28/5/10

H Ρωσία ζητεί εξηγήσεις για πυραύλους σε Πολωνία

ΜΟΣΧΑ. «Λεπτομερείς εξηγήσεις» ζήτησε χθες από την Ουάσιγκτον ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, για την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων κοντά στα ρωσοπολωνικά σύνορα, γεγονός που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από Πολωνούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, προκαλώντας τριγμούς στο νέο οικοδόμημα των θερμών σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, έχει αναπτυχθεί συστοιχία πυραύλων εδάφους-αέρος Πάτριοτ στο πολωνικό έδαφος, σε βάση που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τον ρωσικό θύλακο του Καλίνινγκραντ.

Η κίνηση έγινε παρά την πρόσφατη σύσφιγξη των δεσμών Μόσχας - Ουάσιγκτον μετά την υπογραφή της πολυαναμενόμενης συμφωνίας για τον πυρηνικό αφοπλισμό, τον περασμένο Απρίλιο, κι ενώ έχουν προηγηθεί ποικίλες φάσεις εντάσεων στις σχέσεις Ρωσίας - Πολωνίας. «Εως τώρα, απλά μας λένε: “Μην ανησυχείτε, δεν στρέφονται (οι πύραυλοι) εναντίον σας”. Αυτό το ακούσαμε», διαμαρτυρήθηκε ο κ. Λαβρόφ με δηλώσεις του στην τηλεόραση. «Ελπίζουμε ότι η νέα φύση των δεσμών μας με την Ουάσιγκτον και τη Βαρσοβία θα μας επιτρέψει να λάβουμε πιο λεπτομερείς εξηγήσεις για ό,τι συμβαίνει».

Βόμβα στη Σταυρούπολη
Ανησυχία, στο μεταξύ, επικρατεί στη Ρωσία μετά την έκρηξη βόμβας στη Σταυρούπολη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα, μεταξύ τους ένα κορίτσι 12 ετών, και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 33. Η βόμβα εξερράγη κοντά σε πολιτιστικό κέντρο λίγα λεπτά πριν από την έναρξη συναυλίας τσετσενικού μουσικού συγκροτήματος. Παρότι έως αργά χθες δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι οι εξτρεμιστικές ομάδες οι οποίες δεν επιθυμούν την ειρήνη στον Καύκασο δεν πρόκειται να πετύχουν τον στόχο.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ο Τούρκος υπήκοος Μεχμέτ Korkmaz, γεννηθείς το 1973 ο οποίος περιελαμβάνεται στον διεθνή κατάλογο των υπόπτων για την τρομοκρατία συνελήφθη στην Μόσχα ανέφερε πηγή της αστυνομίας.Οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερωθεί τόσο απο την Ιντερπόλ όσο και απο το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ΜΟΣΧΑ, Μάιος 28 (RIA Novosti)

8 σχόλια:

  1. Αφού δεν θα τους πουν κάτι πειστικό, γιατί δεν δίνουν στην Ελλάδα καμιά ντουζίνα ζευγάρια S-400 και RT-2UTTH Topol M (SS-27 Sickle B) κατά μήκος των αγωγών - όχι για να τους "τη μπουν", αλλά για να βοηθήσουν την χρεωκοπημένη Ελλάδα να προστατέψει την επένδυσή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δραπέτευσε ο Τ.Μαντέλης στο εξωτερικό; - "Κατόπιν εορτής" λένε ότι μπορούσε να συλληφθεί χθες...
    27-05-2010 17:01:20
    "Δραπέτευσε" στο εξωτερικό σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Μεταφορών επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης μετά την χθεσινή ομολογία στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ότι πήρε «χορηγία» 200.000 μάρκα από τη Siemens για την κάλυψη των προεκλογικών του, όπως είπε, δαπανών; Ουδείς σκέφθηκε ότι θα έπρεπε να είχε συλληφθεί από χθες ή θα έπρεπε να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση για να μην διαφύγει.
    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου των πολιτικών και των κομμάτων της Βουλής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Αργύρης, υποστήριξε ότι μπορεί να τιμωρηθεί ο πρώην υπουργός, ενεργοποιώντας το νόμο που αφορά απόκρυψη φορολογικών στοιχείων στο «πόθεν έσχες» και ο επίσης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Παντούλας ζήτησε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα του Τ. Μαντέλη,καθώς και την συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του.

    Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί από το πρωί λέει ότι ο Τάσος Μαντέλης έχει ήδη διαφύγει στο εξωτερικό, αλλά παραμένει φημολογία. Πάντως ένταλμα σύλληψης δεν έχει εκδοθεί ακόμα, ούτε έχει κληθεί σε απολογία. Όπως θα διαβάσετε σε άλλο σημείωμα της πρώτης σελίδας, του απαγόρευσαν την έξοδο από την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άντε, S-500 και RS-24, για να μην είμαστε και τσιγκούνηδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΛΥ ... ΕΥΓΕΝΙΚΟΥΣ
    ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ
    ... ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ !
    ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΜΠΡΑΒΟ !!
    relis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και τσαρ βομβα φιλαρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν γινει ο αγωγος θα μπουν και τα αναλογα οπλικα συστηματα ασφαλειας.... Θα το απαιτησουν οι Ρωσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκαλθφηκε τοτε οτι στο χωριο Τεσβικιε της γιαλοβας οτι λειτουργουσε,σιωπιλα στρατοπεδο, φυτωριο ισλαμογενους τρομοκρατιας που χαρακτηριστηκε καο σαν ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ [βλ. Βλ.Hurriyet 23-2-99[ως βασικος υπαιτιος ειχε συλληφθει τοτε ο Ρεμσιαχμετ γιουσουφ,κατοικος νεου Τσερσει ]Συνεκπαιδευοννταν ,δε ,ταυτοχρονα και πολοι Τσετσενοι,ιγκουσιοι,Νταγεστανοι,Απχαζιοι,Γεωργιανοικ.λ.π για να σταλουν αλλοι μεν στον καυκασο[κατα της Ρωσιας ]αλοι δε στο Κνεζικο Τουρκεσταν οπου σημειωνονται οι εξεγερσοις των Οιουγουρων. Ορμητιριο του Μπιν Λαντεν Μιλλιγετ 16.09.10 .Ο τουρκος καθηγητης DOGU ENGIL προεδρος του Τμηματος Πολιτικων Επιστημων του Πανεπιστιμιου της Αγκυρας λεγει οτι περι επεδευομενων 350 μελων της αλ καιντα [Aksion 16-09.01] ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για Tsar Bomba δεν το βλέπω, αλλά για Father of all bombs μάλλον κάτι θα γίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.