28/8/10

«Διώξε κι άλλους» λένε οι Γάλλοι στον Σαρκοζί

ΠΑΡΙΣΙ Στήριξη στον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και στην κυβέρνησή του για τις ενέργειες κατά των Ρομά που βρίσκονται παράνομα στη χώρα, προσφέρει η πλειοψηφία των γάλλων πολιτών. Σύμφωνα με διαδικτυακή δημοσκόπηση που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Le Figaro», οι απελάσεις των Ρομά που δεν έχουν χαρτιά για νόμιμη παραμονή στη Γαλλία, εγκρίνονται από το 65% των πολιτών της. Επίσης, όπως αναφέρεται στη μελέτη του Ινστιτούτου Οpinionway, το 69% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι διάκειται ευνοϊκά στη διάλυση ορισμένων καταυλισμών των Ρομά.


Η ενίσχυση της πολιτικής ασφάλειας που τέθηκε σε εφαρμογή στη διάρκεια του καλοκαιριού από τον γάλλο πρόεδρο, και ειδικότερα η εντατικοποίηση των απελάσεων στη Ρουμανία των Ρομά που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις από την αριστερή αντιπολίτευση, αλλά και ορισμένα τμήματα της Δεξιάς, καθώς και στο εξωτερικό.

Η Γαλλία ωστόσο συνεχίζει τις απελάσεις. Επειτα από δύο σειρές πτήσεων την περασμένη εβδομάδα, δύο ειδικά ναυλωμένα αεροσκάφη που μετέφεραν 284 Ρομά από τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία προσγειώθηκαν προχθές στο αεροδρόμιο του Βουκουρεστίου. Συνολικώς από την αρχή του χρόνου έχουν απελαθεί από τη Γαλλία περισσότεροι από 8.000 Ρομά. Η μελέτη της Οpinionway διεξήχθη σε δείγμα 1.034 ατόμων από τις 24 ως τις 26 Αυγούστου.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (CΕRD) επέκρινε χθες τη Γαλλία για την καταστολή των Ρομά και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να προσπαθήσει να ενσωματώσει τα μέλη της μεγαλύτερης εθνοτικής μειονότητας της ΕΕ, αντί να τα στέλνει πίσω στην Ανατολική Ευρώπη.

Οι 18 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες της CΕRD εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι μερικοί από τους εκατοντάδες Ρομά που μεταφέρθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες αεροπορικώς στη Ρουμανία, δεν είχαν πλήρως ενημερωθεί για τα δικαιώματά τους ούτε είχαν συγκατατεθεί ελεύθερα. Οι εμπειρογνώμονες κάλεσαν επίσης την κεντροδεξιά κυβέρνηση του προέδρου Νικολά Σαρκοζί να καταπολεμήσει την « ανησυχητική άνοδο του ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου εκ μέρους μερικών πολιτικών ». Ως ρουμάνοι πολίτες οι Ρομά έχουν το δικαίωμα, βάσει του νόμου, να ταξιδεύουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αλλά οφείλουν να αποδείξουν ότι εργάζονται σε μια χώρα προκειμένου να παραμείνουν σε αυτήν περισσότερο από τρεις μήνες.

24 σχόλια:

