30/5/10

Οι «μπίζνεσμαν» της ΕΥΠ (Έμπιστοι των κ.κ. Σημίτη και Αποστολίδη)


Στελέχη των μυστικών υπηρεσιών είχαν στήσει «παραμάγαζο» πουλώντας προστασία, υποκλοπές και... πτυχία
ΒΑΣΙΛΗΣ Γ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ στελέχη της ΕΥΠ, με τη συνεργασία ιδιωτών, δημιούργησαν... κολέγιο στην οδό Ακαδημίας για να δίνουν, αντί αμοιβής, ανύπαρκτα πτυχία σε πράκτορες! Η ίδια ομάδα της ΕΥΠ επί σειρά ετών είχε αρχίσει «μπίζνες» για τη σύσταση εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας,
για την εξαγορά εταιρειών Πληροφορικής, για την τοποθέτηση πρακτόρων της ΕΥΠ σε υπηρεσίες ασφαλείας εταιρειών- το όνομα μιας από αυτές τις εταιρείες έχει αναφερθεί και στη δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα - αλλά και για συνεργασία με επιχειρηματίες της νύχτας. Το ίδιο κύκλωμα εντός της ΕΥΠ φέρεται να προσέγγιζε την περίοδο 2004-2006 επιχειρηματίες προκειμένου να πραγματοποιούν παράνομες υποκλοπές για λογαριασμό τους, με χρήση μιας ειδικής συσκευής-βαλίτσας που διέθεταν οι μυστικές υπηρεσίες. Είναι ορισμένα μόνο από τα εντυπωσιακά στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από εσωτερική έρευνα της διοίκησης της ΕΥΠ και σε «ανοικτή γραμμή» με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη.
Η έρευνα για το «παραμάγαζο» της ΕΥΠ ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες για ύποπτο ρόλο σημαντικών στελεχών των μυστικών υπηρεσιών. Κανείς όμως δεν μπορούσε να αντιληφθεί το εύρος της υπόθεσης. Υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για «μια πρωτοφανή υπόθεση με ύποπτες ενέργειες και...”επενδύσεις”,όπου εκτός των στελεχών των μυστικών υπηρεσιών εμπλέκονταν από πρώην στελέχη δημοσίων οργανισμών μέχρι άνθρωποι της Εκκλησίας και από υπευθύνους εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας μέχρι εκπρόσωποι εταιρειών security. Είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών...».

«Σας αγοράζουμε για εθνικούς λόγους»
Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η αναφορά προς το «Βήμα της Κυριακής» ιδιοκτήτη εταιρείας Πληροφορικής στην οδό Αχαρνών ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 του έγινε πρόταση εξαγοράς της εταιρείας από την προαναφερόμενη ομάδα, η οποία του ανήγγειλε ότι «η ΕΥΠ ενδιαφέρεται να αγοράσει την επιχείρησή σας για εθνικούς λόγους (!) ». Και ακολούθως εκλήθη στο κτίριο της λεωφόρου Κατεχάκη για να επικυρώσει τη συμφωνία και να ακούσει, όπως είπε, ότι «το μεγάλο μαγαζί θα είναι πάντα δίπλα σου»...
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την υπόθεση είχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Α΄ Διεύθυνσης Κατασκοπείας της ΕΥΠ αλλά και άτομα από άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με παρακολουθήσεις, συστήματα Πληροφορικής κ.ά. Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ συνεργάζονταν με 42χρονο θεσσαλό επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στα Σκόπια. Η γνωριμία τους φέρεται να έγινε μέσω υπευθύνων εταιρειών συστημάτων ασφάλειας και η συνεργασία τους υποτίθεται ότι είχε σκοπό την «παρείσφρηση της ΕΥΠ σε υποθέσεις χωρών των Βαλκανίων» . Γρήγορα όμως εξελίχθηκε στις μεγάλες μπίζνες της παρα-ΕΥΠ. Μάλιστα, ένα από τα πρώτα βήματα αυτής της συνεργασίας έγινε με την... πρόσληψη στις μυστικές υπηρεσίες της συζύγου του επιχειρηματία!

