11/6/10

Νεοκλής Σαρρής: Μόνο ο Χίτλερ θα συμφωνούσε με τις απόψεις Νταβούτογλου

Ο γνωστός καθηγητής ο οποίος έχει κάνει τον επανέλεγχο για την σωστή διατύπωση των απόψεων Νταβούτογλου στα ελληνικά, κρίνει τις αναφορές που κάνει για τα ελληνοτουρκικά ο μέντορας του Ερντογάν

Οι μειονότητες στην Θράκη είναι τα κατάλοιπα της οσμανικής κυριαρχίας, της οθωμανικής κυριαρχίας όπως είναι οι Αλβανοί, οι Κοσσοβάροι που είναι Αλβανοί, βέβαια και οι Βόσνιοι και στην Βουλγαρία οι μειονότητες οι τουρκομουσουλμανικές και αυτές είναι το εφαλτήριο της προώθησης της ισλαμικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αναφέρει σ΄ ένα σημείο του βιβλίου του

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΑΚΗΣ-XΡΟΝΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Ο Νταβούτογλου, σήμερα υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ήταν εξαρχής ο πνευματικός μέντορας του Ερντογάν και ο αρχιτέκτονας, κατά κάποιο τρόπο, της νέο-οθωμανικής κοσμοθεωρίας. Και όμως οι συζητήσεις στην Ελλάδα για την πολιτική των ισλαμιστών κυμαίνονταν από ασάφεια και ανεύθυνες μέχρι φρικτές ανακρίβειες. Κυριολεκτικά κυριάρχησε η ιδέα ότι οι άνευ προϋποθέσεων αισθητικές σχέσεις και η «αγάπη του Άλλου» θα φέρουν την πολυπόθητη, για όλους, ελληνοτουρκική ειρήνη.

Η κυκλοφορία αυτές τις μέρες του βιβλίου του Αχμέτ Νταβούτογλου «Το Στρατηγικό βάθος, η διεθνής θέση της Τουρκίας» (εκδόσεις Ποιότητα), ανεξαρτήτως των συγκυριακών προβλημάτων της Ελλάδας, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για αυτοκριτική, στρατηγικό επαναπροσανατολισμό, διπλωματική ανασύνταξη και κυρίως πνευματική αφύπνιση. Τέλος οι εικασίες: Έχουμε πλέον την αυθεντική τουρκική σκέψη, τους αυθεντικούς κοσμοθεωρητικούς προσανατολισμούς του νέο-Οθωμανισμού, τους δεδηλωμένους σκοπούς και την ακολουθητέα στρατηγική εκπλήρωσής τους.

Αφορμή για την επικοινωνία μας με τον καθηγητή Νεοκλή Σαρρή είναι το προφητικό αυτό βιβλίο «μπούσουλας» στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας.

Κύριε Σαρρή την έκδοση στα ελληνικά την επιμεληθήκατε εσείς ο ίδιος;
-Την μετάφραση την έχει κάνει ο φέρελπις λέκτορας στο πανεπιστήμιο της Μακεδονίας Νίκος Ραφτόπουλος και εγώ έχω κάνει ακριβώς λέξη προς λέξη τον επανέλεγχο και την διατύπωση των όσων διαλαμβάνει στο βιβλίο του ο κ. Νταβούτογλου.

Είναι προφητικό το βιβλίο αυτό ή μήπως ο «μπούσουλας» της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας;
-Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει διότι οι Τούρκοι το καλό που έχουν είναι ότι τα λένε όλα από την πρώτη στιγμή, δηλαδή οι ανοιχτές πηγές είναι οι πιο σίγουρες πηγές. Εγώ δε απορώ πως είναι δυνατόν η ελληνική πλευρά να αντιδρά νηφάλια, εφόσον υπάρχουν αυτά τα κείμενα. Να πω το εξής, ήμουν πριν μερικές ημέρες στην Κύπρο, ακριβώς για να παρουσιαστεί το βιβλίο στο Κυπριακό κοινό και εκεί ο κ. Ιακώβου από το Κέντρο Κυπριακών Μελετών ο οποίος είναι ένας καλός τουρκολόγος πλέον, υπολογίσιμος και σοβαρός, ανέφερε ότι υπάρχουν 3-4 κείμενα εκ των οποίων το ένα είναι οι απόρρητες εκθέσεις που είχε συντάξει ο μακαρίτης Νιχάτ Ρίμ καθηγητής και πολιτικός, όταν τον κάλεσε από τις τάξεις της αντιπολίτευσης ο Μεντερές τότε να γίνει σύμβουλος πάνω στο κυπριακό και αυτές οι εκθέσεις, δύο τρομερές εκθέσεις του 1956. Τα λένε όλα, δηλαδή ότι έχει κάνει η Τουρκία. Η συνεκτίμηση ότι, το είχα περιλάβει εγώ σε ένα βιβλίο μου που λέγεται «Άλλη Πλευρά» από το 1981 και λέω ότι αυτές οι πηγές που είναι ανοιχτές και είναι ατέρμονες οι πληροφορίες, οι οποίες μπορεί κανείς να συλλέξει από τις ανοιχτές πηγές, πως δεν έχουν φρονηματίσει την ελληνική πλευρά. Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά.