  1. Κοίτα που καταντήσαμε,να μη μπορούμε να απελάσουμε ούτε τους παρανόμως διμένοντες στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Το πρόβλημα δεν είναι οι τσιγγανοι. Μερικές εκατοντάδες άνθωποι ποτέ δεν αποτελούν πρόβλημα για κανένα κράτος, ακόμα και το πιο αδύναμο.
    Αν τα πράγματα πηγαιναν καλα δεν θα υπήρχε ζήτημα-όπως και δεν υπήρχε όταν πηγαίναν καλά. Τω΄ρα όμως τα πράγματα πάνε άσσχημα, παρά τις ενέσεις αισιοδοξίας από την Αθήνα ως το Παρίσι και το Βερολίνο. Το κρίσιμο είναι ότι ο κόσμος δυσφορεί (το λέω ήπια), δεν εμπιστεύεται το σύστημα και τους πολιτικούς που το εκπροσωπουν, διαισθάνεται ο κόσμος επερχόμενες θύελλες.
    Σ΄' αυτό το κλίμα οι αποδοπομπιαίοι τράγοι είναι το "καλυτερο φάρμακο". Μόνο που από τράγο σε τράγο σειρά παίρνει όλο το κοπάδι, και οι κατσίκες και τα μικρά κατσικάκια και συχνά και ο τσοπάνης-αν δεν είναι "δικός μας".
    Το ζούμε (αλλά δεν το καταλαβαίνουμε)εδω και σήμερα, όπου κάθε ομάδα εργαζομένων θεωρείται χωριστά η καθε μια εχθρός του κοινωνικού συνόλου.
    Το πράγμα όμως είναι βαθύτερο και πιο επικίνδυνο: Όταν το σύστημα δεν έχει ομαλές λύσεις επερχονται οι ανώμαλες. Όταν το σύστημα χάνει την εμπιστοσύνη του συνόλου, τότε την πληρώνει...το συνολο. Το τεμαχίζουν (σταδιακά, πρώτα οι Ρομά μετά οι δείνα και μετά οι τάδε, οι δημόσιοι υπαλληλοι, οι της ΔΕΗ,οι του ΟΣΕ,κλπ)Η άλλη λυση είναι μια κι έξω. Κάπως έτσι ανέβηκε μετην ψήφο του αγνου λαού ο Χιτλερ. Η δυστυχία του κόσμου τον έφερε. Μόνο που μετά βρεθήκαμε με μερικά εκατομμύρια νεκρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τὸ ἔνστικτο τῆς αὐτοσυντηρήσεως κάνει πολλά.
    Ἐπειδὴ ὁ ἄνθρωπος προόδευσε τεχνολογικά, δὲν σημαίνει ὅτι κάποια ἄλλα πράγματα ἔχουν ἀλλάξει.
    Ὅσοι ἀγνοοῦν ἠθελημένα ἢ ὄχι τὰ παραπάνω, μᾶλλον κακὸ κάνουν παρὰ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελπίζω να πετύχει το καθόλα νόμιμο εγχείρημα του Σαρκοζί , ώστε να το ακολουθήσουν και άλλοι.
    Όσο για περί ρατσιστικού και ξενοφοβικού λόγου των πολιτικών, αυτοί είναι απλή εκφραστές της ανησυχίας του κόσμου για την μη ελεγχόμενη και ομαλή απορρόφηση του υπερβολικού αριθμού μεταναστών από μια χώρα ανέτοιμη ή χωρίς άλλα περιθώρια να εντάξει στο υγιές δυναμικό της, με αποτέλεσμα αύξησης της εγκληματικότητας και της πενίας.
    Στην ουσία και της δύο πλευρές ικανοποιεί, διότι αν δεν έχουν ενταχθεί τόσο καιρό στο κοινωνικό περιβάλλον τότε κάτι συμβαίνει, οπότε καλύτερα να πάνε σπιτάκι τους και να προσπαθήσουν αλλού.!!! ...λες;
    Για των ΟΗΕ θα ήταν προτιμότερο πρώτα να κάνει καλύτερα τη δουλειά του ώστε να μην αυξάνονται οι μετανάστες και μετά να μιλάει.
    Τώρα μπορεί να καταντήσουν να κάνουν τουρισμό με εισιτήριο επιστροφής, αλλά είναι μια λύσει καθόλα ανθρώπινη.
    Φυσικά και το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι Ρομά, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορει να δουμε και κανενα μετρο εκτακτης ενισχυσης λαθρομεταναστων ,μην μας φυγουν τα παιδια και στεναχωρηθουν οι φιλελευθεριστες και προοδευτικοι φιλο"ξενοι" ελληνες μας!!
    Η Διεθνής Αμνηστία να δημιουργήσει δικά της στρατόπεδα λαθρομεταναστών και να τους φιλοξενεί σαν βασιλιάδες.
    Κανένα πρόβλημα!
    Μόλις οι αστυνομικές ή οι λιμενικές αρχές συλλαμβάνουν ή περισυλλέγουν λαθρομετανάστες να τους οδηγούν πάραυτα στα ξενοδοχεία φιλοξενίας της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία θα τους φιλοξενεί με δικά της - εννοείται! - έξοδα.
    Να τους δίνει και νόμιμα έγγραφα για να πάνε στον τόπο προορισμού τους - προφανώς επειδή η Ελλάδα για τους περισσότερους είναι μεταβατικός σταθμός για αλλού - ή να τους στέλνει πίσω στην πατρίδα τους αν ... κουράστηκαν απ το ταξίδι. Δεν τους φταίμε εμείς μόνοι τους επέλεξαν να ταξιδέψουν όπως ταξίδεψαν. Ας τους στείλει τέλος πάντων όπου κρίνει σκόπιμο η Διεθνής Αμνηστία αρκεί να μην μένουν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΟΗΕ υπερ παρανομουντων; Αν ειναι δυνατον!