Πτυχία... Βρετανίας!
Οπως έχει προκύψει από την έρευνα, η πρώτη «επενδυτική» δραστηριότητα της ομάδας των στελεχών της ΕΥΠ με τη βοήθεια του 42χρονου επιχειρηματία ήταν η δημιουργία (την περίοδο 2007-2008), στον 1ο όροφο του κτιρίου της οδού Ακαδημίας 86, ενός κολεγίου που υποτίθεται ότι θα έδινε πιστοποιητικά σπουδών από πανεπιστήμια της Βρετανίας σε συνεργασία με αντίστοιχο εκπαιδευτικό ίδρυμα στα Σκόπια. Ο συγκεκριμένος χώρος στην οδό Ακαδημίας επελέγη γιατί στο ίδιο κτίριο στεγαζόταν επί σειρά ετών φροντιστήριο, του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι στενός συγγενής υπαλλήλου της ΕΥΠ με την οποία διατηρούσαν επαφή οι «επενδυτές» των μυστικών υπηρεσιών. Χωρίς, πάντως, όπως προέκυψε, ο άνθρωπος αυτός και η συγγενής του να έχουν ιδέα για το τι συνέβαινε με τις «μπίζνες» της ομάδας αυτής.
Στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λέει ότι « από στοιχεία αλλά και μαρτυρίες ιδιωτών προκύπτει ότιστο κολέγιο της Ακαδημίας υπήρχε σχέδιο εικονικής εγγραφής υπάλληλων της ΕΥΠ προκειμένου να λαμβάνουν πιστοποιητικά σπουδών από κολέγιο του Λονδίνου, με κύριο στόχο να παίρνουν παράτυπα προαγωγές και να έχουν μεγαλύτερο μισθό»! Οπως ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» ιδιοκτήτης άλλου μεγάλου φροντιστηρίου της Αθήνας, «με είχε προσεγγίσει προ μερικών ετών ο 42χρονος επιχειρηματίας που εμφανιζόταν ιδιοκτήτης του κολεγίου στην οδό Ακαδημίας και ισχυριζόταν ότι είχε επαφή με μεγάλα ξένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ήθελε να προχωρήσει σε εξαγορά και άλλων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Αθήνας. Αμέσως κατάλαβα ότι πίσω από αυτές τις μεγαλοστομίες συνέβαινε κάτι περίεργο...».

Και στην υπόθεση Κούνεβα!
Μία από τις πρώτες επαφές ήταν η συνεργασία με εκπρόσωπο ελληνικής ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να αρχίσουν κοινές δραστηριότητες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας, «το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ήλθα σε επαφή με τον 42χρονο επιχειρηματία μέσω στελεχών της ΕΥΠ. Σκοπός μου ήταν να προχωρήσουμε σε κοινές δραστηριότητες σε γειτονικές χώρες». Ακολούθησε η απόπειρα εξαγοράς εταιρείας Πληροφορικής στην οδό Αχαρνών αλλά και η συνεργασία με εταιρεία καθαρισμού, το όνομα της οποίας μνημονεύθηκε στην υπόθεση της ανεξιχνίαστης δολοφονικής επίθεσης τον Δεκέμβριο του 2008 στα Πετράλωνα εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα . Οπως διαπιστώνεται τώρα, εκπρόσωποι της εταιρείας είχαν αρχίσει συνεργασία με τους «επενδυτές» της ΕΥΠ και τους ιδιώτες. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τοποθετήθηκε στην εταιρεία καθαρισμού ως υπεύθυνος ασφαλείας ένας πρώην πράκτορας της ΕΥΠ (τα στοιχεία όλων των αναφερομένων βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας), ο οποίος είχε κατηγορηθεί τη δεκαετία του ΄90 για συμμετοχή στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών με πρωταγωνιστή την «ομάδα Μαυρίκη» και ανήκε στην ομάδα φρούρησης γνωστού πολιτικού. Τώρα εξετάζεται αν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν οποιονδήποτε ρόλο και στην υπόθεση Κούνεβα.

