17/6/10

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον τουρκικό στρατό στο Κουρδιστάν




PKK 4 kamyonu yaktı


Τα φορτηγά που έκαψαν οι Κούρδοι αντάρτες, καθ' οδόν προς το Άκτουτουν
Το Κουρδικό Εθνικοαπελευθερωτικό Κίνημα έχει αρχίσει να ασκεί πίεση στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Κουρδιστάν, με σκοπό να καταρρακώσει το ηθικό του και να αντιληφθούν πλέον όσοι υπηρετούν εκεί ότι αντιμετωπίζονται από το λαό ως στρατός κατοχής.
Μετά από καταγγελίες αξιωματικών που υπηρετούν στην πόλη Βαν ότι οι γυναίκες τους δέχονται παρενοχλήσεις και επιθέσεις από αγνώστους, μετά από ομολογίες γυναικών αξιωματικών που υπηρετούν σε φυλάκια του Τούντζελι ότι οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στα χωριά και τις κωμοπόλεις, προχθές, στην κωμόπολη Σεμντίνλι, νεαροί έκαψαν δυο οχήματα που ανήκαν σε εμπόρους ιδιώτες και μετέφεραν ψωμί και τρόφιμα στο στρατόπεδο, για το συσίτιο των στρατιωτών.
Χθες, Κούρδοι αντάρτες σταμάτησαν και πυρπόλησαν τέσσερα ιδιωτικά φορτηγά που μετέφεραν άμμο στο στρατόπεδο Άκτουτουν, για οικοδομικές εργασίες που γίνονται εκεί.
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο στρατόπεδο δέχτηκε επίθεση από Κούρδους αντάρτες, κατά τη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους 17 Τούρκοι στρατιώτες.
Περισσότερα για τη συγκεκριμένη επιχείρηση στην ανάρτησή μας "Η άποψη των Κούρδων για τη μαχητική ικανότητα του τουρκικού στρατού".
Πηγή: ΖΑΜΑΝ

12 σχόλια:

  1. Νά πάει ο πάνγκαλος στό Κουρδιστάν νά βοηθήσει τούς φίλους του...ξέρει αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Κουρδικό ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
    Τελειωμένοι είσαστε και το γνωρίζετε.
    FREE KURDISTAN
    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλο πρόβλημα αφού το αντάρτικο έπρεπε να εξοντωθεί ώστε μόνοι εκπρόσωποι των Κούρδων να απομείνουν οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ που πρέπει να περάσουν υπό την "προστασία" της Τουρκίας η οποία θα σπεύσει να τους "προστατέψει" αρχικά από τους κακούς Ιρακινούς (όταν φύγουν τα Αμερικανικά στρατεύματα, αρχίζει μαζική αποχώρηση από τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται σε έναν χρόνο) και στη συνέχεια από τους κακούς Ιρανούς, οπότε η Τουρκία θα έσπευδε να "προστατέψει" και τους Κούρδους ίσως και τους Αζέρους του Δυτικού Ιράν με αποτέλεσμα το ποθούμενο: πόλεμο Τουρκίας-Ιράν (επιστημονική φαντασία; Ίσως αλλά οι Άγγλοι - και στις μέρες μας και οι Αμερικάνοι - το έχουν παίξει πολλές φορές το παιχνίδι, το οποίο εξ άλλου είναι αρχαίο: διαίρει και βασίλευε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα σας δυσαρεστήσω αλλλά η φώτο είναι από την εισβολή Ρώσων στη Γεωργία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕ ΛΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ , ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα ποντιακά λέμε "τρανόν βούκαν φα, τρανόν λόγον μη λες".
    Η φωρογραφία είναι από τη ΖΑΜΑΝ http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=996307

    Αν όμως ήσουν λίγο παρατηρητικός και ήξερες την περιοχή του Ακτουτουν, θα καταλάβαινες ότι η φωτογραφία είναι απο
    ει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ανυποχώρητος ένοπλος αγώνας των Κούρδων, αποτελεί ένα είδος "αναχώματος" για την επιθετική στρατηγική της Άγκυρας σε Θράκη και Αιγαίο. Οι Κούρδοι με τις συνεχείς στρατιωτικές τους παρενοχλήσεις στα μετώπισθεν του κύριου σώματος του Τουρκικού στρατού που "βλέπει" προς Ελλάδα, μας προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες που δυστυχώς μένουν ανεκμετάλλευτες.
    Είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα το Κουρδικό ζήτημα θα βρει, έστω και μερικώς, τη λύση του. Η Τουρκία θα αναγκαστεί να συμβιβαστεί με τους Κούρδους για να απεμπλακεί από το ανατολικό της μέτωπο και από την αιμοραγία που της προκαλεί σε ηθικό, οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο.
    Αυτό θα είναι καλό για τους Κούρδους, αλλά όχι για εμάς. Γιατί, μόλις η Τουρκία εξασφαλίσει τα νώτα της θα είναι έτοιμη να "ασχοληθεί" μαζί μας.

