9/6/10

Η 'χρεωκοπία' της Ελλάδος, οι πικραμένοι τραπεζίτες και οι λοιποί 'άθλιοι' των Αθηνών


του Σάββα Καλεντερίδη
Πριν από μερικούς μήνες, η διεθνής κοινή γνώμη έγινε στόχος μιας απίστευτης επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου, που πραγματικά θα πρέπει να διδάσκεται στις σχετικές σχολές των πανεπιστημίων αλλά και στις Ακαδημίες Πολέμου όλων των στρατών του κόσμου. Ήταν η επιχείρηση κατατρομοκράτησης της παγκόσμιας κοινής γνώμης σε σχέση με τον ιό της Νέας Γρίπης, μια καμπάνια που ενορχηστρώθηκε από κέντρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που 'δούλεψαν' για λογαριασμό των εταιρειών που 'ανακάλυψαν' και κατασκεύασαν τα αντίστοιχα εμβόλια.

Μιλάμε για μια μπίζνα αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και όσον αφορά τη χώρα μας αρκετών δεκάδων ή και εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, που επιβάρυναν τον κρατικό προϋπολογισμό και σε ορισμένες περιπτώσεις τον προϋπολογισμό των κατατρομοκρατημένων Ελλήνων που έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο πληρώνοντας από τη τσέπη τους, για να προλάβουν τη 'λαίλαπα που ερχόταν'.

Τότε, το παιχνίδι της 'ενημέρωσης' της κοινής γνώμης το έπαιξαν συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι, μόνο που ποτέ το κράτος και συγκεκριμένα το ΕΣΡ ή άλλοι αρμόδιοι φορείς της Ελληνικής Πολιτείας δεν συνέταξαν μια έκθεση, για να γνωρίζουμε πώς παίζονται τέτοια 'παιχνίδια' και αφού το μάθουμε να μπορούμε στο μέλλον να προστατεύσουμε τη χώρα και το λαό από αντίστοιχες καταστάσεις.

Τίς τελευταίες ημέρες ένα τέτοιο παιχνίδι παίζεται στις πλάτες της χώρας και του δύσμοιρου ελληνικού λαού με το 'ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας' ένα παιχνίδι που ξεκίνησε ποιος ξέρει από ποιά κέντρα και τροφοδοτείται κατάλληλα από υποβολιμιαία δημοσιεύματα και από άθλιες μεθοδεύσεις τραπεζιτών που θέλουν να εκδικηθούν την κυβέρνηση που δεν τους αξιοποιεί και βγαίνουν ανερυθρίαστα στις τηλεοράσεις για να τρομοκρατήσουν το λαό, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας.

Η δυσκίνητη ελληνική κυβέρνηση και το παράλυτο κομματικοποιημένο ελληνικό κράτος, αντί να παρατηρούν τη διάλυση της χώρας, πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και να προστατέψουν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας και να υπενθυμίσουν σε όσους χρησιμοποιούν τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συχνότητες ότι αυτές ανήκουν στον ελληνικό λαό, είναι δημόσιο αγαθό και έχουν παραχωρηθεί σε επιχειρηματίες υπό τον όρο της χρηστής χρησιμοποίησης και όχι για να τις χρησιμοποιούν για να εκβιάζουν ο ένας τον άλλον οι επιχειρηματίες και οι δημοσιογράφοι και φυσικά ούτε για να αποτελούν μέσο ψυχολογικών επιχειρήσεων εις βάρος της ελληνικής κοινής γνώμης και των συμφερόντων της χώρας.

21 σχόλια:

  1. Kύριε, μία σημείωση:
    Οι Έλληνες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, δεν "τσίμπησαν"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. skal όταν η κυβέρνηση μέσα σε οκτώ μήνες σχεδόν ότι διέψευσε ο Πεταλωτής επαληθεύτηκε,τι περιμένεις μετά απο την πλήρη απώλεια της αξιοπιστίας τους;

    Το θέμα της δραχμής αποκλείεται να μην υπάρχει ως σενάριο,το αν σκέφτονται να το ενεργοποιήσουν είναι το θέμα.

