1/8/10

Χαστούκι αμερικανικής βουλής σε Τουρκία και κατεχόμενα!

Αν μη τι άλλο ικανοποίηση στην πλευρά μας μπορούν να δώσουν οι δηλώσεις του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής Χάουαρντ Μπέρμαν, για το κυπριακό.

Κατά την διάρκεια συνεδρίας της επιτροπής την περασμένη Τετάρτη, με θέμα τις επιδράσεις στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας από τις νέες παραμέτρους στην τουρκική εξωτερική πολιτική, έγιναν σημαντικές αναφορές στο κυπριακό, με τον κ. Μπέρμαν να δηλώνει πως ήρθε η ώρα η Τουρκία να μειώσει τον αριθμό των στρατευμάτων που διατηρεί στην κατεχόμενη Κύπρο και να σταματήσει τον εποικισμό των κατεχομένων.

Στην εισαγωγική του δήλωση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής των Δημοκρατικών (Καλιφόρνια) Χάουαρντ Μπέρμαν ανέφερε πως αναμένεται (από την Τουρκία) περισσότερη κινητικότητα στο Κυπριακό, σημειώνοντας πως θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, ο οποίος, όπως υπέδειξε, ήταν πάντα αντίθετος με τη λύση του προβλήματος, ότι διαπραγματεύεται στο πνεύμα των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των συμφωνιών μεταξύ των δυο κοινοτήτων που προνοούν τη λύση του Κυπριακού.

Ο Χάουαρντ Μπέρμαν υπογράμμισε ακόμη πως ήρθε η ώρα η Τουρκία να αποσύρει μέρος του παράλογα μεγάλου αριθμού από τα στρατεύματα που διατηρεί «στη βόρεια Κύπρο» αλλά και να σταματήσει να εποικίζει με Τούρκους πολίτες το βόρειο τμήμα του νησιού, το οποίο όπως υπέδειξε, δεν αποτελεί κυρίαρχο τουρκικό έδαφος.

Η συζήτηση στην Επιτροπή της αμερικανικής Βουλής κάλυψε όλες τις πτυχές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και του ρόλου που διαδραματίζει η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή, τις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές της χώρες αλλά και την προοπτική ένταξης της στην ΕΕ.

Μεταξύ άλλων, στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε πως είναι σημαντικό η Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο κ. Χάουαρντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της πλήρους ελευθερίας των θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, σημειώνοντας πως είναι καιρός η Τουρκία να αναγνωρίσει τον οικουμενικό χαρακτήρα του Ορθόδοξου Οικουμενικού Πατριαρχείου και να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Κατά τη δική του τοποθέτηση, ο Ρεπουμπλικάνος Βουλευτής της Καλιφόρνια, Εντουαρντ Ρόις ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Αρμενία είναι προβληματικές και πως αν η Τουρκία επιθυμούσε να επιλύσει κάποια από τα προβλήματα στις σχέσεις της με τις δυο αυτές χώρες θα μπορούσε να καταβάλει περισσότερη προσπάθεια.

Ο Εντουαρντ Ρόις σημείωσε πως δεν υπάρχει προσέγγιση από την πλευρά της Τουρκίας, καθώς το εμπάργκο κατά της Αρμενίας συνεχίζει να υφίσταται, όπως συνεχίζει να υφίσταται και η παρουσία 40.000 Τούρκων στρατιωτών στην Κύπρο.

