29/8/10

Το δημοσιεύσαμε στις 29 Ιουλίου, το ΒΗΜΑ το δημοσιεύει στις 29 Αυγούστου

Η απίστευτη ιστορία μιας Ελληνίδας που ερωτεύτηκε τούρκο υπαξιωματικό, άλλαξε όνομα και ταυτότητα για να τον ακολουθήσει και έμπλεξε με τις μυστικές υπηρεσίες
Η Ελένη που έγινε Σεμιχά
H δική μας ανάρτηση: Με τον Τούρκον καμίαν φιλίαν μ' εφτάς. Ο λύκον το πόστ'ν ατ' αλλάζ', το ταπιάτ'ν ατ' κι αλλάζ'.

ΝΙΚΟΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ | Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
Η κυρία Ελένη Δημητριάδη 29 ετών, πρώην δημόσιος υπάλληλος από τη Θεσσαλονίκη, ίσως αυτή τη στιγμή να είναι η πιο γνωστή Ελληνίδα στην Τουρκία. Μόνον που οι Τούρκοι τη γνώριζαν ως πριν από λίγες εβδομάδες ως... Σεμιχά Οζογλού. Τουρκάλα, και μάλιστα ισλαμίστρια, κόρη μεγαλογαιοκτήμονα, η οποία
έναν υπαξιωματικό του τουρκικού στρατού με εμπόλεμη δράση στο Ιράκ.
Η Ελένη λέει ότι αγάπησε μέσω... Ιnternet τον τούρκο υπαξιωματικό Κοτάν Οζκιούρ όταν ακόμη βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη, μόνον που η ίδια δεν γνώριζε ότι για να νυμφευθεί τούρκος στρατιωτικός μια Ελληνίδα έπρεπε ο υποψήφιος γαμπρός να ζητήσει την έγκριση του πανίσχυρου τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ως τώρα τέτοια συγκατάθεση δεν έδωσε ποτέ. Εμπόδια στον γάμο για τη σφόδρα ερωτευμένη Ελένη δεν υπήρξαν και εγκατέλειψε οικογένεια (στην οποία περιλαμβάνεται και ένας... αρχιμανδρίτης), εργασία, συγγενείς, φίλους και πήγε στη Σμύρνη.
Αγόρασε με... φακελάκι την ταυτότητα μιας Τουρκάλας που ήταν αγνοούμενη εδώ και δέκα χρόνια, της Σεμιχά Οζογλού, και παντρεύτηκε δόξη και τιμή με πολιτικό γάμο (αλλά με ελληνικά τραγούδια του Μιχάλη Χατζηγιάννη ) τον τούρκο υπαξιωματικό. Ποιος αλήθεια θα τους ανακάλυπτε, αφού έδωσε γερό μπαξίσι για να εξασφαλίσει στο άψε σβήσε πλαστή ταυτότητα και υπηκοότητα; Ο γάμος έγινε χωρίς να απευθυνθούν στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο. Κατά τον τουρκικό στρατό Τούρκος νυμφεύθηκε Τουρκάλα και μάλιστα κεμαλίστρια, ισλαμίστρια και εγκυμονούσα. Συνεπώς, κανένα πρόβλημα.

Πρώτη στις εξετάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ
Με την πλαστή ταυτότητα και τα λίγα τουρκικά που φρόντισε να μάθει γρήγορα αγόρασε ένα Οpel Αstra, έκανε φιλίες με άλλες Τουρκάλες, ζούσε ήρεμα και αγαπημένα με τον τούρκο υπαξιωματικό, άλλαξε και ομάδααπό ΠΑΟΚ ως Θεσσαλονικιά έγινε... Φενέρμπαχτσε. Τον περασμένο Μάιο συμμετείχε ως Σεμιχά Οζογλού σε εξετάσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών (κάτι όπως το ΑΣΕΠ) και πέρασε μάλιστα πρώτη στο τμήμα μεταφραστών. Ισως σήμερα να ήταν υπάλληλος με ειδικότητα τις μεταφράσεις στα... ελληνικά εάν ένα τυχαίο γεγονός δεν έφερνε τα πάνω κάτω. Ο πλούσιος γαιοκτήμονας, πατέρας της πραγματικής Σεμιχά Οζογλού, πέθανε και άφησε μεγάλο μέρος της περιουσίας της στην αγνοούμενη εδώ και χρόνια κόρη του. Και η κυρία Δημητριάδη είδε, όπως λέει, «τονουρανό να έρχεται κατά πάνω μου».

