12/7/10

ΑΥΤΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΚΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ…ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟ


Παρήχθησαν από το Ίδρυμα Μηχανικής και Χημείας (MKE), τρία τεμάχια από το πρωτότυπο του Σύγχρονου Εθνικού Τυφέκιου Πεζικού, που συγκεντρώνει τις πλέον καλές ιδιότητες στον κόσμο.

Η ΜΚΕ, με βάση τις πληροφορίες του ανταποκριτή του ΑΑ, στις 22-1-2009 υπέγραψε με την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας σύμφωνο ¨σχεδίασης και ανάπτυξης¨του Σύγχρονου Εθνικού Τυφέκιου Πεζικού, ενώ οι εργασίες για τα πρωτότυπα ολοκληρώθηκαν στην βιομηχανία της, στο Κιρίκκαλε.

Τα τρία πρωτότυπα που παρήχθησαν στη κατεύθυνση των τακτικών και τεχνικών απαιτήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TSK), τις επόμενες μέρες θα περάσουν από τεστ προδιαγραφών. Το σύγχρονο τυφέκιο στρατού που αναμένεται να πάρει τη θέση του G3 που χρησιμοποιεί ο στρατός, σε περίπτωση που περάσει με επιτυχία τα τεστ, θα αρχίσει να παράγεται τον Ιούνιο του 2011.

Το τυφέκιο που αρχίζοντας από τη σχεδίαση είναι εξ ολοκλήρου εγχώριο και παρήχθη χωρίς μεταφορά τεχνολογίας από οποιαδήποτε χώρα, φέρει τις καλύτερες ιδιότητες που έχουν αυτή την στιγμή τα τουφέκια τρίτης γενιάς.

Οι αρμόδιοι της ΜΚΕ, ανέφεραν πως το Σύγχρονο Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού σχεδιάστηκε ώστε να αποδίδει κατά τον καλύτερο τρόπο, νύχτα και μέρα, σε κάθε και καιρό και χώρο, ενώ πολλές ιδιότητες του είναι καλύτερες από το G3.

Είπαν πως το πρωτότυπο θα επιδειχτεί στο κοινό τις επόμενες μέρες, και πως δεν καθορίστηκε ακόμα το όνομα του.

Πρόσθεσαν πως το G3 που χρησιμοποιείται τώρα από τις TSK, παρήχθη για πολύ πιο οργανωμένες μάχες στρατών, είναι βαρύ και η φροντίδα του δύσκολη, και πως υπήρχε ανάγκη για ένα τυφέκιο νέας γενιάς, και ως τέτοιο σχεδιάστηκε το Σύγχρονο Εθνικό Τυφέκιο Πεζικού.

Οι αρμόδιοι τόνισαν πως το Μοντέρνο τυφέκιο πεζικού σε σχέση με το G3 είναι πιο ελαφρύ, η κάνη του είναι πιο επιμήκης ενώ το μήκος του όπλου πιο μικρό.

……………………………………..

Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν, το νέο όπλο θα είναι τύπου 7,62 και θα χρησιμοποιεί σφαίρες του ΝΑΤΟ. Το βάρος του θα είναι 3.750 γρ, το μήκος του 92 εκ, το δραστικό βεληνεκές 400 μέτρα, και θα φέρει διόπτρα νυκτερινής κατόπτευσης, προβολέα, λέιζερ, και θα μπορούνε να του προστεθούν αξεσουάρ ώστε να πετάει οπλοβομβίδες. Η κάνη του είναι σχεδιασμένη ώστε να ρίξει τουλάχιστον 10.000 βολές, ενώ μπορεί να πυροβολεί μία-μία ή κατά ριπάς.

ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ ΤΗΣ ΜΚΕ
Στο μεταξύ φέρεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από το εσωτερικό και από το εξωτερικό για τα όπλα ελεύθερου σκοπευτή που αναπτύσει τα τελευταία 2 χρόνια η ΜΚΕ. Το τύπου 7,62 Βοra που αναπτύχθηκε από κοινού με την στρατοχωροφυλακή έχει δραστικό βεληνεκές 1200 μέτρα. Το χρησιμοποιούμενο από την στρατοχωροφυλaκή Bora εξάγεται στο εξωτερικό.

