29/7/10

O Σαρκοζί τα «βάζει» με τους Τσιγγάνους

ΠΑΡΙΣΙ. «Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει ξανά τις εκλογές είναι να παίξει πάλι το χαρτί της εγκληματικότητας», είχε δηλώσει ο Γάλλος συγγραφέας Εμανουέλ Τοντ για τον ευρισκόμενο σε δύσκολη θέση πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Και αυτό φαίνεται ότι κάνει ο Γάλλος πρόεδρος, στοχοποιώντας, αυτή τη φορά, όχι τους μετανάστες των υποβαθμισμένων προαστίων, αλλά τους Τσιγγάνους και τους λεγόμενους «ταξιδιώτες».

Ο Γάλλος πρόεδρος συγκάλεσε χθες στο Μέγαρο των Ηλυσίων διάσκεψη με αντικείμενο «τα προβλήματα που θέτει η συμπεριφορά κάποιων μελών της κοινότητας των Τσιγγάνων και των ταξιδιωτών». Στη διάσκεψη ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός Φιγιόν καθώς και οι υπουργοί Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Μετανάστευσης. Εκπρόσωποι της κοινότητας των Τσιγγάνων δεν είχαν προσκληθεί. «Στην κοινότητα αυτή υπάρχουν συμπεριφορές που δεν γίνονται ανεκτές», είχε δηλώσει πριν από τη διάσκεψη ο υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ. «Υπάρχει πρόβλημα με την κοινότητα των Τσιγγάνων. Συχνά καταλαμβάνουν τοποθεσίες παρανόμως».

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Τσιγγάνων κατηγόρησε τον Γάλλο πρόεδρο για «ρατσιστική πολιτική». «Αν επιμένει στην κήρυξη πολέμου, θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον του για αναμόχλευση ρατσιστικού μίσους», ανακοίνωσε η ομοσπονδία. «Οπως συμβαίνει συχνά στην ιστορία, οι Τσιγγάνοι γίνονται για μια ακόμη φορά αποδιοπομπαίοι τράγοι μιας ηγέτιδας τάξης που ταλανίζεται από πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα». Τα μέλη της ζητούν να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων.

Προ δεκαπενθημέρου, η αστυνομία στην επαρχία Λουάρ-ε-Σερ της κεντρικής Γαλλίας σκότωσε νεαρό Τσιγγάνο και ανακοίνωσε ότι ο Τσιγγάνος δεν υπάκουσε σε εντολή να σταματήσει σε αστυνομικό μπλόκο, αλλά έπεσε πάνω στους αστυνομικούς. Εν συνεχεία, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και προξένησαν ζημιές σε αστυνομικά οχήματα στην πόλη Σεν-Ενιάν.

«Η υπόθεση θα μπορούσε να είχε παραμείνει μια υπόθεση βανδαλισμού», ανακοίνωσε το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, κατηγορώντας τον πρόεδρο ότι «εργάζεται για τον κατακερματισμό του έθνους σε κοινότητες, στιγματίζοντας κατηγορίες πολιτών και κατοίκων».
KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

18 σχόλια:

  1. Εδώ, σε εμάς να τους φέρουνε! Στην καταβόθρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιος ο DCH...!!

    Που εισαι ΓΑΠ να μας τους φορτωσεις First Class (Λεφτα Υπαρχουν!!) και να μας τους μολησεις κατω απο την Ακροπολη, να κανουνε παζαρι... Πολιτισμικο και εθνικ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι τσιγγάνοι δημιουργούν ουκ ολίγα προβλήματα και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο όπου ζω, υπάρχει καταυλισμός στην περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού, όπου συχνά πυκνά δημιουργούνται προβλήματα με τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι αδυνατούν να προσαρμοσθούν στην κοινωνία, παρά το ότι τους έχουν προσφερθεί πολλές ευκαιρίες. Τους έδωσαν δάνεια για να αγοράσουν σπίτια και τα έφαγαν. Τους πρότειναν παλαιότερα εγκατάσταση στην εγκαταλελειμμένη πρώην αμερικανική βάση των Γουρνών και αρνήθηκαν. Εξακολουθούν να μένουν σ’ έναν άθλιο καταυλισμό, τον οποίον αρνούνται να εγκαταλείψουν.

    Η παράνομη σύνδεση του καταυλισμού με το δίκτυο της ΔΕΗ και της δημοτικής υδροδοτήσεως, η συσσώρευση σκουπιδιών, τα οποία, εκτός από εστίες μολύνσεως, δημιουργούν δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» εικόνα τριτοκοσμική και καθόλου κολακευτική για τον τουρισμό, η συμμετοχή τους στην λαθρεμπορία ναρκωτικών και άλλες παραβατικές συμπεριφορές, τους έχουν κάνει ανεπιθύμητους και από τους κατοίκους και από τις αρχές. Είναι δε συχνά τα επεισόδια που δημιουργούν και που απασχολούν εισαγγελέα και αστυνομία.

