30/7/10

Αμερικανικό θέατρο στη Μ. Ανατολή : Ρήξη Ισραηλινό-Τουρκικών σχέσεων

http://mundosonhos.files.wordpress.com/2010/01/erdogan-and-peres-at-davos.jpg

του Αϊκούτ Καδήρ
Χωρίς αμφιβολίες το να φαίνεσαι ότι συνεργάζεσαι με τη Συρία, με το Λίβανο και την Αρμενία, το να αντιστέκεσαι απέναντι στο μιλιταρισμό των Εβραίων, το να προστατεύεις τον Παλαιστινιακό λαό ακούγεται πολύ θετικό. Μάλιστα όταν για όλες αυτές τις κινήσεις σε υποστηρίζει και όλος ο Μουσουλμανικός κόσμος. Αλλά από την άλλη πλευρά το να συνεργάζεσαι με τους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές σε αυτήν την περιοχή του κόσμου που καλείται Μ. Ανατολή δημιούργησε πάντα προβλήματα μέχρι τώρα.
Τους τελευταίους μήνες παίζεται ένα ωραίο έργο στη Μ. Ανατολή. Πρωταγωνιστές είναι το Ισραήλ και η Τουρκία και διευθυντής του έργου και παραγωγός ταυτόχρονα οι ΗΠΑ. Ο στόχος του έργου και αυτών των εξελίξεων είναι η απομόνωση του Ιράν στην ευρύτερη περιοχή από τους υποψήφιους συμμάχους του σε έναν μελλοντικό πόλεμο Ιράν – ΗΠΑ/ Ισραήλ.
Αλλά πως θα μπορέσουν οι ΗΠΑ να καταφέρουν την απομόνωση του Ιράν και τον έλεγχο της περιοχής χωρίς να προηγηθεί πόλεμος; Οι ΗΠΑ από τις αρχές του Ψυχρού πολέμου για να επιτύχουν τα συμφέροντα τους στην περιοχή χρησιμοποίησαν την Τουρκία. Αυτήν θα χρησιμοποιήσουν και τώρα. Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν την Τουρκία κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου πολλές φορές. Η Τουρκία χρησιμοποιήθηκε κατά της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν επίσης μια από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε ως ανεξάρτητο κράτος, το κράτος του Ισραήλ όταν αυτό ιδρύθηκε και ανακοίνωσε την ανεξαρτησία του. Σήμερα και στο άμεσο μέλλον ο ρόλος που θα έχει η Τουρκία στην περιοχή θα είναι ο έλεγχος όλων των ομάδων και χωρών που είναι υποψήφιοι σύμμαχοι του Ιράν σε ένα ενδεχόμενο πόλεμο και σε ένα επόμενο στάδιο μέχρι το 2030-2040 ο έλεγχος όλης της ευρύτερης περιοχής από την Τουρκία. Χωρίς το Ιράν δεν θα μπορούσε να υπάρξει η νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Για όλα αυτά τα σχέδια μπορεί να δείτε το άρθρο που έχω γράψει παλιά:
Τα σχέδια των Αμερικανών για το Great Middle East με την προεδρία του Obama διευρύνθηκαν και πλέον προβλέπουν νέα Οθωμανική αυτοκρατορία. Τα νέα σχέδια αυτά αφορούν την λύση όλων των προβλημάτων που έχουν οι Αμερικανοί στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν με τις καθημερινές τους αποτυχίες. Πως όμως μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;
Για να κατανοήσουμε τα σχέδια τους πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην ιστορία. Το 1979 πριν την Ιρανική Επανάσταση, οι Αμερικανοί με την πολιτική twin pillars προσπαθούσαν να ελέγχουν την περιοχή. Μετά την Ιρακινή επανάσταση και την επιστροφή των φανατικών Ισλαμιστών στην εξουσία, η μόνη χώρα στην περιοχή που θα μπορούσε να υπηρετήσει τα συμφέροντα τους ήταν η Τουρκία που ήταν και μέλος του ΝΑΤΟ.