Μήπως το βλέπουν σαν ένα απλό βιβλίο;
-Όχι. Προχθές υπήρχε μια συγκέντρωση και αναφέρθηκε το βιβλίο και υπήρχαν καθηγητές και πολιτικοί που είναι μέσα στα πράγματα, όπως ο κ. Βερέμης, ο οποίος είπε «αυτά που λέει ο Νταβούτογλου δεν λέει κάτι νέο, είναι όλα γνωστά και τα έλεγε και ο Οζάλ και ο ένας και ο άλλος» και αυτό αποτελεί δύο φορές αν θέλετε μομφή δια αυτούς οι οποίοι νέμονται τα αγαθά της εξουσίας, κολυμπάνε στα νερά της εξουσίας, ότι εφόσον τα γνωρίζουν αυτά δεν παίρνουν τα ανάλογα μέτρα, δηλαδή για παράδειγμα ο Νταβούτογλου αναφέρει το γνωστό, ότι οι μειονότητες στην Θράκη είναι τα κατάλοιπα της οσμανικής κυριαρχίας, της οθωμανικής κυριαρχίας όπως είναι οι Αλβανοί, οι Κοσσοβάροι που είναι Αλβανοί βέβαια και οι Βόσνιοι και στην Βουλγαρία οι μειονότητες οι Τουρκομουσουλμανικές και αυτές είναι το εφαλτήριο της προώθησης της ισλαμικής πολιτικής στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Λέγεται αυτό το πράγμα; Αυτό το έλεγε μόνο ένας Χίτλερ με τους Σουδήτες και βλέπουμε και τις κινήσεις στην Θράκη. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, μόνο ένας ηλίθιος δεν θα μπορούσε να το αντιληφθεί ή αν είναι πληρωμένος πράκτορας ή πωρωμένος ηλίθιος, ένα από τα δύο, ας επιλέξουν να μας πουν που ανήκουν. Αν δεν ανήκουν στις δύο αυτές κατηγορίες ας μας πουν που ανήκουν, διότι δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο τους, είναι τόσο χοντρές πλέον οι κινήσεις που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο τους.

Θυμίζει τον «Αγώνα» του Χίτλερ.
-Μα είναι. Εμένα μου λέει ένας φίλος, γιατί θα πρέπει να σας πω τα σύκα-σύκα και την σκάφη-σκάφη, ότι ενώ υπάρχει αυτή η επίσημη και μη επίσημη η οποία είναι εξίσου επίσημη και πιο επίσημη από την επίσημη Τουρκία την οποία έχουμε απέναντι μας, είτε ανήκει στο κεμαλικό κατεστημένο είτε στο ισλαμοτουρανικό κατεστημένο, υπάρχει και μια άλλη μερίδα ανθρώπων που βέβαια δεν είναι τόσοι πολλοί όσο οι άλλοι, είναι μια μειονότητα και αυτό είναι το δυσάρεστο, οι οποίοι είναι σαν και εμάς. Εδώ μου λέει φίλος μου πανεπιστημιακός ο οποίος βέβαια τον χειμώνα μένει στον Καναδά και το καλοκαίρι για δύο μήνες στην Τουρκία, μου λέει «χαρά στο κουράγιο σου να κάτσεις και να ασχοληθείς με αυτό το βιβλίο, εδώ ούτε καν το έχουμε διαβάσει εμείς», λέει για την κατηγορία του, «αλλά αυτός είναι γνωστός ως Ναζί της Τουρκίας», «ως Χίτλερ της Τουρκίας», μου τον παρουσιάζουν οι ίδιοι οι Τούρκοι και χαράς το κουράγιο σου μου λέει και γελούσε. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα ασχοληθεί με αυτά που λέει ο Νταβούτογλου. Εδώ η Αμερική είναι στο άρμα της Τουρκίας και όχι η Τουρκία στο άρμα της Αμερικής πλέον.


