14/8/10

Οι Αμερικάνοι “σπρώχνουν” ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο

Το κείμενο που ακολουθεί είναι Μετάφραση από το “Tirana Koha Jone in Albanian 01 Aug 10 p 2“.Το Κόμμα των Τσάμηδων “Για Δικαιοσύνη και Ενότητα” (PDI), υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ για την δημιουργία ενός Ψηφίσματος προς το Αμερικανικό Κογκρέσο για το ζήτημα των Τσάμηδων.

Ο ηγέτης του PDI, Ταχίρ Μουρεντίνι δήλωσε χτές ό,τι σε συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, με Αμερικάνους αξιωματούχους, εξασφάλισε πλήρη υποστήριξη για το ζήτημα με τους Τσάμηδες. “Παρουσιάσαμε ενημερωτικά έγγραφα για την Γενοκτονία εναντίον του αθώου Αλβανικού Τσάμικου πληθυσμού, καθώς και μια εκτίμηση των τωρινών συνθηκών. Το θέμα παρουσιάστηκε ως μία κατάφορη παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Ελληνική Κυβέρνηση, στο παρελθόν και στο παρόν“, δήλωσε ο Μουχεντίνι.

Πρόσθεσε πως μετά από τις συνομιλίες, ορισμένα μέλη του Κογκρέσου υποσχέθηκαν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα από τον Έλληνα Πρέσβη στις ΗΠΑ και επίσης να διαβιβάσουν το ίδιο στον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα.

”Ορισμένοι από τα μέλη του Κογκρέσου επέδειξαν μιά θετική διάθεση να ξεκινήσουν ένα ψήφισμα για το θέμα των Τσάμηδων στο Αμερικανικό Κογκρέσο,” δήλωσε ο ηγέτης του PDI.

Ο Μουχεντίνι δήλωσε πως αρκετοί Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να περιλαμβάνουν την Αλβανία στην περιφερειακή τους ατζέντα για τον επόμενο χρόνο, έτσι ώστε να αποκτήσουν απευθείας επικοινωνία με τους Τσάμηδες, με σκοπό να μάθουν σχετικά με το πρόβλημα σε βάθος.

Δήλωσε ό,τι η επίσκεψη της Αντιπροσωπείας του PDI στις ΗΠΑ ήταν μέσα στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ενεργειών του κόμματος να διεθνοποιήσει το ζήτημα των Τσάμηδων. Το εν λόγω ζήτημα, όπως και το ζήτημα της Αλβανικής “μειονότητας” γενικά, προέκυψε από μια απόφαση που πάρθηκε στην διάσκεψη του Λονδίνου το 1913, που “απέσπασε” αυτό το κομμάτι από την Αλβανία και το έδωσε στην Ελλάδα.http://history-of-macedonia.com

http://palmosbh.blogspot.com/2010/07/muhedini-pdi.html ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - Ο ηγέτης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ενσωμάτωσης, Tahir Muhedini αναπτύσσει αυτές τις ημέρες επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, η οποία είχε μια σειρά συναντήσεων με γερουσιαστές και άλλους αξιωματούχους.

Πηγές του PDI αποκάλυψαν ότι ο Tahiri, ο οποίος προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει την πολιτική σκηνή της Αλβανίας για το «Τσάμικο» θέμα, διαβίβασε το ίδιο μήνυμα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι ο Tahir Muhedini στην εβδομαδιαία του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει ως στόχο την δημιουργία λόμπυ που θα πιέσει για την εφαρμογή ψηφίσματος από το Κογκρέσο για το «Τσάμικο ζήτημα».

Στις συναντήσεις αυτές, ο πρόεδρος του PDI έλαβε υποστήριξη για το θέμα που έχει να προαγάγει.

