα προπάντων των αιώνων

    'Κραυγή εκ Κραυγής,μπανανιά αληθινής,εκ χουρμαδιά αληθινής',γεννηθέντα ου ποιθέντα,ομοούσιο το καρπό διού τους πιστούς ετάισεν.

    'Τον δι' ημάς τα πηθίκια και δια την υμετέραν τριχωφυίαν κατελθόντα εκ των ουρανών και σαρκωθέντα εκ πνεύματος χαώδεν και ζωώδεν και ενγοριλήσαντα'

    'Ξεχασθέντα τα υπέρ υμών επί ποντίου ταινίας,και εκνευρισθόντα και φευγέτα.Και' πάλιν ερχόμενον μετά δόξης και προβληθέντα εις τους σινεμάς,ου ποζεριάσης ουκ έστε τέλος

    Και εις το πνεύμα το άχρηστον,το πιθηκοειδήν,το εκ του Μογλός εκπορευόμενον,το συν Μπαλούν και Μπαγκίραν συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον,το λαλλήσαν δια Λιακοπουλόν.

    Εις μίαν αντι-καθολικήν, αναρχο-μογλικήν εκκλησίαν

    Ομολογώ,μη με βαράτε άλλον

    Προσδωκώ Μόγλην Μεγιστόν.Και ζωή χαώδης του μέλλοντος αιώνος.

    Αμήν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 29 Μαΐου 2010 8:47 μ.μ.
    29 Μαΐου 2010 8:51 μ.μ.

    Μόνο λύπηση,κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τουλάχιστον να αξιοποιούσαμε τις μνημες αντλώντας μαθήματα από τις συμφορές και δύναμη από τους θριάμβους.
    Αλλιώς και η θλίψη και η περηφάνεια, θα είναι συναισθήματα χωρίς αντίκρυσμα.
    Οχι μόνο η Αλωση αλλά και τα παρασκήνια των τελευταίων αιώνων του Βυζαντίου, έχουν πολλά να μας διδάξουν.
    Οι Τούρκοι γιορτάζουν την Αλωση σαν θρίαμβό τους για να θυμούνται γιατί τα κατάφεραν. Γι΄αυτό επαναλαμβάνουν την ίδια τακτική και χτυπάνε στην κατάλληλη στιγμή. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 29 Μαΐου 2010 8:47 μ.μ.
    29 Μαΐου 2010 8:51 μ.μ.

    Τι φάρμακα παίρνετε ρε σεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. "Τι φάρμακα παίρνετε ρε σεις;;;"


    Δεν παιρνουν φαρμακα. Απλως ειναι προβοκατορες που επιχειρουν αναταραχη στα παθη αναμεσα στους ελληνες. Ειναι καλα οργανωμενοι μισθοφοροι του διεθνους σιωνισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.