Ο κ. Νταβούτογλου όμως είναι υπουργός Εξωτερικών, δεν είναι ένας καθηγητής που συνέγραψε ένα βιβλίο χωρίς σπουδαιότητα και βλέπουμε την Τουρκία να βαδίζει πάνω στα βήματα του βιβλίου αυτού, το στρατηγικό βάθος.


-Ο κ. Νταβούτογλου πηγαίνει για πρωθυπουργός, στην περίπτωση κατά την οποία θα γίνει ο Ερντογάν πρόεδρος στο επόμενο βήμα δηλαδή, θα γίνει αυτός πρωθυπουργός και θα πραγματώσει το μεγάλο άλμα προς την μεγάλη Τουρκία, Τουρκία η οποία θα ελέγχει τρείς ηπείρους.Ο κ. Νταβούτογλου είναι περισσότερο άνθρωπος του Φετχουλά Γκιουλέν και λιγότερο του Ερντογάν. Άλλωστε όταν μελετήσεις το βιβλίο του Νταβούτογλου και ταυτοχρόνως δεις τους λόγους του Γκιουλέν, ακόμη και τις πρόσφατες δηλώσεις του στο Wall Street Channel που έκανε προχθές ο Γκιουλέν, που είναι ο πνευματικός μέντορας της παρούσας κατάστασης στην Τουρκία, αλλά δεν πρέπει να ταυτίζονται απολύτως, διότι ναι μεν του έχει χορηγηθεί μια ειδική αμνηστία και μπορεί να ζει στην Τουρκία αλλά δεν έρχεται στην Τουρκία, παραμένει στην Αμερική, προστατευόμενος της CIA. Έχει οργανώσει όπως ανακοίνωσε προχθές και στο άρθρο του αυτό και σε άλλες συνεντεύξεις που έχει δώσει, ένα λόμπι στο Αμερικανικό Κογκρέσο με 60 κοινοβουλευτικούς, 60 Γερουσιαστές και βουλευτές των απόψεων του, η Τουρκία ποτέ δεν είχε 60 βουλευτές δικούς της, ποτέ, θα δείτε ότι εκεί είναι ο πραγματικός υποκινητής του Νταβούτογλου, είναι ο Γκιουλέν και αυτά που γίνονται στην Τουρκία σήμερα, ότι συλλαμβάνονται κάποιοι μέσα στα πλαίσια της περίφημης συνωμοσίας Εργκενεκόν, δεν το κάνει η κυβέρνηση, δεν το κάνει ο Ερντογάν, ο Ερντογάν είναι δειλός σε αυτά δεν έχει τόσο θάρρος, αλλά είναι τα όργανα του κράτους. Κυρίως στην αστυνομία, στα σώματα ασφαλείας και στους κατώτερους δικαστικούς που έχει προωθήσει ανθρώπους δικούς του το κίνημα του Γκιουλέν, αυτοί κινούν τα νήματα. Συμβαίνουν πολλά πράγματα στην Τουρκία που δεν τα έχουμε υπόψη μας αλλά ο Γκιουλέν ταυτοχρόνως κινητοποιεί και τις μειονότητες στην Θράκη και όχι μόνο, έχει ανοίξει 1000 σχολεία και στην Αφρική και στις τέως δημοκρατίες της Σοβιετικής Ένωσης και στην ίδια την Αμερική.

Άρα βαδίζουμε ένα προδιαγεγραμμένο σχέδιο. Μπόρεσε η Τουρκία, παρότι φαίνεται ότι είναι σε κόντρα με τις ΗΠΑ, εν τούτοις δεν παύει να είναι το χαϊδεμένο της παιδί, αλλά το γεγονός είναι ότι έχει καταστεί μια περιφερειακή δύναμη με πάρα πολλές παρεμβάσεις όχι μόνο στα Βαλκανικά κράτη αλλά και πέριξ των γύρω περιοχών και το καταφέρνει καλά από ότι φαίνεται, παρά τις παλινωδίες και τις απόψεις των δικών μας πολιτικών που δεν εξετάζουν με σοβαρό πρίσμα αυτές τις περιπτώσεις.

