30/5/10

Πώς η Ντόρα έφερε τους Τούρκους στην Αδριατική

Η κ. Μπακογιάννη αρνήθηκε να δώσει συμφωνημένα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης στο Δυρράχιο και τα Τίρανα στράφηκαν στην Αγκυρα.Το «κενό», που με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης άφησε η χώρα μας στην Αλβανία, έρχεται να καλύψει τώρα η Τουρκία υλοποιώντας στρατηγικό πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας με τα Τίρανα, δημιουργώντας πρόσθετα προβλήματα στην αμυντική διάταξη της χώρας.

Oπως αποκαλύπτει σήμερα το «Eθνος της Κυριακής», η αδράνεια του τότε υπουργού Aμυνας Β. Μεϊμαράκη και κυρίως η απόλυτη άρνηση της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη να διαθέσει τα απαιτούμενα κονδύλια για την αναβάθμιση της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο, εμφάνισαν την Ελλάδα αφερέγγυα και ασυνεπή έναντι των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Τουρκία να προσφέρει αυτή τα κονδύλια και να βάλει «πόδι» στην Αδριατική και στο Ιόνιο.

Ενα πρώτο απτό αποτέλεσμα αυτής της «αδράνειας» ήταν και η απόφαση την οποία έλαβε η αλβανική Βουλή την περασμένη Τρίτη για να δοθεί άδεια εισόδου και προσωρινής παραμονής στα αλβανικά χωρικά ύδατα 5 τουρκικών πλοίων και των 1.125 μελών των πληρωμάτων τους για «εξοικείωση με νατοϊκά λιμάνια». Ενα από τα λιμάνια στα οποία θα καταπλεύσουν τα τουρκικά πλοία είναι φυσικά και το Bisht Palla.

Ο τουρκικός στολίσκος που θα καταπλεύσει στα αλβανικά χωρικά ύδατα στις 22 Ιουνίου θα περιλαμβάνει και δυο από τα πιο σύγχρονα πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, τις φρεγάτες Gaziantep και Giresun (εξοπλισμένες με το σύστημα Genesis), και η παρουσία του στα νερά της Αδριατικής και του Βορείου Ιονίου προκαλεί ανησυχία, καθώς εκπέμπεται το μήνυμα της δυνατότητας πρόκλησης αντιπερισπασμών και δημιουργίας «ρήγματος» στη μέχρι τώρα ελεγχόμενη και ασφαλή δυτική πλευρά των συνόρων. Η τουρκική στρατιωτική και ιδιαίτερα η ναυτική παρουσία στην Αλβανία διευκολύνθηκε όμως και από σοβαρότατα λάθη και απαράδεκτες καθυστερήσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ηδη από τις 30 Δεκεμβρίου 2002 είχε υπογραφεί συμφωνία μεταξύ των υπουργείων Αμυνας της Ελλάδας και της Αλβανίας (η οποία τέθηκε σε εφαρμογή του 2004) που προέβλεπε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει τα αναγκαία έργα υποδομής και αναβάθμισης της ναυτικής βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο.

Τουρκική σφήνα
Το συνολικό κόστος έφθανε τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ και προβλεπόταν να καλυφθεί από τις πιστώσεις της αναπτυξιακής βοήθειας του ΥΠΕΞ μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης ΥΔΑΣ που κάθε χρόνο διαθέτει μερικά εκατομμύρια ευρώ σε ΜΚΟ (ενώ πόροι θα μπορούσαν να εξασφαλισθούν και από τα περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ των απόρρητων κονδυλίων που έχει στη διάθεσή του κάθε χρόνο ο ΥΠΕΞ και καταλήγουν σε ασαφείς παραλήπτες).

Δύο χρόνια αργότερα, και ενώ καμία κίνηση δεν είχε γίνει για την εκταμίευση των κονδυλίων και την έναρξη των εργασιών, η αλβανική κυβέρνηση προσπαθούσε όλο και πιο πιεστικά να διερευνήσει τις ελληνικές προθέσεις.