Συναγερμός στις μυστικές υπηρεσίες
Η Ελένη Δημητριάδη με στολή παραλλαγής, επάνω και αριστερά με το μωρό της. Εγκατέλειψε την Ελλάδα για χάρη του τούρκου αρχιλοχία Κοτάν Οζκιούρ (δεξιά). Για να τον παντρευτεί, αγόρασε τουρκική ταυτότητα και κυκλοφορούσε ως Σεμιχά Οζογλού, ώσπου αποκαλύφθηκε και η ιστορία της έγινε πρωτοσέλιδο στον τουρκικό Τύπο Ο τούρκος υπαξιωματικός (μόνιμος αρχιλοχίας), 31 ετών, προφανώς για να αποφύγει τις συνέπειες από το τουρκικό επιτελείο, αναγκάστηκε να δηλώσει ότι δεν γνώριζε ότι η σύζυγός του είναι Ελληνίδα και απείλησε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της. Ορισμένοι τούρκοι εθνικιστές άρχισαν να εκτοξεύουν απειλές εναντίον της, η τουρκική ΜΙΤ αναμείχθηκε αμέσως, αφού υπήρξαν υποψίες ακόμη και για κατασκοπεία από την Ελληνίδα. Δεν μπορούσαν, βλέπετε, να εξηγήσουν τα ανεξήγητα που συνέβαιναν με την Ελένη. Ελεγε ψέματα ή όχι; « Μας πώς λέει ο άντρας μου ότι δεν γνώριζε ότι ήμουν Ελληνίδα», δηλώνει στο «Βήμα» η κυρία Δημητριάδη, «τη στιγμή που γνώριζε τα πάντα;Ακόμη και οι συγγενείς του άκουσαν τα ελληνικά τραγούδια που έπαιξαν κατά την ημέρα του γάμουκαι οι προσκλήσεις είχαν εκδοθεί στα ελληνικά με το όνομα Ελένη Δημητριάδη».

Εκατό χιλιάδες ευρώ για να πει την ιστορία στην ΤV
Η ιστορία μοιάζει απίστευτη και ίσως να αποτελούσε αποκύημα φαντασίας μιας νεαρής ερωτευμένης Θεσσαλονικιάς με Τούρκο στρατιωτικό αν δεν συνέβαιναν στο μεταξύ ορισμένα γεγονότα. Οι περισσότερες τουρκικές εφημερίδες ασχολούνται καθημερινά με το θέμα. Ορισμένες ελληνικές άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση δημοσιεύοντας ανταποκρίσεις. Φωτογραφίες της εμφανίστηκαν ξαφνικά στη «Χουριέτ», στην «Ταράφ» και αλλού. Η Ελένη άρχισε να κρύβεται από τους πάντες. Μόλις προχθές τηλεοπτικοί παραγωγοί τής πρόσφεραν, όπως η ίδια λέει, 105.000 ευρώ «για να πω την ιστορία μου». Τα δέχτηκε, έχει ανάγκη από χρήματα, λέει, και τώρα βρίσκεται κάπου στα Αδανα με τον σεναριογράφο κ. Μπουλέντ Τσακλαγιάν και εξιστορεί την περιπέτειά της.
Επισήμως οι ελληνικές προξενικές αρχές στην Τουρκία λένε ότι δεν τους ζητήθηκε βοήθεια από την Ελληνίδα. Και το σημαντικότερο, μόλις ανακαλύφθηκε η πλαστογραφία, η Ελένη μαζί με τον σύζυγό της εξαφανίστηκε για τρεις ημέρες από τη Σμύρνη: «Μας έψαχνε ολόκληρη η ταξιαρχία επειδή πίστευαν ότι ο άνδρας μου λιποτάκτησε». Πού πήγαν; «Πήγαμε στο Κουσάντασι και ήμασταν έτοιμοι να περάσουμε στην Ελλάδα για να ζητήσουμε πολιτικό άσυλο, αλλά μετανιώσαμε. Επιστρέψαμε στη Σμύρνη, συνέλαβαν τον άνδρα μου για εξαφάνιση από την υπηρεσία, κάθησε συνολικά 14 ημέρες στις στρατιωτικές φυλακές Σμύρνης και τώρα περιμένει τη δίκη του».