Παρόλο που δεν το ξέρουν αρκετοί αναλυτές, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, ο Ερντογκάν πριν από 8 χρόνια είχε πει ότι για να έρθει στην εξουσία θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμα και με τους παπάδες ή να φορέσει τις στολές τους. Όσοι ερευνούν και ασχολούνται από εσάς με την Τουρκία θα ξέρουν ότι ο κ. Ερντογκάν πριν έρθει στην εξουσία είχε στενές σχέσεις και δεσμούς με το Εβραϊκό lobby στη Τουρκία. Σε κάθε συνάντηση του ο κ. Ερντογάν στις ΗΠΑ συναντάει εκπροσώπους του Εβραϊκού lobby των ΗΠΑ. Τυχαίο; Δεν νομίζω.. Μετά τα γεγονότα που έγιναν στο Davos Ισραηλινοί πολιτικοί είχαν πει κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων τους ότι έχουν πολύ καλές σχέσεις με την Τουρκία, και η επίθεση του Τούρκου πρωθυπουργού κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού επηρέασε όχι αρνητικά αλλά θετικά τις σχέσεις τους. Δεν αρκούν όμως αυτά μόνο για να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Πρέπει επίσης να εξετάσουμε την συνάντηση του Ερντογάν με τους πρωθυπουργούς της Συρίας, του Ιράκ, του Λιβάνου και με τον Barzani. Ο Τούρκος ΥπΕΞ Αχμέτ Νταβούτογκλου έχει ακριβώς αυτό στην ατζέντα του. Μέσω της τουρκικής διαμεσολάβησης να θέσει υπό πίεση και έλεγχο τα διάφορα εθνικό-απελευθερωτικά κινήματα που υπάρχουν στην περιοχή όπως η Χαμάς, η Χιζμπολλάχ και άλλες διάφορες εθνικές ομάδες. Για να γίνει πιο πειστική όλη αυτή η κωμωδία που παίζεται, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δεχτούν στα στρατιωτικά γυμνάσια που έκαναν πριν από μερικούς μήνες τους Εβραίους, επίσης έγινε αυτό που έγινε στο Davos πριν από 1 χρόνο. Στο άμεσο μέλλον θα δούμε και άλλα τέτοια γεγονότα που θα δημιουργούν τεχνικές κρίσεις ανάμεσα σε αυτές τις χώρες.
Από την άλλη πλευρά όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Τουρκία, θα ξέρουν ότι οι σχέσεις της με το Ισραήλ έχουν αναπτυχθεί, αφού αυξήθηκε το μεταξύ τους εμπόριο κατά 30%, έγινε ένας διαγωνισμός για να πάρουν οι Εβραίοι το έργο να καθαρίσουν μια περιοχή της Τουρκίας γεμάτη με νάρκες, αγορά στρατιωτικών εξοπλισμών από το Ισραήλ κτλ.
Συμπερασματικά θα μπορούσα να πω ότι γίνονται σεμινάρια στις ΗΠΑ για τον νέο χάρτη της Μ. Ανατολής και θέτονται ερωτήσεις τύπου: μια Ανατολή με Ισραήλ ή χωρίς αυτήν; Για αυτόν τον λόγο βλέπουμε ότι υπάρχουν 2 ομάδες. Εβραίοι που υποστηρίζουν τα σχέδια των Αμερικανών και απαιτούν προστασία από την Τουρκία και καλές σχέσεις με αυτήν, και άλλη μια ομάδα Εβραίων που εκπροσωπούν άκρως μιλιταριστικό καθεστώς και με τίποτα δεν θα ήθελαν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας. Αυτοί οι Εβραίοι είναι αυτοί που κράτησαν τους Τούρκους μακριά από την θρησκεία τους τόσα χρόνια, ώστε να απομονώσουν την Τουρκία από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο, για να συνεχίσουν τις παρανομίες τους στην περιοχή. Και εγώ να ήμουν δεν θα ήθελα να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Για αυτό και βλέπουμε κάποιες φορές ισχυρές διαμάχες μεταξύ Τουρκίας – Ισραήλ.
Η ίδια κωμωδία παίζεται και στην περιοχή του Καυκάσου. Από την μια πλευρά οι Τούρκοι υποστηρίζουν την δημιουργία της Ένωσης Κρατών Καυκάσου πιέζοντας τις Μουσουλμανικές μειονότητες και από την άλλη πάνε και με πιέσεις των ΗΠΑ συνάπτουν συνθήκες με την Αρμενία η οποία έχει προβλήματα κυρίως με το Αζερμπαϊτζάν. . Όλα αυτά στοχεύουν στην αποδυνάμωση μιας άλλης χώρας : της Ρωσίας.
Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι ότι ο Νέο-οθωμανισμός που προσπαθούν να μας επιβάλλουν κάποιοι σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πιο light μορφή ιμπεριαλισμού και σιωνισμού.
http://mundosonhos.files.wordpress.com/2010/01/erdogan-and-peres-at-davos.jpg

