31/7/10

Νεκρό στέλεχος της Χαμάς από ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Ένας άνθρωπος, ανώτατο στέλεχος της Χαμάς, έχασε χθες τη ζωή του κατά τη διάρκεια αεροπορικών βομβαρδισμών που πραγματοποίησε η ισραηλινή αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τη Χαμάς πρόκειται για τον Ίσσα Μπατράν, 40 ετών, διοικητή της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς στην Κεντρική Γάζα και ειδικός στην κατασκευή πυραύλων.

Ο Αλ-Μπατράν σκοτώθηκε όταν ισραηλινός πύραυλος έπεσε στο αυτοκίνητό του κοντά στον καταυλισμό προσφύγων Μαγκάζι, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως ο συγκεκριμένος στόχος ήταν μια αποθήκη στην οποία κατασκευάζονταν όπλα.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίσης τουλάχιστον τέσσερις πυραύλους εναντίον κτιρίων που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες ασφαλείας του κινήματος της Χαμάς, τραυματίζοντας οκτώ άτομα, αρκετά σοβαρά, σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα, Μοαουίγια Χασάνεϊν.

Πρόκειται για κτίρια που χρησιμοποιούσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς πριν η Φάταχ εκδιωχθεί από τη Λωρίδα της Γάζας το 2007.Επίσης κατά τη διάρκεια της επίθεσης άλλοι οκτώ υποστηριχτές της οργάνωσης και τρεις πολίτες τραυματίσθηκαν.

Επρόκειτο για αντίποινα έπειτα από την εκτόξευση, από Παλαιστίνιους μαχητές, μιας ρουκέτας εναντίον της πόλης Ασκελόν, στο νότιο Ισραήλ.Πύραυλος τύπου Κατιούσα εκτοξεύθηκε από τη Γάζα προς την πόλη Ασκελόν στο νότιο Ισραήλ προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν επίσης υπόγειες στοές που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά αγαθών από την Αίγυπτο στη Λωρίδα, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως θα εκδικηθεί για τον θάνατο του Ίσσα Μπατράν ενώ ως προληπτικό μέτρο για το ενδεχόμενο νέων βομβαρδισμών διέταξε την εκκένωση του προσωπικού ασφαλείας από τα κτίρια."Τα νέα αυτά σιωνιστικά εγκλήματα δεν θα μείνουν ατιμώρητα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης.

Το Ισραήλ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως "καθιστά την Χαμάς απολύτως υπεύθυνη για την τρομοκρατία που προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την επίθεση αυτή, επισημαίνοντας πως η εκτόξευση ρουκετών εναντίον πολιτών είναι απολύτως απαράδεκτη και αποτελεί τρομοκρατική επίθεση.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

10 σχόλια:

  1. http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_6937.html

    31 Ιουλίου 2010 1:31 μ.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    Ο Agelioforos που μας παραθέτεις ήταν εκεί; Η κάνει ρεπορτάζ για τον 65ετη πόλεμο Εβραίων-Παλαιστίνης από την Θεσσαλονίκη;
    Χρήστος Β. Λονδίνο

    Χρήστο Μάλλον μπερδεύτηκες και το σχόλιο σου ήταν για αυτή την ανάρτηση:http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_8948.html