    Γιατι δεν τους στελνουν στο Ισραλ, εκει που οι ανθρωποι ειναι ευαισθητοι και αγαπουν τους μεταναστες; Οι αξιωματουχοι του ΟΗΕ εχουν πολλους συγγενεις στη χωρα αυτη, οι οποιοι θα φροντιζαν ευχαριστως τα της εγκαταστασης των φιλτατων τσιγγανων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μη χαίρεστε.Εδώ θα μαζευτούν και αυτοί.Στον βόθρο της Ευρώπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ

    Οι ανοησίες που γράφεις δεν έχουν πόδια να σταθούν.

    Οι τσιγγάνοι δεν είναι πρόβλημα, οι λαθρομετανάστες δεν είναι πρόβλημα, τότε τι είναι, κατά την πολιτικώς "ορθή" σκέψη σου, πρόβλημα;

    Τώρα δημιουργήθηκε το πρόβλημα από την αθρόα εισβολή μεταναστών, η οποία έχει επιφέρει ένα σωρό ανωμαλίες στην χώρα μας και όχι μόνο; Τώρα, με την οικονομική κρίση;

    Και οι τσιγγάνοι είναι πρόβλημα, διότι δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην κοινωνία. Μπορεί εσύ από το καναπέ του σπιτιού σου να μην έχεις πρόβλημα, αλλά ρώτα και αυτούς, δίπλα στα σπίτια των οποίων στήνουν οι τσιγγάνοι παράνομους καταυλισμούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία, ασφάλεια και ησυχία των περιοίκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν διαβάσετε την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, πάλαι ποτέ υπέρσυντηριτική εφημερίδα του λαϊκού κόμματος, φανατική αντίπαλο του Κόμματος των Φιλελευθέρων, θα εκπλαγείτε!

    Κατά τους ρέκτες συντάκτες της ευγενούς εφημερίδος, όλη η Γαλλία θέλει τους Ρομά και τους τνεκέ μαχαλάδες των, που απελαύνει ο Σαρκοζύ, ο οποίος έχει χάσει ένα τοις εκατό, περιοριζόμενος στο 33,2% της αποδοχής του από το εκλογικό σώμα!

    Τόσο πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε Τιπούκειτε,
    Δεν πρόκειται για μερικές εκατοντάδες φτωχοδιαβόλους, αλλά για μερικές χιλιάδες ανθρώπων που δεν ενσωματώνονται με τίποτα και σε καμμιά κοινωνία, της οποίας θα αποτελούν μόνιμη πηγή εγκληματικότητας!

    Το επίσημο ρουμανικό κράτος εισπράττει από την Ε.Ε. τεράστια ποσά για τους Ρομά, αλλά βλέπετε και εκεί θα υπάρχουν πολιτικά σκύμβαλα σαν τα δικά μας, τα οποία ρημάζουν την χώρα τους, την πλουσιότατη Ρουμανία και τα τρώνε αντί να τα διαθέσουν στους Ρομά!

    Να μείνουν στην Ρουμανία. Να τους κρατήσει η χώρα τους. Τι μας κουβαλιούνται εδώ, ζητιανεύοντας και κλέβοντας!

    Δηλαδή εμείς δεν έχουμε δικούς μας φτωχούς ανθρώπους να φροντίσουμε. Οφείλουμε τώρα να αναλάβουμε και το λούμπεν προλεταριάτ της Ρουμανίας;

    Που θα πάει ο προϋπολογισμός του Ελληνικού κράτους! Εμ θέλετε να τα "φάγετε ούλα!", Εμ θέλετε και τους τσιγγάνους της Ρουμανίας, Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας;;;