Η ημερήσια διάταξη της επίσκεψης του Tahiri μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και συνάντηση με τον γερουσιαστή Alcee Hastings, ο οποίος προεδρεύει από κοινού με τον Steny Hoyer της Επιτροπής για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Να σημειώσουμε εδώ πως ο Steny Hoyer είναι πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού κόμματος στο Αμερικάνικο Κογκρέσο. Συναντήθηκε επίσης και με τον εκτελεστικό διευθυντή του Εθνικού Αλβανό- Αμερικανικού Συμβουλίου, κ. Μουσταφά Avni και με τον Στρατηγό Wesley Clark, πρώην ανώτατο διοικητή των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του Κοσσυφοπεδίου.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ενσωμάτωσης PDI συναντήθηκε πριν από δύο ημέρες με τον Steny Hoyer πρόεδρο των Δημοκρατών στο Κογκρέσο, η οποία πραγματοποίησε μια μακρά συνομιλία για το «Τσάμικο» θέμα και τη δυνατότητα να επιτευχθεί ένα ψήφισμα στο Αμερικανικό Κογκρέσο. Ο επικεφαλής του PDI, Tahir Muhedini ενημέρωσε τον Steny Hoyer ότι το «Τσάμικο θέμα» βρίσκεται στη βάση του προγράμματος του PDI. Επίσης έδωσε στον γερουσιαστή Hoyer έναν πλήρη φάκελο για το «Τσάμικο» ζήτημα.

10 σχόλια:

  1. Το "τσάμικο" βρήκε ευκαιρία να σηκώσει κεφάλι και να κάνει παιχνίδι με περιουσίες στην Ελλάδα. Οταν τα κάνανε πλακάκια στον πόλεμο με τον φασιστικό άξονα δεν ήταν προδότες και καταδότες !!
    Τι να περιμένει κανένας απο την απραξία των κυβερνήσεων τόσα χρόνια..Υπνος στο χαμομήλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε μπορω να καταλαβω πως οι κυριοι του αριστερου-ακροαριστερου χωρου που δηλωνουν υπερδημοκρατες και αντιφασιστες συμφωνουν με τα αιτηματα των τσαμηδων και μαλιστα οργανωνουν και ημεριδες σε ελληνικα πανεπιστημια(παντειο), οταν αποδεδειγμενα οι τσαμηδες στην κατοχη συνεργαζονταν με τους γερμανους και ιταλους κατακτητες, τριγυριζαν με στολες των ςς και σκοτωναν ελληνες αμαχους. Ή δεν θελουν να δουν την αληθεια ή τα αρπαζουν χοντρα κατι αλλο σεν μπορω να σκεφθω


    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεταξυ "συμμαχων" οπως η Ελλαδα και οι ΗΠΑ συνηθως δε χρησιμοποιειται βια. Την ιδια (ισως και καλυτερη δουλεια) κανουν οι απειλες.
    Πχ οι Αμερικανοι εχουν ως οπλο τους απεναντι στην Τουρκια την αναγνωριση της γενοκτονιας των Αρμενιων. Ειναι φανερο σε οσους εχουν μυαλο οτι αυτη δε θα γινει ποτε αλλα χρησιμοποιειται ως μεσο πιεσης οταν οι Τουρκοι ειναι ανυπακουοι στα αμερικανικα κελευσματα. Οπως φετος που εφτασε 2 βηματα πριν να επιτευχθει αλλα παλι κατα ενα μαγικο τροπο δεν εγινε. Ωστοσο αναστατωθηκε το συμπαν και η Τουρκια ελαβε τα μηνυματα της.
    Ετσι παει να δημιουργηθει και αλλος ενας ωραιος μοχλος πιεσης προς την Ελλαδα με την υποτιθεμενη γενοκτονια των Τσαμηδων. Δε θα ενεργοποιηθει ΠΟΤΕ (γιατι μετα το οπλο δε θα υπαρχει πια) αλλα θα ειναι παντα εκει να μας πιεζει οταν παμε να σηκωσουμε κεφαλι στις προσταγες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπενθυμίζω την ημερίδα του ΚΕΜΟ με θέμα τους Τσάμηδες στο εθνομηδενιστική φωλιά του Παντείου, με κύριους διοργανωτές τους γνωστούς προστάτες των πάσης φύσεως είδων μειονοτήτων Κο Χριστόπουλο (πρόεδρος της ΜΚΟ που εκπόνησε το νομοσχέδιο Ελληνοποίησης των λαθρομεταναστών) και Μπαλτσιώτη.
    Εκτός από την Μαντά και τον Τέλογλου όλοι οι άλλοι ήταν σχεδόν με έμμεσο τρόπο υπέρ των Τσάμηδων.

