28/5/10

ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ


του Σταύρου Καρκαλέτση*Το ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. διαπιστώνει με ικανοποίηση, μέσα στο γκρίζο οικονομικό πεδίο των ημερών, πως δυνατότητες παραγωγής αξιόπιστης πολιτικής πάντα υπάρχουν. Ακόμη και στην παρούσα οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα. Αυτό που λείπει είναι προφανώς η πολιτική βούληση της κυβέρνησης (και των προηγουμένων βεβαίως) να χαράξουν μακροπρόθεσμες πολιτικές υπεράσπισης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Μια νότα αισιοδοξίας λοιπόν, παίρνουμε από την άσκηση "Μίνωας 2010'' που άρχισε χθες και πραγματοποιείται από δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ.

Στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας έφθασαν και θα τη χρησιμοποιήσουν ως βάση μέχρι τις 3 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί η άσκηση, 10 μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για 5 F-16 και 5 F-15, τα οποία θα συμμετέχουν στα σενάρια που έχουν εκπονηθεί. Στις ασκήσεις θα συμμετέχει αεροσκάφος τύπου KC 707 της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο δεν θα σταθμεύσει στη Σούδα. Θα μεταβαίνει στο εκάστοτε σημείο της άσκησης από τη βάση του στο Ισραήλ, όπου και θα επιστρέφει μετά την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για άσκηση ειδικού πολιτικού βάρους, και αυτό προκύπτει:

1. Από τον σχεδιασμό της άσκησης, που περιλαμβάνει σενάρια εναέριας μάχης, προσβολής επίγειων στόχων και, πολύ σημαντικό, εναέριο ανεφοδιασμό.

2. Από το ότι έχουν δεσμευθεί περιοχές ''ειδικού τουρκικού ενδιαφέροντος'' στο ανατολικό Αιγαίο, πέρα από το Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα.

3. Από τις ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών μαχητικών που θα γίνουν νοτίως της Κρήτης. στοιχείο κρίσιμο για την ελληνική πολεμική αεροπορία και τους σχεδιασμούς (ο νοών νοείτω) κάλυψης και στήριξης της Κύπρου.

4. Από το ότι για πρώτη φορά ισραηλινά μαχητικά θα χρησιμοποιούν ως έδρα τους κατά τη διάρκεια άσκησης ελληνική αεροπορική βάση (μήπως ανταποδοτικά η ελληνική αεροπορία θα έπρεπε να ζητήσει και το αντίστροφο;). Σε προηγούμενες περιπτώσεις τα μαχητικά αυτά πετούσαν από τις βάσεις τους στο Ισραήλ, όπου και επέστρεφαν μετά τις εκπαιδεύσεις.

Θυμίζουμε πως χρονικά όχι πολύ πίσω, η γαλλική ναυτική Αεροπορία και παλαιότερα ρωσικά μαχητικά Su-27, είχαν συνασκηθεί με ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο, στέλνοντας τα κατάλληλα μηνύματα προς ανατολάς

Δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που πραγματοποιείται άσκηση με τη συνεργασία των αεροπορικών δυνάμεων Ελλάδας και Ισραήλ. Στη δεδομένη, αρνητική γενικών συγκυρία, με την Τουρκία ραγδαία αναβαθμιζόμενη και σε "φουλ επίθεση'', η άσκηση αποκτά ειδικό πολιτικό βάρος, λόγω της κρίσης που έχει επέλθει στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία, κρίσης που τείνει να προσλάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Η ελληνική διπλωματία και η κυβέρνηση, προεκτατικά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας ενεργούντες, οφείλουν να οικοδομήσουν και κεφαλαιοποιήσουν συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια, πριν βρεθεί η Ελλάδα να περιβάλλεται μόνο από εχθρούς ή επιτήδειους ουδέτερους. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως συμμάχους και συμμαχίες.