Υποκλοπές για ιδιώτες
ΙΔΙΩΤΗΣ, σύμβουλος εταιρειών, δέχθηκε πρόταση «συνεργασίας» από στελέχη της ΕΥΠ που ήθελαν να πουλήσουν τις υπηρεσίες τους σε επιχειρηματίες. Ο ίδιος μιλάει στο «Βήμα της Κυριακής» για τις επαφές του με το κύκλωμα: «Προ μερικών ετών με επισκέφθηκαν στο γραφείο μου δύο στελέχη της ΕΥΠ. Λόγω του ότι μέσω της δουλειάς μου γνωρίζω αρκετούς επιχειρηματίες, μου ζήτησαν να μεσολαβήσω προκειμένου να έλθουν σε επαφή μαζί τους. Στόχος τους, όπως μου είπαν, ήταν να οργανώσουν το σύστημα ασφαλείας τους αλλά και να προχωρούν σε υποκλοπές για λογαριασμό τους. Οπως μου είπαν, μπορούσαν να χρησιμοποιούν μια ειδική βαλίτσα υποκλοπών που χρησιμοποιεί η ΕΥΠ για υποθέσεις κατασκοπίας, οργανωμένου εγκλήματος κτλ. Σε αυτές τις συναντήσεις με τους επιχειρηματίες επεδείκνυαν σχετικό κείμενο με τις δυνατότητες των συστημάτων που χρησιμοποιούσαν, ενώ παρουσίαζαν και λίστα των πελατών τους. Ανάμεσά τους ήταν επιχειρηματίες από τον εφοπλιστικό χώρο, από αυτόν των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλοι».

ΤΙ ΛΕΕΙ...Ο «ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ»
«Μου έλεγαν: “Για ό,τι θες η ΕΥΠ είναι εδώ”»
Το κτίριο της οδού Ακαδημίας 86 όπου στεγαζόταν το κολέγιο -παραμάγαζο που είχαν στήσει παρανόμως στελέχη της ΕΥΠ με ιδιώτες
OΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣεταιρείας πληροφορικής επί της οδού Αχαρνών περιγράφει στο «Βήμα της Κυριακής» την εμπειρία του από τη συνεργασία του με το κύκλωμα της ΕΥΠ: «Το φθινόπωρο του 2008 με προσέγγισαν ένα πρώην στέλεχος του ΟΠΑΠ με έναν επιχειρηματία, προκειμένου να αγοράσουν την εταιρεία μου που εκείνο το διάστημα παρουσίαζε λειτουργικά προβλήματα και επίκειτο να μπει στη ρύθμιση του αναπτυξιακού νόμου. Η πρότασή τους δεν προχώρησε και ακολούθως εμφανίστηκε, έπειτα από σύσταση των προαναφερθέντων, ο 42χρονος θεσσαλός επιχειρηματίας μαζί με στελέχη της ΕΥΠ. Στην πορεία εμφανίστηκαν να συμμετέχουν σε αυτές τις επενδυτικές δραστηριότητες ένας κληρικός από περιοχή της Βοιωτίας και ένας εκπρόσωπος εταιρείας παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών. Μου είπαν επί λέξει ότι «η ΕΥΠ επιθυμεί να αγοράσει την επιχείρηση σας για εθνικούς λόγους. Το μεγάλο μαγαζί, όπως θα το λέμε, θα είναι πάντα δίπλα σου. Εξάλλου, άμα έχεις κοντά σου ΕΥΠ και Εκκλησία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε»... Στόχος τους ήταν η εταιρεία μου να συνεργαστεί με το κολέγιο της οδού Ακαδημίας και ένα τμήμα των εγκαταστάσεων να στεγαζόταν στο κτίριό μας στην Αχαρνών. Οπως μου έλεγαν, στο κολέγιο θα έδιναν μεταπτυχιακούς τίτλους σε υπαλλήλους της ΕΥΠ αλλά και σε άλλους κρατικούς υπαλλήλους».
http://www.tovima.gr

23 σχόλια:

  1. ΣΑΒΒΑ:
    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ!
    ΘΥΜΑΣΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τη συγκεκριμένη συμμορία, που δεν ξεπερνά τα πέντε άτομα, τα έλεγα πάντα.
    Για ρίξε μια ματιά σε αυτή την επιστολή που έστειλα δημόσια στο διοικητή της ΕΥΠ, ΤΟ 1998.


