28/5/10

Ελλάδα: Δεν της λείπει ο πλούτος, της λείπει το πολιτικό κεφάλαιο!

http://alfeiospotamos.files.wordpress.com/2009/09/ce91ce9fce96ce95cebbcebbceacceb4ceb1cf821.jpg
Σχόλιο του Ελευθέριου Β. στην ανάρτηση 'ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ'
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα καλών προθέσεων που στην προσπάθειά τους να εκλογικεύσουν την τουρκική επιθετικότητα κάνουν ένα βασικό λάθος. Περιορίζουν τον πλούτο που μπορεί να φέρει μια επίσημη ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ελλάδα σε κάποια πραγματικά ή υποθετικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η πραγματικότητα δεν βρίσκεται στο υπέδαφος αλλά στην επιφάνεια της θάλασσας και είναι προφανείς αν κοιτάξει τον χάρτη και προσπαθήσει να αναλύσει τα δεδομένα με γεωστρατηγική ματιά. Αν η Ελλάδα είχε επίσημα ανακηρυγμένη ΑΟΖ σαν τάξη μεγέθους κράτους θα ανέβαινε τουλάχιστον κατά μία κατηγορία. Θα τριπλασιαζόταν ο χώρος οικονομικής δραστηριότητας αλλάζοντας το γεωστρατηγικό ειδικό βάρος της χώρας. Τα πετρέλαια (αν υπάρχουν που εγώ έχω πολλές βάσιμες αμφιβολίες περί της οικονομικής αξίας τους) κάποτε θα τελειώσουν. Η ΑΟΖ όμως όταν θα ανακηρυχθεί θα υπάρχει όσο υπάρχει Ελληνικό Κράτος και όσο υπάρχουν έλληνες στο αρχιπέλαγος που θα ασκούν οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα.
Η Τουρκία ως σοβαρό κράτος που είναι και έχοντας πάντα στις δομές της μια γεωστρατηγική στόχευση γνωρίζει πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή μια τόσο ισχυρή Ελλάδα στην περιφέρειά της. Μέσα λοιπόν στο μεγάλο παιχνίδι που κάνει μπορεί να χρησιμοποιεί και κάποια «δολώματα» που αναπτύσσονται στον δημόσιο διάλογο στο εσωτερικό της Ελλάδας από ανθρώπους καλών προθέσεων ώστε να μας παρασύρει σε λανθασμένες αποφάσεις. Ένας «κόντεμα» της αξίας του Αιγαίου σε κάποιο ορυκτό πλούτο και μόνο μπορεί να μας φέρει μπροστά σε διλήμματα συνδιαχείρισης ιδιαίτερα αν η Τουρκία αναγνωρίσει την προφανή ελληνικότητα της ξηράς των νησιών του Αιγαίου. Αλλά αυτό που δεν λέει η Τουρκία είναι πως αν υπάρξει συνδιαχείρηση αυτόματα αποποιούμαστε της αποκλειστικότητας της θαλάσσιας Οικονομικής μας Ζώνης και έτσι με αυτό τον τρόπο περικόπτουμε τον ζωτικό οικονομικό μας χώρο κατά το ένα τρίτο. Με αυτό τον τρόπο λοιπόν και με δικές μας αποφάσεις στο βωμό κάποιας «ειρηνικής συνύπαρξης» στερούμαι από τον Ελληνισμό τον ζωτικό οικονομικό του χώρο και των δυνατοτήτων μελλοντικής ανάπτυξής του πέρα από την όποια πιθανή ή απίθανη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Άρα κάποτε και η ελληνικότητα αυτών των ίδιων των νησιών θα αμφισβητηθεί αν δεν υπάρχει δυνατότητα ελληνικής αποκλειστικότητας στην οικονομική δραστηριότητα πέριξ των νησιών που θα διασφαλίσει την συνέχιση της ελληνικής οικονομικής κυριαρχίας μετά την εξάντληση του όποιου αντικειμένου συνδιαχείρισης.

Ελευθέριος Β.

3 σχόλια:

  1. ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΧΕΣΗ Η ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ .
    ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

    ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΟΠΟΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΡΔΗΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΜΑΣ .
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΙΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ .
    ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ;
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ Η ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΝΩ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.

    ΧΤΕΣ ΜΗΛΙΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ,ΗΑΛΙΛ ΡΟΥΣΟ,ΚΡΥΠΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΗΝΕΙ.
    ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ.ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΟΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΘΟΙ ΜΑΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΝΙΔΙΑΣΜΟ.ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΡΟΘΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΤΟ ΠΑΝΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΚΕΥΤΟΜΕΘΑ.ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΘΜΕ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΘΡΟ.

    Θ. ΚΑΡΥΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.