30/6/10

Ελληνοτουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση

Το διήμερο 28 και 29/06/2010 εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συναντήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της εφαρμογής του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής

Εντείνεται η ελληνο-τουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση, καθώς το διήμερο 28 και 29/06/2010 εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες συναντήθηκαν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αξιολόγηση και τη βελτίωση της εφαρμογής του διμερούς Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ορισθούν σημεία επαφής τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο για την διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, να βελτιωθεί η συνεργασία για την ταυτοποίηση των υπό απέλαση παράνομων μεταναστών, να εφαρμοσθεί η διαδικασία για την επιστροφή παράνομων μεταναστών μέσω Τουρκίας σε τρίτες χώρες, να ανταλλάσσονται στατιστικά στοιχεία και να καθιερωθεί αλληλοενημέρωση για σχετικές προβλέψεις εθνικής νομοθεσίας για θέματα παράνομης μετανάστευσης.

Οι αντιπροσωπείες επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την υλοποίηση των προβλέψεων του Πρωτοκόλλου. Επίσης συζήτησαν για τις τάσεις και τις παράνομες μεταναστευτικές ροές προς την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και εξέτασαν την πορεία υλοποίησης των προβλέψεων των Κοινών Δηλώσεων που υπεγράφησαν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπεσίρ Αταλάυ κατά την 1η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας (14.5.2010) σχετικά με τον ορισμό τουρκικού λιμένος ως συνοριακού σημείου επανεισδοχής και την προοπτική απαλλαγής της υποχρέωσης κατοχής θεώρησης για τα τουρκικά ειδικά διαβατήρια.

Συμφωνήθηκε, επίσης, να ανταλλαγούν επισκέψεις στο προσεχές μέλλον μεταξύ των Αρχηγών των Αστυνομικών Σωμάτων των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, ο οποίος προσφωνώντας την τουρκική αντιπροσωπεία, μετέφερε πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προς τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μπεσίρ Αταλάυ να επισκεφθεί τη χώρα μας.

5 σχόλια:

  1. http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_9183.html

    To μελλον της Ελλαδας ειναι ηδη εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αλλο με τον τοτο το ξερεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφερειμ μπρε! τι πονοψυχοι και καλοι γειτονες ειναι αυτοι! αφου μας γεμισαν με 3.000.000 μεμετια λογης λογης πουλανε τρελιτσα τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ανεκδοτο της ημερας...:)
    Να'στε καλα ρε παιδια που μας κανετε και γελαμε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελληνοτουρκική συνεργασία για την παράνομη μετανάστευση...
    Εντάξει. Τώρα μάλιστα. Οι λαθρομετανάστες δεν θα έρχονται πια κατά εκατοντάδες ημερησίως.
    Θα έρχονται πια κατά χιλιάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.