27 σχόλια:

  1. τουλαχιστον αφελης μπορει να χαρακτηρισθει η αναλυση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και δεν ειναι το ζητουμενο εαν,ο Αϊκουτ ειναι σωστος ή λαθος,αλλα εκθειαζει μια πραγματικοτητα και καποια πραγματα για μια πιο παραπερα μελετη και ερευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 11:44 π.μ.

    "εκθειαζει"; Tι εννοείς ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εννοεί, μάλλον, "εκθέτει"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν τα λέει και άσχημα εάν λάβουμε υπόψιν ότι είναι ένας νέος που ούτε καν έχει πάρει το πτυχίο του.
    Πολύ καλό να βλέπουμε αναρτήσεις τέτοιου είδους με άρθρα γραμμένα από ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικό -του δικού μας- περιβάλλον!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλιστα όταν για όλες αυτές τις κινήσεις σε υποστηρίζει και όλος ο Μουσουλμανικός κόσμος. Αλλά από την άλλη πλευρά το να συνεργάζεσαι με τους ιμπεριαλιστές και τους σιωνιστές σε αυτήν την περιοχή του κόσμου ///Εως εδω μασ λεει οτι η τουρκια παιζει σε δυο ταμπλο,μπατλερ αμερικης , σιωνισμου,και χαλιφης,μονο που παιζει σε ενα ακομα ταμπλο του παντουρκισμου .////////////////Για να γίνει πιο πειστική όλη αυτή η κωμωδία που παίζεται, οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δεχτούν στα στρατιωτικά γυμνάσια που έκαναν πριν από /////Εδω ομως μας λεει οτι ολα ειναι κολπα απο πριν συμφωνημενα ,μεταξυ τιουρκιας ισραηλ ,πυθανον να ειναι ετσι ο χρονος θα ξεκαθαρισει,ειναι ενα φοβικο στοιχειο.///////////// Και εδω ειναι το αποφθευγμα......///αυτοί που κράτησαν τους Τούρκους μακριά από την θρησκεία τους τόσα χρόνια, ώστε να απομονώσουν την Τουρκία από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο ////το τι πιστευει οτι πρεπει να κανουν οι τουρκοι , να επιστρεψουν στην θρησκεια τους....ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα... όταν και στο τελευταίο παιδάκι περνάει από το μυαλουδάκι του μήπως είναι μούφα η Τουρκο-Ισραηλινή διένεξη για όλους τους λόγους που αναφέρονται, έχω να πω ότι, οι άλλοι μουσουλμάνοι, Άραβες Ινδονήσιοι κλπ κλπ τρώνε σανό; Κάπως δύσκολο να πιστέψω ότι είναι έτσι εύκολο να τρώνε παππάδες και στην περίπτσωσή τους...χοτζάδες. Μήπως οι επιστολές του κυρίου, καθ' όλα ευγενεστάτου και ευπρεπεστάτου Καδήρ, εντάσσονται σε ψυχολογικές επιχειρήσεις; Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, αν είναι έτσι. Τη δουλειά του κάνει. Εμείς δεν κάνουμε την δικιά μας. Εν πάση περιπτώσει, πέφτουν ρουκέτες πάλι στο Ισραήλ. Αν ανταποδώσει με υπέρμετρο αναλόγως ζήλο και ισχύ πάλι το Ισραήλ θα βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα από το ποια θα είναι η αντίδραση της τουρκίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην "κυρια" που μας αναφωνει:
    "Εν πάση περιπτώσει, πέφτουν ρουκέτες πάλι στο Ισραήλ".
    Της απαντω:
    Ποσως μας ενδιαφερει.
    Διαβαστε απο εγκυρο μπλογκ (το οποιον προσπαθουν να κλεισουν μερα παρα μερα) και δειτε το παρατιθεμενο βιντεο.