Η οικονομική κρίση στη δίνη της οποίας έχει περιέλθει η χώρα, ας αντιμετωπιστεί -τουλάχιστον στο κεφάλαιο αποτροπή- ως ευκαιρία. Η Τουρκία,ακόμη και σε περίοδους βαθιάς κρίσης, πολιτικής ή οικονομικής, ουδέποτε διέκοψε την "συνέχεια'' στην εξωτερική της πολιτική. Εν αντιθέσει με την ελλαδική και κυπριακή ακηδία, που δείχνουν να ψάχνουν για άλλοθι, προκειμένου να δικαιολογούν εσαεί την αδράνειά τους. Ας ελπίσουμε, η πρωτοβουλία της πολεμικής αεροπορίας να έχει (και) πολιτικό υπόβαθρο, ώστε να αρχίσει κάποια στιγμή συνολικότερη ανάκαμψη και ανάταση...

*Ο Σταύρος Καρκαλέτσης είναι ιστορικός, αμυντικός αναλυτής και πρόεδρος του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.

22 σχόλια:

  1. Να μας λείπουν οι "κολεγιές' με τους Δολοφόνους της Μέσης Ανατολής........
    Σημασία πάντα στην ιστορία, τουλάχιστον για τους Έλληνες, είχε να έχεις το δίκιο με το μέρος σου.
    Δεν χρειαζόμαστε τέτοιους συμμάχους,μόνοι μας έχουμε περισσότερες ελπίδες, παρά με τους ξεφτίλες της ιστορίας, τους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αντίθεση με ορισμένους οι οποίοι γράφουν εδώ σχόλια, εμένα κανείς απολύτως δεν με πληρώνει για να γράφω. Επίσης, δεν είμαι τρεφόμενος με κανένα μισθό κανενός δημοσίου, και δεν χρησιμοποιώ χρόνο για τον οποίο κάποιο δημόσιο με πληρώνει να κάνω κάτι άλλο.
    Αυτό που ξεκάθαρα θέλω να πω σαν επαγγελματίας μελετητής της ιστορίας είναι ό,τι στους Εβραίους έχουν ριχθεί τόνοι λάσπης και κατηγορίες άδικες. Καλώ οποιονδήποτε θέλει να διαβάσει τις σχετικές αναρτήσεις μου στο ιστολόγιό μου και να μου στείλει τις αντιρρήσεις του. Καταγγέλω ανοιχτά Ταγματασφαλήτικους κύκλους οπαδών του Χίτλερ, αλλά και Ισλαμοφασίστες, ως ανθρώπους των οποίων οι ιδέες είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ανθρωπότητα. Ο Παλαιστινιακός λαός δεν θα βρει ποτέ τα δίκαιά του με συμμάχους τους Ναζί και τον Ισλαμοφασισμό. Πιστέυω στην φιλία ανάμεσα στον Εληνικό, Εβραϊκό και Παλαιστινιακό λαό, αλλά αυτή ποτέ δεν πρόκειται να έρθει όσο οι εκφραστές ακραίων ιδεολογιών είναι ισχυροί.
    ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 28 Μαΐου 2010 10:26 π.μ.

    Αυτό λέω κι εγώ. Γι αυτό μακριά από το βαθύ Ισλάμ!

    Σημασία έχει να έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Σωστό κι αυτό, αρκεί να προσδιορίσουμε ποιο δίκιο. Στην πολιτική ισχύει το δίκαιο ("ξυμφέρον" κατά τον Θουκιδήδη) του ισχυροτέρου.

    _________________________________________

    Συμφωνώ με το άρθρο. Κάνει λάθος, αν όλα δεν με απατούν, στο εξής:

    "για πρώτη φορά ισραηλινά μαχητικά θα χρησιμοποιούν ως έδρα τους κατά τη διάρκεια άσκησης ελληνική αεροπορική βάση"