Ένα άλλο ημιαυτόματο που αναπτύχθηκε από την ΜΚΕ είναι το Τ-12. Έχει δραστικό βεληνεκές 600 μέτρα και πήρε το όνομα Τ-12, επειδή στις δοκιμές που έγιναν πέτυχε άψογα τους στόχους. Το Τ-12 σχεδιάστηκε για να χτυπάει περισσότερο κινούμενους στόχους.
http://tourkikanea.wordpress.com

20 σχόλια:

  1. ετσι, απλα και καλα τυφεκια εγχωριως κατασκευασμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι τουρκοι αξιοποίησαν συνεργασίες με διεθνείς οίκους φορητών όπλων και τώρα κάνουν πλέον δικά τους σχέδια. Στην Β φωτό πρόκειται μάλλον για ψιλοαντιγραφή του ΗΚ SR9 αλλά καθόλου δεν αναιρείται η καλή τους πορεία. Εμείς έναν Κηφέα βγάλαμε όλο κι όλο .

    spotter.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΥΦΑΛΟ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ....ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΤΥΧΗ.....ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σου λέει ο άνθρωπος (ο Θεός να τον κάνει!), γιατί να αποκτήσει η Ελλάδα οπλική βιομηχανία; Για να της στοιχίζουν λιγότερα οι αμυντικές επενδύσεις και οι υπουργοί να μείνουν χωρίς μίζες; Ας κάνω εγώ το κανό μου και άσε τους Τούρκους "εταίρους" μας να κουρεύονται όταν θα χάσουν τις μίζες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ντροπή για τους πολιτικούς μας και κυρίως για την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να έχει καταστραφεί η βιομηχανία μας και ειδικότερα η αμυντική μας βιομηχανία, ενώ οι Τούρκοι αναπτύσσουν όχι μόνο τα δικά τους οπλικά συστήματα, αλλά και την βιομηχανία τους γενικότερα (βλ. εργοστάσια αυτοκινήτων που υπάρχουν στην Τουρκία).

    Αν δεν αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, δεν εξαφανιστούν όλοι αυτοί που οδήγησαν την χώρα στην οικονομική καταστροφή (ΠΑΣΟΚ + ΝΔ)και δεν γίνει αλλαγή νοοτροπίας στους νέους κυβερνώντες, ο κατήφορος δεν θα έχει τέλος.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!!