    Ασχετα απο ποιά πηγή επιλέγω για να δημοσιεύσω ένα θέμα αυτό έχει
    διασταυρωθεί και απο άλλες πηγές.
    Συνήθως η ΕΞΠΡΕΣΣ στην θεματική ενότητα αναφέρει πρώτη τις ειδήσεις.Δεν ξέρω ποιός είναι εκεί,
    προσωπικά ακουστά έχω τον Πάνο Χαρίτο της ΕΡΤ αλλά δεν έχω μαζί του επαφές.Αν ξέρεις εσύ Χρήστο και μου υποδείξεις στην διάθεση σου
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Μια σκέψη είναι ότι πρόκειται για επιχείρηση των μσυτικών υπηρεσιών που στέφθηκε α΄πό επιτυχία: Ριχτηκε στα καλά καθουμενα μια ρουκέττα. Δόθηκε η αφορμή για αντιποινα. Και βρέθηκε εύσχημος τρόπος να σκοτωθεί το συγκεκριμένο στέλεχος της Χαμάς το οποίο είχε εντοπιστέι από πριν σε τόπο και χρόνο. Δεν το ξε΄ρω αλλά δεν το αποκλείω. Ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πώς ενεργεί το Ισραήλ είναι γνωστό.
    Αφού κάποιος άνθρωπος της Μοσάντ -Παλαιστίνιος καταδότης ή Ισραηλινός πράκτορας που περνά απαρατήρητος αφού φατσικά Παλαιστίνιοι/Ισραηλινοί είναι ίδιοι- εντοπίσει το υποψήφιο θύμα, ειδοποιεί το Ισραήλ και δίνει το στίγμα της περιοχής που βρίσκονται παρακολουθών και παρακολουθούμενος.
    Ή βάζει έναν κοριό GPS στο αυτοκίνητο του Παλαιστίνιου.
    Στην συνέχεια, ελικόπτερα και αεροπλάνα κάνουν έναν βομβαρδισμό στην περιοχή στον γάμο του καραγκιόζη όπου σκοτώνονται γυναικόπαιδα και μέσα στην αναμπουμπούλα ο παρακολουθών μόνος του ή με την συνδρομή κι άλλων πρακτόρων, εκτελούν τον Παλαιστίνιο πατριώτη συνήθως με πιστόλι.
    Εάν η φωτογραφία είναι από την τελευταία επιδρομή των Ισραηλινών κατακτητών της Παλαιστίνης, το θύμα δεν φαίνεται να έχει χτυπηθεί από βόμβα ή ρουκέτα διότι θα είχε διαμελισθεί, αλλά μάλλον έχει φάει κάποια σφαίρα στο κεφάλι.
    Τα ίδια μήπως δεν είχαν γίνει και στην Ελλάδα από τους κατακτητές ναζί και τους δοσίλογους κουκουλοφόρους που τους υποστήριζαν;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καυκάσιε το σχόλιο μου στην αναρτησή σου της
    Παρασκευής, 30 Ιουλίου 2010 και με τίτλο
    "Ρουκέτα έπληξε την πόλη Ασκελόν στο Ισραήλ"
    απευθύνετο στον σχολιαστή της 31 Ιουλίου 2010 1:31 μ.μ. που παρέθεσε και τον σύνδεσμο.
    Πάντως καλού-κακού πρέπει πάντα (ει δυνατόν) να ερευνάμε όλα τα κίνητρα και τις πηγές πίσω από κάθε δημοσίευμα.


    Χρήστος Β. Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ti le re pethane enas apo tin Hamas kai xestike i fatme sto Yenti Kule .enas ligoteros Tourkofilos vrike tis 70 ston paradeiso tou Ilsam.A Re tzimi i kakia sou se exei xtypisi ston eggefalo.


    Tourkofagos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νεκρος μαχητης της Παλαιστινιακης αντιστασης ειναι το σωστο. Στελεχος της Χαμας ειναι ο ορος που αρεσει στους εβραιους δολοφονους. Σα να λεμε τρομοκρατης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιές είναι οι 70 στον παράδεισο ρε (χαχαχαχα)τουρκοφάγε;;;
    Και μάθε σωστά ελληνικά και τις ελληνικές παροιμίες, γιατί έτσι καρφώνεσαι !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ τζιμης
    01 Αυγούστου 2010 12:26 μ.μ.

    Ποιος τουρκοφαγος Τζιμη;
    Το προφεσσορο Christo "εκ Λοντρας" η απο Τελ-Αβιβ ειναι με τις κοκκινοκωλες "αγγλιδουλες" του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μα η Χαμάζ είχε δηλώσει ότι δεν θέλει να ρίχνονται ρουκέτες, αλλά να, κάποιοι το κάνουν.

    Το Ισραήλ από την πλευρά του, δεν πήγε να σκοτώσει χαμασιώτες, αλλά τα "άτακτα παιδιά, τ' ατίθασα", που θα έλεγε και ο Τσιφόρος. Ε, βρέθηκε ανάμεσά τους ένας Χαμασιώτης και χτυπήθηκε. Αυτά κάνουν οι κακές παρέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 01 Αυγούστου 2010 5:44 μ.μ.

    Και από που ξεφύτρωσε το "Ισραήλ" ανάμεσα στους Χαμασιώτες ωρέ κοπελιά μας, θιασώτησα του Τσιφόρου;
    Δε μας εξηγάς να ξέρουθμε κι εμείς;


    ΓΡΟΥΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.