«Ξεκάθαρα, θα μπορούσαν να εξεύρουν κάποιου είδους διακανονισμό ή να αποσύρουν ένα μεγάλο αριθμό στρατιωτών πίσω στην Τουρκία» πρόσθεσε.
Στο ίδιος μήκος κύματος σε ό,τι αφορά την Κύπρο ήταν και η τοποθέτηση του Βουλευτή των Ρεπουμπλικάνων από τη Νέα Υερσέη, Κρίστοφερ Σμιθ, ο οποίος είπε ότι η τουρκική εξωτερική πολιτική προκαλεί σοβαρές ανησυχίες σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, όπου, όπως ανέφερε, ο τουρκικός στρατός κατέχει το βόρειο τμήμα του νησιού, συνεχίζοντας να προωθεί τον παράνομο εποικισμό και να καταστρέφει εκκλησίες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Βουλευτής των Δημοκρατικών Αλμπιο Σίρες (Νέα Υερσέη) ανέφερε πως η επιθετική στάση της Τουρκίας στην εξωτερική της πολιτικής, ειδικότερα σε ό,τι αφορά την Κύπρο, επιδεικνύεται περίτρανα από την παρουσία 43.000 στρατιωτών στο νησί.

Αναφέροντας πως ο ίδιος επισκέφτηκε την Κύπρο, διερωτήθηκε κατά πόσο χρειάζεται (οι Τούρκοι) να τοποθετήσουν πάνω στο βουνό (τον Πενταδάχτυλο) μια σημαία στο μέγεθος του κτιρίου της αμερικανικής Βουλής για να δείξουν στο λαό της Κύπρου ποιος είναι το αφεντικό.

7 σχόλια:

  1. Pros Syntrofo Tzimi OMADEON KAI TO LOURI TIS MIT

    Oi Perisoteroi pou itan stin Amerikaniki Vouli kai katakrinane tin TOURKIA ITANE OLOI katapleiopsifia AMERIKANOEVRAIOI AKSESTE ANTISIMITI..OLOI ENANTION TIS TOURKIAS KALOS I KAKOS ILITHIOTITES SAN TIS DIKES SOU EUTIXOS DEN AKOUGONTE EKSO ALLIOS THA MAS PERNAGANE GIA MPAZA


    ME AGAPI
    X apo NEFELIMSTAN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. //ILITHIOTITES SAN TIS DIKES SOU EUTIXOS DEN AKOUGONTE EKSO ALLIOS THA MAS PERNAGANE GIA MPAZA//
    ------------------
    Μην είστε και τόσο σίγουρη αλλοδαπή δεσποινίς Χ ότι αυτά δεν ακούγονται και παρα έξω.
    Μόνο να σας πω ότι υπάρχουν οργανώσεις Εβραίων (ακόμα και στο Ισραήλ) που είναι αντισιωνιστές και συζητούν παρόμοια θέματα και μάλιστα τα λένε πιό χύμα και τσουβαλάτα στο διαδίκτυο κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε σ' αυτό εδώ το ιστολόγιο.
    Τ
    Και πολλοί Εβραίοι των οποίων τα βιβλία και άρθρα έχουν διαβαστεί από δισεκατομμύρια ανθρώπων.
    Είναι κι αυτοί...αντισημίτες;;;

    Ξέρουμε πολλούς Εβραίους, που δεν είναι σιωνιστές. Τους οποίους θαυμάζουμε και τιμούμε !
    Καθηγητές σε πανεπιστήμια, πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιστήμονες, επιχειρηματίες κλπ
    Εάν αρχίσω να γράφω ονόματα θα νυχτώσουμε ...

