27/9/10

Όλη η αλήθεια για το Βατοπέδι: Ένα ζήτημα εθνικής σημασίας και ο ρόλος των ξένων μυστικών υπηρεσιών

Ένα ζήτημα Εθνικής σημασίας που απασχολεί δεκαετίες την Ελλάδα, τα αρμόδια υπουργεία, τις Εθνικές αρχές ασφαλείας και πληροφοριών, αποτέλεσε με την βοήθεια και «άλλων εξωτερικών» παραγόντων αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, εξεταστικών επιτροπών, ανεξέλεγκτης πολυλογίας, τις συνέπειες των οποίων ενδεχομένως να υποστεί ο Ελληνισμός σε βάθος χρόνου.
Το πρόβλημα ξεκινά από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και την τύχη του. Οικουμενικό για όλους τους Ορθόδοξους του κόσμου. Όχι για τους Τούρκους. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο στην Πόλη είναι γνωστό: Δεν αναγνωρίζεται από το τουρκικό κράτος η οικουμενικότητά του, θεωρείται ένα ίδρυμα που απευθύνεται σε ορθόδοξους Τούρκους, και ως εκ τούτου οι ιεράρχες του πρέπει να είναι Τούρκοι υπήκοοι. Η θέση αυτή της Τουρκίας παραβιάζει τη συνθήκη της Λωζάννης και στερεί από την οικουμενική ορθοδοξία τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα του οίκου της όπως θα έπρεπε. Γιατί, σε συνδυασμό με την εξάλειψη της πολίτικης ρωμιοσύνης και την κλειστή Σχολή της Χάλκης, που συστηματικά επεδίωξε η Τουρκία, δεν υπάρχει παραγωγή νέων ντόπιων στελεχών για το Πατριαρχείο, και είναι ορατός ο δι’ ασφυξίας θάνατός του.

Σε περίπτωση λοιπόν που ο Προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου αντιμετωπίσει αιφνίδιο ή φυσιολογικό «πρόβλημα» τότε χηρεύει η θέση του. Εκτιμήθηκε λοιπόν ιδιαίτερα από το 2000 (επί ΠΑΣΟΚ και ορθώς) ότι είναι σφοδρά πιθανόν σε περίπτωση χηρείας, να διεκδικήσει η Ρωσία την έδρα του Οικουμενικού Θρόνου κυρίως λόγω του ότι σε αυτή τη χώρα κατοικεί η πολυαριθμότερη συμπαγής μάζα ορθοδόξων στον κόσμο.

Ήδη όμως από το 1978 το ζήτημα είχε εντοπισθεί σε άλλη όμως βάση. Τότε η Τουρκία (και όχι η Ρωσία) αποτελούσε την κύρια απειλή. Λίγα μόλις χρόνια μετά τη μεταπολίτευση, η Ελλάδα ζούσε τη νέα μεταβατική της περίοδο . Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής κάλεσε το νεαρό τότε υπουργό Παιδείας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη στο γραφείο του και του έδωσε εντολή να αναζητήσει ένα χώρο για να στεγαστεί το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, σε περίπτωση που άλλαζε το status quo στην Πόλη με τρόπο μοιραίο και μη αναστρέψιμο. Το 1978 απείχε μόλις 4 χρόνια από τα γεγονότα της Κύπρου και η Τουρκία είχε ήδη σκληρύνει «επικίνδυνα» τη στάση της έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Τα γεγονότα των προηγούμενων δεκαετιών στην Πόλη ήταν ακόμη νωπά και οι σχέσεις των δύο χωρών στο ναδίρ της διπλωματικής σφαίρας.

Εκεί εντοπίζεται η πρώτη αφετηρία μιας άγνωστης σε πολλούς ιστορίας, η οποία εκτυλίχθηκε και έφτασε μέχρι το γνωστό -πλέον- και ως «σκάνδαλο» του Βατοπεδίου. Σκάνδαλο που σε οικονομικό επίπεδο δεν στοιχειοθετείται ακόμα και σήμερα. Στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής όλοι οι ειδικοί (Γκρόζος, Μαντούβαλος, Γούσιος) μέλη της «Επιτροπής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα» κατέθεσαν ότι «δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό, τίποτε παράνομο, καμία δωροδοκία» στην υπόθεση Βατοπαιδίου.
Ο βουλευτής Β’ Θες/νικης της ΝΔ κ. Σάββας Αναστασιάδης, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η υπόθεση Βατοπαιδίου δεν είναι σκάνδαλο αλλά μία «συνήθης, νομική υπόθεση».