    Όπως έγραψε ο Λεωνίδας Αποσκίτης η « γενική αίσθηση που έμεινε, πάντως, σε όσους παρακολούθησαν την χθεσινή εκδήλωση ήταν ότι ο λόγος τέτοιων πρωτοβουλιών δείχνει ύποπτος, την στιγμή που ο νεοταξικός ιμπεριαλισμός αιματοκυλίζει τα Βαλκάνια, κατασκευάζοντας «μειονοτικά» προτεκτοράτα που εξυπηρετούν κυρίως τις στρατηγικές επιδιώξεις του.»

    Ας βλέπουμε και τα εδώ με τα ΚΕΜΟ και τα κάθε ΚΕΜΟ.

    Επισημαίνω ότι οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές οργανώσεις(Albanian American Civic League και National Albanian American Council) των Αλβανών στις ΗΠΑ έχουν πολύ στενές σχέσεις με το Δημοκρατικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπενθυμίζω δε, την συνάντηση των Τσάμηδων με στελέχη του Ουράνιου Τόξου.
    Σχετικό λινκ εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ρωτήσω κάτι τους φίλους Εβραίους που παρακολουθούν το παρόν blog:

    Δεν γνωρίζουν ότι οι Αλβανοί υπήρξαν συνεργάτες των Γερμανών; Το 1944 ιδρύθηκε η SS Division Skanderberg, που και εξολόθρευσε ότι Εβραίους υπήρχαν στη περιοχή (και φυσικά Σέρβους).

    Μπορείτε λοιπόν να μας πείτε τι διαστροφή είναι αυτή να στηρίζετε ότιδήποτε αποβλέπει στην διάλυση αυτής της χώρας, αγνοώντας θεληματικά τα ιστορικά δεδομένα?

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ .ΑΥΤΟ ΔΙΣΚΟΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣΑΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ...ΙΤΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΜΟΥ[ΖΕΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ],ΤΟΝ ΕΚΡΥΨΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ.ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ...ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΝΤΥΘΕΙ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ...ΚΑΠΙΤΟ? ΕΛΕΓΕ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αληθεια ειναι οτι η πλειοψηφια των Τσαμηδων (κυριως Μουσουλμανοι) συμμαχησαν με τους Γερμανους για να διωξουν τους Ελληνες απο την περιοχη της Θεσπρωτιας.
    Υπηρχαν ομως και Τσαμηδες που στην συντριπτικη τους πλειοψηφια ηταν ορθοδοξοι, οι οποιοι σταθηκαν στο πλευρο του ΕΛΑΣ και για αυτο το λογο καταδιωχθηκαν αδικως απο τις δυναμεις του Ζερβα.
    περα απ'ολα αυτα το θεμα των Τσαμηδων ειχε παει νομιζω σε διεθνες δικαστηριο, οπου και απορριφθηκε το αιτημα τους πανηγυρικα. Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να εφησυχαζουμε ως κρατος, γιατι οι ΗΠΑ προκειμενου να πραγματοποιησουν τα σχεδια τους, θα χρησιμοποιησουν οποιοδηποτε μετρο πιεσης, ειδικα με τη συγκυρια της σημερινης εθνομηδενιστικης κυβερνησης του Τζεφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΖ
    14 Αυγούστου 2010 6:52 μ.μ.

    Να κοιτάξη ο Κόεν τα κιτάπια του, να συνενοηθεί και με την Πρεσβεία του και θα σου απαντήσει σύντομα.

    Galia
    (η αυθεντικότατη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.