28/8/10

«Η Γερμανία αυτοκαταργείται»: ένα βιβλίο για την ενσωμάτωση που διχάζει




Η κυκλοφορία του βιβλίου «Η Γερμανία αυτοκαταργείται» του πρώην υπουργού Οικονομικών του Βερολίνου Τίλο Σαρατσίν διχάζει εδώ και μέρες τη κοινή γνώμη και προκαλεί έντονες δημόσιες αντιπαραθέσεις.

Και μόνο η προδημοσίευση αποσπασμάτων του βιβλίου στο περιοδικό Der Spiegel ήταν αρκετή για να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους του πολιτικού και όχι μόνο κόσμου. Ακόμα και η καγκελάριος ΄Αγκελα Μέρκελ πήρε θέση.


Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο λόγος για το επίμαχο βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομικών του ομόσπονδου κρατιδίου του Βερολίνου και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Τίλο Σαρατσίν με τίτλο «Η Γερμανία αυτοκαταργείται».
Στο βιβλίο ο συγγραφέας αναφέρεται στην άρνηση των μουσουλμάνων να ενσωματωθούν, αλλά και τις επιπτώσεις της στάσης αυτής στη γερμανική κοινωνία. Η καγκελάριος δήλωσε δια στόματος του εκπροσώπου της ότι το βιβλίο θίγει πολλούς πολίτες και πως δεν συμβάλλει στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των ξένων. Τι λέει όμως ο Τίλο Σαρατσίν; Σε συνέντευξή του στον δημόσιο σταθμό Deutschlandradio με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου τη Δευτέρα (30.08) απάντησε στην ερώτημα αν η Γερμανία πράγματι αυτοκαταργείται: «Ναι, η χώρα αυτοκαταργείται. Κάθε νέα γενιά είναι κατά ένα τρίτο μικρότερη από την προηγούμενη. Μετά από τέσσερις γενιές ο πληθυσμός θα έχει συρρικνωθεί κατά 20%. Και τότε η Γερμανία, οι Γερμανοί που ζουν εδώ και οι απόγονοί τους δεν θα υπάρχουν πια».

Χειρότερη μόρφωση και διπλάσιες γεννήσεις


Ενοχλημένη από το βιβλίο και η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ

Κατά την άποψη του γερμανού οικονομολόγου «οι μετανάστες από την Τουρκία, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και την Αφρική έχουν χειρότερη μόρφωση και γεννούν περισσότερα παιδιά». Όμως σήμερα οι μετανάστες από την Ασία και την Αφρική αποτελούν μόνο το 4% του συνολικού πληθυσμού στη Γερμανία. Ο Τίλο Σαρατσίν είναι ωστόσο πεπεισμένος ότι η Γερμανία διατρέχει κίνδυνο και μιλά για αλλοίωση του πληθυσμού: «Οι μουσουλμάνοι μετανάστες από τις εν λόγω περιοχές γεννούν τα διπλάσια παιδιά από ότι τα υπόλοιπα τμήματα του πληθυσμού. Αν συνυπολογίσουμε ότι κάθε χρόνο προστίθενται περίπου 100.000 νέοι μετανάστες καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε μερικά χρόνια οι Γερμανοί δεν θα αποτελούν πια την πλειονότητα των κατοίκων σε ορισμένες πόλεις και περιοχές ή ακόμα και σε ολόκληρη την επικράτεια».

Γενικεύσεις σε βάρος ορισμένων εθνοτικών ομάδων


Ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ απορεί για ποιό λόγο ο Τίλο Σάρατσιν παραμένει μέλος των Σοσιαλδημοκρατών
Οι συχνά προκλητικές απόψεις του γερμανού οικονομολόγου συναντούν και την αντίσταση του Σοσιλαδημοκρατικού κόμματος στο οποίο ας σημειωθεί ότι ο Τίλο Σαρατσίν είναι μέλος. Πολλοί είναι μάλιστα εκείνοι που ζουν την αποπομπή του. Ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε μάλιστα ότι θα εξετάσει προσεκτικά αν οι απόψεις και τα σχόλια του Τίλο Σαρατσίν είναι ρατσιστικά. Πιο αυστηρή είναι η κριτική του επίσης σοσιαλδημοκράτη Ραέντ Ζάλεχ, εκπρόσωπου σε ζητήματα ενσωμάτωσης: «Ορισμένες βασικές θέσεις του κυρίου Σάρατσιν είναι ξεκάθαρα ρατσιστικές, όπως απέδειξε και εμπειρογνώμονας του Κέντρο Μέντελσον. Περιέχουν γενικεύσεις και χαρακτηρισμούς σε βάρος ορισμένων εθνοτικών ή θρησκευτικών ομάδων της κοινωνίας μας. Ο Τίλο Σάρατσιν μιλά ακόμα και για βλακεία ή εξυπνάδα που απορρέει από τα γονίδια».