    Θα σας πάρει κάποιο χρόνο (λόγω χαμηλού IQ σας), αλλά στο τέλος θα καταλάβετε κι εσείς αυτό που έχουν αντιληφθεί ακόμα και 10χρονα παιδάκια: την διαφορά μεταξύ σιωνισμού (ναι είμαστε αντιφασίστες άρα και αντισωνιστές) και αντισημιτισμού !!!
    Ο αντισημιτισμός είναι ρατσισμός!
    Ο αντισιωνισμός είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πατριωτών όπου Γης !!!
    Συγχαρητήρια και που έχετε επιλέξει το τουρκικό αλφάβητο για να εκφράσετε τις ανθελληνικές σας απόψεις.
    Τόσα χρόνια σύμμαχοι, σας έχουν αφήσει αρκετά για να τους θαυμάζετε!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Φιλελληνικὰς» δηλώσεις (καὶ οὐδέποτε πράξεις) ὑπὸ τῶν Ἀμερικανῶν καὶ ἄλλων «φίλων» μας ἔχομεν εἴδει καὶ εἰς τὸ παρελθὸν πολλάς. Τὸ νὰ μειωθῇ ὁ τουρκικὸς στρατὸς εἰς τὰ κατεχόμενα καὶ νὰ παύσῃ ὁ ἐποικισμὸς θὰ ἦταν ἀσφαλῶς ἓν θετικὸν βῆμα ἀλλὰ ὄχι δικαιοσύνη διὰ τὴν Κύπρον. Δικαιοσύνη θὰ ἦταν νὰ ἀπομακρυνθοῦν ὅλοι οἱ ἔποικοι καὶ οἱ Τοῦρκοι στρατιῶται, νὰ καταργηθῇ τὸ ψευδοκράτος, νὰ ἐπιστρέψουν οἱ πρόσφυγες εἰς τὰς οἰκίας των, νὰ δικασθοῦν οἱ διαπράξαντες ἐγκλήματα πολέμου καὶ νὰ πληρώσῃ ἡ Τουρκία τὰ δέοντα. Δικαιοσύνη θὰ ἦταν ἀκόμη νὰ ξηλωθοῦν αἱ ἀγγλικαὶ βάσεις καὶ νὰ πληρώσουν οἱ Ἄγγλοι κατακτηταὶ διὰ τὰ ἐγκλήματά των ἐπίσης, ὅπως αἱ δολοφονίαι τοῦ Εὐαγόρου Παλληκαρίδου, τοῦ Γρηγορίου Αὐξεντίου καὶ ἄλλων Κυπρίων ἀγωνιστῶν, ἡ ἀπὸ κοινοῦ συμμετοχὴ μετὰ τῶν Τούρκων εἰς τὴν εἰσβολὴν καὶ ἄλλα πολλά.
    Τῶρα ποὺ οἱ Τοῦρκοι ἐνοχλοῦν τοὺς φίλους των Ἑβραίους (διὰ τὰ ἰδικά των βεβαίως συμφέροντα), οἱ ὁποῖοι διαπράττουν γενοκτονίαν κατὰ τῶν Παλαιστινίων καὶ ἐγκλήματα ἐναντίον τῶν ἄλλων ἐν γένει λαῶν τῆς περιοχῆς, ἐνεθυμήθησαν οἱ Ἀμερικανοὶ τὴν Κύπρον…

    Πρὸς Χ ἀπὸ «Νεφελιμιστάν» (εὐφυὲς πράγματι τὸ ἀστεῖον):
    Ἐὰν, ἄνθρωπέ μου, εἶσαι Ἑβραῖος, ὅπως ἀφήνεις νὰ διαφανῇ, πρέπει προτοῦ συνομιλήσουμε μαζύ σου νὰ μᾶς ξεκαθαρίσῃς μερικὰ πράγματα: Θεωρεῖς τοὺς ἄλλους –πλὴν τῶν Ἑβραίων– ἀνθρώπους «γκοΐμ» (= ζῷα ἢ κάτι παρεμφερές), ὅπως λέγει ἡ συλλογὴ «ἱερῶν» γραφῶν τοῦ Ἰουδαϊσμοῦ, δηλαδὴ τὸ Ταλμούδ; Θεωρεῖς ἀντιθέτως τοὺς Ἑβραίους ἐκλεκτὸν λαὸν τοῦ θεοῦ σου Γιαχβέ; Νομιμοποιεῖς τὰ ἐγκλήματα, τὰ ὁποῖα μὲ γλαφυρὸν τρόπον περιγράφει τὸ ἄλλον «ἱερὸν» σας βιβλίον, ἤτοι ἡ Τορά (Π. Διαθήκη διὰ τοὺς χριστιανούς), ὅτι διέπραξεν ὁ ἴδιος θεὸς Γιαχβὲ ἢ οἱ Ἑβραῖοι εἰς τὸ ὄνομά του καὶ πρὸς «δόξαν» του; Ἐπὶ παραδείγματι νομιμοποιεῖς τὰ ἐγκλήματα τοῦ Μωϋσέως καὶ τὸ ἄλλον ἔγκλημα τοῦ Φινεές, υἱοῦ τοῦ Ἐλεάζαρ; Αὐτὰ μεταξὺ πολυπληθεστάτων ἄλλων, ὧν εἶναι πλήρη τὰ ἱερά σας βιβλία. Ὅπως καταλαβαίνεις, ἐὰν ἡ ἀπάντησις εἰς τὰ ἀνωτέρω ἐρωτήματα εἶναι θετική, δὲν συνομιλοῦμε μαζύ σου.