    “ΕΙΣ ΔΟΞΑΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ”:
    ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΑΥΡΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ 2 ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

    http://avragioz.blogspot.com/2010/07/2.html


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ελα ναι.Εκθετει ηθελα να πω,αλλα ο τροπος που γραφει σε βαζει σε σκεψεις.Για τις δυο "ομαδες" των Εβραιων που λεει-και κατω απο πιο πρισμα το βλεπει και το εκθετει-δε το αναφερουν πολλοι αναλυτες σε διαφορες αναλυσεις.Και το οτι ειναι μουφα και ισως απατη ολκης η διαφορα μεταξυ Τουρκιας-Ισραηλ,τωρα τελευταια εχω αρχιση να το πιστευω και εγω.Θα δειξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ αρχιζω ναι αρχιζω να σκεφτομαι μη και πρεπει να αρχισουμαι στην Κυπρο να στελνουμαι καμμια ρουκετα αντιστασιακη στο καταληφθεν τμημα για συμπαρασταση στην ανατολικη ιερουσαλημ ,χαλαρα σε νεους αγωνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Αυτοί οι Εβραίοι είναι αυτοί που κράτησαν τους Τούρκους μακριά από την θρησκεία τους τόσα χρόνια, ώστε να απομονώσουν την Τουρκία από τον υπόλοιπο Αραβικό κόσμο, για να συνεχίσουν τις παρανομίες τους στην περιοχή."
    O,τι προσπαθουν να κανουν και στην Ελλαδα,σε συνεργασια με τουρκους και ελληνες ξεπουλημενους στην παιδεια της μα και στο θρησκευτικο ζητημα-για να εξυπηρετησουν τους σκοπους τους.Εδω αυτο που λεει,εχει μια-καποια λογικη.Αλλα,για το Κουρδικο που εξαιτιας του θα επρεπε να αμφιβαλουμε για αυτη τη κοντρα που εχουν τα δυο κρατη τσιμουδια.Ειναι ταμπου το "Κουρδικο" στη γειτονα χωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Τουρκία έχει στήσει με το Ιράν και άλλη "λυκοφιλία". Συνεργάζονται για συνεκμετάλλευση των στενών της Τραπεζούντας.
    Η Τουρκία αφ΄ενός δεν θα τα χαλάσει με το Ιράν, αλλά κάθε φορά που το Ιράν θα έχει προβλήματα με Ισραήλ και γύρω περιοχές και θα της ζητά διπλωματική υποστήριξη, αυτή θα του δίνει απαντήσεις σε στύλ "μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω αλλά και εγώ δεν τα έχω καλά με το Ισραήλ..., θα κάνω ό,τι μπορώ, να δώ..." Και θα το πουλάει και αυτό ακομα προς όλες τις κατευθύνσεις.
    Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ της να κάνει οτιδήποτε, αν δεν το εξαργυρώνει και μάλιστα εκ των προτέρων τις περισσότερες φορές και αδρά. Αυτό εύχομαι να το καταλάβουν όλοι όσοι διαπραγματεύονται μαζί της, πριν εγκλωβιστούν στα χρεωστικά αδιέξοδα που συνηθίζει. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H νέα κάθετη δομή διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων - Παντοδύναμος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
    30-07-2010 12:37:06
    Στην δημοσιότητα δόθηκε χθες η νέα κάθετη δομή διοίκησης των Ε.Δ. Ξεχωρίζει η απόλυτη κυριαρχία του Α/ΓΕΕΘΑ έναντι των Αρχηγών των λοιπών Επιτελείων. Είναι ένα πρότυπο διοίκησης το οποίο δίνει τις μεγαλύτερες αρμοδιότητες που είχε ποτέ η θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος πλέον συμμετέχει και στην επιλογή των Αρχηγών των λοιπών Επιτελείων με έγγραφη εισήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τούρκος φορτηγατζής εμβολίζει στρατιωτικό τζιπ - Σκοτώθηκε ένας υπαξιωματικός!
