29/5/10

Η κρίση στην Ελλάδα και τα εθνικά θέματα

Με τον Πανίκο Ελευθερίου
Μετά την ψήφιση των μέτρων, που επέβαλαν οι ξένοι, από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η Ελλάδα πλέον (και το ελληνικό έθνος στο σύνολό του), βρίσκεται ουσιαστικά υπό κηδεμονία. Γίνεται αντιληπτό ότι το πρόβλημα δεν θα έχει μόνο οικονομικές προεκτάσεις. Οι νόρμες που μας έχουν επιβάλει στα οικονομικά, ουσιαστικά καθιστούν αδύνατη την άσκηση ανεξάρτητης και ανεπηρέαστης από ξένα κέντρα αποφάσεων, εθνικής πολιτικής. Το φυσικό επακόλουθο στο «ντόμινο των οικονομικών εξελίξεων» μπορεί να είναι και κάποιες ολέθριες επιπτώσεις στα εθνικά μας θέματα.

Αν δεν αφυπνιστεί ο οικουμενικός Ελληνισμός κι αν τελικά δεν γίνει πραγματικότητα η γενική εξυγίανση που υπόσχονται οι ηγέτες εντός της χώρας, τότε νομοτελειακά οδεύουμε προς το τέλος. Αν δεν ορθοποδήσει σύντομα η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ένα πολυπολιτισμικό κράτος, με μειωμένη εθνική κυριαρχία, που προορίζεται από τους Ευρωπαίους «εταίρους» και τους «υπερατλαντικούς συμμάχους», για να υποδεχθεί και να «απορροφήσει» ακόμα μεγαλύτερους αριθμούς λαθρομεταναστών, ούτως ώστε να αποτραπεί η μετάβασή τους στις δικές τους χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης.

Οσφραίνονται όλοι πια την ελληνική «οικονομική αποσύνθεση», η οποία μοιραία εκπέμπει ταυτόχρονα και την αδυναμία του Ελληνισμού να υπερασπίσει τα ζωτικά του συμφέροντα. Άλλο που δεν θέλουν όλοι αυτοί που αποβλέπουν στον νέο εθνικό ακρωτηριασμό του Ελληνισμού. Η μεθοδευμένη (με «βοήθεια» εκ των έσω) οικονομική εξαθλίωση του ελληνικού κράτους, τους πάει γάντι. Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εκμετάλλευση από τους ξένους, του ελληνικού εθνικού πλούτου (τα πετρέλαια και τα ορυκτά, για τα οποία επικρατεί μια ύποπτη σιωπή).

Οι νουνεχείς Έλληνες ανά την υφήλιο παρακολουθούν με θλίψη τα όσα συμβαίνουν στη Μητέρα Πατρίδα. Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, απειλείται η συνέχεια της Ελλάδας ως συγκροτημένου κράτους, αλλά και η επιβίωση του Έθνους. Η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη χορήγηση ιθαγένειας τους αλλοδαπούς αναμένεται ότι θα δώσει την… «τέλεια ώθηση» προς μία πολυπολιτισμική Ελλάδα, κινώντας τα γρανάζια ενός μηχανισμού αφελληνισμού της Ελλάδας. Με τους ρυθμούς που πάμε, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι στο μέλλον, ένας συνασπισμός ξενόφωνων «ελληνικών» κομμάτων («ελληνοποιημένων» Αλβανών, Πακιστανών, Νιγηριανών κ.ά.), δεν θα περάσει ένα νομοσχέδιο που θα αλλάζει όχι μόνο το όνομα της Ελλάδας, αλλά και τα πάντα που θα θυμίζουν την Ελλάδα που ξέρουμε.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα μόνο θετικές δεν είναι. Στο Κυπριακό κυοφορείται λύση τουρκικών προδιαγραφών, Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Στο Σκοπιανό, βρισκόμαστε κοντά στην αποδοχή ονομασίας που χαρίζει ονομασία με τον όρο Μακεδονία στους επίδοξους κλέφτες της ιστορίας μας. Στο Αιγαίο οι γκρίζες ζώνες είναι ήδη πραγματικότητα, ενώ οι Τούρκοι δεν μένουν ώς εκεί. Η Θράκη είναι το επόμενο κομμάτι του Ελληνισμού που απειλείται άμεσα με «κυπριοποίηση», ενώ το Βορειοηπειρωτικό βγήκε από την ατζέντα εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Ο Ελληνισμός αιμορραγεί ακατάσχετα. Ως Έλληνες, ούτε και στους αιώνες που βρισκόμασταν στη σκλαβιά δεν βιώσαμε τέτοιον εθνικό μαρασμό. Τώρα, στον σύγχρονο κόσμο της νέας τάξης πραγμάτων, η υποδούλωση παίρνει άλλη μορφή. Ο ελληνικός λαός ήδη άρχισε να αντιδρά έντονα στα σχέδια αυτά. Μένει να ακολουθήσει η ηγεσία. Μια θετική νότα είναι οι κόκκινες γραμμές του Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες είναι η μη διαπραγμάτευση για τα εθνικά θέματα αυτές τις κρίσιμες ώρες. Η κοινή λογική επιτάσσει ότι σε αυτό το στάδιο, με τον Ελληνισμό ευάλωτο, αποδυναμωμένο οικονομικά και διπλωματικά, και με την Τουρκία να βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης με τους μέχρι πρότινος συμμάχους και συνεργάτες της (που ήδη μιλούν για έναν αμφίβολο και αναξιόπιστο σύμμαχο), δεν θα πρέπει να επειγόμαστε για οποιουδήποτε είδους διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στο κλείσιμο των εθνικών θεμάτων.