    Δεν είναι, λοιπόν, θέμα «ρατσιμσού», αλλά καθαρά ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας, του περιβάλλοντος και της ασφάλειας των υπολοίπων πολιτών. Αν δημιουργούν τα ίδια προβλήματα και στην Γαλλία, καλώς ο Σαρκοζί παίρνει μέτρα εναντίον τους, όπως τα παίρνει και ο Μπερλουσκόνι στην Ιταλία.

    Επειδή συμβαίνει να ακούγονται διάφορα από τους γνωστούς επαγγελματίες «αντιρατσιστές», παραθέτω μερικά κατατοπιστικά άρθρα του τοπικού τύπου:

    Με νέους όρους τα δάνεια στους τσιγγάνους της Ν. Αλικαρνασσού

    Δάνεια σε τσιγγάνους για να φύγουν

    Σε κλοιό τσιγγάνων περιπολικό των ΤΑΕ μέσα στον καταυλισμό

    Το πρόβλημα του καταυλισμού των τσιγγάνων της Ν. Αλικαρνασσού

    Αποβολή απ’ τον καταυλισμό για τους τσιγγάνους με δάνεια

    Για άλλη μια φορά οι αστυνομικοί θύματα επίθεσης

    Καταυλισμός: Με τον εισαγγελέα ξεκινά η καταγραφή για τις κατεδαφίσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για καντε νια βολτα σε απομακρυσμενα χωρια της Ηπειρου να δειτε τι τραβανε οι ηλικιωμενοι κατοικοι τους, απο τη δραση ομαδων αθιγγανων.
    Το οτι δεν ειναι ολοι ιδιοι δε σημαινει οτι αυτο πρεπει να γινεται αλλοθι για οσους τριγυρνανε στην υπαιθρο ληστευοντας γεροντακια.
    Και για οσους με πουνε ρατιστη να το δεχτω αρκει οι εν λογω "κυριοι" να εχουν αυτοβουλως φιλοξενησει στον κηπο του σπιτιου τους, οχι φυσικα συμμοριες τσιγγανων που ληστευουν, απλα μια οικογενεια αθιγγανων απο αυτες που τριγυρνανε στην Ελλαδα με τσαντηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαρκο "ο Σαγιαν", οπως μας επεξηγει και η Φιγκαρω.
    http://avragioz.blogspot.com/2010/07/le-gigaro.html
    Πως λεμε Galias ο σαγιαν;
    Οι Τσιγγανοι ειναι το "παραμυθι του" για την αρχη. Μετα θα την πεση παλι στους αραβες της Γαλλιας διοτι αυτος ειναι και ο στοχος του διεθνους σιωνισμου. Οι Αραβες.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ μένω στη Ρουμανία, οπότε έχω να πω ένα λόγο παραπάνω για τους Ρόμα.
    Παρόλο που προσπαθώ να μην είμαι εμπαθής με οποιαδήποτε φυλή, οι Τσιγγάνοι πέρα απο το χάρισμα που έχουν στη μουσική και το χορό, είναι κάτι σαν καταραμένη ράτσα.
    Όποια προσπάθεια κι αν κάνει ένα κράτος να τους εντάξει στο κοινωνικό σύνολο, πάει άκαρπη. Απλά είναι αδύνατον να ενταχθούν στην κοινωνία. Έιναι μέσα στο αίμα τους η τεμπελιά, η απόκτηση χρημάτων με επαιτεία ή με αποφυγή οποιασδήποτε εργασίας, η απατεωνιά και η βρωμιά. Αυτή η νοοτροπία περνάει από γενιά σε γενιά και αδύνατον να εξαλειφθεί.
    Όσα λεφτά κι αν αποκτήσουν (και είναι αρκετοί με πολλά λεφτά - πάντα μαύρα φυσικά) προτιμούν να μένουν είτε σε τσαντήρια, είτε σε γκέτο με απείρως κακόγουστες, φτηνού εντυπωσιασμού υπερκατασκευές.
    Πραγματικά ότι κι αν κάνει κανείς, οι Τσιγγάνοι απλά δεν αλλάζουν και ούτε πρόκειται να αλλάξουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταφέρεστε εναντίον των Τσιγγάνων και γιούφτων;
    Τώρα θα σας πιάσει ο Δημητράς με την Gilbert και θα σας τρέχουν απο δικαστήριο σε δικαστήριο με πολιτική αγωγή του ΚΙΣασμένους.


