30/6/10

Βραβεύτηκε νεαρή κρατούμενη

Η Σουηδική Επιτροπή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης βράβευσε τη δεκαπεντάχρονη Μπεριβάν, κρατούμενη σε φυλακή στο Ντιγιαρμπακίρ, ως ένδειξη υποστήριξης προς όλους τους ανήλικους φυλακισμένους και τις οικογένειές τους.

Η νεαρή Μπεριβάν Σαγιακά έχει καταδικαστεί σε 7 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση με την κατηγορία ρίψης πετρών σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο Μπατμάν, που οργανώθηκε από το BDP (Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας ).

Η νεαρή κρατούμενη έστειλε γράμμα στην Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD), στο παράρτημα του Ελαζίγ, το οποίο δημοσιεύτηκε από τον Τύπο και προκάλεσε μεγάλη ταραχή.Η Μπεριβάν Σαγιακά στο γράμμα της αναφέρει πως

«Πνίγομαι και έχω φυλακιστεί χωρίς να έχω διαπράξει κανένα μεγάλο έγκλημα. Αυτό είναι περισσότερο από ότι μπορώ να υπομένω. Νιώθω τόσο πόνο. Δεν το αξίζω να βρίσκομαι εδώ», ενώ συνεχίζει αναφερόμενη στα βασανιστήρια που γίνονται στη φυλακή

Η αστυνομία με χτύπησε όταν με έπιασαν την πρώτη φορά στη διαδήλωση. Δεν γνώριζα τι συνέβαινε μέχρι που μου είπαν οι αστυνομικοί. Ήμουν εκεί για να επισκεφτώ τους συγγενείς μου. Και πιάστηκα από αστυνομικούς, οι οποίοι κάλυψαν το κεφάλι μου με ένα μαντήλι και έβγαλαν τη φωτογραφία μου. Δεν καταλάβαινα για ποιο λόγο με χτυπούσαν. Ακόμα έχω μελανιές στα πόδια μου.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομερό μέρος είναι η φυλακή. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψω. Δεν το αξίζω να βρίσκομαι πίσω από τις μπάρες (της φυλακής), κανένας δεν το αξίζει. Λυπάμαι τόσο πολύ που βρίσκομαι εδώ πέρα μιας και δεν καταλαβαίνω το λόγο που βρίσκομαι εδώ. Θέλω να είμαι με την οικογένειά μου, στο σπίτι μου, να πάω στο σχολείο, να παίξω με τους φίλους μου. Μου λείπουν όλα αυτά τόσο πολύ. Νιώθω τόσο πόνο. Θέλω να είμαι ελεύθερη αντί να βρίσκομαι στη φυλακή» και συνεχίζει σε άλλο σημείο λέγοντας πως «Αυτοί που με έριξαν εδώ μέσα, δεν θα έκαναν ποτέ στα παιδιά τους, αυτά που έκαναν σε εμένα».

Η Μπεριβάν βρίσκεται σε φυλακή Τύπου Ε στο Ντγιαμπακίρ από τις 9 Οκτωβρίου και δεν πρόκειται να αποφυλακιστεί μέχρι να γίνει 23 ετών, σύμφωνα με την καταδίκη της.

TURKISH GREEK NEWS

1 σχόλιο:

  1. Αληθεια που`ειναι οι μεγαλοι υπεραπιστες των λαων οι "Ελληνες" Omadeon και τζιμης να μας διαφωτισουν επι του θεματος?
    Παντως βλεπουμε για αλλη μια φορα το "μεγαλειο του Οθωμαινικου πολιτισμου" εν δραση! Παπαπακαλω πολυ θελω την αποψη και της "κυριας" Δραγωνα
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.