    30-07-2010 12:57:18
    Δύσκολες ώρες για τον Ελληνικό Στρατό, που μετράει τρεις νεκρούς μέσα σε λίγες ώρες, αφού πριν το τραγικό δυστύχημα στην Πάχη Μεγάρων ένα τροχαίο που σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό, στην περιοχή της Ρεντίνας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μόνιμου 35χρονου Επιλοχία. Φορτηγό από την Τουρκία συγκρούστηκε με το όχημα του Ελληνικού Στρατού με αποτέλεσμα ο μόνιμος 35χρονος επιλοχίας να χάσει τη ζωή του, ενώ οι άλλοι πέντε στρατιωτικοί επιβάτες του οχήματος τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στο 424 ΓΣΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Eπιστράτευση-φιάσκο - Κανείς δεν πειθαρχεί - Επικίνδυνο προηγούμενο
    30-07-2010 09:13:38
    Παταγώδη αποτυχία σημειώνει η επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δ.Χ. αυτοκινήτων, καθώς είτε τα φύλλα επιστράτευσης δεν επιδόθηκαν είτε όσοα έλαβαν δεν πειθαρχούν! Ελπίζουμε αν χρειαστεί κάποιου άλλου εδους επιστράτευση να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει δημιουργηθεί επικίνδυνο προηγούμενο. Η κρατική μηχανή αδυνατεί όχι μόνο να τιθασεύσει τους απεργούς, αλλά και να εφαρμόσει αποτελεσματικά έστω στοιχειωδώς το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eπιστράτευση-φιάσκο - Κανείς δεν πειθαρχεί - Επικίνδυνο προηγούμενο
    30-07-2010 09:13:38
    Παταγώδη αποτυχία σημειώνει η επιστράτευση των απεργών ιδιοκτητών φορτηγών βυτιοφόρων Δ.Χ. αυτοκινήτων, καθώς είτε τα φύλλα επιστράτευσης δεν επιδόθηκαν είτε όσοα έλαβαν δεν πειθαρχούν! Ελπίζουμε αν χρειαστεί κάποιου άλλου εδους επιστράτευση να μην έχουμε τα ίδια αποτελέσματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση έχει δημιουργηθεί επικίνδυνο προηγούμενο. Η κρατική μηχανή αδυνατεί όχι μόνο να τιθασεύσει τους απεργούς, αλλά και να εφαρμόσει αποτελεσματικά έστω στοιχειωδώς το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 2η οικονομία στην πλανήτη η κινεζική!
    30-07-2010 14:36:08
    Μετά από τρεις δεκαετίες συνεχούς ανάπτυξης, η Κίνα είναι πλέον και επίσημα η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία του πλανήτη, ξεπερνώντας την Ιαπωνία. Με την ανάπτυξή της να "τρέχει" με ετήσιους ρυθμούς που φτάνουν το 9.5% (το πρώτο εξάμηνο του 2010 ξεπέρασε και το 11.1%) η οικονομία της Κίνας απειλεί ήδη και την πρώτη οικονομία του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ. Σύμφωνα μάλιστα με εκτιμήσεις τόσο της Παγκόσμιας Τράπεζας όσο και της Γκόλντμαν-Σακς αυτό πρόκειται να συμβεί, το αργότερο, μέχρι το 2025.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριο Αικουτ Καδηρ
    ---------------
    Θα πιστευες σε μια συνεργασια στενη Ελλαδας-Τουρκιας με τον "βουρδουλα" του Ισραηλ προς την
    Τουρκια αν ατακτει(μεσω PKK)σαν συμμετοχη μας στο μεγαλο γεοπολιτικο παιχνιδι που εξελισεται
    και για λογαριασμο της Αγγλοσαξωνικης Δυσης η θα πιστευες
    σε μια συνεχιση του Ευρωπαικου μας προσανατολισμου εστω και με τους
    Γαλλο-Γερμανο-Ρωσσους σαν ηγητορες.
    Πως βλεπεις και τα τωρινα και μελλοντικα μας ανοιγματα προς την Κινα.
    ----------------------------------