-Ακριβώς και στην ουσία δεν κάνει τίποτα άλλο από το αναπαράγει το οθωμανικό σχήμα εξουσίας το οποίο για εμάς που δεν είμαστε Τούρκοι είναι φρικαλέο, αν και ξεδιάντροπα, ξετσίπωτα και με μια βλακώδη ξετσιπωσιά εμφανίζεται ως το ιδανικό πολιτειακό σχήμα κάτω από το οποίο ζούσαν αγαπημένες όλες οι εθνότητες. Και ήρθαν αυτοί οι Έλληνες, αχ οι Έλληνες, αυτοί οι αγνώμονες, οι οποίοι παρασύρθηκαν από την Γαλλική επανάσταση, αχ αυτή η γαλλική επανάσταση η οποία έδωσε και στους Εβραίους το δικαίωμα, γιατί ξέρετε διακατέχεται ο Νταβούτογλου από ένα αντισημιτικό πνεύμα, αν διαβάσεις τις σελίδες σου σηκώνεται η τρίχα, μόνο ο Χίτλερ θα μπορούσε να τα γράψει αυτά, όπως το λένε και στην Τουρκία, ότι είναι ο Χίτλερ της Τουρκίας, εθνικοσοσιαλιστής δηλαδή και βλέπουμε ότι ήρθαν οι Έλληνες παρασυρόμενοι από τα αθεϊστικά συνθήματα της γαλλικής επανάστασης και έκαναν το ελληνικό έθνος και έσφαξαν τους καημένους τους μουσουλμάνους και τότε το κακό διαδόθηκε σε όλα τα Βαλκάνια και γι’ αυτό από τότε τα Βαλκάνια δεν έχουν ησυχάσει. Αλλά όταν επανέλθει η οθωμανική τάξη, με την συμβολή όλων των μειονοτήτων, τότε θα αποκατασταθεί η τάξη στον μισό πληθυσμό της γης.

Σας ευχαριστώ πολύ για την ενδελεχή προσέγγιση κ. καθηγητά.

25 σχόλια:

  1. Και οι Έλληνες Νεοκλή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Sr. Reporter: On Turkish schools, HomeVisits© and strategic ambiguity

    http://azstarnet.com/news/blogs/senor-reporter/article_7d173ffc-5233-11df-82c7-001cc4c03286.html

    To κίνημα του Γκιουλέν και η επιρροή του στο Αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα.

    Αλυσίδα τουρκικών σχολείων στις ΗΠΑ.
    http://www.sonoranacademy.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://azstarnet.com/news/blogs/senor-reporter/article_77232c26-732d-11df-893e-001cc4c03286.html
    Sr. Reporter: Gülen submits to first U.S. interview (updated)

    Leading a visitor on Wednesday past his front corridor—adorned with a map of Turkey, a verse from the Quran and a photograph of a Turkish F-16 jet over the Bosphorus ... You think those images might well symbolize his priorities?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διαβάζω με ικανοποίηση τα όσα λέει ο καθηγητής Σαρρής, διότι κι εγώ είχα πει σε κάποιον εδώ μέσα, λίγες ημέρες πριν, ότι το βιβλίο αυτό πρέπει να διαβαστεί, διότι είναι προειδοποιητικό όσο και το "Mein Kampf" του Hitler. Είχα μάλιστα υπενθυμίσει ότι ο Τσώρτσιλ, στα απομνημονεύματά του, μέμφεται το εαυτό του και τους σύγχρονού του πολιτικούς που δεν διάβασαν όσο προσεκτικά θα έπρεπε το "Mein Kampf", ή δεν το είχαν πάρει στα σοβαρά. Αν το είχαν κάνει, ίσως να είχαν αποφύγει το μακελειό του Β'ΠΠ.

    "Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, μόνο ένας ηλίθιος δεν θα μπορούσε να το αντιληφθεί ή αν είναι πληρωμένος πράκτορας ή πωρωμένος ηλίθιος, ένα από τα δύο, ας επιλέξουν να μας πουν που ανήκουν."