    Κύριε πρέσβυ
    Διάβασα με προσοχή την απάντησή σας.
    Για το πρώτο σκέλος η άποψή μου είναι πολιτική. Η για συμβατικούς, υποθέτω, λόγους προσαρμογή της Ελλάδος στις επιταγές της Ε.Ε. στο θέμα του ΡΚΚ, σε καμμία περίπτωση δεν υποχρεώνει οποιαδήποτε υπηρεσία της ελληνικής πολιτείας και κυρίως την ΕΥΠ, να χαρακτηρίζει με κάθε ευκαιρία το ΡΚΚ ως τρομοκρατική οργάνωση.
    Παρακολουθώ μετά προσοχής τον τρόπο που αναφέρονται στο θέμα οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που δεν επικρέμαται πάνω από το κεφάλι τους η απειλή πολέμου από την Τουρκία, που δεν έθαψαν πιλότους, όπως ο Σιαλμάς και ο Ηλιάκης, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής επιθετικότητας. Ειλικρινά, δεν παρατηρώ τέτοια σπουδή και επιμονή για να ικανοποιηθούν οι από κάθε άποψη απαράδεκτες τουρκικές απαιτήσεις.
    Εν πάση περιπτώσει, θεωρώ ότι το όλο θέμα είναι πολιτικό και επιμένω ότι δεν υποχρεούται καμμία υπηρεσία και κυρίως η ΕΥΠ, να αναφέρεται με το συγκεκριμένο τρόπο στο θέμα. Κρατώ την άποψή μου και σεις τη δική σας και κρινόμαστε αμφότεροι.
    Όσον αφορά το θέμα μορφής ή ήθους, όπως αναφέρετε, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω την εγκληματική ανακοίνωση που έγραψαν άτομα που συνεχίζουν να είναι βασικοί σας συνεργάτες και διακίνησαν στην ίδια την υπηρεσία για την οποία έδωσα το αίμα μου (παρότι, απόσο διάβασα στον τύπο, δεν έχετε υπηρετήσει στον ελληνικό στρατό, σας διαβεβαιώ ότι είναι πολύ δύσκολο και επικίνδυνο πολλές φορές, να υπηρετείς την πατρίδα ως ένστολος, αξιωματικός ή όχι δεν έχει μεγάλη σημασία, ιδιαίτερα όταν εκτελείς επικίνδυνο έργο σε μια εξ αντικειμένου εχθρική χώρα).
    Τους έχετε ρωτήσει ποτέ τίποτα για εκείνη την εγκληματική ενέργεια. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι άτομα με τέτοιους κώδικες ηθικών αξιών, ξαφνικά έγιναν άγγελοι μαζί σας;
    Σας πληροφορώ λοιπόν ότι και επί των ημερών σας, οι εν λόγω κύριοι, παραβαίνοντας κατάφορα τους κανονισμούς, αλλά και τους νόμους, πραγματοποιούν επίσημες επισκέψεις σε στελέχη κομμάτων (κυρίως του ΠΑΣΟΚ) ως εκπρόσωποι εργαζομένων της ΕΥΠ και με κατασυκοφαντούν με το χειρότερο τρόπο. Και δεν είναι αυτό το μόνο που κάνουν, σε σχέση με το πρόσωπό μου.
    Αυτά συμβαίνουν και επί των ημερών σας. Αν το ξέρετε, έχετε τις ευθύνες σας, αν δεν το ξέρετε ίσως είναι χειρότερο.
    Άρα, σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, είναι πραγματικά τουλάχιστον προκλητικό να τίθενται ζητήματα ήθους.
    Μπορείτε να ερευνήσετε εκεί που ξέρετε και να δείτε, αν έχετε το θάρρος, ποιος είναι ο υπογράφων. Και λέω αν έχετε το θάρρος, γιατί μέχρι τώρα μάλλον δεν το επιδείξατε, κρατώντας δίπλα σας άτομα που τέλεσαν και συνεχίζουν να τελούν εγκλήματα. Και τα εγκλήματα που διαπράττουν έχουν και άλλες πτυχές, βαθύτατα εθνικές (για ευνόητους λόγους δεν συνεχίζω επ' αυτού).
    Και για να μην ξεχνάμε, αναρτώ την κατάπτυστη εκείνη ανακοίνωση, για να αναλογιστείτε πόσο άτοπο και άδικο είναι να καταφεύγετε στην ιερή έννοια ήθος και ηθική, όταν αναφέρεστε καθ' οιονδήποτε τρόπο στο πρόσωπό μου. Αν το καλοσκεφθείτε, θα αντιληφθείτε τί εννοώ.