DRadio/Nana Brink/Στέφανος Γεωργακόπουλος
Επιμέλεια Σύνταξης Ειρήνη Αναστασοπούλου
Deutsche Welle


12 σχόλια:

  1. Ο ανθρωπος εχει απολυτο δικιο σε αυτα που λεει,αλλα αυτα δεν θα συμβουν μονο στη γερμανια.θα συμβουν κι εδω. Περαστικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν κάποιος έχει αντίθετη άποψη από τον εν λόγω κύριο να βγει με στοιχεία να τον διαψεύσει. Το να του κολανε την ταμπέλα του ρατσιστη επειδη δεν θελουν να ανοιξει το κουτι τησ πανδωρασ δεν είναι επιχείρημα. Τα ίδια έλεγε και πριν μια πενταετία ο Pim Fortuin στην Ολλανδία και τον δολοφόνησαν. Γιατί το να εκφερεισ μια μη δημοφιλη άποψη δημοσίως έχει γίνει πλέον ατύπως παράνομο; Μήπως αυτοί που αντιδρούν είναι τελικά οι εξτρεμιστές; Αυτοί ακυρώνουν την ίδια τη δημοκρατία που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται. Αυτά να τα ακούμε και εμείς γιατί το θεμα της παράνομης μετανάστευσης και το είδος της ενσωμάτωσης που θελουμε μας αφορά άμεσα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο άνθρωπος λέει τα αυτονόητα. Τι να περιμένει όμως κανείς από τους σοσιαλδημοκράτες (κατ' όνομα) που είναι πουλημένοι στη νέα τάξη πραγμάτων;
    Δήμο Τσέλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καθαρά τεχνοκρατικά μιλά ο μάγκας,δες τα παπάεβραίου να δεις τι πας να κάνεις με τους ξένους.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε 28 Αυγούστου 2010 11:13 μ.μ αυτα δεν θα συμβουν μονο εδω αλλα σ'ολη την Ευρωπη. Το συνθημα μεσα απο τις διαφορες στοες εχει δοθει εδω και καιρο. Η λευκη φυλη εχει τερματισει, η Ευραβια ειναι γεγονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολοκληρη η Ευρωπη αυτοκτονει για τα ματια του Ομπαμα και των Οβραιων επιβητορων του, κι οποιος εχει ματια ας δει.
    Περαστικα μας πραγματι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποσοι σαν τον οξυδερκη υπουργο χρειαζονται για να αφυπνισθει η Ευρωπη;
    Ειναι αραγε δυνατον να αναστηθει μεσα απο το αποστεωμενο κουφαρι της επανακτωντας τις αξιες και τα ιδανικα του φυλετισμου της ιστοριας και του πολιτισμου της;
    Ισως αυτο και να μην ειναι αδυνατον να συμβει αν λειτουργησει το ορμεμφυτο της αυτοσυντηρησης,σιγουρα ομως για να γινει η καθαρση απο τα τριτοκοσμικα και μουσουλμανικα παρασιτα θα χρειαστει αγωνας.
    Ετσι λοιπον σε καθε περιπτωση για την επιτυχια ενος τετοιου εγχειρηματος χρειαζονται και πεφωτισμενοι ηγετες και η συμπνοια της πλειοψηφιας των αυτοχθονων Ευρωπαιων πολιτων.

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τα ίδια ισχύουν και για την Ελλάδα.
    Ποιός αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα, σε τέσσερις γεννιές, θα είναι Μουσουλμανική χώρα; Τι γλώσσα θα ομιλεί ο πληθυσμός; Ελληνο-Παστούν, Ελλην-Ορντού, την Ελληνο-Αραβική ή την Ελληνο-Τουρκική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα της λαθρο-μετανάστευσης έχει γίνει πολύ σοβαρό πλέον,οι ίδιες οι κοινωνίες φένεται πως δεν έχουν πια άλλες αντοχές,αυτό που πιστεύω είναι ότι οι Ευρωπαίοι ηθελημένα αφήνουν το πρόβλημα να διογκώνεται για πολούς λόγους,ένας πιστεύω ότι με την ενσωμάτωση τόσο μεγάλων αριθμών ξένων θα συμβάλει στην ουσιαστική διάλυση του Έθνους-Κράτους,ο άλλος πιθανόν να είναι η ανάγκη για εργατικό δυναμικό που τόσο επίμονα ζητούν τα μεγάλα κεφάλαια,και καλύτερα να μην αναφέρει κανείς το θέμα της ανεργίας γιατί ο στόχος είναι ακριβώς αυτός,να διατηρούν πάσει θυσία την ανεργία σε επίπεδα υψηλά ώστε να λειτουργεί είτε ως φόβητρο απόλυσης είτε ως δικαιολογία για τις Ευρωπαικές κυβερνήσεις να προχωρούν σε ευνοικές ρυθμίσεις προς τα κεφάλαια,σκεφτείτε αν δεν υπήρχε ο αριθμός μεταναστών που υπάρχει στην Ευρώπη σε τι επίπεδα θα ήταν σήμερα ο μέσος όρος ανεργίας της Ευρωπαικής Ένωσης.