Η Τουρκία, μπαίνοντας σφήνα στην υπόθεση όμως, προσέφερε τα κονδύλια για την ανέγερση και εξοπλισμό κτιρίου εντός του Λιμανιού με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως Διοικητήριο (υποχρέωση που περιλαμβανόταν στη συμφωνία με την Ελλάδα).

Την ίδια περίοδο άρχισε ο «βομβαρδισμός» του γραφείου του τότε ΥΠΕΘΑ Β. Μεϊμαράκη από τη διεύθυνση διεθνών σχέσεων του υπουργείου.

Το Υπηρεσιακό Σημείωμα που έφθασε στο γραφείο του υπουργού αφού περιέγραφε την ενόχληση της αλβανικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι 4 χρόνια μετά την υπογραφή της συμφωνίας δεν είχε γίνει η οποιαδήποτε κίνηση, προειδοποιούσε ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου:

1 Πλήττει την αξιοπιστία του ΥΠΕΘΑ και το κύρος της χώρας γενικότερα, καθόσον η εκτέλεση του έργου απορρέει από διακρατική συμφωνία.

2 Δημιουργεί ρωγμές στην εικόνα της κυρίαρχης οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής δύναμης των Βαλκανίων που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα, κάτι που μπορεί να τύχει κακόβουλης εκμετάλλευσης τόσο από αλβανικά στοιχεία όσο και από λοιπές χώρες με ανταγωνιστικές προθέσεις.

3 Πλήττει τις διμερείς αμυντικές σχέσεις με την Αλβανία ενώ ενδέχεται σε περίπτωση ακύρωσης ή μεγάλης καθυστέρησης του έργου να επιδιώξει την ανάληψή του η Τουρκία με σκοπό την εξασφάλιση φιλικού περιβάλλοντος για την επέκταση του πεδίου δράσης του Πολεμικού Ναυτικού της.

4 Η διμερής αμυντική συνεργασία μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας κυμαίνεται ήδη σε υψηλά επίπεδα και η Τουρκία εκτός από τη συνεργασία στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης και την παροχή αμυντικού υλικού, έχει αναλάβει: Τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής Ακαδημίας στον Αυλώνα, τον εκσυγχρονισμό της επισκευαστικής μονάδας του Ναυτικού στο Pasha­liman του Αυλώνα, τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου στο Kucove και του εργοστάσιου πυρομαχικών στο Polican.

Εστω στο παρα 5'
Δραματική επιστολή Μεϊμαράκη για υλο­ποίηση της συμφωνίας

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες συγχρόνως ζητούν την άμεση αποδέσμευση τουλάχιστον του μισού ποσού από τον αρχικό προϋπολογισμό (3,2 εκατομμύρια ευρώ) καθώς αναμενόταν να τεθεί το θέμα από αλβανικής πλευράς κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε στα Τίρανα ο υπ. Εθνικής Αμυνας 9-10 Μαΐου 2006. Ενώ αρχίζει και αφυπνίζεται το στενό επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη και οι αρμόδιοι του ΥΠΕΞ και της ΥΔΑΣ (της οποίας προΐστατο ο στενός συνεργάτης της κ. Μπακογιάννη, σημερινός ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης) αρχίζουν να... συζητούν την αποδέσμευση ενός ποσού σημαντικά μικρότερου από αυτό που προβλεπόταν από τη διμερή συμφωνία.