    Από που θα βγεί το παραδάκι από αυτήν την ρημαγμένη χώρα; Κύριοι πάρτε το είδηση, η Ελλάδα μας επτώχευσε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στείλτε τους εδώ. Ετσι κι αλλιώς σ' αυτή τη χαβούζα θα καταλήξουν και θα σας πλένουν τα παρμπρίζ (ε, κλέβουνε κιόλας για να μην ξεχνιόμαστε). Θα τους βγάλουμε και βιβλιάρια απορίας. Κι ύστερα ήλθαν οι μέλισσες.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προχτές στην πόλη μου, σε κεντρικότατο σημείο, τα μαζεύουν στα γρήγορα οι λαθρομετανάστες λαθρέμποροι βλέποντας να έρχεται (σιγά σιγά και νωχελικά) η Αστυνομία, πέρασαν στο απέναντι πεζοδρόμιο έχοντας κάνει μπόγο τους μουσαμάδες με το εμπόρευμα και περίμεναν να φύγει η περίπολος για να ξαναγυρίσουν να συνεχίσουν... Είμαι σίγουρος ότι παρόμοιες σκηνές εκτυλίσσονται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας!! Έκατσε η περίπολος εκει αποτελουμένη από 7-8 αστυνομικούς με επικεφαλής μια υπαστυνόμο. Ένας έπιασε το κινητό, δυο άλλοι μιλούσαν για το ποδόσφαιρο κλπ. Όλα όμορφα και αγγελικά πλασμένα. Δεν άντεξα. Πλησιάζω την επικεφαλής και λέω, "θέλω να σας κάνω μία ερώτηση, γιατί δεν τους ζητάτε άδεια εισόδου, άδεια παραμονής και άδεια εργασίας;" Και μου απαντά. "Για αυτούς εδώ κύριε αρμοδιότητα έχει η Δημοτική Αστυνομία". Ακόμα λεξοτανιλ παίρνω μετά απ' αυτό. Και να σας πω γιατί. Οταν πριν 5-6 χρόνια πέρναγαν τα μηχανάκια φουλ πάνω στα πεζοδρόμια ρωτάγαμε τους τροχαίους γιατί δεν τους συλλαμβάνουν και αυτοί απαντούσαν, είναι έργο της Δημοτικής αστυνομίας. Ρωτούσαμε τους Δημοτικούς Αστυνόμους γιατί δεν τους συλλαμβάνουν και απαντούσαν ότι δεν έχουν δικαίωμα να συλλάβουν, έχει κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή αλλά δεν είχε ψηφιστεί ακόμα και προς το παρόν περιορίζονται σε συστάσεις!! Φέξε μου και γλύστρισα. Τέλος πάντων. Πριν έξη μήνες ρώτησα πάλι Δημοτικό Αστυνόμο όταν έκαναν ράλυ τα μηχανάκια πάνω στο πεζοδρόμιο, γιατί δεν κάνει κάτι και μου επανέλαβε το ίδιο. Μόνο συστάσεις, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, νομοσχέδιο, Βουλή και τρίχες κατσαρές. Το ίδιο συμβαίνει και με τους λαθρέμπορους των πεζοδρομίων. Το βλέπουμε όσοι διερχόμαστε από κεντρικό σημείο της πόλης να γίνεται συχνά, ιδίως Σαββατοκύριακα. Έρχεται πρώτα κάποιος με πολιτικά που ξέρουν προφανώς τη φάτσα του, τους φωνάζει και καλά ότι θα σας δείξω θα σας κάνω θα σας ράνω, τα μαζεύουν αυτοί και μετά από 2-3 λεπτά περνάν οι έστολοι της Δημοτικής να ελέγξουν τα κενά πεζοδρόμια...Και περιμένουμε εμείς από τις διάφορες "Αστυνομίες" που έχουμε να βγάλουν δουλειά. Αφού δεν τις αφήνουν. Κάποιοι θέλουν να πνιγούμε από μουσουλμάνους Αφροασιάτες. Ένας είναι σίγουρα ο Υπουργός προστασίας του μουσουλμάνου λαθρεμπόρου και κυνηγιού του Έλληνα μικρεμπόρου. Τους άλλους φανταστείτε τους...
    Όταν κάποιος αγανακτισμένος έμπορος που δεν έχει να πληρώσει ΤΕΒΕ ΦΠΑ τα Αγγλικά του παιδιού του και το νοίκι του και γενικά τα κλεψιμέϊκα της "Γενιάς του Πολυταχυφαγείου", και που τους έχει δίπλα από το μαγαζί του να πουλάνε ομοιειδή πράγματα και πάρει τον Νόμο στα χέρια του, θα ξεσηκωθούνε οι τριπλο-τετραπλο-θεσίτες καλοζωισμένοι Συριζαίοι και θα κράζουν, φασίστα ρατσιστή και τα γνωστά... Σαρκοζί εις τον κύβον θέλουμε κι εδώ αλλά πού να τον βρούμε. Όλο τρύπιους βλέπω στα ηνία...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΔΩ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ. (ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΔΙΟΤΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΔΩ ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ.) ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΕΙΚΟΣΙ ΩΡΕΣ ΤΟ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΟ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΡΟΥΣ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ. ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. Η ΛΙΑΝΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, Ο κυρ ΑΛΕΚΟΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ). ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ)ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 1:38 μ.μ.