«Ηθελε να με σκοτώσει»
Και πάνω στην αναμπουμπούλα βρέθηκε, όπως γράφτηκε στις τουρκικές εφημερίδες, και η πραγματική ισλαμίστρια αγνοούμενη. Εγραψαν ότι τη βρήκαν στη Σμύρνη, παντρεμένη με παιδί. Αυτή θα έπαιρνε και την κληρονομιά. Στην πραγματικότητα οι εφημερίδες βρήκαν την... Ελένη, αφού είχε ακόμη την ταυτότητα της αγνοουμένης. Οι γονείς του τούρκου στρατιωτικού φοβήθηκαν ότι ο γιος τους θα είχε μπλεξίματα με τον στρατό και έτσι έκλεισαν την Ελένη στο σπίτι και την έδειραν: «Ο σύζυγός μου με απείλησε με πιστόλι, έλεγε ότι ήθελε να με σκοτώσει και εν συνεχεία να αυτοκτονήσει.Ζήτησα βοήθεια από την Αστυνομία. Ενας αστυνομικός πήρε το όπλο από τα χέρια του. Εκλαιγε. Εκπληκτη άκουσα τον σύζυγό μου να λέει ότι δεν ήξερε ότι η γυναίκα του είναι Ελληνίδα. Ζήτησα να αρθεί το απόρρητο των συνδιαλέξε- ών μου για να αποκαλυφθούν τα τηλεφωνήματα που μου έκανε τότε που βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη».
Ηταν, βλέπετε, στη μέση και η κληρονομιά. Η Ελένη λέει ότι η αδελφή της αγνοούμενης γνώριζε την όλη ιστορία και δεν μιλούσε. Οταν όμως πέθανε ο πατέρας της μπήκε στη μέση η κληρονομιά. «Αμέσως σκέφθηκα να αποποιηθώ την κληρονομιάμπας και το θέμα δεν έβγαινε στην επιφάνεια » λέει η Ελένη, πλην όμως δεν έπεισε κανέναν. Στο μεταξύ ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση για ακύρωση του γάμου και η Ελένη κατέθεσε αγωγή εναντίον του για απειλές. Η στρατιωτική εισαγγελία διέταξε εναντίον του Οζκιούρ έρευνα ώστε να διερευνηθεί εάν υπήρξε «τέλεση γάμου με πλαστή ταυτότητα» και ανέθεσε την υπόθεση σε ανακριτή για να διαπιστώσει αν υπήρξε στην όλη υπόθεση και... κατασκοπεία. Οι τουρκικές εφημερίδες έγραψαν ότι ο υπαξιωματικός βρίσκεται στα πρόθυρα απόταξης. Η Ελένη κρύβεται. «Οι καλύτεροι φίλοι μου είναι αυτοί των μυστικών υπηρεσιών» λέει στο «Βήμα», για να συμπληρώσει: «Σε αυτούς έχω μόνον εμπιστοσύνη».