    Αν και γνωρίζετε την απάντηση, σεβαστέ μου καθηγητά, θα σάς την πω κι εγώ. Πράκτορες είναι, πουλημένοι, τα έχουν πάρει από την Τουρκία, όσοι δεν είναι "πωρωμένοι ηλίθιοι". Οι τελευταίοι υπάρχουν επίσης, σε όλο το πολιτικό φάσμα, όπως σε όλο το πολιτικό φάσμα (κυρίως, όμως, στα δύο κόμματα εξουσίας) ανήκουν και οι πρώτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνεπής ο Ν. Σαρρής, ζωή να έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eγώ παιδιά το έχω πει πολλάκις και θα το λέω όσο υπάρχει στη ζωή αυτός ο υπέροχος Έλληνας αυτό το τόσο έξυπνο και φωτισμένο μυαλό ο μοναδικός ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΑΡΡΗΣ ότι είναι εθνική μειοδοσία που δεν το κάνουν ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και θα βλέπαται μετά πως θα αποστόμωνε τον κάθε Νταβούντογλου και τον κάθε Τούρκο επίσημο όταν αναφερόταν στην πατρίδα μας αλλά βλέπεται στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας μας κυβερνούν ο Κωστάκης,ο Γιωργάκης,ο Δρούτσας καλά βρε παιδιά όταν βλέπω αυτήν την ηλίθια φάτσα του Δρούτσα μου θυμήζει καρτούν Μίκυ μάους αλλά θα το ξαναπώ ακόμα μία φορά φταίτε όλοι εσείς που τους ψηφίζεται και μετά το παίζετε γελασμένοι και απογοητευμένοι και για αυτό δεν ΕΧΕΤΕ κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεσται με αυτά τα προδοτικά η τα κλέφτικα που συμβαίνουν από τους απατεώνες που μας κυβερνούν και τους στέλνετε όλοι εσείς στην βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kai εγώ συνεχως ανακαλυπτω κοινα στοιχεια AKP με NSDAP, Γκιουλεν με Χαουσχόφερ, νταβουτογλου με ρουντολφ ες, στρατηγικο βαθος με lebensraum, Αιγαίο - Polnische Grenzstreifen, Αυστρια - Ψευδοκράτος Κυπρου, διασκορπισμενες τουρκικες κοινοτητες σε βαλκανια και ασια με αντιστοιχες γερμανικες μετα τον Αππ στο Mitteleuropa ... Κουρδοι - Εβραίοι, Ελλάδα - Πολωνία, Ισραήλ - Σοβ. Ενωση ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν ήμασταν σοβαρός λαός,
    ο καθηγητής Νεοκλής Σαρρής
    έπρεπε να βρίσκεται στη χάραξη
    εθνικής στρατηγικής στο ΥπΕξ
    σταθερά και ανεξαρτήτως των κυβερνήσεων που ανεβαινο-κατεβαίνουν
    Kρίμα-κρίμα-κρίμα

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει ρε παιδιά κι εμείς ακαδημαΐκό έχουμε στο ΥΠΕΞ, τον Δρούτσα. Παλιότερα είχαμε και τον Ροζάκη. Και προκόψαμε.

    Επίσης προς τους διαχειριστές του blog, εκεί που γράφει για τους Σουνίτες του Χίτλερ, αλλάξτε το σε Σουδίτες για να μην υπάρξει παρανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. The US have a long tradition in creating their own enenmies of the future...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 6:46 μ.μ.

    Και το "Σουδίτης" αλλάξτε το σε Σουδήτης για να μην υπάρξει ορθογραφικό λάθος! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και ομως αυτος ο σπουδαιος Ελληνας,εμφανιζεται μονον σε ενα μικρο καναλι,το High TV,και σπανιως και στις Ανιχνευσεις της ΕΤ3.Ολα τα αλλα 'δημοκρατικα' καναλια τον εχουν αποκλεισει,ενω εχει υποστει τα πανδεινα απο τους συριζιοτες της Παντειου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νεοκλής Σαρρής,
    Παναγιώτης Ήφαιστος,
    Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης.

    Το Βαρύ Πυροβολικό της Ελλαδικής και Κυπριακής Εξωτερικής Πολιτικής!!!