    Τίποτα δεν θα γινόταν, όπως και δεν έγινε οσάκις τους διέλυσαν. Οι εδώ αθίγγανοι είναι Έλληνες, αλλά έχουν έλθει και από την Βουλγαρία και την Ρουμανία. Εγκαθίστανται όπου βρουν και κάνουν την ζωή των άλλων βίο αβίωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι Τσιγγάνοι που διώχνει ο Σαρκοζύ δεν είναι καθόλου παράνομοι: είναι Ευρωπαίοι πολίτες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Επομένως, η κινητικότητα των Ευρωπαίων πολιτών πάει περίπατο σύμφωνα με το δόγμα Σαρκοζύ. Κατά τα άλλα, μόνο οι Έλληνες πρέπει να είναι υπάκουοι στις επιταγές τις ΕΕ (έλλειμμα, ξεπούλημα ΔΕΚΟ, κόψιμο συντάξεων, άνοιγμα επαγγελμάτων στους αλλοδαπούς κτλ.)... Ας ξυπνήσουμε λοιπόν: δεν είναι συμμαχία μεταξύ ίσων η ΕΕ, αλλά μια λυκοσυμμαχία όπου οι ισχυροί κάνουν ότι θέλουν κι εμείς πληρώνουμε χαζά πρόστιμα από το έλλειμμά μας.

    Όσο για αυτούς που χαίρονται με τις εξελίξεις στη Γαλλία, τους εύχομαι όταν θα ψωμολυσσάμε πολύ σύντομα στην Ελλάδα και πάνε στη Γαλλία (ή στην Δυτική Ευρώπη γενικότερα) για να δουλέψουν, να μη τους διώξουν σαν τους Ρουμανοτσιγγάνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Αθήνα σήμερα δεν είναι η Αθήνα που ήξερες από τις ελληνικές ταινίες, φίλε μου. Όλο το κέντρο και τα Πατήσια και γύρω περιοχές γκετοποιοήθηκαν. Στα νοσοκομεία οιν περισσότεροι που πάνε είναι αλλοδαποί (και ανασφάλιστοι βεβαίως, καθότι λαθραίοι). Στην Μενάνδρου και γύρω δρόμους απλά ΔΕΝ περνάς το βράδυ αν δεν ανήκεις σε αστυνομία/πυροσβεστική/εκαβ. Έλα ζήσε εκεί και μετά σκέψου αν θα ήθελες κάτι τέτοιο να συμβεί στην ΔΙΚΗ σου γειτονιά.Κανένας δεν ξέρει ακριβές ποσοστό επί του συνόλου.
    Πώς είναι δυνατόν εξ άλλου να γνωρίζει κάποιος ακριβείς αριθμούς όταν το μεγαλύτερο ποσοστό των αλλοδαπών είναι λαθρομετανάστες και άρα μή καταγεγραμμένοι;
    Σήμερα πάντως αργά το απόγευμα κατά τις 8 πέρναγα από πλατεία Αττικής, Άγιο Παντελεήμονα, πλατεία Βικτωρίας, κάτω Πατήσια και Αχαρνών και ημεδαπό δεν έβλεπες. Είχε μαυρίσει ο τόπος κυριολεκτικά. Λές και βρισκόμουν στην Ζιμπάμουε.
    Δυστυχώς σε κάποιες περιοχές το να ζείς σήμερα και να είσαι Έλληνας στην πατρίδα σου έχει καταντήσει πολύ επικίνδυνο άθλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 8α μας επιβαλουν δυσβαστακτο φορο αλλα δεν θα προλαβουν να παρουν τιποτα πισω, μαλιστα 8α καταστραφουν και απο πανω.κυβερνηση δεν εχουμε , ειναι αδυνατη μπροστα στα ευρωπαικα,εβραικα, και αμερικανικα συμφεροντα για αυτο 8α πιεσουν την τουρκια να ερθει εδω, να μας τσαλακωσουν για να παρουν τα δικα τους λεφτα πισω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ kiko:

