30/5/10

Εμείς μαθαίνουμε τουρκικά στους Πομάκους και οι Αυστραλοί μαθαίνουν ελληνικά!


Ζητούν να διδάσκεται η ελληνική στην Αυστραλία
-Η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ενισχύει τη μάθηση σε πολυάριθμους τομείς όπως τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Μηχανολογία, η Νομική, το Δράμα, λένε μέλη της κυβέρνησης της Βικτόρια.
-Δώδεκα μέλη της πολιτειακής Εργατικής κυβέρνησης της Βικτόριας (υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές και γερουσιαστές) στηρίζουν την περίληψη της ελληνικής γλώσσας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών.

Με επιστολή τους προς την αντιπρόεδρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας και υπουργό Παιδείας, Τζούλια Γκίλαρντ, οι υπογράφοντες την επιστολή εκφράζουν την πίστη τους, ότι η ελληνική γλώσσα είναι «γλώσσα εθνικής προτεραιότητας» και πρέπει να περιληφθεί στις γλώσσες, που θα διδάσκονται στα κρατικά σχολεία της χώρας.
Τα μέλη του πολιτειακού κοινοβουλίου υπενθυμίζουν στην υπουργό Παιδείας, ότι η ελληνική γλώσσα ομιλείται και διδάσκεται ευρύτατα σε ολόκληρη την Αυστραλία, σε κρατικά και εθνοτικά σχολεία.
«Η ελληνική γλώσσα έχει ιδιαίτερη ακαδημαϊκή σημασία. Η παγκόσμια σκέψη και ο δυτικός πολιτισμός έχουν επηρεαστεί άμεσα από τον ελληνικό πολιτισμό, γενικά, και την ελληνική γλώσσα, ειδικά», τονίζουν και προσθέτουν.
«Μεγάλο μέρος της αγγλικής γλώσσας και της διανόησης της Δύσης, έχουν τις ρίζες τους στην ελληνική γλώσσα και σκέψη. Πολλά από τα κείμενα, που έχουν επηρεάσει, τη γλώσσα και τη σκέψη μας εγράφησαν στην ελληνική γλώσσα.
Πιστεύουμε, ότι η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ενισχύει τη μάθηση σε πολυάριθμους τομείς της παιδείας, μεταξύ των οποίων τα Μαθηματικά, η Φυσική, η Μηχανολογία, η Ιστορία, η Φιλοσοφία, η Νομική, το Δράμα, οι Τέχνες και η αγγλική γλώσσα.
Γι' αυτό πιστεύουμε ακράδαντα, ότι η ελληνική γλώσσα πρέπει να περιληφθεί ως γλώσσα εθνικής σημασίας στο Εθνικό Πρόγραμμα Διδασκαλίας Γλωσσών που διαμορφώνει η Αυστραλιανή Επιτροπή Προγραμματισμού και Αξιολόγησης»
.

ΕΘΝΟΣ

5 σχόλια:

 1. (φαντάζομαι ότι εννοούν την αυθεντική Αρχαία Ελληνική, και όχι την σημερινή παρακμιακή εκδοχή της)

  Εμείς φυσικά, όχι μόνο διδάσκουμε τουρκικά στα πομακόπουλα (άκουσον άκουσον), αλλά και στερούμε την επαφή με την πατρώα γλώσσα των ελληνοπαίδων της Διασποράς.
  Μα για μην καταλαβαίνει κανείς την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία της Ελληνικής όχι μόνο για εμάς τους φυσικούς φορείς της (ιδιαιτέρως) αλλά και για την παγκόσμια παιδεία (γενικότερα) πρέπει ή να είναι ηλίθιος, ή Έλλην δημοσιογράφος, ή μεγαλοστέλεχος του Υπ.(τέως Εθνικής) παιδείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντί της ως άνω φωτογραφίας θα προτιμούσα μία φωτογραφία Αυστραλών πολιτικών και δη της πολιτειακής εργατικής κυβέρνησης της Βικτωρίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ναι αλλά μαθαίνουμε τουρκικά και στους τούρκους της Θράκης.
  Οι αυστραλοί θα αδιαφορούσαν για τα ελληνικά αν δεν υπήρχαν μερικές εκτοντάδες(;) χιλιάδες έλληνες στην Αυστραλία, σωστά;
  Αν δεν αρέσει το γεγονός ότι στη Θράκη υπάρχουν ΤΟΥΡΚΟΙ ίσως το ελληνικό κράτος θα έπρεπε τα τελευταία....50 χρόνια να προσπαθήσει να τους πλησιάσει έστω, αντί να τους κάνει δώρο στο τουρκικό προξενείο.
  Όσο για τους πομάκους, που μας έπιασε ο πόνος, τι να πει κανείς; Με τα τόσα εγκλήματα που γίνονται στη Θράκη οι πομάκοι θα γλυτώνανε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειναι πολλα τα λεφτα Ανναααα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ούτε στην Τουρκία δεν υπάρχουν Τούρκοι,όχι στη Θράκη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.