    Αχιλλέας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί είχα την εντύπωση πως οι Τούρκοι ως νέο όπλο θα είχαν την "εγχώρια" έκδοση του γερμανικου ΗΚ416 το οποίο μαλιστα είναι των 5,56χιλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα ξυλινα τειχη θα δωσουν τη νικη! Ο Τζεφ το γνωριζει καλα αυτο, καθοτι αριστος γνωστης της Ελληνικης Ιστοριας. Τα υπολοιπα ειναι κακιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο παρελθόν άκουγα ότι υπήρχαν προσδοκίες από τους υψηλόβαθμους των Γενικών Επιτελείων αλλά και του ΓΕΕΘΑ ότι μετά την είσοδο της Τουρκίας στο ΔΝΤ η χώρα θα διαλυόταν οικονομικά, δεν θα είχαν χρήματα να εξοπλίζονται, δεν θα μπορούσαν ούτε για τα αεροπλάνα τους να αγοράσουν καύσιμο, θα δημιουργούταν πανικός και εμφύλιος και ορισμένες άλλες αερολογίες. Κοίτα πως τα φέρνει τα πράγματα η τύχη! Άλλα να ονειρεύεσαι και αλλιώς να γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιά Ελληνικά όπλα, η ΕΑΣ (ΕΒΟ), κλείνει αν δεν έχει ήδη κλείσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το δευτερο οπλο ειναι σαν τον φρανκεσταιν υποκοπανος απο οικογενεια Μ16 , πιστολοειδής λαβη και χειροφυλακτήρας απο G3, οπως και σκοπευτικά του .
    ομιχλώδες το τουφεκι , οπως ακριβώς και η πολιτική κατασταση στην τουρκια - πιο πολυ δειχνει οτι η ολη προσπαθεια ειναι μια π@π@ρ@ για να δειχνουν στο ποπολο οτι η "υπερδυναμη" ειναι εκει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ολο παραπονα ειμαστε.και εμεις εχωμε κατασκευασει το...Αρτεμης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν ειναι τυχαιες οι κυβερνησεις που εχουν εκλεγει στη Ελλαδα ιδιαιτερα τα τελευταια 30 χρονια, και δεν ειναι επισης τυχαια τα προγραμματα που εχουν ακολουθησει. Προσπαθουσαν παντα να χαιδευουν τα αυτια των υπηκοων-ψηφοφορων, να τους διοριζουν με ρουσφετια στο Δημοσιο της μονιμοτητας, να κανουν τα στραβα ματια στο μαυρο χρημα απο τις δοσοληψιες των Δημοσιων Λειτουργων, να ζητανε οι Υπουργοι και οι μεσαζοντες απιστευτα ποσα μιζας για καθε ειδους εργα, και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα την κατασπαταληση του Δημοσιου χρηματος για να θρεφει εκατονταδες χιλιαδες αργοσχολους Δημοσιους Υπαλληλους, τη δημιουργια 4-5 πανισχυρων τζακιων που ελεγχουν σχεδον τα παντα (Μεγαλα εργα, τραπεζες, ΜΜΕ, κλπ), τη δημιουργια ολοκληρων οικισμων πολυτελων κατοικιων με ονομασιες οπως π.χ Εφοριακα και απειρες Off-Shore εταιριες που φτιαχτηκαν για να ξεπλυνουν το μαυρο χρημα.
    Φαινεται οτι φτανει η στιγμη που ολη αυτη η ασυδοσια θα εχει ενα ηχηρο τελος και δυστυχως η διαφαινομενη τεραστια κριση που εχει ηδη ξεσπασει στη χωρα, θα παρει αμπαριζα και τομεις οπως η Εθνικη Κυριαρχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Ελληνιτσα μολονοτι μπορει να εξαγει αλλου ειδους προιοντα μη αμεσα συναρτομενα με το κοστος παραγωγης (π.χ βιολογικα προιοντα, τεχνολογιες ΑΠΕ, κ.α), πασχει απο ελλειψη στρατηγικου σχεδιασμου απο την Κυβερνηση, ή για να το πω πιο απλα οτι δεν εχει μιζα για τους ιθυνοντες, ξεχνιεται στα ντουλαπια των αρμοδιων υπουργειων στην καλυτερη.
    Και δυστυχως η πλειοψηφια πλεον των Ελληνων, εχει γαλουχηθει με το οραμα του ευκολου κερδους, της αρπαχτης και του μαυρου χρηματος. Για αυτο το λογο, μονο μεσω μιας δραματικης διαστασεως κρισης θα μπορουσε ισως να αλλαξει η νοοτροπια, οι αξιες και τα ιδανικα του σημερινου νεοελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι Τουρκοι τουλαχιστον παραγουν, οχι μονο οπλικα συστηματα, αλλα πληθος αλλων προιοντων και λογω χαμηλου εργατικου κοστους (αρα και χαμηλης τιμης), εχουν τεραστιο ογκο εξαγωγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Τουρκοι τουλαχιστον παραγουν, οχι μονο οπλικα συστηματα, αλλα πληθος αλλων προιοντων και λογω χαμηλου εργατικου κοστους (αρα και χαμηλης τιμης), εχουν τεραστιο ογκο εξαγωγων.
    Η Ελληνιτσα μολονοτι μπορει να εξαγει αλλου ειδους προιοντα μη αμεσα συναρτομενα με το κοστος παραγωγης (π.χ βιολογικα προιοντα, τεχνολογιες ΑΠΕ, κ.α), πασχει απο ελλειψη στρατηγικου σχεδιασμου απο την Κυβερνηση, ή για να το πω πιο απλα οτι δεν εχει μιζα για τους ιθυνοντες, ξεχνιεται στα ντουλαπια των αρμοδιων υπουργειων στην καλυτερη.
    Και δυστυχως η πλειοψηφια πλεον των Ελληνων, εχει γαλουχηθει με το οραμα του ευκολου κερδους, της αρπαχτης και του μαυρου χρηματος. Για αυτο το λογο, μονο μεσω μιας δραματικης διαστασεως κρισης θα μπορουσε ισως να αλλαξει η νοοτροπια, οι αξιες και τα ιδανικα του σημερινου νεοελληνα.
    Δεν ειναι τυχαιες οι κυβερνησεις που εχουν εκλεγει στη Ελλαδα ιδιαιτερα τα τελευταια 30 χρονια, και δεν ειναι επισης τυχαια τα προγραμματα που εχουν ακολουθησει. Προσπαθουσαν παντα να χαιδευουν τα αυτια των υπηκοων-ψηφοφορων, να τους διοριζουν με ρουσφετια στο Δημοσιο της μονιμοτητας, να κανουν τα στραβα ματια στο μαυρο χρημα απο τις δοσοληψιες των Δημοσιων Λειτουργων, να ζητανε οι Υπουργοι και οι μεσαζοντες απιστευτα ποσα μιζας για καθε ειδους εργα, και αυτο ειχε σαν αποτελεσμα την κατασπαταληση του Δημοσιου χρηματος για να θρεφει εκατονταδες χιλιαδες αργοσχολους Δημοσιους Υπαλληλους, τη δημιουργια 4-5 πανισχυρων τζακιων που ελεγχουν σχεδον τα παντα (Μεγαλα εργα, τραπεζες, ΜΜΕ, κλπ), τη δημιουργια ολοκληρων οικισμων πολυτελων κατοικιων με ονομασιες οπως π.χ Εφοριακα και απειρες Off-Shore εταιριες που φτιαχτηκαν για να ξεπλυνουν το μαυρο χρημα.
    Φαινεται οτι φτανει η στιγμη που ολη αυτη η ασυδοσια θα εχει ενα ηχηρο τελος και δυστυχως η διαφαινομενη τεραστια κριση που εχει ηδη ξεσπασει στη χωρα, θα παρει αμπαριζα και τομεις οπως η Εθνικη Κυριαρχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 13 Ιουλίου 2010 8:15 π.μ

