28/8/10

Εύσημα από ΔΝΤ

Εύσημα για την πρόοδο του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την πορεία των μεταρρυθμίσεων, έδωσε στην κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις.
Ο Τζέρι Ράις, αναπληρωτής υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα
Οπως επεσήμανε, το πρόγραμμα εξυγίανσης έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά, ωθούμενο
από την πιστή εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων, μερικές εκ των οποίων -όπως είναι αυτές του ασφαλιστικού συστήματος και της αγοράς εργασίας- προχωρούν με ταχείς ρυθμούς που συχνά προηγούνται των προβλεπομένων χρονικών περιθωρίων.
Στόχος, τόνισε, παραμένει η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η οικονομική ανάπτυξη, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι “εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί κίνδυνοι και προκλήσεις”.
Τέλος, υπογράμμισε για πολλοστή φορά ότι καταβάλλονται ιδιαίτερες προσπάθειες ώστε όλα τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις να διέπονται, όπως είπε, από κοινωνική δικαιοσύνη και να πλήττουν όσο το δυνατόν λιγότερο τις οικονομικά ασθενείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.
Ερωτηθείς εάν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ταχθεί υπέρ της εμπλοκής ξένων τραπεζών στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ο κ.Ράις αρκέστηκε να πει πως ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος της ενδυνάμωσης του ελληνικού τραπεζικού τομέα εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση.
Στο πλαίσιο του προγράμματος σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας γίνονται σημαντικά βήματα για την ενδυνάμωση του χρηματοπιστωτικού και τραπεζικού τομέα, τόνισε ο κ. Ράις, αλλά όπως είπε, οι συγκεκριμένες επιλογές που θα γίνουν, αφορούν την ελληνική κυβέρνηση.
To θέμα της ενίσχυσης του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος βρέθηκε την Παρασκευή στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενημέρωσε τον διοικητής της ΤτΕ για τον διορισμό των τριών συμβούλων του Δημοσίου, οι οποίοι αναλαμβάνουν αφ' ενός να αποτιμήσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες και αφ' ετέρου να καταρτίσουν μελέτη με προτάσεις για τις στρατηγικές κινήσεις, που πρέπει να γίνουν στο πιστωτικό σύστημα.
Από την πλευρά του, ο κ. Προβόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για το πώς εξελλίσσονται τα βασικά μεγέθη των τραπεζών (την τρέχουσα περίοδο δημοσιοποιούνται και τα αποτελέσματα του α΄εξαμήνου) και η πιστωτική επέκταση, καθώς και για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων.
Ναυτεμπορική

3 σχόλια:

  1. Δλδ η οικονομία εξυγειάνθηκε επειδή κόψανε τον 14 μισθό,το επίδομα αδείας και τις συντάξεις ;;;; Τόσο ηταν το πρόβλημα ;;; ή μας κοροϊδεύουν για να το παίξουν αύριο "σωτήρες";; και να κερδίσουν τις εκλογές.Να τους ξαναψηφίσετε !!! ΖΩΑ, Ε!! ΖΩΩΩΑ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων του Γιωργάκη Παπανδρέου διαπράττει ένα συνεχές έγκλημα για το οποίο θα μιλήσουν οι ιστορικοί του μέλλοντος και σίγουρα θα το καταγράψουν με μαύρα γράμματα. Η επίθεση κατά των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων δεν έχει προηγούμενο και η έκτασή της και ποιότητά της φανερώνει το μίσος του Παπανδρέου για τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους, μίσος για κάθε τι Ελληνικό, την γλώσσα, την παιδεία, τον πολιτισμό. Οι βουλευτές της κυβέρνησης πειθήνια όργανα ψηφίζουν ότι τους επιβάλλει ο αρχηγός, κάθε ακρότητα και κάθε διαστροφή, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκαλούν και σκεπτόμενοι μόνο την καρέκλα τους. Πρόκειται για κυβέρνηση διεστραμμένων που δεν επιδέχεται πολιτική κριτική, για ανάλγητους ανθρώπους που μόνο με ψυχοπαθολογικά κριτήρια μπορεί κανείς να προσεγγίσει. Δυστυχώς οι εργαζόμενοι για διάφορους λόγους προβάλλουν ελάχιστη αντίσταση και αυτό ενθαρρύνει και αποθρασύνει τους εκτελεστές του. Όταν κάποια μέρα οι εργαζόμενοι ξυπνήσουν μέσα στην κόλαση, όταν το μέλλον των παιδιών τους θα έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά θα είναι πού αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε προχθες ηταν ΗΔΗ αργα,τωρα σφυριξε το τρενο


    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.