30/6/10

ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΥΣ ;


29-6-2010 εφ. Ραντικάλ
O Γενικός Διευθυντής της TUSAŞ (Τουρκική αεροπορική και διαστημική βιομηχανία) Μουχαρέμ Ντορτκασλί δήλωσε πως ολοκληρώθηκε η σχεδίαση, οι λεπτομέρειες παραγωγής και το μοντάρισμα του μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος ¨μέσου υψόμετρου και μεγάλου διαστήματος πτήσης¨, με το όνομα ¨MALE¨

Ο Ντορτκασλί δήλωσε : ¨Στην ΤΑΙ έχουν αναπτυχθεί και πετάνε εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα διαφορετικών επιπέδων. Ολοκληρώθηκε η σχεδίαση, οι λεπτομέρειες παραγωγής και το μοντάρισμα του πλήρως πρωτότυπου, με εθνικούς πόρους, σχεδιασμένο από Τούρκους μηχανικούς και παραχθέν από Τούρκους τεχνικούς ¨μέσου υψόμετρου και μεγάλου διαστήματος πτήσης¨, μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος με το όνομα ¨MALE¨. Τι επόμενες μέρες θα τα πάμε από τα υπόστεγα όπου γίνεται το μοντάρισμα στο χώρο όπου θα γίνουν οι πτήσεις.Θα συνεχίσουμε τις πτητικές δοκιμές στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του έτους¨.

Ο Ντόρτκασλί είπε πως το όχημα αυτό θα έχει βάρος 1,5-2 τόνων και πρόσθεσε : ¨Θα μπορεί να πετάει 24 ώρες και να ίπτσται σε υψόμετρο μέχρι 30 χιλιάδες πόδια. Όμως αυτό θα έρθει σταδιακά. Το πρώτο θα φτάνει στα 23 χιλιάδες πόδια και θα ίπταται 18 ώρες. Αργότερα θα φτάσει στα 30 χιλιάδες πόδια και θα παραμένει 24 ώρες. Μιλάμε για αεροπλάνο με άνοιγμα πτερύγων 17 μέτρων, μήκους 9 μέτρων και ύψους 1,70 που θα ασκεί τα καθήκοντα του 24 ώρες. Οι σχετικές με αυτό προσπάθειες μας συνεχίζονται. Όταν θα το έχουμε πετύχει θα κατέχουμε ένα εναέριο όχημα που ελάχιστες χώρες στο κόσμο έχουν¨.

¨ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ TSK ¨

Ο Ντόρτκασλί είπε πως αυτό το όχημα από την επόμενη χρονιά θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και πως ¨αργότερα θα μπορέσουμε να το πουλήσουμε σε αρκετές φιλικές και συμμαχικές χώρες. Αυτό είναι το σχέδιο μας¨

Συνέχισε λέγοντας : ¨Υπάρχει αυξημένη συμμετοχή της τουρκικής βιομηχανίας. Η TUSAŞ AŞ με ΄δρα το Εσκίσεχίρ θα είναι υπεύθυνη για το θέμα των κινητήρων. Η ASELSAN και πολλές άλλες εταιρίες στηρίζουν το σχέδιο. Έτσι θα αποκτήσει η Τουρκία ένα εθνικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα. Σχεδιάζουμε να κάνουμε την σχετική επίσημη ανακοίνωση στα μέσα Ιουλίου¨.

¨ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ¨
……………………………
O Ντορτκασλί δήλωσε επίσης τα εξής : Αυτή τη στιγμή όχι μόνο στην ΤΑΙ αλλά σε όλη την αεροπορική και αμυντική βιομηχανία υπάρχουν πολύ συναρπαστικά σχέδια. Είμαστε στη φάση της γέννας. Σε λίγα χρόνια όλοι μαζί θα δούμε να αυξάνει σημαντικά το ποσοστό δυνατότητας στήριξης των Τουρκικών Ενοπλων Δυνάμεων από τουρκικές εταιρίες. Θα προκαλέσουν αίσθηση αυτά τα σχέδια που γίνονται με σχεδιασμό του πρωτότυπου από Τούρκους μηχανικούς και παραγωγή του από Τούρκους τεχνικούς. Σημαντικά αλλά μακροπρόθεσμα σχέδια. Σχέδια που για τον σχεδιασμό, την παραγωγή, τις δοκιμές και μέχρι την παράδοση χρειάζονται 6-7 χρόνια. Αυτά αφορούνε την αεροπορία, τον στρατόξηράς και το ναυτικό. Κάποια εξ αυτών βγήκαν, κάποια σχεδιάζονται και σε κάποια συνεχίζεται η παραγωγή και οι δοκιμές. Η ΤΑΙ έχει πρωτότυπα εξελιγμένα σχέδια και για τα μη επανδρωμένα οχήματα και για τα επανδρωμένα, για τα ελικόπτερα και για τους δορυφόρους, Αυτά θα συνεχιστούνε.

