30/8/10

Tο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποδοκίμασε «εμπρηστικές» δηλώσεις ραββίνου



Σφοδρή αποδοκιμασία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των δηλώσεων σημαίνοντος ραββίνου, γιά τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ χαρακτήρισε χθες Κυριακή «βαθιά προσβλητικές» τις δηλώσεις που έκαμε για τους Παλαιστινίους ένας σημαίνων ραββίνος, ευχόμενος «ο (πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής) Μαχμούντ Αμπάς» κι άλλοι «(...)να πεθάνουν».
«Λυπούμεθα και καταδικάζουμε, συγχρόνως, γιά τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκαμε ο ραββίνος Οβαδία Γιόζεφ (σ.σ.: ο πνευματικός ηγέτης του κόμματος των Ορθόδοξων Εβραίων ΣΑΣ, στηρίζει την κυβέρνηση Νετανιάχου)», ανέφερε σχετικά ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ κ. Φίλιπ Κρόουλι.
«Δεν πρόκειται μόνον για προσβλητικές δηλώσεις, αλλά και γιά δηλώσεις που ζημιώνουν την υπόθεση της Ειρήνης» στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε ο ίδιος. «Ασφαλώς και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου δεν συμμερίζεται παρόμοιες απόψεις», ενόψει και της επανάληψης, μετά 20μηνο, των απ'ευθείας διαβουλεύσεων Ισραηλινών και Παλαιστίνιων.
«Όλοι αυτοί οι κακοί, που μισούν το Ισραήλ, ο Μαχμούντ Αμπάς, κι άλλοι...ας πεθάνουν» ευχήθηκε ο ραββίνος Γιόζεφ κατά την προσευχή του Σαββάτου, που μεταδιδόταν «ζωντανά» από τον ραδιοσταθμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.. «Ας τούς ρίξει λοιπόν ο Θεός χολέρα, αυτών των κακών Παλαιστίνιων, που καταδιώκουν το Ισραήλ».
Στη Ραμάλα, εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Γάσαν Χατίμπ, χαρακτήρισε την προτροπή του ραββίνου Γιόζεφ «βαθιά προσβλητική» και «ρατσιστική», ζητώντας την επίσημη αποδοκιμασία της.
Και πράγματι, το πρωθυπουργικό Γραφείο στην Ιερουσαλήμ με ανακοίνωσή του τόνισε ότι «παρόμοιες απόψεις δεν ανταποκρίνονται στη διάθεση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, ενόψει της επανάληψης του κατ'ευθείαν ειρηνευτικού διαλόγου» με τους Παλαιστίνιους.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

17 σχόλια:

  1. >«Όλοι αυτοί οι κακοί, που μισούν το Ισραήλ, ο Μαχμούντ Αμπάς, κι άλλοι...ας πεθάνουν» ευχήθηκε ο ραββίνος Γιόζεφ κατά την προσευχή του Σαββάτου, που μεταδιδόταν «ζωντανά» από τον ραδιοσταθμό των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.. «Ας τούς ρίξει λοιπόν ο Θεός χολέρα, αυτών των κακών Παλαιστίνιων, που καταδιώκουν το Ισραήλ».<
    ------------
    ------------
    Καλα ο ανθρωπος ειναι παλαβος και
    προβοκαρει.Αυτον πρεπει να τον παραλαβουν οι δικοι του για να τον συναιτησουν.Ο ανθρωπος ζει σε βαθυ Μεσαιωνα και δεν εχει σχεση με τον
    λαο του Ισραηλ που αγωνιζεται να υπαρξει.Αυτος καλα βολευτηκε στην ...ξενητια και λεει οτι του κατεβει.Φανταζεστε οτι ο φανατισμος, που αυτος ειναι η χολερα ,φειδεται και μερικους ραββινους?
    Θυμισε καποιον που δεν θαθελα να αναφερω γιατι πεθανε προσφατα και ητανε μητροπολιτης ορθοδοξος,τετοια
    ελεγε και αυτος καποτε.Ας κοιταξωμε εμπρος με μετρο και σεβασμο προς ολους και δεν ειναι πλεον καιρος για βλακειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, άνθρωποι σαν αυτόν το σιωνιστή ραββίνο είναι που κινούν τα νήματα στο Ισραήλ και εμποδίζουν την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, εξαιτίας του μαξιμαλισμού των απαιτήσεων τους. Ανθρώπους σαν αυτόν κατηγορούμε όσοι αντιτιθέμεθα στην γενοκτόνο ισραηλινή τακτική έναντι των παλαιστινίων. Όχι όλους τους Εβραίους συλήβδην, αλλά τους εμπαθείς και άκρως ρατσιστές Σιωνιστές.
    Δε μου διαφεύγει βεβαίως ότι και η άλλη πλευρά διαθέτει ανάλογους φανατικούς, όμως είναι αυτός λόγος για να υποφέρουν παιδιά; Ή μήπως οι Εβραίοι ζουν τώρα καλύτερα, αφού κοιμούνται με το ένα μάτι;
    Ας σκεφτούμε πόσο καλύτερα θα ήταν για όλους σε εκείνη την περιοχή, αν τέτοιοι ακραίοι ιδεοληψίες και φασιστοειδή απομονώνονταν και άφηναν ελεύθερο χώρο για διαπραγματεύσεις και ειλικρινή προσέγγιση των λαών.
    Λέτε ο θεός να ακούει τις προσευχές αυτού του θεομπαίχτη;
    Ευτυχώς Sterg, που κοιτάζεις και από την άλλη πλευρά της σελήνης.
    Όσο για τον Αυγουστίνο Καντιώτη δε νομίζω ότι είναι συγκρίσιμος με τον Εβραίο ραββίνο, εκτός και αν κάποιος θέλει να τα ισοπεδώσει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως εκφώνησε αυτήν την «προσευχή» ο εξέχων νέο-Καχανικός ραβίνος στον Ισραηλινό στρατό ώστε να σηματοδοτήσει έτσι την νέα σαιζόν «κυνηγίου» Παλαιστινίων, γιατί προφανώς έχουν πέσει οι δουλειές στις πωλήσεις συκωτιών και νεφρών από τους φιλειρηνιστές αδελφούς του ραβίνους, της Νέας Υερσέης;
    http://www.nytimes.com/2009/07/24/nyregion/24jersey.html?_r=1




    Φρατζέσκα Πεσσάχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. sterg
    Έχεις καταντήσει γραφικός/ή με τον φιλοσημιτισμό σου και τον αντι-Χριστιανισμό σου.
    Άσε να μιλήσει κανένας σοβαρός και ουδέτερος άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ιστορία της Παλαιστίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους υπερμαχους της ελληνο- ισραηλινης φιλιας-συμμαχιας και αλλων ευτραπελων αφιερωνω με αγαπη το παρακατω βιντεο.
    (Στα αγγλικα)

    http://www.youtube.com/watch?v=kVKGRB3cygg&feature=player_embedded#!



    Όμαδεον
    Ανατολικη Ιερουσαλημ
    σκλαβωμενη απο εβραιους
    γενοκτονους, Παλαιστινη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @30 Αυγούστου 2010 3:47 μ.μ
    ------------
    Προφανως...ανωνυμε θα θεωρεις τον εαυτον σου "σοβαρο ανθρωπο και μελετητη της Παλαιστινης".
    Θα πρεπει να γνωριζεις οτι ητε σκοτωνεται Ισραηλιτης ητε Παλαιστινιος εκει, ο πονος της μαννας του δεν εχει το χρωμα του ενος η του αλλου πολου,πολων που κατασκευασαν οι πολυεθνικες οπλων,
    πετρελαιου,ναρκωτικων,και διαχειρησης της εξουσιας των μαζων,πολων που διαχειριζονται λευκοι,κιτρινοι,μαυροι,μελαψοι και οχι αποκλειστικα αυτους που εννοεις.Τραβα καλυτερα στο γηπεδο,ταυτισου με μια ομαδα ,γιατι το παιχνιδι δεν μπορει να παιχτει αν δεν εισαι με καμμια,φανατισου και φωναξε,ετσι για να φωναξεις και να εκτονωθεις και κατοπιν ελληναρα μου γυρνα σπιτι εξουσιαστη μου και ρηξε και ενα ξυλο στην γυναικα και στο παιδι σου,δικαιλογια θα βρεις,και την αλλη ημερα στο γραφειο που χρονια σε ρημαξαν στην καταπιεση θα εισαι πιο ηρεμος γιατι θα εχεις κερδισει ακομη μια μερα σαν ηδη πεθαμενος αλλα με αγνοια του θανατου σου. Α ρε γαγγραινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sterg τροποποιω το ερωτημα μου και σε ξαναρωτω.
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ;
    Παντως για Ορθοδοξος δεν δειχνεις.Την επομενη φορα θα ερωτηθεις αν εισαι ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΤΟΥ ΙΑΧΩΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "οι πολυεθνικες οπλων,
    πετρελαιου,ναρκωτικων,και διαχειρησης της εξουσιας των μαζων,πολων που διαχειριζονται λευκοι,κιτρινοι,μαυροι,μελαψοι και οχι αποκλειστικα αυτους που εννοεις"