    Δεν χρειάζεται να τους απελάσεις: κάνε έφοδο και μάζεψε όλο το χρήμα και το χρυσό που έχουν στα τσαντίρια και τις παράγκες (πόθεν έσχες μηδέν, άμεση κατάσχεση) και θα φύγουν τρέχοντας από μονοι τους...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Οφείλω μια απάντηση στους δυο σχολιαστές που με κατονομαζουν.
    Δεν προσέξατε ότι δεν μιλάω καθόλου για την απόφαση Σαρκοζί να διώξει τους τσιγγάνους, αν είναι σωστή ή λαθος. Λεω τώρα: Η απόφασή του είναι προπαγανδιστική. Δεν λύνει κανένα πρόβλημα. Δεν το λύνει ούτε η απόφαση (της Αθηνας ή του Παρισιού)να εκδιωχθούν οι λαθρομετανάστες όχι γιατί είναι λάθος απόφαση αλλά επειδή είναι ανεφάρμοστη. Κανένα ευρωπαϊκο κράτος ούτε η ΕΕ μπορεί να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό ρεύμα. Μόνο εκτεταμένο και οργανωμένο πογκρομ θα μπορούσε αλλά αυτό (για πολλούς λόγους)οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να το κάνουν ακόμα και αν ήθελαν. Ημίμετρα μόνο, μετρα άμυνας, περιορισμού των επιπτώσεων, είναι δνατόν να παρθούν, είναι η γνώμη μου.
    Είπα όμως, με αφορμή τους Ρομά, και κάτι άλλα που δεν μου κάνατε την τιμή να σχολιάσετε πνιγμένοι στο δίκιο της ανορθόδοξης σκέψης σας (αφού η δική μου ειναι ορθόδοξη). Είπα πως διασπάται μια κοινωνία, κάτι για τραγους και κάτι για τον Χιτλερ. Τι λετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα τι θέλεις να σχολιάσουμε, Τιπούκειτε, τις γενικόλογες θεωρίες σου; Για πρότεινε εσύ κάποιες "ομαλές" λύσεις.

    Επίσης σου απάντησα ότι "δεν δυσφορεί ο κόσμος, γι αυτό χρειάζονται αποδιοπομπαίοι τράγοι". Παρουσιάζεις λάθος τα πράγματα. Ο κόσμος δυσφορεί και με το δίκιο του και οι συγκεκριμένοι πρέπει να πάνε εκεί απ' όπου ήλθαν ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΙ.

    Τα περί μεταναστευτικού ρεύματος εν γένει και της αντιμετώπισής του σε βάθος χρόνου, είναι ένα πελώριο θέμα που ούτε ο χώρος ούτε ο χρόνος (ο δικός μου τουλάχιστον) επιτρέπουν να αναλυθεί. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός του σχολίου της συγκεκριμένης είδησης.

    Τα περί Χίτλερ κλπ τα θεωρώ, στο παρόν θέμα, άσχετα και ανάξια σχολιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πρώτα πρέπει να υπάρχει θέληση, και λύσεις θα βρεθούνε. Μέχρι τώρα κανένας δεν ήθελε να αγγίξει το πρόβλημα για να μην του κολλήσουν την ταμπέλα του ρατσιστή, υπάρχουν τόσοι καλοθελητές που περιμένουν την ευκαιρία για δικούς τους λόγους και επιδιώξεις.
    Το να ξέρει κάποιος Ρομά στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι αν δεν βρει δουλειά και σπίτι σε 3 μήνες, θα γυρίσει από εκεί που ξεκίνησε, όπως και να έχει θα το σκεφτεί πολύ.
    Ανάλογα μέτρα μπορούν να βρεθούν και σε άλλες περιπτώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Οι Ρομα να ξέρουν ότι αν δεν βρουν δουλειά σε τρεις μήνες θα φύγουν; Ποιος θα τους διώξει; Ο Χρυσοχοϊδης; Υπάρχει κράτος εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ποτέ κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε με εντυπωσιακές κινήσεις κάποιων πολιτικών. Αν η περίπτωση αυτή που συζητάμε αποτελέσει εξαίρεση, θα το δούμε.
    Τα "πατλάκια" συνήθως, διορθώνουν "όσα βλέπει η πεθερά". Ποτέ το βάθος του προβλήματος, το οποίο είναι πολυδιάστατο.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.