    Σάββας Καλεντερίδης
    Αντισυνταγματάρχης ε.α.
    http://www.enkripto.com/2008/09/blog-post_5244.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΒΑ
    Καλά τα γράφεις!
    Δεν ήξερα ότι ήταν και εν μερει προσωπικό το θέμα!
    Πάντως χωρίς να έχω υπηρετήσει στο ευαγές της Κατεχάκη αντιλαμβάνομαι (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ότι ήταν και είναι ΜΠΑΧΑΛΟ!
    Κακώς κάποτε τους δικαιολογείς.
    Τα θετικά είναι ελάχιστα σε σχέση με τα αρνητικά.
    Φοβάμαι επί της ουσίας ότι οι πιο πολλοί δεν γνωρίζουν τη κύρια αποστολή τους.
    Δε το βλέπεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντως αυτό που εγώ έμαθα από αυτό το άρθρο είναι, πως ενώ για τους αμερικάνους η CIA είναι η Εταιρεία, για τους έλληνες η ΕΥΠ θεωρείται Μαγαζί. Έτσι λοιπόν ο Έλληνας, πάντα οπωροπώλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε ανώνυμε 30 Μαΐου 2010 10:19 π.μ για το θέμα των επιτυχιών ή όχι της ΕΥΠ δυστυχώς ή ευτυχώς οι επιτυχίες ελάχιστα επιτρέπεται να δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους.

    Κύριε Καλεντερίδη αν δεν ξηλωθεί η γάγκραινα των κομάτων απο την εν λόγω υψηλής εθνικής σημασίας υπηρεσία τέτοιου είδους αρουραίοι θα λυμαίνονται το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββα αυτό είναι πολύ μεγάλο θέμα. Όσοι είχαν την τύχη να δραστηριοποιηθούν εκτός Ελλάδος επαγγελματικά τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι έχουν υπόψη τους από ένα περιστατικό. Ειδικά την περίοδο αρχηγίας του (σουβλατζή) στην ΕΥΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της. Βλέπε και περίπτωση Σταύρου Λάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενδιεφέρον θα ήταν να μαθαίναμε τι απέγινε με την κλοπή των σχεδίων αεράμυνας από τους Τούρκους από το ΑΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ..

    Είχε καταθέσει μηνυση κατά παντός υπευθύνου ( για την διαρροή ) ο πρώην υποδιοικήτης ΑΤΑ Λάρισας, τι απέγινε ; ( Βλέπε και εκπομπή Χαρδαβέλα )

