25/7/10

Σοβαρές έρευνες του Ιράν για την πυρηνική σύντηξη

Το Ιράν θα διαθέσει κονδύλια ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να πραγματοποιήσει σοβαρές έρευνες στον τομέα της πυρηνικής σύντηξης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Isna.

Ο Αλί Ακμπάρ Σαλεχί ανέφερε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 50 άτομα για την αποστολή αυτή, η οποία είχε ξεκινήσει πριν από 30 χρόνια αλλά τότε «δεν ήταν πραγματικά σοβαρή».

«Αλλά σήμερα, ξεκινάμε σοβαρή έρευνα στον τομέα της πυρηνικής σύντηξης», δήλωσε ο κ. Σαλεχί διευκρινίζοντας ότι «ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 80 δισεκατομμύρια ριάλ (8 εκατ. δολ.)» για αυτό το ερευνητικό πρόγραμμα.

«Θα χρειαστούν 20 με 30 χρόνια προκειμένου για να επιτύχουμε εμπορική εκμετάλλευση της διαδικασίας αυτής, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες της χώρας προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έρευνα για την πυρηνική σύντηξη με την απαιτούμενη ταχύτητα».

Η ελεγχόμενη πυρηνική σύντηξη είναι το ζητούμενο πολλών ερευνητικών προγραμμάτων ήδη από τη δεκαετία του '50 καθώς θεωρείται η πλέον οικονομική και καθαρή λύση για την παραγωγή ενέργειας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιτευχθεί καμία εμπορική εφαρμογή.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Τουρκίας και της Βραζιλίας συναντώνται την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν τη συμφωνία πυρηνικών ανταλλαγών, την οποία υπέγραψαν το Μάιο, δήλωσε αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Με βάση τη συμφωνία που επετεύχθη στην Τεχεράνη, το Ιράν συμφώνησε να στείλει στο εξωτερικό μέρος της ποσότητας του ουρανίου που διαθέτει, αναβιώνοντας έτσι ένα σχέδιο που είχαν χαράξει τα Ηνωμένα Έθνη με στόχο να διατηρηθεί υπό έλεγχο η πυρηνική δραστηριότητα του.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου θα συναντηθεί πρώτα και θα δώσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον βραζιλιάνο ομόλογό του Σέλσο Αμόρίν το πρωί, όπως αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η τριμερής συνάντηση και με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν Μανουσέρ Μοτακί, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα δοθεί συνέντευξη Τύπου.
http://www.ant1online.gr

1 σχόλιο:

  1. Η σύντηξη έχει αποδειχθεί από δεκαετίες ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΗ, αλλά τα ΠΑΡΑΣΙΤΑ λαμόγια τρώνε τους κόπους των λαών, τάζοντας στους τυράννους ότι, ώσπου να βρουν δήθεν άκρη, όλο και κάτι θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μας, εκτός από το παραμύθι και την φοροεξόντωση.

    Με 3-4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη ΑΥΡΙΟ, οι μοναρχικοί τραπεζίτες σκρουτζ θέλουν να μας προγράψουν επειδή ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το πετρέλαιο-ΔΕΝ υπάρχουν 'εναλλακτικές' (μπλοφάρουν για να κερδίσουν χρόνο, αφού οι ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ φτιάχνονται από το ολοένα λιγότερο-ακριβότερο πετρέλαιο), και νομίζουν ότι θα γλιτώσουν τον κανιβαλισμό, βάζοντάς μας να αλληλοσκοτωθούμε ευρωπαίοι-υπερπληθυσμιακοί αφροασιάτες, ενώ αυτοί νομίζουν ότι θα μείνουν με τις τελευταίες σταγόνες στον Τιτανικό...
    Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει η ανθρωπότητα, τόσο πιο γρήγορα θα δει τη λύση σε αναδασώσεις-αυτάρκη αγροκτήματα-παλλαϊκή άμυνα.
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4529824
    http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply
    http://timesonline.typepad.com/environment/2009/06/peak-oil-latest-yikes.html
    http://www.youtube.com/watch?v=Ulxe1ie-vEY
    http://www.youtube.com/watch?v=ow1w33VAPII

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.