    αγαπητε οι τουρκοι δεν μπηκαν ποτε στο δντ. στην πραγματικοτητα εκαναν ακριβως τα αντιθετα απο οτι τους ειπε και κοιτα που ειναι τωρα.

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η Τουρκία για να φτάσει εκεί που είναι έμεινε 10 χρόνια στο ΔΝΤ, ξεπούλησε τους πάντες και τα πάντα, μείωσε μισθούς, πετσόκοψε δαπάνες, έδωσε γη και ύδωρ στην δική της "τρόϊκα" ώστε σήμερα να έχει τα όποια επιτεύγματα.
    Και φυσικά στην Τουρκία οι διαμαρτυρίες ήταν μηδενικές 1ον γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση και 2ον γιατί στη Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ελευθερία λόγου ούτε δημοκρατία ούτε δικαίωμα απεργίας.
    Αν τη ζηλεύετε λοιπόν τη Τουρκία, "μόκο" και "γες σερ" και στο μνημόνιο και στη τρόικα μπας και ξεστραβωθούμε επιτέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κύριοι με στεναχωρείται...Πως εκφράζεστε έτσι για τον προοδευτικό πρωθυπουργό μας που ψήφισαν 3.000.000 συμπολίτες μας;
    Όταν τον χτυπάτε με αυτό το τρόπο είναι σα να λέτε πως 3.000.000 Ελλαδίτες είναι ηλίθιοι. Κάτι που σημαίνει έμμεσα πως αμφισβητείτε και τη βιωσιμότητα της δημοκρατία (θεός φυλάξοι!).
    Δείτε για παράδειγμα τους νησιώτες του Αιγαίου! Μα τι βαθύτατα δημοκρατικοί και προοδευτικοί άνθρωποι! Τα τουρκικά f-16 πετάνε πάνω από τα κεφάλια τους και αυτοί επιμένουν σθεναρά να στηρίζουν δημοκρατία, πρόοδο και ΠΑΣΟΚ!