    (τζιμης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 11 Ιουνίου 2010 7:17 μ.μ.
    Ορθογράφα μου εσύ!
    Εγώ θα πρότεινα Σουδήτης "συναγωγήτις" για να μην έχει ουδείς παράπονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΡΡΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ .... ΣΚΕΤΟ... ΝΕΟΚΛΗΣ ΣΚΕΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συγχαρητήρια κ. Σαρρή για την επιμέλεια της μετάφρασης και επίσης στον μεταφραστή από το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας κ. Ραφτόπουλο.
    Πώς θα προχωρήσουμε όμως από δω και πέρα; Θα περιμένουμε τους Οικολόγους;
    Δεν πρέπει ν' αρχίσει μια συζήτηση γι' αυτό το μέγα ερώτημα;
    Η Ελλάδα πολυδιασπάται και κατακτάται πολλαπλώς. Και όλοι περιμένουν. Μια πρωτοβουλία για συσπείρωση όλων των αγρυπνούντων πατριωτών (εντός και εκτός Ελλάδος),χωρίς αρχηγικά σύνδρομα!
    Τους αρχηγούς θα τους βρει ο ίδιος ο λαός. Μα να δημιουργήσουμε προς τούτο πρώτα τις προυποθέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Διαβάστε τι λέει ακόμη ένας Ελιαμέπης εκτός από τον Βερέμη. Γραμμή πλέον για να μας πουν αυτό που διαβάζετε δεν υπάρχει και αυτό που βλέπουμε να εφαρμόζει ο Νταβούτογλου είναι αυταπάτη.
    βλ. διπλανή σελίδα http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/06/blog-post_8303.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+InfognomonPolitics+%28InfognomonPolitics%29.

