4/5/10

Έξι ημέρες κράτηση σε Ευέλπιδες γιατί φώναξαν «Ελλάδα σε αγαπώ»!

ΚΥΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΕ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ ΟΤΙ Η ΠΟΙΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ!!!
«Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας με θέμα τον πειθαρχικό έλεγχο ευέλπιδος λόγω αναφώνησης συνθήματος στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου από το ΓΕΣ, τρεις ευέλπιδες που συμμετείχαν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρότρυναν το τμήμα το οποίο συμμετείχαν στην εκφώνηση συνθημάτων, παρά το ότι είχε δοθεί σαφής οδηγία από το Σύνταγμα Ευελπίδων για τη μη εκφώνηση συνθημάτων κατά την διάρκεια της παρέλασης. Πιο συγκεκριμένα ο ένας έδωσε το σύνθημα «Ελλάδα – Ελλάδα σε αγαπώ, Ελλάδα είσαι μία, η Κύπρος είναι Ελληνική και η Μακεδονία», ενώ οι άλλοι δύο έδωσαν σύνθημα για αρίθμηση χωρίς ιδιαίτερο νόημα. Και οι τρεις ευέλπιδες, οι οποίοι δεν ήταν διμοιρίτες (ανήκαν απλά στον ουλαμό παρελάσεως), τιμωρήθηκαν με την ποινή της 6ήμερης κράτησης (Ημερήσια Διαταγή Σχολής της 26 Μαρ. 2010).

Διευκρινίζεται ότι δεν τιμωρήθηκαν για το περιεχόμενο του συνθήματος, αλλά για το γεγονός ότι παρότρυναν με τον τρόπο αυτό τους υπόλοιπους ευέλπιδες σε αναφώνηση συνθήματος, παρά την οδηγία της σχολής να μην προβεί κανείς σε τέτοια ενέργεια. Η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή, ενώ η ποινή κράτησης, για όποιο λόγο κι αν επιβάλλεται σε εύελπι, εκτίεται κατά τις νυκτερινές ώρες στο πειθαρχείο».

http://www.elora.gr

38 σχόλια:

  1. Ενω αν φωναζαν 'Τουρκια πατριδα,Ελλαδα παλακιδα',θα επαιρναν 6 ημερες τιμιτικη αδεια.Καλα να παθουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απαγορευμένο να αγαπούμε την πατρίδα μας; Ο Βενιζέλος κάνει την μία στραβοτιμονιά μετά την άλλη. Δεν τα πάει καθόλου καλά σαν ΥΠΕΘΑ. Θα έκαναν καλύτερα να του αναθέσουν το Δικαιοσύνης.
    Πάντως, μου κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτού του ευνούχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι(και εννοω την κυβέρνηση, για να μην πω ολόκληρο το φαυλο πολιτικό σύστημα)ετσι οπως πανε, το "Γουδί" δεν το γλιτωνουν!Το θεμα ειναι πότε;Και το "ποτε" εχει να κάνει με τις ανοχές που εχουν οι Ελληνες πατριώτες!


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα λόγια έχουν αρχίσει και χάνουν την αξία τους.
    Τί άλλο μπορεί να πεί για την ηγεσία σε τουτο τον τόπο;
    Ακόμα μια φορα Βενιζέλο σε λίγο καιρό ο λαός θα σε αδυνατίσει απο το πολύ τρέξιμο κι εσένα μαζί με την υπόλοιπη λαίλαπα που αποκαλείτε κυβέρνηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ..ΕΥΓΕ!!..ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ, ''ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΡΑΝΙΔΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΑΤΡΙΔΑ''..ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΙ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...''ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ''..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ''ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ'' ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ''...
    ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ;; ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ''ΜΠΕΝΙ''..ΑΥΤΟΣ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΧΕΙ, ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΝΕΙ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ..ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ''ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ'', ΣΚΕΤΑ ΝΤΑΜΑΡΙΑ, ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ!!...ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ. ΤΙΣ 4 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 8 ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΓΙΑ..ΑΡΧΗ!!ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΜΕΤΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ...ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ!!!
    -ΑΡΜΕΛ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Διευκρινίζεται ότι δεν τιμωρήθηκαν για το περιεχόμενο του συνθήματος, αλλά για το γεγονός ότι παρότρυναν με τον τρόπο αυτό τους υπόλοιπους ευέλπιδες σε αναφώνηση συνθήματος, παρά την οδηγία της σχολής να μην προβεί κανείς σε τέτοια ενέργεια"