Παρόλα αυτά η υπόθεση στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων (και με την βοήθεια πληροφοριακών επιχειρήσεων ξένων υπηρεσιών) ακόμα και σήμερα παραμένει περίπλοκη συσκοτισμένη κι ίσως και να συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην ανατροπή της Κυβερνήσεως Καραμανλή.

Το 1978 λοιπόν, εκτιμήθηκε ότι οι εξελίξεις θα οδηγούσαν αργά ή γρήγορα στην εξορία του Πατριαρχείου από την Κωνσταντινούπολη. Ακόμη κι αν δεν προχωρούσαν οι Τούρκοι σε μονομερή πράξη, φοβούμενοι κυρίως την αντίδραση των Αμερικανών, η λειψανδρία μεταξύ των μελών της ελληνικής κοινότητας θα αναδείκνυε σε βάθος χρόνου τη δυσκολία εκλογής νέου πατριάρχη και θα καθιστούσε αναπόφευκτη την αναζήτηση νέας στέγης για το «Βατικανό» της ορθοδοξίας. Ο ίδιος προβληματισμός αλλά με κινητήριο μοχλό την πολιτική των ΗΠΑ πλέον αναπτύχθηκε και γύρω στο 2000.

Το 1978 υπήρξε η σκέψη να χρησιμοποιηθεί η ακίνητη περιουσία που διαθέτει το Πατριαρχείο στη Γενεύη, αλλά η λύση αυτή γρήγορα εγκαταλείφθηκε, αφού θεωρήθηκε ότι αυτόματα το Πατριαρχείο θα έχανε το γεωγραφικό του προσδιορισμό ως Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία. Το επόμενο σενάριο που εξετάστηκε ήταν εκείνο του Αγίου Όρους, αλλά το ιερό άβατο αποτέλεσε σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα. Εξετάστηκε και η περίπτωση της Πάτμου, αλλά κι αυτή γρήγορα απορρίφθηκε λόγω έλλειψης υποδομών. Ο κ. Βαρβιτσιώτης εξέτασε τότε την πιθανότητα του Μυστρά και η πρόταση αυτή άρεσε και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με τον Μυστρά υπήρχε κι ένας εθνικός συμβολισμός, καθώς ήταν το καταφύγιο των Παλαιολόγων αμέσως μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης.

Το θέμα έπεσε χαμηλά σε προτεραιότητα ιδίως με την μεταπήδηση του Εθνάρχη στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ήδη όμως το 1993 εκτιμήθηκε ότι υπήρχε ζήτημα άμεσης εξεύρεσης εναλλακτικής λύσεως για τον Οικουμενικό Θρόνο αφενός διότι είχαν περιέλθει αρκετές πληροφορίες στις υπηρεσίες πληροφοριών της Χώρας μας σχετικά με απειλές κατά της ζωής του Πατριάρχη, αφετέρου άνοιγε μέτωπο και κατά του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων (από άλλο Κράτος και άλλες Υπηρεσίες πληροφοριών) όπου εκεί μάλιστα ο μετέπειτα σχεδιασμός και εκτέλεση της αποστολής προστασίας του, αντιμετώπισαν υπονομευτικές διαρροές που συνετέλεσαν δυστυχώς στην απόλυτη επιτυχία των επιχειρήσεων οργάνων των ξένων Υπηρεσιών. (Πολύ αργότερα ένα αξιόλογο στέλεχος των Ελληνικών Υπηρεσιών ο γνωστός Βαβύλης αποκαλύφθηκε από ξένες επιχειρήσεις αντιπληροφοριών και η όλη Ελληνική αποστολή θεωρήθηκε ως ένα ακόμη σκάνδαλο, όπως σήμερα το αντίστοιχο του Βατοπεδίου που ακόμα θεωρείται από μερικούς σκάνδαλο).

