12/7/10

Ανακοινώθηκε το «Forum για την Ελλάδα» από τη Ντόρα Μπακογιάννη

Η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, μέσω της προσωπικής της ιστοσελίδας www.dorabak.gr, απηύθυνε σήμερα πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημιουργία του «Forum για την Ελλάδα», ενός κινήματος θετικού πολιτικού ακτιβισμού, όπως η ίδια υπογραμμίζει, για ένα «εθνικό σχέδιο αναγέννησης». Η κ. Μπακογιάννη στην ανακοίνωσή της αναγνωρίζει, όπως λέει, τα λάθη που έκανε στο παρελθόν ενώ καταφέρεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ, των Αριστερών κομμάτων και των ΜΜΕ, για σύγχυση και διάσπαση της κοινωνίας.

Στην ανακοίνωσή της που δημοσιεύτηκε σήμερα στην προσωπική της ιστοσελίδα www.dorabak.gr, αναγνωρίζει ότι καταρρίπτονται οι σταθερές αξίες που διέπουν τη ζωή των Ελλήνων τα τελευταία 30 χρόνια, όπως επίσης αναγνωρίζει ότι η ψήφιση του μηχανισμού στήριξης δημιουργεί υποχρεώσεις "για να σωθεί η Ελλάδα από την χρεωκοπία".

"Μια προτεραιότητα είναι να είμαστε επιτέλους συνεπείς απέναντι σε αυτές τις δεσμεύσεις και μια δεύτερη και πιο σημαντική είναι να δημιουργήσουμε, να συμφωνήσουμε και τελικά να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο αναγέννησης για την οικονομία, για τη κοινωνία, για τη πατρίδα μας' επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η κ. Μπακογιάννη.

Κατηγορεί την πλειοψηφία των πολιτικών ότι δεν έχουν το κουράγιο να πουν τα πράγματα με το όνομά τους, ότι δηλαδή "αν δεν πετύχουμε τους στόχους μας θα χάσουμε την τελευταία ευκαιρία εκσυγχρονισμού της χώρας" και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι διαλύει την ενότητα της χώρας.

"Η κυβέρνηση, που έχει την κύρια ευθύνη, βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές της αντιφάσεις...Η πλειοψηφία των υπουργών ταλαντεύεται μεταξύ αναποτελεσματικότητας και άρνησης της πραγματικότητας. Ο κρατικός μηχανισμός είναι ημιπαράλυτος, χωρίς κατεύθυνση. Τα αναγκαία μέτρα δεν προχωρούν και ακόμα χειρότερα προχωρούν εικονικά. Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν. Η ανεργία γιγαντώνεται. Εγκλωβισμένο στις αντιφάσεις και στο λαϊκίστικο παρελθόν του, το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά κόβοντας συντάξεις και παγώνοντας μισθούς αντί να αντιμετωπίσει δραστικά το έλλειμμα του ΟΣΕ, να μειώσει τον αριθμό των δημοσιών υπαλλήλων, να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη".

Ενώ για την Ν.Δ ,την κατηγορεί ότι επενδύει "με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας" προκειμένου να αντλήσει πολιτικό όφελος.

Επιπλέον κατηγορεί τα κόμματα της Αριστεράς ότι βρίσκονται σε υπαρξιακή κρίση και πως τυγχάνουν μιας ιδιότυπης χρόνιας πολιτικής ασυλίας και οι αναχρονιστικές απόψεις τους επιδρούν καταστροφικά στην ανάκαμψη πολλών κλάδων της οικονομίας.

Ακόμη καταφέρθηκε εναντίον μέρους των ΜΜΕ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "αντί να ενημερώνουν υπεύθυνα και νηφάλια, δηλητηριάζουν τις ψυχές των πολιτών, τροφοδοτούν το λαϊκισμό για να κερδίζουν θεαματικότητες και ακροαματικότητες από την αγωνία του κόσμου".