    Κάποιοι ακόμα πιό απαράδεκτοι, φτάνετε και σε σημείο να συγκρίνετε την Ελλάδα με τη Τουρκία. Ντροπής πράγματα! Η Ελλάδα ειναι μια βαθύτατα δημοκρατική, προοδευτική και αριστερή χώρα. Συνεπώς λογικό είναι να ασχολείται με προοδευτικά και δημοκρατικά πράγματα όπως η πράσινη ανάπτυξη, η προώθηση της πολυπολιτισμικότητας, η περίθαλψη των αφρικανών, αλβανών, πακιστανών και άλλων που αποφάσισαν να ζήσουν στην χώρα μας. Αν είναι δυνατόν εμείς να ασχολούμαστε με κανόνια και τουφέκια!
    Η Τουρκία από την άλλη που έχει ένα λαό με εντονότατη εθνικιστική συνείδηση και ένα κράτος με σαφή φασιστικό χαρακτήρα είναι απόλυτα λογικό να κατασκευάζει όπλα και διαρκώς να εξοπλίζεται σαν αστακός.
    Εμείς ως προοδευτικοί και δημοκράτες άνθρωποι θέλουμε κάτι τέτοιο; Μα ασφαλώς όχι! Για αυτό και ψηφίζουμε αυτούς που ψηφίζουμε!
    Όχι θα αφήσουμε τη πράσινη ανάπτυξη της Τίνας Μπιρμπίλη για να πάμε για...κανόνια!

    Δημοκρατία-Αριστερά-Πολυπολιτισμός
    Αυτό είναι και πρέπει να είναι το τρίπτυχο μας ως χώρα!

    Άλλωστε αυτό το εμετικό παραμύθι που λέγεται μεταπολιτευτική Ελλάδα δε θα κρατήσει για πολύ ακόμα...
    Την 'Υβρι ακολουθεί η Νέμεση. Μέχρι τότε μην πτοείστε από τα "σταγονίδια" επιμείνετε προοδευτικά και δημοκρατικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φίλε 5:21 μ.μ.

    Δεν έχεις καλή πληροφόρηση. Το ΔΝΤ ήθελε να παραμείνει κι άλλο στην Τουρκία και μετά από σκληρές και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις, ο Ερντογάν δήλωσε ότι το ΔΝΤ δεν έχει δικαίωμα να επιβάλλει πολιτική γραμμή στην Τουρκία και δεν δέχθηκε το νέο δάνειο.
    Το να συγκρίνεις τις πολύμηνες διαπραγματεύσεις της τουρκικής κυβέρνησης και την τελική της άρνηση, με το "περάστε, αρπάχτε, σκοτώστε και τελειώσαμε" της κυβέρνησης του Φινόκιο Παπανδρέου,
    είναι εκτός λογικής και πραγματικότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. IWA είναι η ετήσια έκθεση στην Νυρεμβέργη για δραστηριότητες στην ύπαιθρο.Αν πάτε θα βρείτε τουλάχιστον 4 τουρκικές εταιρίες που κατασκευάζουν όπλα (κυνηγητικά, πολεμικά και πιστόλια ).Ακόμη και ρέπλικες του Μ-16. Συγκρίνονται λοιπόν οι τούρκοι με τους έλληνες ;;;Οι αργόσχολοι και αργόμισθοι δικοί μας με τους εργαζόμενους τούρκους ;;;Εκτός από μερικές κάνες για τα G-3 έχουμε κάτι περισσότερο ;;;Α!!! ναι και ίσως συναρμολόγηση μερικών πιστολίων Η&Κ... Χαραμοφάηδες....Εδώ στην ΕΛΒΟ τι γίνεται ;;;Ουδεις γνωρίζει.Τεμπελχανείο και διευθυντές γιουσουφάκια για να οικονομάνε κάτιτίς.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.