Η ανάδειξη του Βαρθολομαίου στο θρόνο του Πατριάρχη επανέφερε το ζήτημα ξανά στην ατζέντα. Αυτή τη φορά επελέγη το Άγιο Όρος και ο στόχος ήταν ξεκάθαρος, να υπάρχει η υποδομή για να μεταφερθεί σε περίπτωση ανάγκης εκεί το Πατριαρχείο. Κρίθηκε ως η καλύτερη λύση, μολονότι υφίσταται το «αγκάθι» του άβατου. Κι αυτό διότι το Άγιο Όρος έχει το αυτοδιοίκητο και ταυτόχρονα αποτελεί πνευματικό σημείο αναφοράς για τη χριστιανοσύνη. Το ΠΑΣΟΚ εκτίμησε και ορθά ότι η καλύτερη αντιπρόταση στη Ρωσία σε περίπτωση που διεκδικούσε για λογαριασμό της την μεταφορά σε αυτήν του Οικουμενικού Θρόνου ήταν το Άγιο Όρος.

Επελέγη από τη τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μια μονή εγκαταλελειμμένη και ετοιμόρροπη και αποφασίσθηκε αυτή η μονή να ενισχυθεί άμεσα οικονομικά και με αξιόλογο προσωπικό μοναχών (με πολλούς μεταπτυχιακούς τίτλους). Η προσπάθεια ξεκίνησε μεθοδικά με ορίζοντα πενταετίας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πρώτες ανταλλαγές οικοπέδων για τη Μονή του Βατοπεδίου ξεκίνησαν επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και τις χειρίσθηκαν οι κοι Φωτιάδης και Δρυς. Και ορθά έπραξαν. Ας μην ξεχνάμε τις άριστες σχέσεις της τότε κυβέρνησης με το Πατριαρχείο και την αντίστοιχη «κόντρα» της κυβέρνησης με την Ελλαδική Εκκλησία. Η βασική ιδέα ήταν ότι θα έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος για να ενισχυθεί οικονομικά η επιλεγείσα μονή (Βατοπεδίου), έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη οικονομική βάση στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να φτάσουμε στο απευκταίο σενάριο της εξορίας του Πατριαρχείου από τον φυσικό του χώρο ή διεκδίκησής του από την Ρωσία.

Το 2004 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έπεσε. Όταν άλλαξε η κυβέρνηση η επικοινωνία μεταξύ κεντρικής Κρατικής διοίκησης και εκκλησίας έγινε ευκολότερη, διότι άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως ο κ. Ρουσόπουλος και ο κ. Αγγέλου, είχαν ουσιαστική και προσωπική σχέση με τη μονή του Βατοπεδίου, ίσως σαν αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που χτιζόταν στο προηγούμενο διάστημα σε Εθνικό επίπεδο.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνέχισε και ορθώς μια πολιτική που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ δεδομένου μάλιστα ότι το διεθνοπολιτικό πεδίο είχε διαμορφωθεί ακόμα πιο απειλητικό για το Πατριαρχείο της Κωσταντινούπολης. Πιο συγκεκριμένα οι «θρησκευτικοί μηχανισμοί» (όπως τα Πατριαρχεία) προκαλούσαν ανέκαθεν απροσδιόριστο φόβο στις υπηρεσίες των ΗΠΑ διότι εκτιμούν πως η έκφραση της θρησκευτικότητας με την ανατολική ορθόδοξη μορφή μπορεί να αναδείξει πολιτικές εκφράσεις και πρότυπα στις χώρες όπου επικρατεί πλειοψηφικά το ορθόδοξο δόγμα. Δηλαδή ότι θα μπορούσε να αναδείξει πολιτισμικά πρότυπα τα οποία αργά ή γρήγορα θα γίνουν εκφράσεις εφαρμοσμένης πολιτικής που θα απευθυνθούν στους λαούς αυτούς σαν εναλλακτική πρόταση στην κυριαρχία της προτεσταντικής αντίληψης για τις κοινωνικές δομές που επικρατούν τώρα σε όλη την χριστιανοσύνη.

