15/6/10

Τουρκία: Απεργία πείνας σκοπεύουν να κάνουν οι Τσόμσκι, Ζιζέκ και Βαλερστάιν

Ο Noam Chomsky (Νόαμ Τσόμσκι), ο Slavoj Zizek (Σλαβόι Ζιζέκ) και ο Immanuel Wallerstein (Ιμάνουελ Βαλερστάιν) θα είναι κάποιοι από τους διάσημους συγγραφείς και διανοούμενους που θα συμμετάσχουν στην απεργία πείνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Taksim (Ταξίμ) της Κωνσταντινούπολης, σε αλληλεγγύη με τα παιδιά που κατηγορούνται ότι πέταγαν πέτρες σε αστυνομικούς, γνωστά ως "παιδιά-θύματα του Αντιτρομοκρατικού Νόμου".

Παγκοσμίως γνωστά ονόματα θα βοηθήσουν να γίνει ευρέος γνωστό το γεγονός, ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ανηλίκων, κυρίως κουρδικής καταγωγής, δικάζεται βάση του Αντιτρομοκρατικού Νόμου της Τουρκίας και αντιμετωπίζεται όλο και πιο σκληρά, εξαιτίας των μέτρων που ψηφίστηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του κυβερνώντος κόμματος. Μη κυβερνητικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν πορείες σε 32 πόλεις της Τουρκίας πριν το κλείσιμο του κοινοβουλίου για τις διακοπές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα "παιδιά-θύματα του Αντιτρομοκρατικού Νόμου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα Zaman, ορισμένοι διανοούμενοι, συμπεριλαμβανομένων των Noam Chomsky, Slavoj Zizek και Immanuel Wallerstein, σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν επιπλεόν απεργία πείνας στην πλατεία Taksim.

www.turkishgreeknews.org

6 σχόλια:

  1. τι κοινο εχουν?κριμα για τον chomsky γιατι αποδεικνυεται οτι ΟΛΟΙ τους ειναι στρατευμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα τους κοινό είναι σίγουρα η εβραϊκή τους καταγωγή.
    Όμως δε συμφωνώ φίλε μου για το κρίμα που λες προς τον Noam Chomsky.
    Μη ξεχνάς ότι είναι πρόσωπο σχεδόν ανεπιθύμητο στο Ισραήλ, όπου την τελευταία φορά που βρέθηκε εκεί τον συνέλαβαν και του απαγόρεψαν την παραμονή. Ο Chomsky είναι ιδιαίτερα επικριτικός προς την εποικιστική πολιτική του Ισραήλ και την επιβολή βίας που ακολουθεί εις βάρος των Παλαιστινίων και δεν είναι ο μόνος.
    Οι μεγαλύτεροι επικριτές των Σιωνιστών Εβραίων, είναι οι ίδιοι οι Εβραίοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ΑΠΕΛΛΗΣ
    Μην μασας. Ειναι "βιβλιοπωλης" κρυφοσιωνιστης βαθιας κρυψωνας.
    Οπως και η "αμερικανα" Εϊμυ Γκουντμαν.
    Γιατι δεν πηγε εδω και τοσα χρονια να κανει απεργια πεινας για την Παλαιστινη.
    Αλλα επειδη στην Αμερικη οι εβραιοφυλλαδες εχουν φαγωθει με την Τουρκια, θελει να ξεσκουριαση το ονομα του λιγο μηπως πουληση κι αλλα βιβλια.
    Ενας απ' τους γνησιους εβραιους ειναι ο Νορμαν Φιλκενταϊν.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    Κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. OTI K NA EINAI ΠANTΩΣ .... ΕΜΕΝΑ Μ΄ΑΡΕΣΕΙ ..... ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ "ΟΡΓΑΝΑ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΜΕΤΙΔΕΣ.... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..... ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΤΟΡΟΣ ... ΕΞΑΛΟΥ .... ΤΟΣΕΣ 100ΕΤΙΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΕΣΤΩ Κ Ο ΤΣΟΜΣΚΙ ..... ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΙΡΟΜΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι απιθανοι οι εβραιοι. μπραβο τους. καλυτερο χτυπημα στους τουρκους δεν γινονταν. αντε να μαθαινουμε και εμεις αντι να τρωγομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Τσόμσκι είχε αναφερθεί, πολύ πριν την επιδείνωση σχέσεων Τουρκιάς-Ισραήλ, για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από την Τουρκιά, σε Κύπρο και Κουρδιστάν. Τα βίντεος του με τις αναφορές είναι στο youtube για όποιον ενδιαφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.