    Δηλαδή, αν οι Ευέλπιδες φώναζαν
    "βαγγελάκη άντε γεια"
    πάλι έξι μέρες θα ήταν η καμπάνα;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυντσάρισμα χωρίς δίκη, αύτό τούς ἀξίζει, χωρίς δίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εάν όντως τους είχαν εντολές για να μην φωνάξουν κανένα σύνθημα, καλά τους έκαναν. Δεν πα να φώναζα περνά περνά η μέλισσα. Οι διαταγές είναι διαταγές, και μην τα βλέπετε όλα μονόπαντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν όντως τους είχαν εντολές για να μην φωνάξουν κανένα σύνθημα, καλά τους έκαναν. Δεν πα να φώναζα περνά περνά η μέλισσα. Οι διαταγές είναι διαταγές, και μην τα βλέπετε όλα μονόπαντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εε άι στο δ…. κ. Βενιζέλε
    Θεόφιλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενω εαν φωναζαν ζητω τα σκοπια αι η τουρκια μπωρει και τωρα που μιλαμε να ηταν ταξιαρχοι και στρατηγοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οριακά τα πράγματα...

    Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

    ΥΓ. Βαγγέλη... ξεκίνα ασκήσεις επιβίβασης ελικοπτέρου εν κινήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επιβάλλεται, ο Ε. Βενιζέλος να ακολουθήσει το παράδειγμα του Χρυσοχοίδη και να στείλει τον ''αγωνιστή'' Μ. Γλέζο για αριστερίστικο σεμινάριο στην Ευελπίδων!
    Τί σας νοιάζει ρε για τη Πατρίδα;
    Η δημοκρατία να είναι καλά...
    Πάρτε παράδειγμα τους άλλους, που έκαναν χθες πορεία για καφέ μέχρι τη Λέσχη Αξιωματικών...
    Το μοναδικό δίλημμα στο οποίο ο Λαός μας θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να απαντήσει, είναι:
    ΠΑΤΡΙΔΑ Ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά δε ντρέπονται,είναι ακόμη αυτοί στην εξουσία?Εδώ υπάρχει θέμα,κάτι πρέπει να γίνει μιλάμε για δοσιλογισμό και ελεεινά πολιτικά σκουπίδια ανευ προηγουμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος 9:37 μ.μ.:
    "Εάν όντως τους είχαν εντολές για να μην φωνάξουν κανένα σύνθημα, καλά τους έκαναν"

    Εγώ φίλε ανώνυμε να πάρω το σκεπτικό σου σαν ορθολογικό (παρ' ότι διαφωνώ πλήρως). Το τελικό ρεζουμέ είναι ότι οι ευέλπιδες του άνοιξαν μιά λούμπα και ο χοντρός έπεσε μέσα με πάταγο! Το έχει χάσει τελείως το παιχνίδι με το στράτευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 04 Μαΐου 2010 9:37 μ.μ. δώσε βαρύτητα στην σκοπιμότητα της εντολής. Στην ουσία και όχι στον τύπο.
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο διάολος δουλειά δεν είχε ""@@ύσε τα παιδιά του ..... Και του χρόνου..Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. TO 2045 H ELLADA θΑ ειναι 50% μουσουλμανικη απο τους μεταναστες λεει ευρωπαικη ερευνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΙΕΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΗΚΗ ΔΥΟ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΕΟ ΕΠΟΧΙΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΔΡΟΜΟ,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΠΟΝΤΙΦ.
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΑ ΡΑΣΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΙΣΕΙ....
    ΓΙΟΣΑΚΙΔΕΣ!!!
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΕΡΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΕ ΑΥΤΟΙ.
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ?Η ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΑ ΑΓΑΠΩ ΕΣΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ ΕΓΩ!!!

    ΓΙΑΒΟΥΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ!

    ΚΑΠΑΙΤΑΝ-ΑΚΗΣ
    ΜΙΤΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ, ΥΠΗΡΧΑΝ Η ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ? ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΩΡΑ Η ΚΑΦΕΝΕΙΟ ? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ?

    ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΟΕΤΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΨΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ'' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ (ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΗ)ΕΠΩΝΥΜΑ-ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ,ΡΟΥΧΑ,ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ?

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχετε μείνει κατα τις νυχτερινές ώρες στο πειθαρχείο της Σχολής Ευελπίδων κ. Βενιζέλο?Επειδή αισθάνομαι ότι το θεωρείται ανούσιο.Και επιπλεόν κατα τα σαββατοκύριακα η ποινή δεν εκτίεται μόνο τις βραδυνές ώρες αλλά και τις μεσημεριανές, και καθόλη την διάρκεια του σαββατικύριακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ενας εκπαιδευομενος στην ΣΣΕ η στις
    Ειδικες Δυναμεις δεν ειναι παπαγαλακι να φωναξει κατι που εχει
    προσυμφωνηθει απο τον...διοικητη.
    Αυτα τα συνθηματα που ακουστηκαν ει
    ναι λογια που καθε ημερα ακουγονται
    κατα την εκπαιδευση τους και αν αυτα που εμαθαν τα εκστομησει ενας
    η δυο οι αλλοι αντανακλαστικα τα
    επαναλαμβανουν γιατι ετσι τους εμαθαν. Και ολα αυτα εχουν αξια οταν εκφραστουν αυθορμητα και με
    ενθουσιασμο με αρχη και τελος μεταξυ τους και οχι βασει...πρωτοκολου διοτι τοτε γινονται παπαγαλακια και ο λογος τους δεν εχει αξια.Δεν προκειται για
    διαλεξη αλλα για λογια γεματα παθος
    ,συναισθημα και υποσχεση.
    Πιστευω οτι ο ακαδημαικος υπουργος
    τους δεν θα μπορουσε ποτε να κατανοησει ποσο μαλλον οταν δεν εχει υπηρετησει στο στρατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μπράβο κ.Βενιζέλε, 6 μέρες γιατί φώναζαν Ελλάδα σ'αγαπώ....!!!!!έχει δίκιο ένας φίλος απο πάνω....ολοταχώς ασκήσεις ταχείας επιβίβασης σε ελικόπτερο απο ταράτσα...υπο βροχή εχθρικών ζαρζαβατικών!!!!!!!Αν ήθελες να το παίξεις αυστηρίλα και βαρβατίλα, αςς έριχνες καμμια μέρα για το τυπικό του θέματος και να τέλειωνες.....βλ@κ@κο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο κ.Βενιζέλε, 6 μέρες γιατί φώναζαν Ελλάδα σ'αγαπώ....!!!!!έχει δίκιο ένας φίλος απο πάνω....ολοταχώς ασκήσεις ταχείας επιβίβασης σε ελικόπτερο απο ταράτσα...υπο βροχή εχθρικών ζαρζαβατικών!!!!!!!Αν ήθελες να το παίξεις αυστηρίλα και βαρβατίλα, αςς έριχνες καμμια μέρα για το τυπικό του θέματος και να τέλειωνες.....βλ@κ@κο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι μπαρούφα ότι είχε δοθεί διαταγή από τη διοίκηση της σχολής να μη ακουσθούν συνθήματα κατά την παρέλαση. Οι ευέλπιδες ενήργησαν αυθόρμητα και με τον ενθουσιασμό της στιγμής εξέφρασαν ανοικτά την αγάπη τους για την Πατρίδα. Η ποινή που τους επιβλήθηκε δεν μπορεί να επισκιάσει την καθ' όλα επαινετική τους πράξη, και για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανοι οι ίδιοι, οι συμμαθητές τους και οι προϊστάμενοί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μάθαμε λοιπόν τι έγινε με τους Ευέλπιδες. Μήπως κανείς γνωρίζει τι έγινε τελικά με το θέμα των Λιμενικών,που φώναζαν εκείνο το ρατσιστικό σύνθημα : "Έλληνας γεννιέσαι κτλ κτλ";
    -Υπέβαλε την παραίτησή του ο Αρχηγός του ΛΣ;
    -Τιμωρήθηκε ο Δ/τής του...φασίστα αγηματάρχη; Αυτός τίποτε δεν άκουσε,τίποτε δεν είδε;
    -Μήπως ο τελευταίος, για να εμπεδώσουν οι άνδρες του το βδελυρό σύνθημα, οδηγούσε, μέρες πριν την 25η Μαρτίου, το άγημά του εκτός στρατοπέδου, σε κάποια βουνοκορφή,για εξάσκηση και γι αυτό δεν πήρε είδηση ΚΑΝΕΙΣ τι ετοίμαζε αυτός ο ρατσιστής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Άμα φωνάξουν "Ζήτω η Τουρκία" θα πάρουν τιμητική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ 9:37 μ.μ & 7:36 π.μ.