    Σάββα έχεις κάποια ενημέρωση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα φύλε ανώνυμε είναι να μην πετάξει το πουλί.
    Αν σου τα πάρουν και μετά, όλα είναι ανώφελα.
    Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί μια κυβέρνηση να πετάξει έξω από τις υπηρεσίες του κράτους όλα τα άθλια κομματόσκυλα και να βάλει σε μια τάξη τους συνδικαλιστές, που ξεχαρβάλωσαν το κράτος.
    Εξω από το κράτος τα κομματόσκυλα και οι τεμπελοσυνδικαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν νομίζω ότι είναι του 1998 η επιστολή. Μήπως έχει γίνει λάθος;
    Και πότε ήταν καλύτερη η δεσποινίς, από τότε που γεννήθηκε; Είναι μητροκτόνος η δεσποινίς, είναι το πρώτο τέκνο που έπιασε την ίδια της την μάνα Ελλάδα από τον λαιμό και που την κακοποίησε πολλές φορές. Ταγματασφαλήτες Χίτες, βασανιστές δοσίλογοι προδότες καταδότες ήταν πάντα οι καλύτεροι εραστές της δεσποινίδος. Tους δε αθώους και εντίμους υπηρέτες της, το αίμα τους ρούφαγε και τα μυαλά τους έτρωγε με το κουτάλι.
    ellinikes.axies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κύριε, τι πέντε άτομα μας λέτε, είμαστε καλά; Είναι δυνατόν να υπάρχουν 1795 καθαροί και ικανοί και έντιμοι εκεί μέσα και να έχει φτάσει η Ελλάδα και πάλι δίπλα στην κόλαση; Έλεος. 50 άνθρωποι λογικοί και ικανοί αν βρεθούν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πότε το κράτος ήταν καλύτερο από το 1944 και μετά, και λιγότερο διεφθαρμένο. Οι ταγματασφαλήτες μαζί με την ζίμενς δεν το βίαζαν πάντα; Το κράτος καραμανλή δεν κράτησε στις θέσεις τους τους προδότες του Κυπριακού και κράτησε τον Αβέρωφ στην κορυφή; Το πρασινομπλέ σύστημα κατέστρεψε την χώρα και σοβαρή κρατική μηχανή δική της δεν έφτιαξε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Κομματόσκυλα και τεμπελοσυνδικαλιστές"...τα πες όλα κύριε Καλεντερίδη.
    Δυστυχώς αυτή είναι η χώρα μας. Να φερω ως παράδειγμα την δικιά μου ιστορία που δεν είναι η μόνη. Από την ώρα που θα περάσεις στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το πρωτο βήμα στη σχολή που πέρασες όλο το σύστημα προσπαθεί σταδιακά να γίνεις κομματόσκυλο. Όταν δεν γίνεσαι, όταν είσαι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε παράταξη, σε πολεμάνε με λύσσα...είναι μεγάλος εξευτελισμός γι αυτούς να αποτύχουν σε προσυλητισμό "ψαριού"(πρωτοετή φοιτητή).
    Στη περίπτωση μου παραμονεύουν σαν τους καρχαρίες σχεδόν κάθε φορά πότε θα παρουσιάσω εργασία σε κάποιο από τα μαθήματα και στέλνουν κομματόσκυλα συμφοιτητές μου σε διατεταγμένη υπηρεσία να με ταράξουν στις ερωτήσεις μετά την παρουσίαση με σκοπό να βρουν το κενό στην εργασία. Την πατάνε καλά όμως, δεν μασάω και καλώ από δω μέσα κάθε συνομίληκο μου που έχει την ιδιότητα του φοιτητή να μην γίνει ποτέ κομματόσκυλο.
    Οι δωροδοκίες τους προς τα μέλη των παρατάξεων τους είναι οι κλασσικές φοιτητικές πιστεύω εδώ και χρόνια(δεν τις ανακάλυψαν τώρα αλοίμονο):
    1) Δωρεάν ποτά για τα πιο πιστά κομματόσκυλα στα παραταξιακά φοιτητικά πάρτυ(πρέπει να πηγαίνεις πάντα όταν είσαι καλό κομματόσκυλο).
    2) Ύλη εξετάσεων για τα μαθήματα που δεν παρακολουθεί το κομματόσκυλο επειδή κοιμάται έπειτα από τα ξενύχτια.
    3) Βοήθεια στις εργασίες(ο βασικός κορμός της εργασίας έτοιμος από το...αρχείο της παράταξης!).
    4) Ερωτήσεις που βάζει ο καθηγητής στις εξετάσεις.
    5) Χρηματικά ποσοστά (για τα 5-10 κορυφαία κομματόσκυλα της σχολής) από τις αφίσες που κολλάνε για τα παραταξιακά φοιτητικά πάρτυ.
    6) Δωρεάν καφέδες στη σχολή όταν είσαι καλό κομματόσκυλο και δίνεις το καθημερινό παρόν στον παραταξιακό πάγκο. Αν φέρνεις και "ψάρι" μαζί σου τότε έχεις δωρεάν καφέ και για το "ψάρι" με σκοπό όλα μαζί τα κομματόσκυλα να το καλοπιάσετε να γίνει μέλος.
    7) Διευκολύνσεις για τις γραφειοκρατικές διαδικασίες με πρώτη και καλύτερη την εξυπηρέτηση από τη γραμματεία της σχολής(μέσω μερικών υπαλλήλων της εξίσου κομματόσκυλων που βάζουν τακ τακ σφραγίδες για "τα δικά τους" παιδιά). Δεν θα χρειαστεί να περιμένεις στην ουρά.
    8) Φοιτητικές εκδρομές που διοργανώνει η παράταξη.