Η πλειοψηφία των Ελλήνων διερωτώνται: Θα ακούσει όμως ο Γιώργος Παπανδρέου τις φωνές της λογικής ή θα συνεχίσει την πολιτική των υποχωρήσεων; Είναι αλήθεια ότι η… Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει ή πεθαίνει σύντομα, λόγω οικονομικών προβλημάτων και ενός πρωθυπουργού, απρόθυμου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ασκώντας ελληνική εθνική πολιτική;
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

7 σχόλια:

  1. Το βασικό εξωτερικό πρόβλημα είναι η Τουρκία, της οποίας η αξία υπερεκτιμάται και υπερπροβάλλεται με καλά και προσεκτικά μελετημένο τρόπο, αφού βασίζεται αποκλειστικά σε Άγγλους και Αμερικανούς.

    Η αναπόφευκτη "αξιοποίηση" της Τουρκίας (και εδώ ας σκεφτούμε πού είναι οι πρωτεύοντες στόχοι Άγγλων και Αμερικανών) θα άφηνρ την Ελλάδα σε κυρίαρχη θέση σε έναν νευραλγικό χώρο, γι' αυτό και πρέπει η Ελλάδα να περιοριστεί έγκαιρα ώστε ο χώρος αυτός να ελέγχεται από την πλήρως αποδυναμωμένη Τουρκία που θα απομείνει.

    Όσο για τον εσωτερικό εχθρό, τα παιδιά των μεταναστών που μεγαλώνουν στην Ελλάδα έχουν κατά βάση εξελληνιστεί πλήρως. Και αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για όσους η πατρίδα τους είναι μακριά ή είναι απλησιάστη για άλλους λόγους. Επιπλέον, όπως αποδεικνύουν και οι πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ τους, οι άνθρωποι αυτοί όταν εξεγείρονται συγκρούονται μεταξύ τους.

    Έχουμε, λοιπόν όλες τις δυνατότητες 1) να περιορίσουμε την αποδυνάμωσή μας λόγω αξιοποίησης της Τουρκίας και 2) να αξιοποιήσουμε τον παράγοντα μετανάστες για ενδυνάμωση του Ελληνικού στοιχείου.

    Το μόνο που μας λείπει είναι η ηγεσία. Και αυτό ακόμα δεν είναι παράδοξο αφού η μέχρι τώρα ηγεσία του Ελληνισμού άγεται και φέρεται από άλλες προτεραιότητες (ξενόφερτη βασιλεία, θρησκεία, ξένα κινήματα και ξένες επαναστάσεις ή απλά ξένα συμφέροντα αφού δεν έχουμε εγχώρια, ανάλογα που αποβλέπει ο καθένας).