    Το θέμα είναι γιατί δόθηκαν τέτοιες διαταγές, ΑΝ δόθηκαν, καταλάβατε; Από αναλήψεως των καθηκόντων του, ο κ. Βενιζέλος δείχνει ότι πάει να ρίξει το ηθικό του στρατεύματος. Δεν νομίζω ότι δεν καταλαβαίνει τι κάνει, διότι είναι άτομο "σαρωτικής ευφυΐας", όπως ορθά τον χαρακτήρισε ο Γιανναράς. Πώς και γιατί ένα τέτοιο άτομο δέχεται για αρχηγό έναν μπουνταλά, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

    1) Τιμώρησε τους Λιμενικούς
    2) Έκοψε το επίδομα πτήσεως των πιλότων
    3) Τους χαρακτήρισε "δημοσίους υπαλλήλους" [προφανώς έτσι τους θέλει]
    4) Τιμώρησε τους Ευέλπιδες
    5) Εξανάγκασε ναύαρχο σε παραίτηση

    Σας φαίνονται λίγα αυτά για διάστημα 6 μηνών; Ο Βενιζέλος φαίνεται να έχει κηρύξει τον πόλεμο στις ΕΔ.

    Όσο γι αυτούς που μιλάνε για "Γουδιά", ... θα ήθελα να έβλεπα ποιος και πώς θα τα χρησιμοποιήσει. Ρωμαίικες μεγαλοστομίες καφενείου! "Το Γουδί το γουδοχέρι και ο κόπανος στο χέρι". Όταν μιλά ο σοφός λαός, ακούμε πολύ προσεκτικά!

    _____________________________________

    Μία ιστορική αλήθεια σχετικά με "το Γουδί", που η ορθή του ονομασία είναι του Γουδή, από την ωραία ιστοσελίδα της Ολυμπίας:

    "Η περιοχή της Αθήνας που έγινε το κίνημα λέγεται “Γουδή” και όχι Γουδί προς τιμήν ενός μαγειρικού σκεύους. Tο όνομα προέρχεται από μεγάλη οικογένεια των Σπετσών, πολλά μέλη της οποίας διακρίθηκαν λόγω της μεγάλης προσφοράς τους στην Eλληνική Eπανάσταση. Σε αναγνώριση της προσφοράς τους η Πατρίδα τούς αντάμειψε με την παραχώρηση της έκτασης που φέρει το όνομά τους».Οι εφημερίδες στις αρχές του αιώνα αναφέρουν την τοποθεσία με τη γραφή «Γουδή». Εξέχον μέλος της οικογένειας αυτής, ο Δημήτριος Γουδής που γεννήθηκε στις Σπέτσες του 1824, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Hταν δε ο πρώτος Eλληνας που έφερε εμπορικό ατμόπλοιο και πρωτοστάτησε για την επικράτηση της ατμήλατης ναυτιλίας σε ολόκληρη την Eλλάδα."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κι εγώ λέω :