Σαν λύση ανάγκης προτείνουν στον κ. Μεϊμαράκη να ζητήσει τουλάχιστον την καταβολή από το ΥΠΕΞ του μισού προβλεπόμενου ποσού (3,2 εκατ. ευρώ) κατανεμημένου έστω σε δυο έτη (από 1,6 εκατ. για το 2006 και το 2007) ώστε να ξεκινήσει το έργο. Αν και ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνεται με επιστολή στην κ. Μπακογιάννη εξηγώντας την επείγουσα μορφή που είχε πάρει το θέμα, η απάντησή της για τη «διάθεση της απαιτούμενης πίστωσης αναπτυξιακής βοήθειας προς υλοποίηση της δέσμευσης ΥΠΕΘΑ για την εκτέλεση έργων υποδομής-αναβάθμισης της Ναυτικής Βάσης Bisht Palla στο Δυρράχιο» ήταν αρνητική...

Η αρνητική αυτή απάντηση και ο απαράδεκτος χειρισμός του θέματος από την προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησαν και σε άδοξο τέλος το ελληνικό σχέδιο για εμπέδωση και προώθηση της Ναυτικής Συνεργασίας με την Αλβανία, που τουλάχιστον θα δυσχέραινε, εάν δεν έκλεινε εντελώς τον δρόμο για τη «θεσμική» παρουσία των Τούρκων και στα δυτικά θαλάσσια σύνορά μας.

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
nmeletis@pegasus.gr-EΘΝΟΣ

19 σχόλια:

  1. Ο Σαμαράς να διώξει και τον ανίκανο-τεμπέλη Μεϊμαράκη, αν θέλει να έχει άυριο αυτή η χώρα και ο ίδιος.
    Κλωτσιά στα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει...

    Ένα ακόμα... Στην παρούσα φάση, αυτό είναι πλεονέκτημα, ένας βαθμός παραπάνω οργής στην επόμενη διαδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε φταιει ουτε η Ντορα ουτε ο Μειμαρακης.

    Οι Αμερικανοι φταινε που τους εβαλαν στις θεσεις που ηταν και τους αφηναν να αλωνιζουν ανεξελεγκτα.

    Δε μπορει η ΝΔ ως κομμα να χρεωθει πολιτικο κοστος, επειδη υπηρχαν Μπακογιαννη, Αλογοσκουφης, Γιαννακου, Παπαθανασιου, Μειμαρακης, Παυλιδης, Αγγελου, Ρουσοπουλος και καποιοι ακομη για τους οποιους δε θα βγει επισημα τιποτε προς τα εξω. Αυτοι ηταν ολοι οι επιλογες των Αμερικανων.

    Και επιτελους, στην Ελλαδα πρεπει να αποδιδονται τα του Καισαρος τω Καισαρι. Δε μπορει να πληττεται ενα κομμα, για την αποτυχια λιγων υπουργων. Οι ευθυνες των στελεχων, πρεπει να ειναι καθαρα ατομικες και εξω απο καθε ειδους κομματικης ευθυνης.

    Το ιδιο πρεπει να ισχυσει και στο ΠΑΣΟΚ. Δε μπορει να κατηγορειται το ΠΑΣΟΚ για τον Μαντελη. Υπευθυνος ειναι μονο ο ιδιος ο Μαντελης, ως καθαρα μη κομματικη ευθυνη και οι Αμερικανοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 30 Μαΐου 2010 3:17 μ.μ.

    Δηλαδή θέλεις να μας πείς ότι τα κόματα δεν παρείχαν απόλυτη πολιτική κάλυψη σε όλα τα λαμόγια;

    Τα κόματα δεν πήραν μίζες στα ταμεία τους;

    Τα κόματα δεν ήξεραν τι γίνεται;

    Τα κόματα δεν ήταν αυτά που με ένα και μόνο fax απο πολιτικά γραφεία διευθετούσαν κοματικές προσλήψεις-μεταθέσεις-διορισμούς-δυσμενείς μεταθέσεις-κονδύλια μαύρα-κλπ.;

    Τα κόματα ώς πολιτικοί οργανισμοί έχουν διαπράξει εγκλήματα και πρέπει να πληρώσουν.