    Αν ήθελε η Ευρώπη να αντιμετωπίσει πραγματικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης θα το είχε κάνει,τρόποι υπάρχουν πολοί.


    Όπως έχω ξαναγράψει αν κάτσουμε να αναλογιστούμε πόσο μεγάλους αριθμούς λαθρομεταναστών επιβαρύνθηκε η Ευρώπη απο την παρεμβατικότητα των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και τις αποσταθεροποιητικές μεθόδους σε άλλες τόσες χώρες, τότε και μόνο τότε θα έχουμε βρεί την πηγή του κακού.


    Η Ευρωπαική Ένωση αν ήθελε θα μπορούσε κάλιστα με συγκεκριμένες σταθεροποιητικές δράσεις σε όλα τα επίπεδα προς αυτές τις χώρες να μειώσει σε πολύ σημαντικό βαθμό τη λαθρομετανάστευση,αλλά δεν θέλει,και το κακό είναι ότι με τον τρόπο αυτό έχουν δημιουργήσει αισθήματα μίσους πια μέσα στις ίδιες τις κοινωνίες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
    ΑΝΟΙΞΕ-ΣΤΡΩΘΗΚΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ
    ΠΑΝΓΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΟΝΗΡΟ
    ΤΡΟΠΟ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ "ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ"
    ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ=ΝΕΑ
    ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΙΧΜΗ
    ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΘΝΟΣ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΓΛΩΣΣΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Κ.Α.,ΑΜΕΣΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ-ΦΑΝΑΤΙΛΑ-ΦΑΣΙΣΤΑΣ ,ΚΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ
    ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ.
    ΑΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...ΑΜΕΣΩΣ
    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΤΩΡΑ
    ΟΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ..ΔΗΛΑΔΗ
    ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΘΕΙ,ΑΠΟ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ,ΟΠΩΣ
    ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    ΑΡΑ ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ-ΓΝΩΣΗ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.ΚΑΙ ΗΛΘΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ
    ΤΟΥ ΔΝΤ,Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΗΧΑΝΗ
    ΠΑΝΤΟΥ.ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
    ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ.ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΑ
    ΣΥΝΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΘΑ ΤΟΝ
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ,ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ
    ΕΛΠΙΔΑ.ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΤΟΥΣ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ.ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ
    ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΤΟΥΣ ΑΝΥΜΠΟΡΟΥΣ...ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,,,
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΤΟ
    ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ..
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ
    ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ-ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥΣ
    ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ[ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ] ΝΑ
    ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ,
    ΤΕΣΣΕΡΕΣ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ.ΚΑΙ ΟΙ
    ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ.
    ΑΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙ ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΤΛ?ΓΝΩΣΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.ΟΧΙ
    ΣΤΟΥΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ.ΑΣ
    ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΧΙ.
    ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή καθένας που βλέπει τα πράγματα όπως είναι και επισημαίνει προβλήματα και κινδύνους για το μέλλον μιας χώρας, θα τον αποκαλούν "ρατσιστή" για να του κλείνουν εμμέσως πλήν σαφώς το στόμα;
    Ποιά είναι η ελευθερία έκφρασης τότε και για ποιούς η ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα;
    Το άρθρο επισημαίνει αλήθειες οι οποίες έπρεπε να έχουν απασχολήσει εδώ και χρόνια τα κράτη της ΕΕ. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχει απόλυτο δίκιο, πιο πολλά τσαντόρ έχει η Ευρώπη παρά η Μουσουλμανική Τουρκία, τώρα είναι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ευρώπη ενω για παράδειγμα τώρα στους πληγέντες ένας πακιστανος 40 έχει 8 παιδιά που θα τα στείλει φυσικά στην Ευρώπη,
    Γιατί οι κυβερνήσεις δεν δίνουν κίνητρα στους ευρωπαιους για παιδιά, γιατί επιθυμούν να δώσουν στους μουσουλμάνους ασιάτες τα χρήματα? τι επιδιώκουν και πως φτάσαμε στο σημείο εκεί που ο King είχε πει "Εχω ενα όνειρο" να επαναλαμβάνονται οι φόβοι τώρα απο τους λευκούς χριστιανούς. Τι άλλαξες γίνονται προς το χειρότερο για τους λευκούς και χριστιανούς? Και γιατί τόση προστασία στους μουσουλμάνους? Και όχι οτι νοιάζομαι ιδιαίτερα για τους οι χριστιανούς,τα κάνανε και αυτοι τα εγκλήματα τους αλλά τώρα έχουν ησυχάσει το status που θέλουν να αλλάξουν με το ζόρι στην Ευρώπη και στον δυτικό κόσμο, και θα φέρουν νέες σφαγές, νέες αναχρονιστικές καταστάσεις στο όνομα του δικού τους θεού, με ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.