    'Εξι μέρες ΧΩΡΙΣ ΦΑ'Ι' ο
    Υπ-ου-ου-ργός. Κανένα άλλο σοβαρό ζήτημα δεν έχει να ασχοληθεί ; Με τους Ευέλπιδες τα έβαλαν τώρα ;
    !ΑΛΗΤΑΡΕΙΑ! ΝΡΟΠΗ ΣΑΣ!
    ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ο κ.Βενιζέλος δεν μας τα λέει καλά τελευταία. Τέτοιες διαταγές είναι ανεπίτρεπτες και καλά κάνανε οι Ευέλπιδες που πάνω κάτω είναι παιδιά στην ηλικία μου (21) και δεν υπάκουσαν.
    Όταν μια διαταγή είναι προδοτική δηλ σε περίοδο πολέμου ή ειρήνης να οφελεί τον εχθρό ή είναι ενάντια στο σύνταγμα της χώρας ή αποσκοπεί στο να "τσακίσει" το ηθικό των αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών δεν την υπακούς όσο και αν εμπιστεύεσαι τη πατρίδα σου ως αξιωματικός(είτε Ευελπις, είτε μόνιμος εν ενεργεία αξιωματικός, είτε εν αποστρατεία αξιωματικός, είτε υποψήφιος έφεδρος αξιωματικός, είτε έφεδρος αξιωματικός). Είσαι υποχρεωμένος ως αξιωματικός να υπερασπίζεσαι κάθε Ελληνικό έδαφος, κάθε Έλληνα και Εληνίδα, να προστατεύεις τους δημοκρατικούς θεσμούς από τυχόν απόπειρες στρατιωτικής δικτατορίας αλλά και γενικά δικτατορίας από όποιον την επιχειρήσει. Δεν είσαι όμως ως στρατιωτικός υποχρεωμένος να εμπιστεύεσαι απαραίτητα την κυβέρνηση(οποιαδήποτε κυβέρνηση) αυτής της πατρίδας σε κάθε της εντολή και απόφαση που είναι αντίθετη προς το εθνικό συμφέρον. Δεν κάνω λόγο για χούντα αλλά για ανυπακοή και η ανυπακοή σε μια εντελώς παράλογη κυβερνητική διαταγή μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους και ανάλογα με τη φύση της διαταγής αλλά και τους τυχόν σκοτεινούς σκοπούς που αποσκοπεί αυτή η διαταγή να εξυπηρετήσει. Άλλο η εκάστοτε κυβέρνηση και άλλο η έννοια πατρίδα. Τυφλή υπακοή μόνο στην έννοια πατρίδα και στα συμφέροντα αυτής.
    Να ναι περήφανοι για την τιμωρία τους! Είναι αξιωματικοί(για μένα είναι σαν να ναι ήδη αξιωματικοί) με @@! Εγώ αν ήμουν Έυελπις θα το φώναζα το συγκεκριμένο 20 φορές στη παρέλαση ανά 100 μέτρα και μια φορά! Μπροστά στο Βενιζέλο θα το φώναζα πιο δυνατά να το ακούσει να το εμπεδώσει. Μπράβο στα παιδιά και πιο πολύ στον έναν που είχε τα @@ να μην υπακούσει και να "ανάψει τη φωτιά". "Στα @@ μας κ. ανώτερε που υπακούς τέτοιες πολιτικές εντολές και μας τις μεταβιβάζεις μετά. Εμείς δεν υπακούμε διότι δεν κοιτάμε την καρέκλα"..αυτό είπαν με τη πράξη τους...ΑΞΙΟΙ!
    Αυτά τα παιδιά να βλέπουν οι μ@@@ του Λιμενικού που φώναξαν συνθήματα ηλιθιότητες αντί να πουν ένα ωραίο πατριωτικό σύνθημα όπως αυτό των παιδιών. Συγχαρητήρια και πάλι στα παιδιά..σχολή Ευελπίδων είναι όχι Παρθεναγωγείο. ΑΞΙΟΙ!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Αγαπητοί μου γονείς..πόσο δίκιο είχατε που δεν θέλατε να πάω για αξιωματικός...πόσο δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Το "πατρίδα σ΄αγαπώ" ειναι βρισιά ή ασέβεια; Εγώ ήξερα ότι είναι τιμή. Τώρα τι είναι, αξιόποινη πράξη; Ας μας τα διευκρινίσουν αυτά για να ξέρουμε σαφώς πού βρισκόμαστε...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Απο οποιο σημειο και αν σταθεις
    ακους το κοχλασμα της χυτρας.
    Αυτο που με ανησυχει ειναι ποιος
    εδωσε την συνταγη.Μηπως αυτος που
    προετοιμαζει χρονια πριν τις συντα
    γες για το κυριο φαγητο αλλα και παραλληλα για εναλλακτικα φαγητα
    για ολα τα γουστα και ορεξεις,ετσι
    για να μη ξεφυγει κανενα γουστο
    για φαγητο που μπορει να προκυψει
    αιφνιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Οι Ευέλπιδες δεν είναι θεραπενίδες κανενός!
    Είχαν εντολή να μην πουν σύνθημα... χαχαχαχα!
    ΟΚ τυπικά έκαναν ένα παράπτωμα..
    Σκέφτηκε κανείς τι αντίκτυπο έχει στο ηθικό τους η "καμπάνα" που έφαγαν?
    Αυτοί αύριο θα οδηγήσουν τους υπαξιωματικούς και οπλίτες στην μάχη, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί!
    Με τι ηθικό τους σφυριλατούμε?
    Και να αποδεχθώ γιά χάρη των αριστεριστικών απόψεων κάποιων ότι οι Λιμενικοί το παράκαναν!!! Οι Ευέλπιδες είπαν "Ελλάδα είσαι μία, Ελλάδα είναι η Κύπρος και η Μακεδονία..."
    Μήπως και αυτό είναι ρατσιστικό?
    Μήπως νευριασει κανένας γυφτοσκοπιανός ή ο κουμπάρος Ρετζέτ που μας έρχεται και επίσκεψη?
    Προσέξτε... Σαν Ιστορικός σας το λέω αγαπητοί πολιτικοί!
    Η Ιστορία κάνει κύκλους και επαναλάμβάνεται... Και ήδη πέρασαν πολλά χρόνια από το Γουδί...
    Λέω... μήπως πρέπει να το λάβετε υπ' όψιν σας?
    Ευχαριστώ που ακούσατε την αποψή μου ακόμα και αν δεν συμφωνείτε μαζί μου.
    Κώστας "Μαυροσκούφης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αγαπητοί φίλοι είναι απλό, εάν οι ευέλπιδες ετοιμάζονται να υπερασπισθούν, όταν αυτό χρειασθεί, την πατρίδα μας καλώς και λειτούργησαν έτσι, εάν όμως ετοιμάζονται να γίνουν καρεκλοκένταυροι δημόσιοι υπάλληλοι τότε έπρεπε να υπακούσουν στις εντολές άλλων καρεκλοκένταυρων αξιωμάτικών που κι αυτοί για να διασφαλίσουν τις θέσεις τους κάνουν κωλοτούμπες.
    Εγώ προσωπικά προτιμώ τους νεαρούς ευέλπιδες να 'ναι άξιοι απόγονοιένός ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, άλλωστε αυτόν φέρουμε στη μνήμη μας και είμαστε περήφανοι εδώ πάνω στη Μακεδονία, βενιζέλους και λοιπούς πολιτικάντηδες ούτε που θα τους ξέρουν τα παιδιά μας ύστερα από κάποια χρόνια, η ιστορία θα τους έχει αποδώσει τα δέοντα.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το "πατρίδα σ΄αγαπώ" είναι βρισιά ή ασέβεια; Εγώ ήξερα ότι είναι τιμή. Τώρα τι είναι, αξιόποινη πράξη; Ας μας τα διευκρινίσουν αυτά για να ξέρουμε σαφώς πού βρισκόμαστε...Ελίνα