ΓΕΡΟ ΜΠΑΞΙΣΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ολα άρχισαν με το...σκάκι.Η Ελένη μέσω Ιnternet αναζητούσε αντιπάλους εκτός Ελλάδος για να παίξει σκάκι και τάβλι.Ετσι γνώρισε τον Οζκιούρ από τη Σμύρνη.Μιλούσαν στο τηλέφωνο καθημερινά. Κάποια στιγμή πήγε στην Τουρκία,τον ερωτεύτηκε: «Ηθελα να τον παντρευτώ,αλλά γνώριζα ότι δεν θα μας το επέτρεπαν οι στρατιωτικοί. Ο Οζκιούρ μού είπε ότι ξέρει κάποιον πρώην αστυνομικό που θα μας βοηθούσε. Με 5.000 λίρες (2.500 ευρώ), όπως μας είπε,ανοίγουν όλες οι πόρτες της Τουρκίας. Του τα έδωσα και μου έφερε σε δυο ημέρες μια ταυτότητα τουρκάλας αγνοουμένης.Ο πρώην αστυνομικός όμως εκβίαζε και προκειμένου να μην ανοίξει το στόμα τουτού έδινα κάθε μήνα από 500 ως και 2.000 ευρώ».
Ο πρώην αστυνομικός συνεχώς ζητούσε χρήματα για να έχει το στόμα του κλειστό: «Τότε κατάλαβα ότι όλα πλησιάζουν στο τέλος τους.Γέννησα στις 3 Μαΐου 2010ένα αγοράκι,που το έβγαλα Μπαρίς. Σημαίνει ειρήνη,ένωση.Δεν είπα τίποτα στον άνδρα μου.Ηθελα να φύγω από την Τουρκία,κατάλαβα ότι κινδύνευα.Αναγκάστηκα να πω το τελευταίο ψέμα στον Οζκιούρ. Οτι το παιδάκι πέθανε στη γέννα.Το έστειλα κρυφάμόλις γέννησα σε μια φίλη μου στην Κωνσταντινούπολη. Ηθελα να φύγω και να γυρίσω στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, και να βαφτίσω το παιδί μου Αριστοτέλη.Αν ο άνδρας μου γνώριζε για το παιδί, δεν θα με άφηνε να το πάρω μαζί. Ελα όμως που τώρα δεν πιστεύει ότι έχει παιδί, γι΄ αυτό θέλω να γίνει εξέταση DΝΑ ώστε το παιδί να έχει πατέρα...».
BHMA

12 σχόλια:

  1. Η εν λόγω μαντάμ ψηφίζει προφανώς Τσύ.ρι.ζα.

    Τι ποσοστό των αναγνωστών του blog λυπάτε την μαντάμ;

    1) 10 %
    2) 5 %
    3) 1 %
    4) Κανένας, καλά να πάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΡΕΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ.ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΗ ΣΑΣ.ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ,ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ,ΟΤΙ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩ.ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...πολύ παραμύθι. Ακούγεται ώς αποτυχημένη επιχείρηση των δικών μας Μυστικών Υπηρεσιών που κατέληξε κωμωδία.

    Το κείμενο έχει πολύ γέλιο, αλλά απο τα καλύτερα είναι το

    `.Η Ελένη μέσω Ιnternet αναζητούσε αντιπάλους εκτός Ελλάδος για να παίξει σκάκι και τάβλι.`

    Γιατί δεν υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που παίζουν σκάκι και τάβλι στο ίντερνετ...Αχαχαχαχα.

    `Αγόρασε με... φακελάκι την ταυτότητα μιας Τουρκάλας που ήταν αγνοούμενη εδώ και δέκα χρόνια, της Σεμιχά Οζογλού`

    Αλλη πάγια πρακτική του υποκόσμου/μυστικών υπηρεσιών, να χρησιμοποιούν ταυτότητες υπαρκτών προσώπων τα οποία γνωρίζουν ότι έχουν εξαφανιστεί.

    ----------->Η υπόθεση αυτή απ`όπου και να την πιάσεις βρωμάει. Δεν είμαστε οι μόνοι εμείς που κάναμε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

    Και οι Τουρκικές Υπηρεσίες, με βάση την Σμύρνη και την Αλικαρνασσό μεταξύ άλλων, έκαναν παρόμοιες επιχειρήσεις με στόχο Ελληνες στρατιωτικούς αυτή τη φορά.