    Ίσως είναι τελικά μια ευκαιρία να μπει η Ελληνικότητά μας ως μοναδικός πρωταρχικός πράγοντας. Όχι γενετικά (αφού και οι προσμίξεις είναι πολλές αν και όχι κυρίαρχες αλλά κυρίως είναι πολλοί οι Ελληνογενείς που δεν νιώθουν Έλληνες) αλλά με την έννοια της Ελληνικής (και όχι της Δραγώνειας) παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως απόδημος αν και στεναχωριέμαι βαθύτατα για την κατάσταση προβληματίζομαι πως θα βοηθήσουν οι απόδημοι ...
    Με επενδύσεις και οικονομική βοήεια? ΟΧΙ φυσικά!!! Θα σπαταληθούν απο τα λαμόγια και τους φραπεδολάγνους υιούς των νεοελλήνων!

    Οι απόδημοι μόνο εάν ελέγχουν την κατάσταση θα πρέπει να εμπλακούν.


    αντί ονόματος -
    Ελληνας, Υπηρέτησα στον ΕΣ, Απόφοιτηος ΑΕΙ Ελλαδας, Φορολογούμενος και στην ελλάδα ...
    "εσύ τι παρήγαγες σήμερα για την χώρα σου?"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:10 : Υπόγραψε ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ Καλύτερα να καταλαβαινόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 29 Μαΐου 2010 10:27 π.μ.

    Kι εσύ ποιος είσαι που κάνεις υποδείξεις; Για να καταλαβαινόμαστε ακόμη καλύτερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστά ΟΥΤΕ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ γιατί αυτοί όταν ήλθαν να βοηθήσουν και μερικοί να πεθάνουν δεν ρώτησαν αν είχαμε προσκυνημένους (που είχαμε) αριβίστες (που είχαμε) δειλούς (που είχαμε) ΑΠΛΆ ΉΛΘΑΝ χωρίς να ελέγχουν την κατάσταση
    ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΙΖΝΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ
    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ
    ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΎΛΕΥΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΊΣΑΙ ΑΛΛΟ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗ ΡΙΣΚΑΡΕΙΣ
    ΕΔΩ ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΘΕΙΣ ΕΣΥ ΩΣ ΑΤΥΧΗΣΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

    ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
    (ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΥΝΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΠΤΏΧΕΥΣΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...εκαναν το οικονομικο κρακχ και τωρα ουτε συνεργασια με την Ρωσσια να κανουμε δεν μπορουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βασικό μας πρόβλημα δεν είναι ούτε η Τουρκία, ούτε τα Σκόπια, ούτε κανείς έξω από την Ελλάδα μας.
    Είναι ο φθόνος, η καχυποψία, η μικρόνοιά μας και φυσικά η προσωπική ιδιοτέλεια. Οι Αλλοι (τούρκοι, Αμερικανοί, κ.λ.π.), ενεργούν και απεργάζονται σχέδια για το δικό τους συμφέρον. Σ' εμάς εναπόκειται να ενεργήσουμε προς αποτροπή των σχεδίων αυτών, εαν είναι εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων.
    Όταν όμως το Εγώ μπαίνει πάνω από το Εμείς, (βλεπε Σαμαράς, Παπ, Τσίπρας, Καρατζαφέρης, Παπαρρήγα, κ.λ.π.), η Ελλάδα μας χάνεται, εξευτελίζεται και σε κάποια χρόνια από σήμερα, όχι πολλά θα καταντίσει όπως οι Βαβυλωνία, η Σουμερία που θα διαβάζεται σαν Ιστορική περίοδος, χωρίς να υπάρχει στο χάρτη της γης.
    Δείτε εδώ, σ' αυτά τα σχόλια, πόση αντιπαλότητα, πόσο Εγώ υπάρχει, αντί όλοι μας να σκύψουμε και να προσπαθήσουμε να προτείνουμε λύσεις, προσπαθούμε να αποδείξουμε ο ένας στον άλλο ότι Εγώ είμαι καλύτερος, αντί να σκεφτούμε αν αυτό που λέει κάποιος είναι σωστό. Και αυτό το βλέπουμε πανού, σε όλα τα ιστολόγια.
    Κι όμως ΥΠΑΡΧΟΥΝ και σήμερα Ελληνες που μπορούν και θέλουν να σώσουν την Ελλάδα μας, όπως π.χ. ο κ. Νεοκλής Σαρρής και πολλοί, πολλοί άλλοι αλλά οι πολύξεροι ηγέτες μας, τα ηγετικά Εγώ, δεν τους αξιοποιούν.
    Μήπως έχω δίκαιο;
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.