Ο Ντορτκασλί πρόσθεσε πως η Τουρκία στα 100 χρόνια από την ίδρυση της δημοκρατίας θα μπορεί να κάνει το δικό της αεροπλάνο και ελικόπτερο, θα μπορεί να εκτοξεύσει τον δικό της δορυφόρο, να εξελίξει τον κινητήρα και να κάνει το λογισμικό της.
http://tourkikanea.wordpress.com/

26 σχόλια:

  1. Μα τα Πολυτεχνεία μας και τα Πανεπιστήμιά μας, είναι από τα καλύτερα του κόσμου, με καθηγητές "κεφάλια" και τρομερή έρευνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ελλάδα ακούς;"

    Απάντηση: "zzzzzzzzzzzzz....."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλάδα ακούς????
    σιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
    μη και ξυπνήσουμε
    Εδώ στην ιστοσελίδα ήμαστε περίπου 137 άτομα και μιλάμε μόνο για να μιλάμε.
    Στα πανεπιστήμια βρίσκονται 100 χιλιάδες άτομα από αυτά οι 90 χιλιάδες τρώνε τα λεφτά του μπαμπά και συντηρούν το σύστημα που λέγετε παιδεία, από τους 10 χιλιάδες, 8 χιλιάδες τους θυσιάζουμε στα ξένα κράτη(φόρος υποτελείς)να χαρίζουμε τα άριστα μυαλά τις Ελλάδας μας,με την δικαιολογία, ότι πάνε για ανώτερες σπουδές, και 2 χιλιάδες λόγου του ότι είναι πολύ έξυπνη ,άλλα μπατιράκια ,γλύφουν σέρνονται,βιάζουν το πολυτιμότερο αγαθό την ΠΡΟΣΩΠΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥς,και αφού περάσουν από ένα καλό ......όλους τους ανώτερους ,τους παραχωρούν μια θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα, και με την σειρά τους ,διατηρούν το σάπιο σύστημα και λόγου το ότι είναι πολύ γλείφτες για να μην φανερωθούν ,συνεχίζουν και δυναμώνουν το φαινόμενο που λέγετε παιδεία .
    Τώρα ανακαλύψαμε το πρόβλημα??????
    αν ναι ,τότε θεωρώ ότι ανήκουμε στις 2 χιλιάδες και παίζουμε παιχνίδια .
    Αν όχι ΤΟ ξέραμε αλλά σιωπούσαμε θέλουμε κρέμασμα.
    Λέω εγώ τώρα, Κύριε τάδε εκπαιδευτικέ θέλεις μισθό 10 χιλιάδες θα τα πάρεις ,για να δω όμως τους μαθητές που έβγαλες τι ξέρουν.....τίποτε ......απολύεστε με,έβγαλες άξιους ανθρώπους σύμφωνα με τις αντίληψης ήθη και έθιμα τις χώρας σου, πάρετε μεγάλε .
    Αλλά επειδή μας κυβερνούν οι 2 χιλιάδες και τα απλά δεν τα καταλαβαίνουν,ας τα κάνουν πολυσύνθετα για να τα καταλαβαίνουν μόνο αυτοί.....
    ΑΝΟΡΘ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Ανώνυμε τα λες πολύ σωστά ΑΛΛΑ ξεχνάς κάτι πολύ βασικό ότι σε αυτήν την χώρα κυβερνούν οι ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ και όλα αυτά τα καλά της φυλής μας που αναφέρεις πάνε χαμένα γιατί δεν βγάζουν μίζα εκατομμυρίων αδελφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμεις προτοτυπουμε στις μιζες.αυτους διαλεξαμε τα 30 τελευταια χρονια και ιδου τα χαλια μας.λυπαμε αλλα θα το πω οι γενιες του 40,50 μας πηραν στο λαιμο τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να είναι σωστά τα πράγματα και να μην λέγονται λόγια στον βρόντο, να μας εξηγήσει παρακαλώ ο συντάκτης σε ποιόν απευθύνεται ο τίτλος "Ελλάδα Ακούς;".
    Αν απευθύνεται στον αγρότη, να μας το πεί. Αν απευθύνεται στη νοικοκυρά ή στον συνταξιούχο, να μας το πεί πάλι. Αν απευθύνεται στον εργάτη της βιομηχανίας να μας το πεί. Αν αποδέκτης είναι πρόεδρος αμυντικής βιομηχανίας να μας το πεί. Αν είναι κάποιος άλλος, να τον υποδείξει.