    sterg αν βρεις εστω και εναν Αφρικανο απο την Μπουργκινα Φασο,το Μπενιν,η απο οποιαδηποτε αλλη Αφρικανικη χωρα που να διαχειριζεται τα οσα γραφεις, εγω αυριο κιολας θα γινω αστροναυτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι μπράβο sterg να σε βλέπουμε λίγο λίγο να βγαίνεις απ' το κέλυφος σου. Αυτά που γράφεις σε κατατάσουν σε ειδική κατηγορία διανοούμενων.
    Άνοιξε την καρδιά σου και μίλησε μας. Πες μας ότι ξέρεις και για τον μακαρίτη τον Καντιώτη μην ντρέπεσαι.



    Πνίγομαι στην ανωνυμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ρατσίστας ο sterg.
    Βάζει και τους μαύρους μέσα.


    Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. που είναι ο τζιμης? άργησε να ξυπνήσει σήμερα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφού όλοι ξέρουμε ότι Ο λύκον το μαλλίν ατ’ αλλάζει και το χούϊ’ν ατ ’κι αλλάζει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χριστίνα

    Για ποιόν χτυπά η καμπάνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ sterg
    Αγαπητέ sterg κατά την άποψί σου, ένας αρχι-ραββίνος, ο Οβαδία Γιόζεφ που είναι πνευματικός ηγέτης του κόμματος των Ορθόδοξων Εβραίων ΣΑΣ και στηρίζει την κυβέρνηση Νετανιάχου, όταν λέει την, καθ’ ημάς τους χριστιανούς βλάσφημη ως προσβάλλουσα την πίστι μας περι αγαπητικού Θεού, ΚΑΤΑΡΑ εναντίον των εχθρών του έθνους του, να «τούς ρίξει λοιπόν ο Θεός χολέρα, αυτών των κακών…», είναι απ’ ευθείας συγκρίσιμος με τον πρώην Μητροπολίτη Φλωρίνης;
    Ώστε, «τέτοια έλεγε και αυτός»;
    Ακόμα νωπή η σωρός του μακαρίτη κεκοιμημένου μαχητικού ιεράρχη και σου έφυγε η …καλή κουβέντα!
    Κατά τα άλλα μας λές: «Ας κοιταξωμε εμπρος με μετρο και σεβασμο» (sic!!)
    Πλάκα μας κάνεις;
    Και επειδή με ενδιαφέρει και ιστορικά, θα ήθελα να μου αναφέρεις μία, επαναλαμβάνω ΜΙΑ, περίπτωσι κατά την οποία αυτός ο «ορθοδοξος μητροπολιτης» που «πεθανε προσφατα», ξεστόμισε μια ανάλογη ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ κατάρα κατά των όποιων εχθρών του…
    Κατά τα άλλα οι δηλώσεις του ραββίνου Οβαδία είναι, νομίζω, απόλυτα κατανοητές μέσα στο ραββινικό πνεύμα της θρησκείας του «οδόντα αντί οδόντος», του «εκλεκτού λαού» κλπ παλαιοδιαθητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Oρισμενους φανατικους καλο θα ηταν να τους μαζεψει ο μπογιας!
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. >Και ρατσίστας ο sterg.
    Βάζει και τους μαύρους μέσα.


    Χ.

    31 Αυγούστου 2010 12:37 π.μ.<
    -----------
    φυσικα και δεν εννοουσα τους λαους
    τους εγχρωμους αλλα τους στρατηγους-κανιβαλους που διαφεντευουν τους τοπους αυτους για ενα "μπραβο"απο τα αφεντικα τα ξενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Oρισμενους φανατικους καλο θα ηταν να τους μαζεψει ο μπογιας"!
    -----
    Μα σας μάζεψαν στην Κρήτη αλλά τους ξεφύγατε πάλι!
    Έχετε τα μέσα πονηρούληδες!


    Κοπέλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.