    Ο Περικλής είπε ότι ο εχθροός βρίσκεται μέσα μας. ΅Εγώ νομίζω έτει είναι. Ο Νταβούτογλου την δουλειά του κάνει. Και αυτοί εδώ την ... δουλειά του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γεια σου ρε ΛΕΒΕΝΤΗ Νεοκλή. Κατά το «κακή σκουριά δεν πιάνει» τώρα θα λέμε «κακό Ελiαμέπ δεν πιάνει.».
    O Βερέμης τώρα ... Κυκλοφορούν στον δρόμο και μιλάνε οι υπεύθυνοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτά που λέει ο Σαρρής για τον Βερέμη είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Το ΕΛΙΑΜΕΠ δεν πρέπει να υποτιμάται. Συνδέεται με «έξωθεν δρώντες», έχει μια στρατιά ετοιμοπόλεμους να πούνε ότι τους πούνε και αφού πάρουν γραμμή έχουν πλέον στρατιωτάκια στο μέσα ενημέρωσης για να δολοφονήσουν ότι δυσκολεύει το θεάρεστο έργο τους. Θυμίζω την αίτηση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο, την συνομωσία Αναν, τα βιβλία ιστορίας, τα δώδεκα μίλια και τόσα άλλα. Εδώ λοιπόν τι γίνεται: Αφού την τελευταία δεκαετία μας έλεγαν ότι ο Ερτογάν είναι περιστερά, ολίγον τούρκικη βεβαίως αλλά με «εξευρωπαϊσμούς» και «εκδημοκρατισμούς» όλα θα πάνε όπως οι …αμερικάνοι θέλουν, τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Δεν είναι ότι χρεοκοπήσαμε και αυτοί ξέρουν ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Είναι και ότι οι Σουλτάνοι δεν έχουν όρια. Και την μεν Κύπρο προετοίμαζαν επί δύο δεκαετίες την ελλαδική κοινωνία να την θεωρεί αναλώσιμη το Αιγαίο και την Θράκη, όμως, δεν είναι έτοιμοι ακόμη να αιτιολογήσουν την απώλειά τους. Τα 12 μίλια βέβαια τα έχουν ήδη απεμπολήσει από καιρό. Ο Νταβούτογλου όμως θέλει πολλά… Έρχεται τώρα και το Στρατηγικό βάθος και τους τινάζει όλη την προπαγάνδα στον αέρα. Αναιρεί όλες τις ασυναρτησίες ή προπαγάνδες έλεγαν στο παρελθόν. Αρχίζουν λοιπόν δειλά δειλά και φοβισμένα να μουρμουρίζουν διάφορα για να υποβαθμίσουν τα λόγια του Νταβούτογλου και την σημασία του βιβλίου. Όμως «την πάτησαν» γιατί οι Νταβούτογλου δεν κρύβεται και αυτά που το βιβλίο γράφει τα εφαρμόζει πιστά ως ΥΠΕΞ. Βρέθηκαν σε στενή οι ΕΛΙΑΜΕΠηδες: Αν αρχίσουν να λένε ότι οι Ερτογάν-Νταβούτογλου είναι άγριοι άνθρωποι αναιρούν ότι λέγανε μια δεκαετία. Αν αρχίσουν να λένε ότι το βιβλίο δεν σημαίνει οτιδήποτε σημαντικό χάνουν την αξιοπιστία τους γιατί το βλέπουμε καθημερινά να εφαρμόζεται καθημερινά. Άσε που οι έλληνες δεν αντέχουν ψέματα πλέον. Εγώ λέω όπως δεν μπορούν να κυκλοφορούν οι βουλευτές γιατί θα χλευάζονται το ίδιο θα πάθουν και οι του Ελιαμέπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Σάββα,
    μου προκαλεί αισιοδοξία, ακόμη και μόνο, η ύπαρξη αυτού του ιστολόγιου. Πόσω μάλλον όταν βλέπω εδώ απόψεις και σχόλια σοβαρών ανθρώπων, ανάμεσα σε κάποιες βέβαια αφελείς κραυγές, που δεν μπορούν να αποκλειστούν λόγω της δημοκρατίας την οποία πιστεύουμε.
    Προσωπικά πιστεύω πως είμαι μεσης αντίληψης. Συνεπώς έχω το πρόβλημα να μη μπορώ να διακρίνω τους αληθινούς, αγνούς Έλληνες από τους πληρωμένους προβοκάτορες, οι οποίοι βγάζουν δηλητήριο κρυφά, ζαχαρώνοντάς το με παρτιωτικές κορώνες.
    Αλλά, παρά την αδυναμία μου αυτή, προσπαθώ και έχω καταλήξει πως ΥΠΑΡΧΟΥΝ μυαλά, με γνώσεις και ικανότητες, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα μας σε φωτεινούς δρόμους.
    Επιτρέψτε μου να αναφέρω ενδεικτικά: Ν.Σαρρής, Χρ,Γιανναράς, Π. Ήφαιστος, Ανδρ. Αθηναίος, Κ.Κόλμερ, κ.α.
    Αλλά αν το πλήθος του λαού μας δεν αναλάβει πρωτοβουλία να ξεχυθεί στους δρόμους ήρεμα, ήσυχα, όχι σπασμωδικά, για να παρασύρει μαζί του και τις κατασταλτικές δυνάμεις, που θα του στείλει η Εξουσία, που μας καταδυναστεύει και μας προδίδει από το 1950 μέχρι σήμερα, (ξέρω θα μου πείτε πως υπερβάλλω, αλλά το συζητάμε), τότε και μόνο τότε θα μπορέσουν αυτά τα μυαλά να νομιμοποιηθούν και να αναλάβουν τα ηνία της χώρας.
    Φαντάζομαι, ριγώντας από συγκίνηση, τον πανικό, τον τρόμο, την αγωνία όλων αυτών των δυναστών, π΄χ. ΓΑΠ, Κ.Κ.,πώς ολοφυρώμενοι θα τρέχουν σε αεροδρόμια, τρένα και όποιο άλλο μέσο να εξαφανιστούν από προσώπου Ελλάδας...
    Όμως ΟΛΟΙ μας στους δρόμους. ΟΛΟΙ...Απλά κάποιος να ορίσει την ημέρα...
    (Ώρα να ξυπνήσω;)