    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @
    X apo NEFELIMSTAN

    Να κοψης τις κοκινοκωλες "αγγλιδουλες" με τις μινι φουστιτσες γιατι σε εχουν ξεθεωσει με την βαζελινη που σε πασαλειφουν.
    Αισχρε ραβινοφασιστα, ταλμουδο/εβραιε.


    Omadeon
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    κατεχομενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΥΓ.
    Και πες τους αμερικανοεβραιους σου και τα κολαουζα τους οτι μολυνουν τις ΗΠΑ με την παρουσια τους και παραμονη τους στη χωρα αυτη ελεεινε σαγιαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Oloi Mazoi Gia na parete to xryso kopeli afou sas aksizei Me rabinome Imami kai to louri tis Aggyras opos sas eipa eiste meiopsifia kai na xtypieste kato san xtapodi den katafernete tipote ..Theleis na deis tin Kopelia tin Eggleza tzimi opote theleis min tromakseis omos..
    Tha se koitai me ta kakkalatis kai esy tha trexeis sto temenos gia temenades

    X filakia stin MIT kai stous Ypostiriktes sas o Kuvos eribthi kala mou Tourkakia..PERASTIKA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. //..Theleis na deis tin Kopelia tin Eggleza tzimi opote theleis//

    Όχι και εγγλέζα! Αλλιώς θα έγραφες αγγλικά...
    Αλλά ως γνήσια τουρκοσπορίτισσα πώς θα μπορούσες να απαρνηθείς το αλφάβητο της μητρικής σου γλώσσας;
    Τόσο κόπο έκανε ο άτας σας ο Κεμάλ να πείσει τους παπούδες σου να εγκαταλείψουν το αραβικό.
    Άντε σαλόμ και σαλαμαλέκουμ μαζί !!!
    Μόλις μεγαλώσεις θα καταλάβεις και τις διαφορές που σου γράφω πιο πάνω.
    Και μη ζορίζεσαι πολύ και σπάσουν οι ζαρτιέρες σου!!!
    Να σε δω πότε θα ζητήσεις πάλι από τους διαχειριστές να μας κόψουν τις απαντήσεις που πάντως θα είναι ακριβώς στο ύφος των δικών σου.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ο Τσόμσκι και ο Φινκελστάιν, αλλά και άλλοι πολλοί διανοητές, Εβραίοι είναι, αλλά όχι σιωνιστές ξενόδουλο γιουσουφάκι την μια με την Τουρκία, την άλλη με το Ισραήλ και την Αμερική.

    Για σένα η Ελλάδα είναι άχρηστη για τα μπάζα και μόνο το περιούσιο κράτος του θεού θα την σώσει;

    Έτσι όπως το πας σκυφτή (να προσέχεις τα γόνατά σου) από πασά σε πασά δεν αποκλείεται σε λίγο να μας πεις να συμμαχήσουμε και με τον ...Μπερίσα !!!
    Η βλακεία σας μερικών είναι ανεξάντλητη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.