    Αυτό που φοβάμαι, είναι το εξής: Ως γνωστόν η Τουρκία πιέζεται από τις ΗΠΑ σχετικά με το Κουρδιστάν. Η Τουρκία, που ποτέ δεν δίνει κάτι χωρίς να πάρει ανταλλάγματα, ίσως εξασφαλίσει την αμερικανική συνέναιση για την διχοτόμηση του Αιγαίου και την αυτονόμηση σε πρώτη φάση της Θράκης. Πρόκειται για μια "καραμπόλα" στην οποία η τρίτη μπίλια θα είμαστε εμείς.
    Έχουμε κάθε συμφέρον να υποστηρίξουμε τις αντάρτικες δυνάμεις του PKK-που σε αυτή τη φάση αποτελούν τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο μας-αλλά αμφιβάλλω ότι μας συμφέρει η σύντομη διευθέτηση του Κουρδικού.
    Τουλάχιστον όχι πριν αναπτύξουμε εναλλακτικές συμμαχίες που θα καλύψουν το κενό που θα αφήσει η παύση των Τουρκο-Κουρδικών εχθροπραξιών.
    Η Βουλγαρία θα μπορούσε να παίξει ουσιαστικό ρόλο σε ένα αντι-οθωμανικό συνασπισμό στα Βαλκάνια, αρκεί να εξασφαλιζόταν μια φερέγγυα συμμαχία μαζί της. Όμως οι Βούλγαροι είναι συχνά απρόοπτοι και έχουν δικές τους βλέψεις. Έχω την ελπίδα πάντως ότι ο κοινός κίνδυνος μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και με όλα αυτά στα μετόπισθεν της Τουρκίας υπάρχουν ηλίθιοι στην Ελλάδα που ακόμα πιστεύουν και φοβούνται ότι η Τουρκία μπορεί να μας απειλήσει με πόλεμο. Αν ποτέ κάνει την ανοησία θα πέσουν απο δέκα μεριές να την φάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βλέπετε ότι οι Τούρκοι που τις τρώνε εντός έδρας πουλάνε τσαμπουκά έξω από τη Ραφήνα.
    Και ξέρουν ότι με τα κουπιά να πάμε εμείς στα ναυτικά δε τη βγάζουν τη βδομάδα ειδικά αν έχει 8-9 μποφόρ.
    Όσο για συμμαχίες ... όποιος μπορεί να ξυθεί μόνος του ξύνεται.
    Αυτό που δεν δέχομαι είναι το κράτος του Κολωνακίου που λέει ότι χάνομε λόγω χρηματιστήριου και οικονομικών."Χάνομε εκ των προτέρων" δεν γίνεται δεκτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 17 Ιουνίου 2010 3:40 μ.μ.


    "Αν ποτέ κάνει την ανοησία θα πέσουν απο δέκα μεριές να την φάνε"


    'Οπως έπεσαν να την φάνε το 1974,ε; Και το 1996...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ŞIRNAK - Cizre'de askerlere malzeme taşıyan iki araç, Silopi'de ise bir araç yakıldı.
    Şırnak'ın Cizre İlçesi'de askerlere malzeme taşıdığı belirtilen iki araç ateşe verildi. Aynı gece Silopi'nin Cudi Mahallesi'nde de bir araç ateşe verildi.
    ANF NEWS AGENCY

    Με άλλα λόγια, χθες βράδυ στην κωμόπολη Τζίζρε πυρπολήθηκαν άλλα δυο αυτοκίνητα που μετέφεραν στρατιωτικά υλικά.
    Την ίδια νύχτα, στη Σιλόπη πυρπολήθηκε άλλο ένα αυτοκίνητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ανεξαρτησία του Κουρδιστάν έχει δρομολογηθεί.
    Η Αυτονομία του ιρακινού τμήματος είναι η αρχή.
    Το ιρακινό Κουρδιστάν δεν μπορεί να φιλοξενήσει στα εδάφη του τα εκατομμύρια των Κούρδων της Τουρκίας. Ούτε θα παραιτηθούν αυτοί από το δικαίωμα στη γη τους.
    Επίσης η ανάγκη για έξοδο στην θάλασσα, θα τους αναγκάσει να συμπεριλάβουν στο ενιαίο κράτος τους και τους Κούρδους της Συρίας για να εξασφαλίσουν ένα ή δύο λιμάνια στην Μεσόγειο.
    Ένα ερώτημα υπάρχει για τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει ο Οτσαλάν.
    Οι Τούρκοι πιθανόν να τον αφήσουν ελεύθερο διότι μπορεί και να ελπίζουν ότι οι Κούρδοι θα οδηγηθούν σε έναν εμφύλιο πόλεμο για το ποιοί είναι οι ιστορικοί ηγέτες του κουρδικού έθνους.
    Και να εξοντωθεί από τους ομοεθνείς του, παρά να πεθάνει στα χέρια τους στο Ιμραλί.
    Έτσι και οι αντιδράσεις των Κούρδων της Τουρκίας, θα είναι πιό ήπιες απέναντι στο τουρκικό κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.