Η κ Μπακογιάννη επιχειρεί και μια αυτοκριτική: "Προσωπικά έχω το θάρρος να αναγνωρίσω τα λάθη μου... Ήταν λάθος μου που δεν είπα πολλά πράγματα με το όνομά τους. Ήταν λάθος μου που δεν μίλησα εγκαίρως για όσα θεωρούσα στραβά. Αναλαμβάνω λοιπόν στο ακέραιο την ευθύνη που μου αναλογεί".

"Αισθάνομαι χρέος μου να δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις όσες έχω για την εθνική αναγέννηση, για να ξεκινήσουμε ξανά, για να προχωρήσει η Ελλάδα μπροστά" προσθέτει η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα του αύριο θα προκύψει μέσα από τη συνάντηση όλων των δημιουργικών δυνάμεων και καλεί όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση να συμμετέχουν στο "φόρουμ για την Ελλάδα", διευκρινίζοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται για πολιτικό κόμμα. αυτού του τόπου.

"Το «φόρουμ για την Ελλάδα» δεν είναι πολιτικό κόμμα. Είναι ιδέες, λύσεις, γνώση, δύναμη, σύνθεση για την Ελλάδα του αύριο. Είναι προτάσεις για την εφαρμοσμένη πολιτική" τονίζει η ανεξάρτητη βουλευτής. .
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

18 σχόλια:

  1. Ειχα ΜΙΑ ΦΑΓΟΥΡΑ για το φορουμ της δρακουλινας... Δε μας χ@ζεις γλυκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι Αυτή;
    Σχεδόν τήν είχαμε ξαχάσει...
    Σκόρδαααααααααααααααααααα....καί ασημένια παλούκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναί μαμά,θά φάω όλο τό φαγητό μου...
    Μήν βάζεις αυτήν τήν κυρία μπροστά μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα τωρα μου εφυγε ενα αγχος. αν εχω τη ντορα να στοχαζεται για το καλο μου μπορω να κοιμηθω ησυχος.

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έφυγε ο κατζαφυρερ ήρθε αυτή ; όλα συννενοημένα για τα πουληθεί και να απολυθεί ότι απέμεινε. Για την Ελλάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, μέχρι και τα ζόμπι κάνουν φόρουμ! Τελικά δεν αρκεί να είσαι νεκρός, πρέπει να το καταλάβεις κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Θεος να λυπηθει αυτην τη δοκιμασμενη χωρα, να μη δει κι αλλο κακο με την κυρια στη βουλη.

    Παντως, αν τυχον μπει το κομμα της στη Βουλη, θα την εχουν ψηφισει Αμερικανοι, Εβραιοι, Μασωνοι και αλλα κεντρα του Εξωτερικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Καυκάσιε ένα καλό άρθρο. Μήπως για ανάρτηση;

    Ε-Ε-Έρχεται! / του Νίκου Ράπτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κάτι τρέχει στα γύφτικα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια Κ. Ντόρα για τις οργανωτικές σας δυνατότητες, για τις αέναες προσπάθειες που κάνατε και κάνετε προς ώφελος του Ελληνικού λαού.
    Θα είμαι κι εγώ μαζί σας στην προσπάθεια αυτή αν μου δώσετε μια απάντηση δημόσια στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο και δεν έχω καμία προτίμηση ποιο από τα δύο θα χρησιμοποιήσετε. Τα λεφτά για τις ναυτικές βάσεις στην Αλβανία γιατί δεν τα δώσατε ενώ σας παρακαλούσε ο ΥΕΘΑ και παραδώσατε και το Ιόνιο στην Τουρκία; Εάν δεν περνούσε από το χέρι σας γιατί δεν κάνατε τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να βρεθούν και να αποδεσμευτούν; Για τη SIEMENS τα κάνατε όλα σωστά και στο χρόνο τους, για την πατρίδα σας και τον περιορισμό των κινδύνων που την περιβάλουν τι κάνατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eπειδή ακούγεται ότι αυτό το νέο κίνημα ηθικής έχει οικονομικά προβλήματα για να προβάλλει τις αρχές και τις ιδέες του, καλό είναι να συμβάλλει ο λαός στην προσπάθεια αυτή.
    Όσοι θέλετε να καταθέσετε τον οβολόν σας, στον κ. Ζαφειριάδη ή απ' ευθείας στην κ. Ντόρα ή και στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.
    Τον οβολόν σας παρακαλώ!