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Σαρρής είναι μεγάλη υπόθεση. Ένας άνθρωπος ήπιος, ψύχραιμος, ειλικρινής και σχεδόν πάντα σωστός στα περί Τουρκίας. Τον απομόνωσαν επί τρις δεκαετίες γιατί έλεγε την αλήθεια για την Τουρκία και αναιρούσε όσους εδώ ήθελαν να πουλήσουν την Ελλάδα. Και τα τελευταία χρόνια όταν την πουλούσανε πλέον στην χονδρική τον απομόνωσαν τελείως και του δολοφόνησαν τον χαρακτήρα. Ο Νεοκλής είναι ένας μεγάλος έλληνας και ένας μεγάλος άνθρωπος ο οποίος δεν ευδοκίμησε σε μια χώρα όπου κυριαρχούν τα λαμόγια. Νεοκλή κράτα καλά. Έρχονται δύσκολοι καιροί και σε χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αδέλφια, 'ανθρωποι σαν τον Ν.Σαρρή δεν θα γίνουν ποτέ Υπουργοί Εξωτερικών ή έστω υφυπουργοί ή έστω ειδικοί σύμβουλοι, διότι δεν τους θέλει κανείς από αυτούς που παίζουν τα παιχνίδια τους στην γεωπολιτική σκακιέρα!
    Τέτοιοι επιστήμονες σαν τον Νεοκλή Σαρρή τους "χαλάνε την σούπα"!
    Για αυτούς φιλόδοξα ατομα χωρίς ιδιαίτερες αναστολές και με πλήρη αμοραλισμό, όπως η Ντόρα, ο Δρούτσας ή ισορροπιστές-γεφυροποιοί όπως ο Μολυβιάτης (της γνωστής σχολής Καραμανλή του πρεσβύτερου), είναι ότι πρέπει γιά τέτοιες θέσεις!
    Μπορείτε να φανταστείτε την δυσκολία της Τουρκίας, όταν απέναντι της είχε ένα Υπουργό Εξωτερικών που καταλάβαινε πριν μιλήσουν που το πάνε το πράμα? Και βέβαια με την προϋπόθεση ότι αυτός ο Υπουργός δεν θα ήταν σε μιά Κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον "Jeffrey" ή τον "Βούδα" της Ραφήνας!
    Τι να συζητάμε τώρα? Ας χαλαρώσουμε και ας απολαύσουμε την θέα της Τουρκικής φρεγάτας που κόβει βόλτες έξω από το Σούνιο!
    Κώστας Μαυροσκούφης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Για όσους έχουν μυαλό, ορθολογισμό και στοιχειώδη πατριωτισμό ο Σαρρής είναι γνωστή περίπτωση. Επειδή ξέρει τι λέει για την Τουρκία του δολοφονούσαν τον χαρακτήρα επί δεκαετίες. Τώρα αν τελευταία άρχισε να τους «χαρακτηρίζει» με το όνομά τους αξίζει και ο άνθρωπος, όπως κάθε άνθρωπος, υπό τις περιστάσεις δικαιούται να χάνει και την υπομονή του.
    Προσοχή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Προσέξτε τους συντελεστές της έκδοσης καθώς επίσης και ποιος το πρότεινε για μετάφραση. Ούτε τουρκοφάγοι είναι, ούτε έξαλλοι, ούτε αιθεροβάμονες. Είναι αυτοί που τις δύο τελευταίες δεκαετίες έλεγαν τα σωστά πράγματα για την Τουρκία και που εισηγούνταν μια ορθολογιστική στάση. Προσέξτε όμως τι άρχισαν να σιγολένε όσοι έλεγαν και έπρατταν τα ακριβώς αντίθετα με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουμε και ο τουρκικός στόλος να φθάσει στο Σούνιο. Μην υποτιμήσετε αν όλος αυτός ο ξενόφερτος και κατά Παπανδρέου (πρεσβύτερο ασφαλώς) εξωέλληνες αρχίσουν πάλι να μας βγάζουν τρελούς αρνούμενοι την πραγματικότητα. Αυτή την φορά βέβαια τα πράγματα είναι δύσκολα καθότι τους αναιρεί ο ίδιος ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών. Μην τους υποτιμάται όμως. Είναι εκπαιδευμένοι, είναι πολλά τα λεφτά στο διεθνικό παζάρι και είναι πολύ μεγάλα τα συμφέροντα. Και τώρα κινδυνεύει πλέον η Ελληνική Ανεξαρτησία. Όπως το έθεσε ο Γιανναράς αν δεν κάνω λάθος αναφερόμενος στον Νταβούτογλου, κυπροποιείται η Θράκη και Θρακοποιείται η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όποιος θέλει να απολαύσει σοβαρή συζήτηση για το "στρατηγικό βάθος" του Νταούτογλου, ας ακούσει αυτή http://vimeo.com/12358707 στις "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ"!

    Συζητούν οι Παναγιώτης Ήφαιστος, Χρήστος Γιανναράς, Νεοκλής Σαρρής και Σάββας Καλεντερίδης.

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στον Παντελή Σαββίδη και τους συζητητές. Η εκπομπή "ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ" (ΕΤ3, κάθε Τετάρτη, στις 22:00, νομίζω) είναι μακράν η ποιοτικότερη πολιτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το πού παραπέμπει το "Στατηγικό βάθος" του κ. Νταβούτογλου, λίγοι μπορούν να το αξιολογήσουν εις βάθος και σε όλες του τις διαστάσεις. Κάποιος σαν τον Νεοκλή Σαρρή που έχει γράψει την "Οσμανική Πραγματικότητα", ξέρει τα πράγματα καλά εις βάθος και πλάτος, γι΄αυτό οι γνώμες του είναι προς το συμφέρον μας να λαμβάνονται σοβαρά υπ΄όψη.
    Χαρήκαμε να τον ακούμε όταν μίλησε προ ημερών στην ΕΡΤ 3 για το "Στατηγικό βάθος" και το όραμα του "χαλιφάτου". Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.