Η εκτίμηση αυτή έχει κάποια βάση αν μπορέσει κανείς να συνδυάσει το γεγονός ότι «έσκασε» ένα τέτοιο θέμα σε μια μονή με μεγάλη διορθόδοξη δράση και με πολλούς μοναχούς απ’ όλο τον ορθόδοξο και όχι μόνο κόσμο. Η αμερικανική αντίληψη για τα πράγματα είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί το δικό τους πρότυπο ζωής που δίχως την ύπαρξη εξωτερικών εχθρών ευδοκιμεί στην Βόρεια Αμερική. Στην συγκεκριμένη όμως γεωγραφική περιοχή με την ύπαρξη του μωσαϊκού λαών είναι νομοτέλεια ότι αυτό το πρότυπο θα ενισχύσει τις διαλυτικές τάσεις στο εσωτερικών αυτών των κοινωνιών χωρίς ένα ισχυρό κεντρικό κράτος. Παράδειγμα αποτελεί η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η εξακολουθητική αποσύνθεση της Σερβίας που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας. Ο ρόλος δε του Βατικανού στο όλο ζήτημα ελέγχεται.

Έτσι από το 2004 άνοιξε ο δρόμος για να ολοκληρωθεί από τη ΝΔ το εθνικό σχέδιο που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ σε ακόμα πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Κι εδώ έγινε ίσως το μεγάλο σφάλμα:

Το γεγονός ότι η αμεσότητα επικοινωνίας και το επείγον δημιούργησαν την αίσθηση ότι τα πάντα θα ήταν πιο εύκολα και έτσι όλοι έγιναν επιρρεπείς στα λάθη και αβλεψίες που προκάλεσαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και επέτρεψαν σε συνεργάτες τους που επιχειρούν στην Ελλάδα να αναλάβουν δράση αναστολής και εξάρθρωσης του σχεδίου.
Ήδη ο Καραμανλής είχε ενοχλήσει τόσο με το ΟΧΙ στο σχέδιο Αναν, με το ΟΧΙ στο ζήτημα εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και η χαριστική βολή ήταν η συνεργασία της Ελλάδας με τους Ρώσους στο θέμα των αγωγών. Τότε ο κύβος ερρίφθη και με ένα σμπάρο θα επετύγχαναν δύο τρυγόνια: θα εμποδιζόταν αφενός η Ελλάδα να προετοιμάσει διάδοχη κατάσταση για το Πατριαρχείο παράλληλα δε το διεθνές σύστημα θα απαλλασσόταν από τον μόνο μεταπολεμικά Ευρωπαίο Πρωθυπουργό που τόλμησε να αντιταχθεί σε δημόσια εκπεφρασμένη άποψη Προέδρου των ΗΠΑ: «Τα Σκόπια θα εισέλθουν στο ΝΑΤΟ». (ούτε ο ντε Γκωλ δεν είχε τολμήσει να αντιταχθεί σε Πρόεδρο των ΗΠΑ).

Ήταν πράγματι προκλητικές οι ανταλλαγές της λιμνοθάλασσας με τα οικόπεδα στο Μαρούσι ή σε άλλα κεντρικά σημεία των Αθηνών. Ο κοινός Εθνικός σκοπός όμως σε συνδυασμό με το μυστικιστικό περιβάλλον των μονών του Αγίου Όρους συντελούσαν στο να αποκοπεί κάθε αντίληψη κοινής λογικής. Είναι επίσης σαφές ότι μόνο με την επίκληση ενός «εθνικού λόγου» θα μπορούσαν τόσοι πολλοί άνθρωποι να συναινέσουν σε μια τόσο εξωφρενική ιστορία.
Δεν είναι δυνατόν δύο τουλάχιστον Κυβερνήσεις και αριθμός αξιωματούχων και των δύο, να παραφρόνησαν ή να συνωμότησαν ξαφνικά ένα πρωί.

