18/6/10

H ηλεκτροδότηση των κατεχομένων περιοχών από την ΑΗΚ σταμάτησε το 1996

H ηλεκτροδότηση των κατεχομένων περιοχών από την ΑΗΚ σταμάτησε το 1996 και η αναφορά που γίνεται στην Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας για ηλεκτρική ενέργεια προς συγκεκριμένες κατεχόμενες περιοχές, αφορά περιπτώσεις γραμμών που τροφοδοτούν είτε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, είτε φυλάκια των Ηνωμένων Εθνών, είτε σπίτια σε ακριτικές περιοχές, αναφέρει ανακοίνωση της Αρχής.

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου που σχολίαζαν την τελευταία Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας όπου γίνεται αναφορά για ηλεκτροδότηση κατεχομένων περιοχών από την Αρχή Ηλεκτρισμού, η ΑΗΚ αφού αναφέρει ότι η ηλεκτροδότηση των κατεχομένων περιοχών σταμάτησε το 1996, σημειώνει πως η ηλεκτροδότηση των κατεχομένων περιοχών μέχρι τη χρονιά εκείνη, ήταν μια πολιτική απόφαση των εκάστοτε Κυβερνήσεων.

''Η αναφορά που γίνεται στην Έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας για ηλεκτρική ενέργεια προς συγκεκριμένες κατεχόμενες περιοχές, αφορά περιπτώσεις γραμμών που τροφοδοτούν είτε φυλάκια της Εθνικής Φρουράς, είτε φυλάκια των Ηνωμένων Εθνών, είτε σπίτια σε ακριτικές περιοχές.

Οι γραμμές αυτές, σε ορισμένα σημεία, διέρχονται από περιοχές που δεν ελέγχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η υποκλοπή ηλεκτρικής ενέργειας από τα σημεία αυτά. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δε συνιστά 'ηλεκτροδότηση της κατοχής' ούτε βέβαια ότι η ΑΗΚ 'δίνει' ρεύμα στα κατεχόμενα'', επισημαίνει η ΑΗΚ.

Τέλος αναφέρει πως ''η Αρχή Ηλεκτρισμού, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι δυνατό να ελέγξει τις ηλεκτρικές γραμμές στα συγκεκριμένα σημεία, ούτε είναι δυνατό να παρεμποδίσει το φαινόμενο αυτό τη στιγμή που απαιτείται η ηλεκτροδότηση των υποστατικών για τα οποία γίνεται αναφορά πιο πάνω''.

iKypros
17/06/2010

1 σχόλιο:

  1. Αν ...θυμάμαι καλά, η εισβολή έγινε το '74.
    Μέχρι το 1996 γιατί δίναμε ΚΑΝΟΝΙΚΑ ρεύμα σε όλο το βόρειο κατεχόμενο τμήμα;
    Με ποιά λογική; Επειδή το μέρος μας ανήκει και το ζητάμε πάλι πίσω ή μήπως για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα οχυρωματικά τους έργα ...οι Τούρκοι; Μη τα φτιάχνουν δηλαδή μέσα στο σκοτάδι και δεν τους βγουν ...καλά;
    Ή παραιτηθήκαμε οριστικά από το δικαίωμα της επανάκτησης ΚΑΙ με αυτό τον τρόπο;
    Δηλαδή επί 22 χρόνια ήταν λάθος μας η χορήγηση ρεύματος;
    Και να ρωτήσω: Με το νερό τι γίνεται; Μας δίνουν; Τους δίνουμε εμείς; Τι συμβαίνει;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.