    Οι υποχρεώσεις των φοιτητών κομματόσκυλων:

    1) Κάθε μέρα να περνάς από τον παραταξιακό πάγκο.
    2) Πρόθυμος σε κάθε "εντολή" του "ανωτέρου" σου ή του "αρχηγού".
    3) Να φέρνεις στην παράταξη όσα περισσότερα "ψάρια" μπορείς.
    4) Να βοηθάς στις παραταξιακές αφισοκολλήσεις.
    5) Αν γίνει "ντου"(πέσει ξύλο) με κομματόσκυλα άλλης παράταξης να βοηθήσεις.
    6) Σε περίοδο νεοεισερχόμενων φοιτητών να προσυλητίζεις. Όσο πιο πολλούς τόσο το καλύτερο..ανεβαίνεις στην "ιεραρχία".
    7) Πάντα να είσαι παρών στις γενικές συνελεύσεις της σχολής σου και να υποστηρίζεις την παράταξη σου μετα φανατισμού.
    8) Να καλείς στα παραταξιακά πάρτυ όλα τα πρωτοετή "ψάρια" (και υποψήφια μέλη) ώστε να γλυκαθούν και να πουν το "ναι θα γίνω μέλος".
    9) Να βοηθάς στην "εξουδετέρωση" των μη κομματόσκυλων που επιπλέον τόλμησαν να σου χωθούν(αρνήθηκαν κάθε φορά που έκανες κρούση να εγγραφούν στη παράταξη και όταν έγινες ανυπόφορος σε ρεζίλεψε εν ψυχρώ δημόσια). Ένας τρόπος είναι η εκδίκηση μέσω των εργασιών..όταν παρούσιάζει εργασία σε κάποιο μάθημα εκεί να του κάνεις ερωτήσεις βάση της γραπτής λίστας που σου έχουν δώσει σε σένα και στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
    10) Στα δύσκολα "ψάρια" να χρησιμοποιείς κάθε μέσο. Αν δεν τσιμπάει με παραδοσιακές μεθόδους ως ύστατο όπλο χρησιμοποιείς μια όμορφη παραταξιακή συντροφισσα. Αν δεν τσιμπάει(δηλ το καταλάβει τι πάς να του κάνεις) και εκεί άστο είναι αδιάφθορος ο τύπος. Τότε ξεκινάς την εκδίκηση.
    Αν αυτά τα "αθώα" γίνονται στα πανεπιστήμια μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε το μέγεθος του κομματικού κράτους στο δημόσιο και ειδικά σε "ειδικού βάρους" υπηρεσίες.
    Έξω τα κομματόσκυλα!

