30/7/10

Νικολά Σαρκοζί:«Η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται»

Αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας από ξένους που επιτίθενται κατά αστυνομικών ζητά ο Σαρκοζί

Γκρενόμπλ, Γαλλία.«Υποφέρουμε από 50 χρόνια ήπιας μεταναστευτικής πολιτικής που κατέληξε σε αποτυχία της ενσωμάτωσης» των μεταναστών στη γαλλική κοινωνία τόνισε σε ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προτείνοντας αυστηρά μέτρα.

Ο Νικολά Σαρκοζί ανήγγειλε την επανεξέταση των λόγων για τους οποίους αφαιρείται η γαλλική υπηκοότητα προτείνοντας να υπάρχει η δυνατότητα να αφαιρείται από «κάθε άνθρωπο ξένης καταγωγής που έχει εκούσια επιτεθεί κατά της ζωής ενός αστυνομικού», χωροφύλακα ή κάθε άλλου προσώπου που ασκεί δημόσια εξουσία.

Όπως επίσης δήλωσε «η απόκτηση της γαλλικής υπηκοότητας από έναν ανήλικο παραβάτη να μην γίνεται αυτόματα με την ενηλικίωσή του».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «η γαλλική υπηκοότητα κερδίζεται. Πρέπει κανείς να δείξει ότι την αξίζει. Όταν κάποιος πυροβολεί κατά των δυνάμεων ασφαλείας δεν αξίζει να γίνει Γάλλος»,

Ακόμη υπογράμμισε ότι «επιθυμώ να επανεξετάσουμε τα δικαιώματα και τα επιδόματα που λαμβάνουν σήμερα οι ξένοι που δεν ζουν σε κανονικές συνθήκες. Όσοι ζουν σε μη κανονικές συνθήκες δεν μπορούν να χαίρουν των ίδιων δικαιωμάτων που έχουν όσοι ζουν νόμιμα». Παραταύτα, δεν διευκρίνισε σε ποια δικαιώματα αναφέρεται.

Ο Νικολά Σαρκοζί αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με τους καταυλισμούς των Ρομά και διευκρίνισε ότι «πρέπει να δώσουμε τέλος στην άτακτη δημιουργία καταυλισμών Ρομά. Αποτελούν ζώνες εκτός δικαίου, τις οποίες δεν μπορούμε να ανεχθούμε στη Γαλλία». Ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν διαλυθεί όλοι και «να έχουν εξαφανιστεί από το γαλλικό έδαφος» οι καταυλισμοί των Ρομά που έχουν γίνει αντικείμενο δικαστικών αποφάσεων, διευκρίνισε.

Η ομιλία στη Γκρενόμπλ έγινε λίγες ημέρες μετά τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στο διάστημα 16-18 Ιουλίου. Όπως εκτιμούν αναλυτές, ο Γάλλος πρόεδρος βλέποντας τα ποσοστά δημοτικότητάς του να πέφτουν, επιθυμεί να ανακτήσει έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012 και να περιορίσει την επιρροή του Εθνικού Μετώπου του Ζαν-Μαρί Λεπέν το οποίο κερδίζει από την οικονομική κρίση και τα συνεχή σκάνδαλα που πλήττουν, έστω και περιφερικά, την κυβέρνηση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

9 σχόλια:

  1. 'Υποφέρουμε από 50 χρόνια ήπιας μεταναστευτικής πολιτικής που κατέληξε σε αποτυχία της ενσωμάτωσης» των μεταναστών στη γαλλική κοινωνία'

    Εμεις υποφερουμε μολις 15 περιπου χρονια, οποτε ας περιμενουμε αλλα 35 και μετα τα ξαναλεμε για τους μεταναστες... Το μυαλο ερχεται αλλα πολυ πολυ αργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ελλήνικος το καριζει το κυριο Γκιωργκος! Καλο αντρωπος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H Ελληνική δεν κερδίζεται ,
    ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ.

    πάκης αλ σαλαχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι, ο μετανάστης πρέπει να προσαρμοστεί στη χώρα που επιλέγει να μεταναστεύσει και όχι το αντίθετο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Σαρκοζί κλαίει και οδύρεται τώρα.
    Αφού οι συνομοϊδεάτες του άνοιξαν τις πύλες να εισβάλουν οι βάνδαλοι σε Ευρώπη και Αμερική για να "ξεξ-ασπρισουν" (κατά τα λεγόμενα τους) τις δυο ηπείρους.
    Οι ΣΥΝΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βαστα γερα Σαρκοζι. Ηδη τα νεοταξικα σκουληκια εχουν μαμηθει να σε βγαλουν απο τη μεση για την αντιδραση σου στα "πολυπολιτισμικα" σχεδια τους, δημιουργωντας το ενα σκανδαλο μετα το αλλο και χρησιμοποιωντας στημενες δημοσκοπησεις για τη δημοτικοτητα σου.
    Παρτε το χαμπαρι Ελληναρες. Βρισκομαστε σε πολεμο εναντια στη νεοταξικη χουντα.
    Κι αν το θελουν θα υπαρξει ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χαρίζεται και παρακαλετά μάλιστα. Όλα τα ρομά, ισλαμά και κάθε καταπιεσμένος μαυριδερός στην Φραγκία, πάτε στην ελληνική πρεσβεία εκεί να πάρετε ταξιδιωτικά έγγραφα για ελλάδα. Θα γραφτείτε και στους εκλογικούς καταλόγους και θα ρίξετε στην κάλπη ό,τι σας δώσουν. Μη το σκέφτεστε. Τρέξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.