    Όχι και πέρυσι στον "ΕΝΔΟΞΟ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ" από την 126 ΣΜ (Ηράκλειο) εφορμούσαν κι εκεί στάθμευαν. Φέτος προτίμησαν τα Χανιά, διότι, όπως μου είπαν, εκεί τους ... αγαπούν πιο πολύ κι έχουν και Συναγωγή. :) Το Ηράκλειο, απ' όσο ξέρω, δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε ανώνυμε 28 Μαΐου 2010 10:26 π.μ. δεν συμφωνώ μαζί σου έχουμε ανάγκη να έχουμε συμμάχους οποίοι και να είναι αυτοί ειδικά τώρα που είμαστε ολομόναχοι , και είναι καλή περίπτωση γιατί και αυτοί είναι μόνοι στην περιοχή , αλλά να μην δίνουμε μόνο εμείς αλλά και να παίρνουμε πχ τεχνολογία και στρατιωτικοί εμπειρία κτλ . Ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [.1. Από τον σχεδιασμό της άσκησης, που περιλαμβάνει σενάρια εναέριας μάχης, προσβολής επίγειων στόχων και, πολύ σημαντικό, εναέριο ανεφοδιασμό ..] ??

    Εναέριο ανεφοδιασμό .. μμμ .. πολύ σημαντικό στοιχείο για την Ελληνική άμυνα..

    μα που τα πουλάνε αυτα..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Γ.Σ.

    Το ιστολόγιό σου είναι πράγματι ενδιαφέρον. Εντυπωσιακό το video για τον Καραθεοδωρή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στόν κόσμο που ζούμε καμία στιγμή δεν είναι ίδια με την άλλη .Συνεχώς όλα αλλάζουν το ίδιο και οι συμμαχίες, ανάλογα με την περίσταση .Στίς σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι τίποτε δεδομένο πόσο μάλλον των κρατών.
    Στις διεθνείς σχέσεις σεν υπάρχει δίκαιο και άδικο, όλα εναλλάσονται απο τους σωστούς χειρισμούς την κατάλληλη ώρα. Σε έναν τέτοιο μεταβαλλόμενο κόσμο μια χώρα μικρή σα την Ελλάδα και με πολιτικούσ και διπλωμάτες του φραπέ μόνη της δεν έχει καμία τύχη για τίποτε.
    απόδειξη η σημερινή κατάσταση .
    Γνώμη μου είναι ότι δεν είναι κακό ανάλογα την εποχή και περίσταση να αναθεωρούμε φιλίες και συμμαχίες.Εάν είναι άλλωστε για το καλό της πατρίδας νομίζω πως επιβάλεται.

    ευχαριστω για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ οτι η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως συμμάχους.
    Είναι όμως το Ισραήλ σύμμαχο; για σύμμαχο της Τουκίας ξέρω. Αλλά σαν διπλό παιγνίδι και εκβιασμό του Ισραήλ κατά του "τόσου φερέγκυου σύμμαχου της" τα βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Aγαπητοί συνναναγνώστες έχω μία μεγάλη απορία και θα ήθελα όποιος μπορεί εδώ μέσα να μου την λύσει γιατί είμαι λίγο κουτός και δεν καταλαβαίνω,διαβάζω στο συγκεκριμένο άρθρο και το έχω ξαναδιαβάσει ότι τώρα με την άσκηση με τους Ισραηλινούς η πιό πριν με τους Γάλλους και τους Ρώσσους ότι δίνεται ένα μήνυμα προς ανατολάς και και ΕΡΩΤΩ εγώ ο ολίγον κουτός ποίο είναι το μήνημα που δίνεται προς ανατολάς?μήπως ότι (χέστηκε η φοράδα στο αλώνι)?μήπως ότι μας χρησιμοποιούν για την δική τους εξάσκηση γιατί εάν έβαζαν άλλα δικά τους αεροπλάνα για να παίζουν τον ρόλλο του αντιπάλου θα είχαν πάρα πολλά έξοδα ενώ έτσι πληρώνουμε εμείς τα μόνιμα κορόιδα για να εκπαιδεύονται αυτοί?μήπως ότι θα μα ς δώσουν καμμία διευκόληνση σε περίπτωση σύγκρουσης με τον προαιώνιο εχθρό του Έθνους?όποιος χριστιανός μπορεί ας μου απαντήσει και εμένα του κουτού και ένα άλλο που θέλω να πω στον αγαπητό φίλο που αναφέρει ότι δεν πρέπει να συνεργαζόμαστε με τους Ισραηλινούς του ΛΕΩ ότι για την προστασία της πατρίδας και με το ίδιο τον Διάολο αν χρειαστεί πρέπει να συνεργαστούμε για να μην ξαναζήσουμε πάλι σαν ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ αμέτρητες σφαγές,βιασμούς λεηλασίες και όλα τα συνναφή και τα πιό πρόσφατα παραδείγματα ήταν τα γεγονότα της Κύπρου το 1974.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΝΑ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ "ΕΠΙΘΕΣΗ" ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΕΦΟΡΜΟΥΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΜΥΝΑ" ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΑΜΥΝΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ.
    ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΩΝ Ο "ΜΙΝΩΑΣ" 2010, ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΘΕΣΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΤΑΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "S300".