    Αμπντουλάχ Κόεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί ολα οσα αναφέρθηκαν απο τους παραπάνω να είναι αλήθεια αλλά και ο Χιτλερ τα ιδια δεν ελεγε; Ποια λυση προτείνεται; Να ανοίξουν στρατόπαιδα συγκεντρωσης και να γινονται σαπούνια οι τσιγγανοι; Απο εβραίους αυτη τη φορα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 29 Ιουλίου 2010 2:36 μ.μ.

    Συμφωνώ μ' αυτά που γράφεις, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον οι τσιγγάνοι της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας έχουν σχέση με τους δικούς μας εδώ.

    Στην Ουγγαρία, την Ρουμανία, την Ρωσία και την Ισπανία όντως έχουν δημιουργήσει την δική τους μουσική και είναι γνωστοί για την επίδοσή τους σ' αυτήν. Το "φλαμέγκο" στην Ισπανία είναι καθαρά τσιγγάνικη μουσική. Δεν νομίζω ότι στην Ελλάδα έχουν να επιδείξουν κάτι παρόμοιο οι αθίγγανοι.

    Συγγένεια σαφώς υπάρχει, αλλά ίσως αλλού εξευγενίστηκαν κάπως. Εδώ καθόλου.

    @ 4:45 μ.μ

    Σαπούνια δεν πρέπει να γίνονται. Απλώς πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν το σαπούνι. Εσύ το προτείνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να ψάξει η ΕΕ και η υπόλοιπη Ευρώπη να βρουν ένα μέρος, ένα νησί, δεν ξέρω, να τους βάλουν όλους εκεί, να τους κάνουν υποδομές σπίτια, να κάνουν κράτος, να έχουν την σημαια τους το νόμισμά τους κλπ. Αλλοιώς μάλλον Ελλάδα τους βλέπω να έρχονται όλοι μια που εδώ έχουμε γιουφτοποιηθεί πλήρως σε συμπεριφορές πολιτισμό μουσική τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ...μόνο μην ξεχνάτε ότι οι δικοί μας οι τσιγγάνοι που μένουν στην θράκη μιλάνε τουρκικά βλέπουν τουρκικά ακούνε τουρκικά και έχουν και την τουρκία δίπλα τους.

    όσο για τον φίλο κρητικό 12.04
    και εδώ στον Εβρο συμβαίνουν αυτά με την συνοχή της πολιτείας φυσικά απλά ένα παραπάνω που συμβαίνει εδώ σχεδόν καθημερινά είναι ότι βάζουν δια πασόν ζωντανή μουσική μέσα στην πόλη κλείνοντας τους δρόμους και κάνοντας μας ψυχολογικό πόλεμο,ζούμε με κλειστά παράθυρα και πατζούρια καλοκαιριάτικα φορώντας και ωτοασπίδες.
    και κανείς δεν συγκινείται.
    ούτε αστυνομία ούτε δήμαρχος ούτε υγειονομικό ούτε πολεοδομία.
    αφού όλοι τα αρπάζουν είτε λεφτα είτε ψήφους.
    μάλλον δεύτερη φόρα πρόσφυγας θα γίνω στην χώρα μου.
    ΤΙ ΚΑΤΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ραααααατσίστες!!!!

    Χρήστος Β. Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρήστο πάρτους στο Λονδίνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα τους πάρω.
    Να πουλάνε πατάτε και είδη προικός.


    Χρήστος Β. Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκεί στα Λονδίνα θα τους επιτρέπεται να γυρνάνε με τα ντάτσουν και να έχουν τα μεγάφωνα στη διαπασών διαλαλλώντας την πραμμάτεια; Και ενδιάμεσα να μας παίζουν και το τελευταίο τσιφτετέλι πόυ κυκλοφορεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχαχα γεια σου ρε Χρηστάρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυρία Omadeon κι εδώ παρακολουθείς;
    Οι Άραβες στόχος; Φυσικά, γιατί όχι; Τι να τους κάνουμε; Όλοι ονειρεύονται μια ξανθειά γαλανομάτα Ευρωπαία...ή Ευρωπαίο, ανάλογα με τα γούστα.... Από δω το γιουνανιστάν δεν περιμένω τίποτα. Οι μεγάλες χώρες ας κάνουν την αρχή κι ας καθαρισει η Ευρώπη από την ΑσιατοΑφρικάνικη επιδρομή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το είχαν πολλοί φοβηθεί αυτό και μάλλον είναι αλήθεια.

    Οι Γυφτοι Απελευανονται απο Γαλλια Γερμανια- ερχονται εδω!!!!

    Καλό θα ήταν να αναρτηθεί, διότι μάς αφορά όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.