    Οποιος θυμάται την ταινία Σειρήνες στο Αιγαίο, θυμάται το ακριτικό τάγμα της Κώ στο οποίο οι φαντάροι είχαν αλληθωρίσει απο τα ντεμέκ `καλλιστεία` που γινόταν απέναντι.

    Ξαφνικά, απο κεί που ήσουνα Λοχίας Κομμάντο της πενταετίας και σε είχανε του κλώτσου και του μπάτσου στο χωριό σου στις Σέρρες (ας πούμε) βρισκόσουνα στην Κώ με Τουρκάλα γκόμενα τέτοιας ομορφιάς που συνήθως κυκλοφορούνε είτε οι Αστυνομικοί είτε οι Ναρκοτραφικάντες.

    Σκηνές απέιρου κάλλους στα νησιά, και σκηνές απείρου καλλους απέναντι, όταν ο Ελληνας στρατιωτικός συναντούσε τον μπαμπά της Τουρκάλας μοντέλας, που τύχαινε πάντα να είναι..αχέμ...συνταξιούχος αστυνομικός. :-)

    Πολλά γέλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙ ΝΑ ΠΩ; ΝΑ ΠΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ; ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ ΚΙΟΛΑΣ, ΙΣΩΣ ΣΑΠΙΣΕΙ (ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ) ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έβλεπε πολύ 1001 νύχτες φαίνεται. Τώρα που αρχιζει και το άλλο στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να δείτε έρωτες και κλάμματα που έχουν να πέσουν.... Αχ πατριδα μου καημένη ποια κατάρα σε βαραίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καμια καταρα δε μας βαραινει. ο καλος που εχουμε στον εγκεφαλο αυτος μας βαραινει και θα μας βαραινει μεχρι να μας κοψουν τα κεφαλια οι λαθρο μουτζαχεντιν που μαζεψαν εδω

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙ ΑΥΤΗ ΠΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΩΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑ; ΗΞΕΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕ; ΕΙΧΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΠΡΟΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΦΟΡΑ ΛΟΓΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 29 Αυγούστου 2010 11:42 π.μ.
    Τα εμβληματάκια σου όχι και τόσο πειστικά κυρία Λούκα.
    Η Κατσέλη είσαι;


    Χρήστος Β.
    Λονδίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλα να παθει η γενιτσαρος.
    σιγουρα αριστεριστρια ειναι που μισει τους ελληνες και λατρευει τους εχθρους τους- τουρκους, βουλγαροσκοπιανους, τουρκαλβανους, λαθρομεταναστες...
    ευχομαι οτι χειροτερο γιαυτην και την οικογενεια της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και γαμήσι και ξύλο.καλά να πάθει η ξεμωραμένη.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι σας νομίζει. Σαν και την Σεμινέ
    άψυχοι γενίτσαροι είναι κι αυτοί που υπερμάχονται των συμμαχιών της Ελλάδας με εβραίους και Ισραήλ.
    Συμφωνώ με τον/την ελληνορθόδοξον θυρεόν Achaean




    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι απολύτως βέβαιη ότι πρόκειται για περίπτωση κατασκοπίας.
    Απλά ο μπονταλάς ο όμορφος ο Τουρκάκος πιάστηκε και σύρθηκε από το ....ξέρετε τώρα, της πανέμορφης κυρίας Ελένης (και ωραίας) και γι'αυτό τώρα σφυρίζει κλέφτικα ότι δεν ξέρει τίποτε για την ελληνική της ταυτότητα και άλλα.
    Άσχημο είναι όμως που αυτή τον 'δινει'έτσι στυγνά.
    Μωρή, παιδί έχεις μαζί του, τι θα κερδίσεις αν τον καταδικάσουν, αφού θύμα του έρωτος είναι ο φουκαράς;
    Γυναίκα αράχνη μυρίζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.