    "Ελίνα Γαληνού είπε...
    Η Τουρκία έχει στήσει με το Ιράν και άλλη "λυκοφιλία". Συνεργάζονται για συνεκμετάλλευση των στενών της Τραπεζούντας."
    -------------
    Ποια "στενα της Τραπεζουντας".Υπαρχουν τετοια "στενα",δεν το ξανακουσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ομαδεον, δεν είμαι κυρία, κύριος είμαι. Τέλος πάντων, αν νομίζεις ότι κάνεις καμμιά εξυπνάδα με το κυρία, νόμιζε. Δεν περιμένω από σένα να μάθω τι είμαι. Και σου επαναλαμβάνω αυτό που πλειστάκις σου έχω πει. Τα παράπονα στο Αλ τζαζίρα και στο CNN Turk. Εδώ είναι Ελλάδα...
    Α και κάτι άλλο, για τον 8:12. Χέστηκε ο ομαδεον για την κύπρο. Αν τον ένοιαζε κάτι θα είχε ψελλίσει τόσον καιρό για αυτό το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 30 Ιουλίου 2010 8:12 μ.μ.
    Δεν θαταν και ασχημη ιδεα. Εξαρταται απο το νευρο των Κυπριων.
    Αλλα ειμαι ακραδαντα πεπεισμενος οτι οταν διαλυθει το ΜΗ κρατος του ισραηλ θα σχολαση ο γαμος και με τους τουρκαλαδες.
    Η Τουρκια θα συρικνωθη σημαντικα.
    Γι αυτο και συνιστω την προσοχη του καθενος μας στην ισραελογιαφκα.
    Δηλαδη την "ριζα του κακου" που 'λεγε και ο Μικης.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ sterg 10.04 μμ.

    Σόρυ,το λιμάνι της Τραπεζούντας ήθελα να πώ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Sterg

    Δεδομένου ότι το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μετά το 2020, μέχρι τότε προτείνω η Ελλάδα να έχει καλές σχέσεις με τους γείτονες της..
    Βλέπεις η Τουρκία είπε μια λέξη: πολιτική μηδενικών προβλημάτων, και αρκετά πράγματα άλλαξαν..
    Θα πρότεινα να καταστεί η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος σε συνεργασία με την Τουρκία η οποία θα είναι η Ιαπωνία του μέλλοντος στην περιοχή.
    Δεδομένου την ιστορική εχθρότητα μεταξύ Ελλάδας - Τουρκίας θα μπορούσαμε μέσω ενέργειας να σταματήσουμε αυτές τις εχθροπραξίες.
    Θα μπορούσαμε να παίρνουμε ενέργεια από Τουρκία και να την μεταφέρουμε στην Ευρώπη...
    Τουλάχιστον αυτό θα λειτουργούσε ως εμπόδιο σε ένα μελλοντικό πόλεμο Ελλάδας- Τουρκίας.
    Όσον αφορά το Ισραήλ, παρόλο που αναφέρω στο άρθρο ότι τα συμφέροντα Ισραήλ - Τουρκίας ταυτίζονται στην περιοχή, ας μην ξεχάσουμε και το Armageddon για το οποίο θα βρεις αρκετές πληροφορίες.