    Ακόμη δεν ήρθαν τα δύσκολα,ότι θα πονέσουμε και θα ματώσουμε είναι βέβαιο,απλά αναζητούμε τον πιο ανώδυνο τρόπο και σίγουρα οι φήμες δεν βοηθούν καθόλου και σε τίποτα τον Ελληνικό λαό.

    Όσο για το θέμα των ΜΜΕ ας μην περιμένουμε να ελέγξει το κράτος την κατάσταση.

    Για να παίξεις κλέφτες και αστυνόμους χρειάζεσαι κλέφτες αλλά σίγουρα χρειάζεσαι και αστυνόμους,μόνο με κλέφτες ΔΕΝ γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν τσίμπησαν σε ποια περίπτωση, την πρώτη ή τη δεύτερη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την προηγούμενη εβδομάδα σε πανηγύρι στην Ηλεία έσκασαν μύτη βουλευτές όλων των κομμάτων και, ενώ μέχρι και πριν από λίγους μήνες κούναγαν σημαιάκια, τώρα τους πήραν στο κυνήγι με τα παγωμένα κουτάκια μπύρας - χειρότερα από AGM-114N Hellfire II, για όποιον καταλαβαίνει...

    Ο κόσμος αργεί να ζεσταθεί, αλλά έχει φτάσει πλέον στο σημείο βρασμού.

    Μπορεί να μην καταλαβαίνει τις λεπτομέρειες, αλλά έχει πάρει χαμπάρι σε τι βούρκο έχει πέσει και θα αντιδράσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, δεν "τσίμπισαν" οι Ελληνες αλλά τα τσίμπισε ο ατσαλάκωτος υπουργός υγείας πρόνοιας και κοινωνικής ανασφάλειας.Σε καλή μεριά ,ωραίε και ατσαλάκωτε.Και κράτα καβάντζα το ΚΕΠ, που ξέρεις τι γίνεται ....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Θα όφειλαν κυβέρνηση καικράτος να προστατεύσουν τον πολίτη από τη μαύρη προπαγάνδα...υπό τον όρο ότιδενείναι εμπνευστες ή συνένοχοι. Διότι όλα τα ενδ εχόμενα είναι πιθανά.
    Στον καπιταλισμό (στο πραγματικό σύστημα, δηλαδή, που ζούμε)το κράτος δεν παραδίδει, πουλάει ή παραχωρεί σε ένα επιχειρηματία κάτι,πχ μια τηλεοπτική συχνότητα, υπό τον όρο της χρηστής χρήσης ή διοίκησης. Τέτοιος όρος δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η τήρηση των νόμων. Ο κανόνας του παιχνιδιού στο δημοκρατικό σύστημα είναι ότι αν μια πληροφορία αποδειχθεί (η θεωρηθεί) ψευδής απλώς διαψεύδεται. Παράδειγμα: Επίσημος της Ουγγαρίας δήλωσε ότι η χώρα του πτώχευσε. Διαψεύστηκε-διότι δεν συνέφερε να επιβεβαιωθεί επισήμως η πτώχευση.
    Τρίτο και τελευταίο: Το παιχνίδι γύρω από την Ελλάδα δεν ήταν ούτε είναι το δίλημμα "αληθεια/ψέμα". Ήταν και είναι "συμφέρον εναντίον συμφέροντος", δηλαδή "ισχύς εναντιον ισχύος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α.Λ. από Θεσσαλονίκη:
    O "Ατσαλάκωτος" έχει πλέον θερμό υποστηρικτή αυτόν που επί Καραμανλή έβαζε τους διακριτικούς να προσέχουν τα αμόρε του, τα οποία γύριζε ο οδηγός του με το υπηρεσιακό στο σπίτι τους μετά τις "τετ-α-τετ συναντήσεις"... Τί off-shore και αηδίες: τα κοσμηματοπωλεία της Βουκουρεστίου να ψάξουν και θα βρουν την άκρη... Μαντέψτε σε ποιό κανάλι "δουλεύει" τώρα...

    ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ 09 Ιουνίου 2010 6:02 μ.μ.:
    Και που δεν τους προστάτευσαν, τί έγινε; Έπαθε κανείς τίποτα; Το πολύ-πολύ να αναλάβει την πολιτική ευθύνη! Συμφωνώ όμως πλήρως με το συμπέρασμά σας, αλλά πρέπει να το αντιμετωπίζουμε δυναμικά, όχι στατικά - αλλιώς θα πρέπει να το κλείσουμε το μαγαζί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με τα 40 εκατομμύρια που κόστισε το εμβόλιο τι γίνεται;
    Φαγωμένα και ξεχασμένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά είναι τρίχες... Ξέρετε πόσα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ήταν τα πρόστιμα στην αγορά πετρελαιοειδών ΑΛΛΑ η επιτροπή ανταγωνισμού δεν είχε διευθυντή και το Μαξίμου έκανε τον ανήξερο; Ξέρετε πόσα είναι τα χρέη των νοσοκομείων; Τώρα που το είπα αυτό, θυμήθηκα ένα ανέκδοτο:
    Οι "ελεγκτές της τρόικας" μύρισαν μαϊμουδιές στις προβλέψεις των νοσοκομείων και είπαν να κάνουν μια βόλτα από Ευαγγελισμό, για να διαπιστώσουν τα χρέη.
    Πήγαν στον Διευθυντή και του ζήτησαν τους ισολογισμούς: "Δεν έχουμε"
    Πήγαν στην αποθήκη για να δούνε το πρόγραμμα διαχείρισης και τις εκεί καταστάσεις: "Δεν έχουμε"
    "Καλά", λέει ένας, "το κόστος δεν το ξέρετε - πώς ξέρετε πόσα φάρμακα έχετε;"
    Απάντηση: "Δεν ξέρουμε: όποιος θέλει μπαίνει μέσα και παίρνει ότι θέλει χωρίς να το καταγράφει!"
    "Και τότε πώς γνωρίζετε για το χρέος του νοσοκομείου;" απαντάει ψιλοειρωνικά ένας από την τρόικα.
    "Από τα εξώδικα των φαρμακευτικών εταιριών", απαντά με περηφάνεια το στέλεχος του νοσοκομείου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η τρομολαγνεία όμως, είναι και η βαριά βιομηχανία των περισσοτέρων ΜΜΕ και τηλεοπτικών καναλιών.
    Ωσπου να τους κουκουλώσουν όλους μια μέρα οι επιπτώσεις του πολέμου νεύρων που μας κάνουν.
    Οσο για τη "γρίππη", αυτήν την κουκούλωσαν τα ...σπρέντς. Μόλις άρχισαν να ανεβαίνουν, ο πυρετός του ιού έπεσε αμέσως.
    Αρα βρήκαμε το φάρμακο!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το παιχνίδι το μεγάλο τώρα άρχισε και όλοι είναι πληρωμένοι να μη μιλάνε απλά δεν υπολόγισαν τον Ελληνα που άρχισε σιγά σιγά να ξυπνάει από το λήθαργο..
    Εύχομαι να προλάβουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτός που υπόγραψε την σύμβαση με τις φαρμακευτικές είναι γνωστός. Έχει και ένα χαρακτηριστικό, μοναδικό παγκοσμίως. Είναι ο μόνος που σιδερώνει το μπλουτζίν που φοράει. Μάλιστα, κάνει και τσάκιση.
    Για τέτοια βλαχιά μιλάμε.
    Έχουμε και λέμε: 8 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου επί 60 ευρώ έκαστο, ίσον 480 εκατομμύρια ευρώ.
    Επί 5% που είναι η μίνιμουμ προμήθεια που πληρώνουν οι εταιρίες αυτές μίζα κάτω από το τραπέζι, μας κάνουν 24.000.000 ευρώ.
    Αυτά τα ...λίγα τσέπωσε ο εν λόγω κύριος ο οποίος δεν πιστεύω να φάνηκε τόσο ματζίρης και να μην έδωσε ένα μέρος στο αφεντικό της κυβέρνησης που τον διόρισε στη θέση του.
    Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι μερικοί άνθρωποι με αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό, στενοχωρήθηκαν πολύ που έχασαν τις εκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γενικά τα ΜΜΕ μας έχουν τραλάνει. με τη γρίπη ας είχε κάποιος μικρά παιδιά και ας έμενε ψύχραιμος. Όταν διάβαζα τις ανακοινώσεις των υπθουργείων δύο αγγλόφωνων κρατών, νόμιζα ότι θα πεθάνουμε σύντομα όλοι. 500 ευρώ έδωσα για φάρμακα που πρέπι να πετάξω. Μετά άκουσα τον κ. Σόρος να δίνει σε συνέντευξη μία οικονομική συμβουλή στο λαό, για να χάσω 2000 ευρώ μέσα σε τρεις μήνες. Και τον είχα για σοβαρό άνθρωπο. Με τις βενζίνες τι γίνετε; μας έχουν τρελάνει, αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα.
    Πολύ τρομοκρατία πέφτει, και ο κοσμάκης θα αγριέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλος ο κόσμος έβριζε και βρίζει τον Σόρος για κερδοσκόπο που εξαπατά κόσμο και τους παίρνει τα λεφτά και ο Σιδηρούντιος πήγε και τα έχωσε εκεί που του είπε ο Σόρος.
    Και τα έχασε βέβαια.
    Πολύ πιθανόν τα 3.000 ευρώ του, να μπήκανε στα ταμεία του επιφανούς αυτού εβραίου.
    Και να τα στερήθηκε η οικογένειά του.
    Είδες τι κάνει η εβραιολαγνία φίλε;
    Ωραία ποιότητα σκέψης έχεις.
    Μας τα λέες και εδώ.
    Βγάλτε συμπέρασμα τώρα για το ποιοί είναι μερικοί και τι συμβουλές μας λένε να ακολουθήσουμε εδώ μέσα...
    Ευτυχώς που δεν έδωσες και τα φάρμακα-απάτη των εβραιοεταιριών, με τις εκθέσεις των τριών εβραίων καθηγητάδων που δημιούργησαν την υστερία για ανύπαρκτη πανδημία κλπ., στα παιδάκια σου να τα στείλεις μιά ώρα αρχίτερα...
    Είδες τι παθαίνεις όταν διαβάζεις και ακούς άκριτα τα ΜΜΕ;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιδηρούντιε αφού την έφαγες με την Γρίπη των Χοίρων και με τις συμβουλές του Σόρος, είσαι γεννημένος looser!
    Δες εδώ τις 50 διαφορετικές έννοιες που μπορεί να έχει o όρος και διάλεξε:
    -------------------
    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=looser
    -------------------------
    από Ioannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητοί μου που με λέτε χαμένο, βασίζομαι σε εσάς τους κερδισμένους και τη γνώση σας. Ποτέ δεν είπα σε κανέναν ότι είμαι πάντα κερδισμένος και ότι έχω πάντα δίκιο. Εσείς που δεν είστε χαμένοι πρέπει να έχετε πολύ χρήμα και πολύ επιρροή, και είναι τιμή μου να μιλάω με υπερανθρώπους σαν εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κύριε Σάββα, το άρθρο σας πολύ εύστοχο και χρήσιμο.Τόσο για την γρίππη, όσο και για την ασυδοσία της παραπληροφόρησης διεθνώς και στη χώρα μας.
    Για την οικονομική κρίση, απλά θα ήθελα να συστήσω, αν δεν τον γνωρίζετε ήδη, τον καθηγητή κ. Ανδρέα Αθηναίο, ο οποίος εμφανίζεται στο HIGH TV. Κατά την γνώμη του δεν πρόκειται για αληθινή κρίση αλλά για "κρίση απάτη". Αν δε τη γνώμη αυτή την συνδιάσουμε με τα ευρήματα της έρευνας του κ. Ε. Πανα που δημοσιεύετε πιο πάνω, μάλλον έχει δίκαιο.
    Για την Τουρκική απειλή κ.λ.π., είναι απορίας άξιο να τολμάμε εμείς από εδώ να εκφέρουμε άποψη όταν υπάρχει ο κ. Νεοκλής Σαρρής, τον οποίο η επίσημη Ελλάδα τον αγνοεί, αντί να τον αντιπαραθέτει στον Νταούτογλου.
    Τί να περιμένει κανείς από τέτοιους μασκαράδες που είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί μας, με ελάχιστες ΙΣΩΣ εξαιρέσεις;
    Χαίρομαι και διακρίνω τα σχόλια της Ελίνας, της Χριστίνας και μερικών ανώνυμων, (Τί πρόβλημα κι αυτό να μη μπαίνουν ονόματα!)
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. «Απορώ με την ανευθυνότητα»
    Αιχμές Παπανδρέου κατά όσων υιοθετούν ανυπόστατες φήμες για την οικονομία