    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ Π.Α.

    ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ "ΑΣΚΗΣΕΙΣ" (ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΑΥΔΟ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ) ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ.

    ΚΟΥΡΗΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να πάει στρατός ελληνικός τώρα στην τουρκία να βοηθήσει τους τούρκους εναντίον των κούρδων... και να συμπολεμήσουμε εναντίον των εβραίων... ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΤΩΡΑ; ΜΑ ΤΟΣΟ ΛΑΚΑΜΑΔΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΕΘΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ «ΜΙΝΩΣ 2010» ΚΑΙ «ΕΝΔΟΞΟΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 2008» ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ; ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν θελησαν οι Ισραηλινοι να τεσταρουμε και τους S300, μαλλον κανουν προβες για τυχον απειλες απο το Ιραν με παρομοια οπλα, σε περιπτωση βεβαια που αλλαξει σταση η Μοσχα. Αλλα δεν αποκλειεται (μαλλον ειναι πολυ πιθανο) να περασουν και απαραιτητες πληροφοριες στις ΗΠΑ και κατα συνεπεια και στην Τουρκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δηλ ανατρίχιασε τώρα η Τουρκία γιατί κάναμε άσκηση με το Ισραήλ.
    Η Τουρκία με το εξοπλιστικό των δεν ξέρω πόσων δισ, η Τουρκία με την υπεροπλία σε γη, θάλασσα και αέρα, την τεχνολογική και αριθμητική υπεροχή, η Τουρκία με συμμαχίες και λυκομαχίες με όλες τις χώρες γύρω μας (Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια και όχι μόνο) χέστηκε πάνω της γιατί εμείς κάναμε μια άσκηση με το Ισραήλ.
    Τι φωστήρες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ένας συριζαίος ή καί χειρότερα μας αποκαλύπτει:
    "Στίς σχέσεις των ανθρώπων δεν είναι τίποτε δεδομένο πόσο μάλλον των κρατών".

    Να το ποιόν αυτών που μολύνουν το παρόν ιστολόγιο.
    Ένας πιθανόν οπαδός του μηδενισμού μας μιλάει για σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και μας "ευχαριστεί για την φιλοξενία".....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τουρκο-γερμανική ναυτική άσκηση νότια της Κρήτης

    Μήπως τελικά κάνουμε καλά που κάνουμε ασκήσεις με τους Ισραηλινούς;

    @ 28 Μαΐου 2010 2:30 μ.μ.

    Πού το ... πάνε δηλαδή; Θα προτιμούσες η άσκηση να είχε το όνομα "ΣΑΜΨΩΝ" ή ... "ΔΑΛΙΔΑ"; Δεν κατάλαβα.

    Το "Μίνως" μια χαρά όνομα είναι. Τιμούν αυτούς που τους τιμούν. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.marine.de/portal/a/marine/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLNzKO9zYLBclB2SH6kXDRoJRUfW99X4_83FT9AP2C3IhyR0dFRQAz_uaJ/delta/base64xml/L2dJQSEvUUt3QS80SVVFLzZfMjNfUVIx?yw_contentURL=%2F01DB070000000001%2FW285TDJM242INFODE%2Fcontent.jsp

    Για τις ασκήσεις Γερμανικού και Τουρκικού Ναυτικού Νότιας της Κρήτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΑΥΡΙΑΝΗ" ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ "ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ" ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΑ ΚΑΙΚΕ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ MOSSAD

    ΤΟ ΙΣΡΑΕΛ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ !!!