    Και για να μην με αποκαλέσει κανείς αριστερό πληροφορώ πως ήμουν πρώην ψηφοφόρος ενός απο τα δύο μεγάλα κόματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άσε μας ρε 3:17' μ.μ. και συ που δεν φταίει η Ν.Δ. ή το Πασόκ.
    Τα ονόματα που αναφέρεις είναι σχεδόν το σύνολο των υπουργών της Ν.Δ.
    Και η ουρά που έχει το θέμα Μαντέλη θα αναδείξει ότι στην κομπίνα ήσαν όλοι σχεδόν οι υπουργοί του Πασόκ.
    Τώρα εάν δεν τα είχαν πάρει και δύο-τρεις τριτοτέταρτοι υφυπουργοί, ε και τι μ' αυτό;
    Η χώρα έχει ανάγκη από 100% ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και της πολιτικής γενικότερα.
    Με τα ...ληγμένα υλικά δεν φτιάχνεις τίποτα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λιγακι τα απλοποιησες τα πραγματα,φιλε ανωνυμε 3.17.Εβγαλες λαδι πρωθυπουργους και χρεωσες μονο προσωπα.Οι πρωθυπουργοι δηλαδη απλως πρωθυπουργευαν.Αναμενε ευχαριστηρια απο καραμανλη,σημιτη,μητσοτακη κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ
    (ΠΑΝ)ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΥΤΣΑ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΙΛΙΘΙΟΤΗΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΙΗΚΟΥΝ 3ς ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΡΟΜΑΙΚΗ ΦΑΜΙΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εχει δίκιο ο ανώνυμος των 3.17 Δεν μπορούμε να απαξιώνουμε τα κόματα της βουλής επειδή οι 300 βουλευτές είναι τσουτσέκια. Οι κύριοι υπεύθυνοι είναι τα πετούμενα του ουρανού και κυρίως τα περιστέρια στην πλατεία συντάγματος. Τα κόματα σαν ίδέα είναι πρωτοποριακή, και απο φιλοσοφικής άποψης καταργεί όλους τους ανασταλτικούς παράγοντες για την θέσπιση και διαιώνιση του πολυτημότερου αγαθού επι της οικουμένης.
    Με απλά Ελληνικά ΖΗΤΩ Ο ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣ.


    ευχαριστω για τη φιλοξενια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανεξάρτητα με το άν υσχύει η παπαριά της μπακογιάννενας ή όχι όταν διαδραματίζονταν αυτά τα γεγονότα η εφημερίδα το έθνος όχι μόνο δεν ανέφερε τόποτα αλλά μαζί με όλες τις άλλες κολοφυλλάδες γλύφανε το μητσοτακέικο και όλους όσους τους επιδοτούσαν. Βγαίνουν ύστερα απο τόσα χρόνια κατόπιν εορτής και εκ του ασφαλούς και κατηγορούν τη μητσοτάκαινα και τον μειμαράκη για ολιγορία....
    Εμένα μου μυρίζει συγκάλυψη και είναι στην ίδια μοίρα με την προδοσία.
    Περισσότερη υγεία δίχως τηλεόραση και δίχως εφημερίδες?

    ευχαριστω για τη φιλοξενία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >Δε φταιει ουτε η Ντορα ουτε ο Μειμαρακης.<

    @ 30 Μαΐου 2010 3:17 μ.μ.

    Φταίνε, αλλά πρωτίστως φταίει ο πρωθυπουργός. Για την αποτυχία στον πόλεμο, δεν φταίνε οι αξιωματικοί, αλλά ο στρατηγός.