    * Προτείνετέ το 0
    * Προσθέστε την είδηση στις «ειδήσεις μου»

    * Ακούστε την είδηση
    * Μεγαλύτερη γραμματοσειρά
    * Μικρότερη γραμματοσειρά
    * Η είδηση σε PDF
    * Εκτύπωση
    * Αποστολή

    Τρίπολη
    Ιδιαίτερα αιχμηρός κατά όσων υιοθετούν άκριτα τα σενάρια καταστροφολογίας για την οικονομία εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια ομιλίας του στην ΟΚΕ Αρκαδίας.

    «Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ τα υιοθετούν, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού, ενώ έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση και όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά την ίδια την ΕΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής και δημοσιονομικής ομαλότητας έχοντας αφήσει πίσω τους μεγάλους κινδύνους.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε αστεία και άκρως επικίνδυνα τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, γιατί όπως υπογράμμισε, αναστατώνουν τους πολίτες χωρίς λόγο

    «Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνο τον ίδιο το φόβο. Η κυβέρνηση δείχνει πρωτοφανή αποφασιστικότητα» συνέχισε λέγοντας ότι πρώτη φορά αποκαλύπονται υπεύθυνοι που οδήγησαν στην ηθική απαξίωση, καθώς επίσης και ότι για πρώτη φορά ελέγχονται εφοριακοί.

    Συμπλήρωσε δε ότι είχε πει στον τέως πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή ότι «πρώτα είμαστε εμείς οι πολιτικοί υπεύθυνοι για να ξεκαθαρίσουμε υποθέσεις, ώστε να μη δίνουμε σήμα ασυδοσίας στον κάθε ισχυρό».

    Κατέληξε λέγοντας ότι είναι ανάγκη να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου, κάτι που κάνει ήδη η κυβέρνηση, όχι από κομματική αντίληψη ή αίσθημα εκδίκησης, αλλά διότι είναι απαίτηση του λαού.

    Newsroom ΔΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Τζίμη, ο Σόρος ανοιχτά σε συνέντευξή του αποκάλεσε τον Μπους άνθρωπο που έχει τον διάολο στην ψυχή του επειδή έκανε πολέμους και κατέστεωε αμμάχους. Τα λεφτά που έφαγε από την Μ. Βρετανια με την λίρα τα έκανε ένα απανεπιστήμιο στην Ουγγαρία. Για φιλανθρωπία δίνει παρα πολλά και στο Ισραήλ έχει πολλούς επικριτές διότι δεν είναι υπέρ του επεκτατισμού. Δεν είναι για πέταμα ούτε καν ο Σόρος, ε΄χει τα στραβά του αλλά έχει και τα σωστά του. Όσο για τα φάρμακα και τους Εβραίους, τα μεγαλύτερα κεφάλαια και κέρδη από την γρίπη δεν πήγαν σε Εβραίους. Οιρισμένοι Εβραίοι είναι πλούσιοι και αρκετοί άλλοι Εβραίοι απλά εργάζονται για άλλους. Δεν φταίνε οι Εβραίοι για όλα τα στραβά της γης, η απληστία και η αμάθεια φταίνε, και αυτές δεν γνωρίζουν ούτε σύνορα ούτε διαφοτερικές ράτσες και θρησκίες. Είναι πανανθρώπινες ασθένειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναι, πολύ πονόψυχος άνθρωπος αυτός ο Σόρος.
    Αλλά και οι Μπούς πατέρας και γιός βοηθάνε τους ανθρώπους μέσω των ιδρυμάτων που έχουν.
    Έχει και ο Σημίτης ένα τέτοιο, ο Καραμανλής και ο Παπανδρέου (οι δύο τελευταίοι είναι οι συγχωρεμένοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.