    Η εξελιξη και η ανάπτυξη της ΝΕΟ-Οθωμανικής Τουρκίας είτε θέλουν είτε όχι, θα απομονώσει το Ισραήλ η οποία τελικά θα καταστραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Xenokrates eipe..

    Apo to sxolio tis Elinas symperaino kai symfono apolyta ma afto o,ti oti kai an kanei i Tourkia, to kanei kata kyrio logo pros ofelos tis kai oxi monon pros eksypiretrisei allon symferonton p.x. amerikanikon, ebraikon i iranikon.

    Mia Prosxediasmeni Politiki, pou gia mas einai teleios agnosti oxi monon gia tin simerini apoprosanatolismeni kybernisi mas.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εντάξει φάνηκε και ο Καδήρ... ενταγμένος στον λεξοτανιλισμό της Άγκυρας είναι και μας κοιμίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ Xenokratis

    Vevaia. Kyrios pros ofelos tis.
    Ta dika tis simferonta koitaei prota apo ola, eno einai exper sto na katapataei simfonies.
    Kai tora exei sikossei poli miti, logo tou oti apokta pleonektiki thessi sta energeiaka zitimata.
    Efharisto gia to sxolio sas kai xairetismata sti Vienna. Me tin efkairia, an exete kefi kapoia fora tha ithela na mou legate poia sectors tis Austriakis oikonomias apodeixtikan anthektika stin oikomiki krissi. Me endiaferei.
    Kai pali efharisto. Elina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ κυριον/κυρια
    30 Ιουλίου 2010 10:59 μ.μ.
    Το οτι εμφανιζεσαι απο παλια εδω μεσα "αμφι" ειναι δικο σου λαθος.
    Το "Πλειστακις" σου μου τα λεει ολα.
    Αλ-Ζατζιρα και CNN ειναι εξαγορασμενα απ τους δικους σου εδω και χρονια τωρα.
    Και μαθε να διαβαζης και να κατανοης τι διαβαζης:
    Διοτι αν κατανοουσες την φραση μου: "Αλλα ειμαι ακραδαντα πεπεισμενος οτι οταν διαλυθει το ΜΗ κρατος του ισραηλ θα σχολαση ο γαμος και με τους τουρκαλαδες", δεν θα πεταγες την νευρωτικη κοτσανα σου στον σχολιαστη της
    30 Ιουλίου 2010 8:12 μ.μ.
    Αυτα προς το παρον.

    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. * Elina Galinou

    Elina i Tourkia den epokta aplos pleonektiki thesi sta energeiaka zitimata, exei idi apoktisei sxedon monopoliaki thesi stin trofodotisi tis EE me petrelaio kai gas kai exei ginei kai melos (eftyxos oxi monimo)sto
    Symboulio Asfaleias tou OHE kai symperiferetai os periferiaki dynami ston evry xoro tis Mesis Anatolis.

    Etsi mporei na apaitei kai syxna na ekbiazei tin apodoxi kathe diekdisis tis, oso kai aparadekti kai an einai afti. Afto to zoume kathe mera kai sto Aigaio kai stin Thraki kai fobamai oti tha epektathei poly syntoma kai stin Rodo kai Ko.

    To toupe tis alla kai i afthadis symperifora tis den frenaretai pleon. Den pavei na leei stin EE kai akomi kai stous Amerikanous: "Emeis den sas exoume anangi, eseis mas exete" kai alla tetoia...

    Y.G
    O,ti thelete gia tin Afstria, alla ligo poio syngekrimmena na mou to steilete me e-mail. Tin diefthynsi mou mporeite na tin parete apo ton Infognomona me tin adeia mou.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.