    Υ.Γ. 1. Και μην ξανακούσω τίποτα για τη SIEMENS και τον Χριστοφοράκο. Είπαμε, ήταν απλά κοινωνικές σχέσεις.
    ΥΓ 2. Πως είπαμε ότι λέγεται άλλως το θράσος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ωραίο είναι ότι της έστειλα εχθές το σχόλιό μου, με ευγένεια βέβαια αλλά με αλήθειες που την πονάνε, αν πονάει αυτή, μα ΔΕΝ το δημοσίευσε στο "διάλογοσ"
    'Οπως πάντα ειλικρινής η κυρία!
    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Bye bye Dora...

    Διάβασα με προσοχή όλο το κείμενο της παρέμβασης. Ε, λοιπόν, δεν έχω διαβάση πιό υποκριτικό κείμενο από αυτό.
    Σχεδόν κάθε πρότασή του, αποτελεί μπούμερανγκ γιά την ίδια, εφ' όσον, φυσικά, αναγνωσθή από έναν νοήμονα άνθρωπο.
    Προφανώς, η ίδια, θεωρεί ότι απευθύνεται σε μή νοήμονες.

    Όσο γιά τις φράσεις "αντισυμβατική σχέση" και "πολιτικό ακτιβισμό" απλά δείχνουν την απελπισία η οποία την διακατέχει, μιάς και, είναι τελείως έξω από την πολιτική ης κουλτούρα και την προσωπική της διαδρομή.

    Bye bye Dora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Μητσοτάκαινα θα επιβιώσει ότι και να λέτε εσείς.
    Είμαι πεπεισμένος για αυτό βλέποντας τα χάλια του λαού μας και το πως τον κατάντησαν.
    Άνευροι, τσανακογλύφτες και πρόθυμοι σφουγκοκωλάριοι θα της εξασφαλίσουν το πολιτικό οικόπεδο για να στήσει και την δική της παράγκα-σεράϊ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η ΚΟΥΒΕΛΟΥ δεν φταιει...Φταινε ολοι αυτοι οι "μορφωμένοι" άνθρωποι που κανουν τον κολαουζο σε μια αποφοιτη του Λυκείου που φιλοδοξεί να μας κάτσει στο σβερκο μετά από τον Γεωργιο τον ψηλό. Ειδα τον κατάλογο (οι 53 της Ντόρας) και εφριξα. Τώρα θα μου πείς και ο σαλίγλκαρος πως ανέβηκε ψηλά; Ερποντας-Γλύφοντας και με τα κερατά του.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εγώ ένα ξέρω...το απόλυτο φονικό όπλο για την οικογένεια Βρυκολάκων...Antonis Highlander Samaras Mitsotakokiller.
    Είναι κλάσεις ανώτερο από σκόρδα, ασημένια παλούκια, σταυρούς, φως κτλ. Όλα τα πράγματα τριτώνουν..μια το 1993, μια πριν λίγο καιρό για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας που θα πάει...θα έρθει και το τρίτο παλούκωμα -όπως στι ταινίες με τους βρυκόλακες- να ησυχάσουμε!

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι κακία είναι αυτή ;;;Ουτε ένα ενθαρρυντικό σχόλιο ;;;Ενώ η κυρία προσπαθεί .... και αλήθεια γιατί μπακογιάννη ;;; ενώ μπορεί να επιλέξει κούβελου ή ακόμη και δρακουμέλ ;;; και σκέφτομαι ότι τόσα και τόσα μαγαζιά κλείνουν γιατί να μην κλείνουν και πολιτικοί ;;; Το θέμα θα ηταν αστείο αν δεν ήταν τόσο σοβαρό.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (α,ναι έχει και κάτι παιδιά να αποκαταστήσει....).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Διαβάζοντας τα βιογραφικά των 50 που υπογράφουν την διακήρυξη της ..."Κίνησης της Ντόρας", διαπιστώνω ότι ΟΛΟΙ τους διαθέτουν περισσότερα προσόντα απ' αυτήν !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.