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν μπορει να λειτουργήσει από μόνη της σωστά η ΕΥΠ, όπως ούτε ο στρατός, ή η αστυνομία. Θα συνιστούσε πραξικόπημα και θα προλαβαίναμε πολλές από τις καταστροφές των τελευταίων χρόνων! Αφού από το Σημίτη σίγουρα κι ύστερα, η χώρα σείρεται σε διάλυση από τις κυβερνήσεις της, θ' άφηναν ακομμάτιστες και εθνικώς ευεργετική τη δράση των υπηρεσιών ? Τώρα όμως που οι ως άνω διαπιστώσεις αποτελούν κοινό τόπο και ταχύτατα βυθιζόμαστε πολλοί θα παρακαλούσαν γονατιστοί να γίνει ένα πραξικόπημα για να ανακοπεί το σχέδιο καταστροφής με υποδούλωσή μας. Αστείο δεν είναι ? ))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Την επιστολή την έστειλα το Σεπτέμβριο του 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως έχουν βγάλει τον στρατό από τη ΕΥΠ. Μήπως αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σαββα καλησπέρα !!
    Θα ήθελα την ανάλυση σου σχετικά με το δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας!!
    ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΌΤΕΡΑ αυτή την χρονική στιγμή !!!

    φυσικά όσα αναφέρονται είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Τα παραμάγαζα της (ΕΥΠ- Παρακράτος) εδώ και χρόνια ασχολούνται με μπίζνες πουλάνε υπηρεσίες σε εκδοτες,επιχειρηματίες και εφοπλιστές κοινώς κάνουν την βρομοδουλειά ή αναφορά περί μαγαζιού είναι για γέλια ένα καφενείο είναι και ψιλικατζήδες ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά !!!

    Θα επιμείνω στην πρώτη παραγράφω γιατί αυτή την στιγμή το Βήμα βγάζει αυτό το άρθρο (να θυμίσω ότι τέλος Μαΐου έχει ΔΣ)…??

    mx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΦΙΛΕ ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΑ, ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΘΕΣΑΝ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ «ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ» ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
    ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ 2005 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΩ,ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙΑ, ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΤΥΠΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ.
    ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ.
    Η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΡΟΥΣΦΕΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΒΕΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΑΓΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ.
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ.
    ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΝΥΧΤΗΣΑΝ, ΜΟΧΘΗΣΑΝ, ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ 10+1 ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ.
    Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ
    ΤΙΣΦΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλαδή,επίτιμο μέλος της ευπ και ο μαντέλης !!!;;; Ασφαλώς !Πανομοιότυπος modus operandi. Και ποιός ξέρει και πόσοι άλλοι....Γιαυτό νομίζω ή μάλλον πιστεύω ότι στις επόμενες εκλογές ο Β.Λεβέντης θα είναι η εκπληξη:είναι ο μόνος που μας μίλησε με ειλικρίνεια.Μας μούντζωνε και μας έλεγε βόδια.Πολύ σωστά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "άμα έχεις κοντά σου ΕΥΠ και Εκκλησία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτε»...

    Εκκλησία και ΕΥΠ...ξανά χέρι-χέρι η διαφθορά.Ξέρω ότι θα το σβήσεις το σχόλιο μου, όπως έκανες και με το προηγούμενο.Είσαι καλός στη χαρτοκοπτική (μηνυμάτων) φίλε Σάββα.... ότι δε σε βολεύει το σβήνεις...
    κατά τα λοιπά ευαγγελιζόμεθα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ skal

    Ο Παύλος Αποστολίδης, προς τον οποίον απευθύνεις την επιστολή σου, είναι αποδεδειγμένα πατριώτης. Δι' ο και η πατρίς τον αντάμειψε διορίζοντάς τον πρόεδρο των "ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ" με μισθό € 12.000/μήνα, αφού προηγουμένως τον πέρασε από το Δ.Σ. της Alpha Bank…

    Εσύ ποιος είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 09:36 Ανώνυμε : ενταξει,ο Π.Αποστολίδης είναι πατρι'ωτης των 12 000 ευρώ /μήνα,εγώ των των 2000 και κάποιος άλλος των 27000..... Εσύ των πόσων είσαι ;;;;
    Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. >Εσύ των πόσων είσαι ;;;;<

    Συγγνώμη, από την ΔΟΥ είσαι; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.