    Για να ακούσουμε μετά τι θα απαντήσει ο αποδέκτης στο άρθρο αυτό. Και να βγάλουμε μετά εμείς οι αναγνώστες τα συμπεράσματά μας.

    Διότι λόγια στο βρόντο μπορεί να λέει και να απαντάει ακόμα και ο τσοπάνος στο βουνό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εφτασε ο καιρός να αναρωτηθούμε ποιόν πληρώνουμε και γιατί.

    Ορδες δημόσιων υπαλλήλων και περιφερόμενων καθηγητάδων στα τεχνολογικά μας ιδρύματα που παράγουν τι;
    Εχουν τους διδακτορικούς μαθητές για να διδάσκουν τις ώρες τους και αυτοί στη γύρα για κανά μεροκάματο...

    Κονδύλια προσφέρει η Ευρωπαίκή Ενωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα καλύτερα μυαλά με λάθος νοοτροπία και παιδεία. Με έλειψη πατριωτισμού και με ένα κράτος να στέκεται απέναντι σε κάθε προσπάθεια έρευνας. Αλήθεια που πήγε το Άρτεμις:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ήθελα να το σχολιάσω, αλλά βλέπω πάει η...φαμφαρολογία στεφάνι.

    Εγώ ξέρω να σας πώ ένα Ανατολίτικο Παραμυθάκι, για έναν Χότζα που τον λέγανε Μεμέτ Ντερβίς, και έψαχνε να βρεί το Καμήλι με το ¨Ασπρο Κεφάλι.

    Μια φορά κι έναν καιρό, έδωσε ο Αλλάχ να υπάρξει ένας Χότζας που αγαπούσε το Καμήλι του πιο πολύ απο τον Γάιδαρό του...

    99 σελίδες μετά

    Και έζησαν αυτοί καλά και ο Πολυχρονεμένος ο Σουλτάνος μας καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ πράματα είναι πολύ άπλα .
    κρεμάλα μεγάλη στην ομόνοια
    κρεμασμένοι
    ο φταίχτης
    η γυναίκα του
    τα παιδιά του
    τα εγγόνια του
    δεσμεύω όλοι την περιουσία τους
    μεχρι10 βαθμούς συγγένεια
    και αν υπάρξει άνδρας ο οποίος ανέβηκε σε οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και τα οικονόμησε
    σαπούνι
    λύση υπάρχει τι το συζητάμε
    τα άκουσα και αυτά από πολλούς τα βρίσκω ακραία όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τρώμε τα κλεμμένα τώρα, θέλουμε και λίγη ησυχία να τα χωνέψουμε. Μη μας ενοχλείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δηλαδή κάτι σαν ένα ... MALE (Medium-Altitude Long-Endurance) VRASE ORYZA ... για το Ελλαδιστάν των ονείρων μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιατί ανησυχείτε ? Εμείς διαθέτουμε ….. Τζούλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 30 Ιουνίου 2010 2:37 μ.μ.

    Πόσα χρόνια έλειπες μετανάστης στο Ουζμπεκιστάν;

    Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα; Θα κρεμάσεις κάποιον επειδή έφαγε δημόσιο χρήμα;

    Πολύ εύκολο σου έρχεται να κρεμάσεις άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι ο τελευταίος που θα αμφιβάλει για την πρόοδο της Τουρκίας σε όλους τους τομείς αλλά απο το συγκεκριμένο άρθρο μάλλον θα πιστέψω ένα 5% και πολύ του είναι.
    Είπαμε προοδεύουν οι τούρκοι αλλά κόψε κάτι. Σιγά μην πάνε και στον Άρη το επόμενο σαββατοκύριακο. Όσο για το "τουρκικού σχεδιασμού" κλπ κλπ άσε....και μετά ξυπνήσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απο ολα τα σχολια αυτης της αναρτησης,αυτο που με πονεσε ηταν του ανωνυμου 1.47,οταν εγραψε οτι οι γενιες του 40 και 50 μας πηραν στο λαιμο τους.Φιλε,πολυ κομψα το εγραψες,δεν σας πηραμε απλως στον λαιμο μας αλλα σας εξοντωσαμε,σας καναμε ναρκωμανεις για να εχουμε εμεις βιλες και κοτερα,σας εκπορνευσαμε για να ικανοποιησουμε την αρρωστημενη επιθυμια μας,σας καναμε να μας εκλιπαρειτε εξω απο τα βολευτικα μας γραφεια,για μια θεσουλα,σας 'βολεψαμε' οτι γυναικα ειχατε που μας γυαλισε για μια θεση στο δημοσιο,σας φαγαμε τις οικονομιες σας στο χρηματιστηριο γιατι η 'πουτανα' που πηραμε ηθελε μεγαλη ζωη,σας εξαφανισαμε τις αποταμιευσεις των ταμειων σας,που περιμενατε κοροιδα να παρετε οταν βγαινατε στην συνταξη,γιατι σας μακακες σας ειχαμε παραμυθιασει να μας χειροκροτειτε.Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια,ακομα και οι εξαιρεσεις φερουν ευθυνη για την σιωπηλη συναινεση στο εγκλημα αυτο.Ας κυτταξουμε τα παιδια και τα εγγονια μας στα ματια εχοντας στο πισω μερος του μυαλου μας τις τυψεις οτι τα στελνουμε στην σφαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δεν ξέρω αν θα στείλουν πύραυλο στο φεγγάρι, αλλά ξέρω ότι ένα ελικόπτερο που φτιάξαν έπεσε κ έγινε κομμάτια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έλα χαλαρώστε, στον πανικό δεν πιανόμαστε. Μια ζωή των άκρων θα είμαστε τελικά...