Τελικά μια διαδικασία Εθνικής σημασίας εξελίχθηκε σε μια φούσκα που έγινε ένα ««σκάνδαλο»». Μέσω ατέρμονων και ανερμάτιστων δηλώσεων ύποπτων ατόμων και ΜΜΕ που είτε κινούμενα από προσωπικές στρατηγικές, είτε κατ΄εντολή ξένων προϊσταμένων. Αντί να υπερασπίσουν μία Μονή που προορίζεται (από πολλές διαφορετικές χρονικά Κυβερνήσεις) να αποτελέσει θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και του Έθνους δημιούργησαν την εικόνα σκανδάλου που τελικά δεν στοιχειοθετείται πουθενά και για κανέναν παρόλες τις έρυενες.
Ομιλούν οι «επικριτές» για «παρακράτος». Η Μονή Βατοπαιδίου ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου συνεργάστηκε με τα αρμόδια όργανα του Κράτους (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, Γνωμοδοτικό Συμβούλιο, ΚΕΔ, στελέχη Κυβερνήσεων κλπ).

Το μόνο σφάλμα του Κώστα Καραμανλή είναι ενδεχομένως το ότι έδωσε λευκή επιταγή χειρισμού του θέματος σε άτομα που δεν είχαν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν στοχευμένες επιχειρήσεις αντιπληροφοριών που εκδηλώνονται από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών στην Ελλάδα με καταιγιστικό πλέον ρυθμό. Ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε δηλώσει με νόημα: «Ήταν ένα προσωπικό μου λάθος».


Αυτή είναι η αληθινή ιστορία του Βατοπεδίου. Στις πληροφοριακές επιχειρήσεις όμως η αλήθεια δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η εικόνα που προβάλλεται και οι εντυπώσεις που δημιουργούνται. Η αλήθεια είναι σαν ένα δάσος που καίγεται σε λίγα λεπτά και μετά….. απαιτούνται πενήντα χρόνια για να ξαναγίνει.

Κοσμάς Αθανασόπουλος
Αναλυτής Πληροφοριών – Διεθνολόγος

37 σχόλια:

  1. Το ότι το "Βατοπέδι" ήταν ένα σκάνδαλο - μη σκάνδαλο το είχαν ψυλιαστεί από νωρίς όλοι οι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Δεν είναι δυνατόν όλες οι κυβερνήσεις να ενισχύουν όλα αυτά τα χρόνια μια μονή έτσι χωρίς λόγο ή για "οικονομικό" όφελος. Άρα αφού όπως αποδεικνύεται και τώρα περίτρανα το σκάνδαλο δεν είναι σκάνδαλο, αλλά στοχευμένη ενίσχυση κάποιας μονής, και μάλιστα όχι τυχαίας μονής, σ' αυτήν πηγαινοέρχονταν ο Κάρολος,ο Πούτιν, ακόμα και το Σινούκ που ρίξανε με σύσσωμο το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας εκεί πήγαινε. Τι κάνει νιάου νιάου... Είναι φως φανάρι πως πίσω από το "σκάνδαλο" κρύβεται μια ακόμα επίθεση κατά της Ορθοδοξίας και της γεωπολιτικής - γεωστρατηγικής σημασίας της, ειδικά μετά το "Όχι" Καραμανλή στους Αμερικανούς.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί δεν βγαίνει ο Καραμανλής ή κάποιος έγκυρος εκπρόσωπός του τέλος πάντων, να τα πει όλα αυτά, και να μάθει ο ελληνικός λαός αυτό που όλοι πια καταλαβαίνουμε και που είναι ηλίου φαεινότερον. Είναι μια πολύ απλή και σχεδόν αυταπόδεικτη αλήθεια, θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους, και ο Καραμανλής θα ανεβάσει κατακόρυφα την αίγλη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με βάση το γεγονός , ότι δεν υπάρχει ζημία του δημοσίου από τις ανταλλαγές και ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο (και γενικότερα η ΕΛΛΗΝ-ορθοδοξία) θεωρείται από τους Αμερικανούς σήμερα , αντίπαλο δέος στην Ρωσική αυτοκρατορική εξέλιξη (ή τουλάχιστον στο θρησκευτικό φορέα αυτής) , θα έλεγα σχεδόν με βεβαιότητα , ότι ο συγγραφέας , κάνει κάποιες λάθος εκτιμήσεις .

    PRO σπό Συμβασιλεύουσα .