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΗΠΝΗΣΤΕ!!! ΡΕΕΕΕΕ ΤΟ ΙΣΡΑΕΛ ΜΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΤΟΥ ΣΥΝΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Στέλνουμε πλοία στον Ινδικό Ωκεανό για να προστατεύσουμε τα πλοία των ελλήνων εφοπλιστών - που δεν έχουν ούτε ένα έλληνα ναυτικό πλήρωμα - από τους Σομαλούς πειρατές. Σκοπεύουμε να κάνουμε το ίδιο ως εθνικά υπερήφανο κράτος, για να εμποδίσουμε την παράνομη δράση των ισραηλινών πειρατών; Οι ισραηλινοί πειρατές απειλούν να καταλάβουν πλοία με ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ που πλέουν σε διεθνή ύδατα. Αυτούς που απειλεί το Ισραήλ δεν είναι έλληνες πολίτες ή είμαστε αλληλέγγυοι μόνο με τους Φιλιππινέζους και οι Πακιστανούς που προσλαμβάνουν οι έλληνες εφοπλιστές που ταΐζουν τον πατριωτικό χώρο; Εάν κάποιος είναι πολύ πατριώτης, γουστάρει οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του να κάνουν ασκήσεις με ξένο κράτος που απειλεί την σωματική ακεραιότητα ελλήνων πολιτών;

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1140223&lngDtrID=245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όσοι έλεγαν καλύτερα σαρίκι οθωμανού παρά τιάρα δυτικού τότε, σήμερα λένε όχι στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις... Τα γονίδια του Νοταρά είναι πανίσχυρα... Μα τόσο γλυκό είναι το οθωμανικό, τέλος πάντων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσοι έλεγαν καλύτερα σαρίκι οθωμανού παρά τιάρα δυτικού τότε, σήμερα λένε όχι στις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις...

    Έχεις μπερδευτεί φιλαράκι, δεν υπάρχουν άνθρωποι που να ζουν 600 χρόνια Αυτά γίνονται μόνο στα Blade και στα Underworld

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υπάρχουν έλληνες πολίτες που πεθαίνουν στα ελλιπή νοσοκομεία. Υπάρχουν έλληνες πολίτες που
    δολοφονούνται στους δρόμους-καρμανιόλες που κατασκεύασαν
    οι "δημόσιοι" μεγαλο-εργολάβοι.
    Υπάρχουν έλληνες πολίτες, που αγωνιούν καθημερινά λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.

    Και υπάρχουν και έλληνες πολίτες, που έχουν κάνει το τζάμπα και τον παρασιτισμό επάγγελμα, και αρέσκονται να σιτίζονται και να φιλοξενούνται από αιμοδιψή τέρατα. Αρκεί να είναι πολυτελή τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία...

    Και τέτοιου είδους πολίτες πάνε να συκοφαντήσουν το Ισραήλ που δεν πειράζει ούτε μύγα.
    Μήπως το ίδιο κλίμα τρόμου, δεν καλλιεργούσαν και τις προηγούμενες χρονιές; Και ζητούσαν κάποιοι έλληνες βουλευτές μέσα στη Βουλή, "προστασία" από το "κακό" Ισραήλ; Οι ίδιες μούφες μια ζωή...

    Εγώ θα παρακαλούσα οι "ανθρωπιστές" να πάνε στο Σουδάν, να παραπονεθούν για τις σφαγές στο Νταρφούρ, στην Κίνα για το Θιβέτ, και μην πάνε μακριά, μια βόλτα μέχρι την κατεχόμενη Κύπρο ή μέχρι το Κουρδιστάν...
    Αλλά τί λέω η αφελής; Εκεί αφενός, δεν υπάρχουν οι πλούσιοι χορηγοί και αφετέρου εκεί δεν έχουν να κάνουν με το δημοκρατικότατο και υπερ-ανεκτικό Ισραήλ.
    Εκεί χρειάζεται μόνο one-way εισιτήριο, γιατί σε επιστρέφουν σε ξύλινο κουτί. Στην ευτυχή, δηλαδή, περίπτωση που βρεθεί πτώμα...

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.