    Μια 3d απεικόνιση, και μερικές κορόνες και φανφάρες από Τούρκους αξιωματούχους και τρέχουμε στα καταφύγια που δεν έχουμε, έλεος...

    Φαντάζομαι διαβάζουν τα σχόλιά μας και γελούν οι "κουμπάροι".

    120 επιθετικά ελικόπτερα θα αγόραζαν πριν χρόνια όπως ανακοίνωναν με στόμφο οι της ..."υπερδύναμης" δίπλα, για να γίνουν μετά 60, στη συνέχεια 20 τόσα και τώρα να ψάχνουν να δανειστούν 5-6 γιατί δεν τους άφησαν Super Cobra για Super Cobra οι Κούρδοι με μερικά ψωρό RPG...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η αλήθεια είναι ότι η τουρκία έχει....μακρά παράδοση στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας παγκοσμίως.
    Τόση μεγάλη παράδοση, που αν δεν υπήρχε αυτός ο υπέροχος λαός, ο κόσμος ολόκληρος θα είχε στερηθεί πολλές από τις εφευρέσεις που κυκλοφορούν σήμερα στην παγκόσμια αγορά τεχνολογίας.
    Τα πανεπιστήμια όλης της γης είναι γεμάτα από τούρκους επιστήμονες.
    Μάλιστα η Αμερικανική κυβέρνηση, πρόσφατα τίμησε την τουρκία με το βραβείο « Open palm » για την προσφορά της στην παγκόσμια έρευνα και τεχνολογία.
    Έμαθα δε, ότι λίαν συντόμως η τουρκία θα στείλει επανδρωμένο διαστημόπλοιο στον Άρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συνεργασια με τους Ρωσους για να παραγουμε στην Ελλαδα πολεμικο υλικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Blogger Ο/Η kiko είπε...

    30 Ιουνίου 2010 2:37 μ.μ.

    Πόσα χρόνια έλειπες μετανάστης στο Ουζμπεκιστάν;

    Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα; Θα κρεμάσεις κάποιον επειδή έφαγε δημόσιο χρήμα;

    Πολύ εύκολο σου έρχεται να κρεμάσεις άνθρωπο.

    30 Ιουνίου 2010 7:21 μ.μ.
    δυστυχώς εκεί με έχουν φτάσει .
    έξω έζησα γι αυτό έμαθα και κρίνω .
    δεν είναι δυνατόν η Γερμάνια να είναι ότι είναι από εμάς τους εργάτες Έλληνες και οχι μόνο και εδώ στη χώρα μου να ήταν σκατά όταν έφυγα και τώρα απόσκατα
    ΑΝΟΡΘ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και απο την Ελλάδα, στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.
    Ονομάζεται "NEURON"
    Αυτό για να μην ήμαστε όλο γκρίνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ELLADA S" AGAPO 1:19 πμ:
    "Έμαθα δε, ότι λίαν συντόμως η τουρκία θα στείλει επανδρωμένο διαστημόπλοιο στον Άρη."

    Επίσης αναπτύσσει δικό της δορυφορικό σύστημα GPS που θα βρίσκει τη Μάλτα μόνο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Φίλε Ο/Η I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ, διαψεύδω κατηγορηματικά την είδηση σου.
    Κατά τους τούρκους, η Μάλτα δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη. Μάλτα γιοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αμ τι νομίζετε; Οσο χάνει η Ελλάδα πολύτιμο χρόνο, τόσο θα επωφελούνται οι άλλοι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ρίξτε μια ματιά στην Ελληνική συνεισφορά

    http://LSPIROS.HOMEDNS.ORG/video.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.