    >Οι Αμερικανοι φταινε που τους εβαλαν στις θεσεις που ηταν και τους αφηναν να αλωνιζουν ανεξελεγκτα.<

    Oι Αμερικανοί ψήφιζουν εδώ και 35 χρόνια στην Ελλάδα; Πώς τους έβαλαν αυτοί δηλαδή; Μέχρι πότε θα αρνείσαι να αναλάβεις τις ευθύνες σου, σαν υπεύθυνος και ώριμος πολίτης; Εκτός κι αν δεν είσαι, οπότε να μην συζητούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Θεωρητικά, η μόνη λύση που απομένει, είναι μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Συνταγματικά δυσεπίτευκτη, και δίκοπο μαχαίρι το ποιος θα τη συγκροτήσει. Αλλά εναλλακτικό ενδεχόμενο, μάλλον το χάος."

    Συμφωνώ απολύτως με τον Γιανναρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κοιτάχτε, υπάρχει και άλλη ανάγνωση. Ο Νταβούτ έδωσε εντολή στο Ντορίτος να μην έχει παρουσία η Ελλάδα εκεί και να πάρει δρόμο. Αυτό είναι το κακό΄Το καλό είναι ότι θα μπορούσε να μας το πει αφού θα είχαμε δώσει το χρήμα για την βάση και να την χρησιμποιούσαν οι Τούρκοι. Τα πλήρωσαν όμως αυτοί. Τους την φέραμε, ε; Θου Κύριε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΔΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ Η ΑΝΕΔΙΗΓΗΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ ΥΠΕΞ...Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΛΙΑΠΗΣ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΨΩΝΑΡΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΔΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΔΗΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΜΙΣΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΑΡΧΙΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
    ΟΥΤΕ Η ΣΑΥΡΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ ΔΟΣΗΛΟΓΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΗΣ ΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΩ ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΛΗΣ (ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΨΙΛΗΚΑΤΖΗΣ..) Ο ΛΑΛΙΩΤΗ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ ΟΥΦ ΤΙ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΦΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ..ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ??? Η ΝΔ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ???

    ΦΤΑΙΝΕ ΦΙΛΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!! ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ..

    ΦΤΑΙΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΑ...ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ???

    ΠΡΩΤΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΟΛΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΗΖΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλες και φίλοι πιστεύω ότι η στρατηγική περικύκλωση της χώρας μας από την Τουρκία βρίσκεται σε εξέλιξη, για την οποία όμως δεν ευθύνεται μόνο η αβελτηρία της προηγούμενης κυβερνήσεως της Ν.Δ. ο σπόρος της αρνητικής αυτής εξέλιξης θα πρέπει να αναζητηθεί και στη χρόνια αναξιοπιστία των αλβανικών κυβερνήσεων γενικότερα. Για φανταστείτε τι θα καταμαρτυρούσαμε στη κα Μπακογιάννη και κο Μεϊμαράκη εάν συνεισφέραμε οικονομικά για τον εκσυγχρονισμό της ναυτικής βάσης των Αλβανών και παρόλ'αυτά εκαλούντο οι Τούρκοι γεγονός που πιστεύω ακράδαντα ότι θα γινόταν ούτως ή άλλως.
    CIATICTINOC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 30 Μαΐου 2010 3:17 μ.μ.

    Ποιοί Αμερικάνοι βρέ να μη σε πώ;
    Την Αμερική την άρουν και την φέρουν οι εβραίοι τουλάχιστον για μια 100ετια.

    Πού ζής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 1:47 π.μ.

    Λες και οι Εβραίοι δεν είναι Αμερικανοί. Μήπως κάνεις διάκριση μεταξύ Αμερικανών ΑΝΘΡΩΠΩΝ και Εβραίων; Άλλως ρο σχόλιό σου δεν έχει νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Του ΣΤΕΛΙΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Προέδρου Δημοκρατικής Αναγέννησης

    Η Τουρκία περικυκλώνει και στρατιωτικά την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. H Ντορα Μπακογιάννη και ο Μειμαρακης,

    they delivered and very fast, didn't they ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 1:47 π.μ.

    Ποιοι Εβραίοι, ρε φίλε; Οι Έλληνες κάνουν κουμάντο στην Αμερική. ΞΥΠΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.