    Ελίνα είναι τιμή για τους έχοντες τιμή έχεις δει εσύ κανέναν απο όλους αυτούς να έχει;
    ( Και δεν εννοώ τους Ευέλπιδες )
    Όσο για τον όρο πατρίδα ισχύει για τους έχοντες πατρίδα. Αυτοί που μας κάθισαν στον σβέρκο με την δική μας χαριτωμένη ψήφο είναι απάτριδες .

    Μη ψάχνεις να βρεις αξίες σε ένα ένα υπερχειλισμένο βόθρο που απλά αναθυμιάζει.
    Αυτό το κράτος ούτε οίκο ανοχής μπορείς να το πεις γιατί ακόμα και εκεί υπάρχουν οι άγραφοι νόμοι που τηρούνται υπάρχει και κάποια οργάνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ας κάνουμε υπομονή. Σε λίγα χρόνια, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα ακουστεί ξανά τέτοιο σύνθημα. Ο κ. Βενιζέλος άνοιξε τις παραγωγικές σχολές των ΕΔ (Ικάρων, Ευελπίδων και Δοκίμων ΠΝ) και στους μη το γένος Έλληνες, δηλαδή τους Έλληνες-μαϊμού του "λαθρονόμου".

    Νομίζετε ότι ο Αλβανός την καταγωγή Εύελπις θα έχει διάθεση να φωνάζει "Ελλάδα σ' αγαπώ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.