    ΥΓ. Τι ήταν αυτό που είπε για τον Βαβίλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευ λογησον
    ΥΠΕΡ Δ.οΝ.αΤ.ου του οσιομαρτυρος
    ΠΑΝΤΕΣ υμνησωμεν..
    Προστατη μας,χαρισε μας
    ΕΙΡΗΝΗ στις ψυχες ημων
    ΥΠΟΜΟΝΗ εις τα δεινα μας
    ΚΑΡΤΕΡΙΑ στα παθη μας...
    ΑΠΟΤΡΕΨΟΝ τας κεφαλας ημων
    απο τα πλουτη,τες απολαυσεις,
    τις ευ ημερες χαρες..
    ΝΗΣΤΙΚΟ σωμα που αντεχει,
    κατα αυγαζει-καθα αρει τις
    ψυχες μας.
    ΓΟΝΥΠΕΤΩΣ προσε ευχομενοι...
    ΔυΝαΜ[μωσε] τες καρδιες ημων
    ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕ εκ του νου ...
    τα κακα ονειρα μας...
    ΕΙΘΕ ο ΑΓΙΟΣ ΔΟΝΑΤΟς
    ΠΡΕΣΒΕΥΣΕΙ ,οπως ηρεμησει
    τας ψυχας ημων...
    ΕΝ ΚΟΛΠΟΙΣ ΜΑΡΚΑΛ,ΒΕΜΠΕΡ,ΛΕΙΜΑΝ,
    ΒΑΡΑΚ,ΣΙΜΟΝ,ΣΙΛΒΟΝΕ,ΣΟΙΜΠΛ,ΜΠΑΡΟΖΕ,
    ΑΝΤΟΛΦ,ΝΤΕΙΒΙΝΤ..
    [-εκκλησιαζομενος,ουτε εναν Ελληνα
    δικο μας δεν λεει ο Πατερ..
    -Αλλος εκκλησ-νος,αυτοι εχουν
    πεθανει απο παλια..ο Καποδιστριας ,
    Καραισκακης....]
    ΕΠΙ ΓΟΝΑΤΩΝ ΔΕΗ-θωμεν..
    ΓΟΝΑΤΙΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ..΄[λεει ο Νεοκουριτης]...
    ΑΝΑΨΤΕ ΤΑ κερια,ΚΟΝΟΜ[ι]Α
    ΕΥ ΛΟΓΙΕΣ ΥΠΕΡ ΔΟΝΑΤΟΥ ,ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤΗ
    ΔΙΝΟΥΜΕ ολες τις καρδιες μας
    τις σκουφιες μας,τα αλογα μας,
    τα λαδια μας,τους μισθους ,τις
    συνταξεις...τις επιχειρησεις και
    τα μαχαιρια-πηρουνια-χουλιαρια,
    ΥΠΕΡ ΕΥ ΔΟΞΟΥ ΕΥ ΠΡΟΣΧΑΡΟΥ,
    ΕΥ ΠΡΟΣΔΕΧΤΟΥ ΔοΝαΤου...
    ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΗΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
    ΤΗΣ ΤΡΙΣ ΥΠΟΣΤΑΤΟΥ ΑΛΛΗΛΟΥΧΙΑΣ...

    ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ
    ΣΤΑΥΡΩΘΕΙΤΕ...
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΣ?ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ...
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πια αίγλη .
    Θα κερδίσει το δικαίωμα να κυκλοφορεί στον δρόμο , όπως όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες πολίτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλο το άρθρο είναι μία απέραντη συνωμοσιολογία. Τι να σχολιάσει κανείς σε τόσες αρλούμπες μαζεμένες, βγαλμένες από το μυαλό του αρθρογράφου και καμουφλαρισμένες με κάποια δήθεν ιστορικά (καμμία απόδειξη, ουδεμία αναφορά σε πηγή);

    Αυτό δεν είναι άρθρο, αλλά κακής ποιότητας μυθιστόρημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάτσε να αναλάβει ο Καρχιμάκης να δείς κάτι τρισεκατομύρια που θα βγάλει ζημιά για το δημόσιο...

    Ποιο ορκωτοί, ανεξάρτητοι και ιστορίες για αγρίους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με τον Καραμανλή, οι ενημέρωση που έχω από γνωστό μου μεγαλοκαθηγητή πανεπιστημίου που κατοικεί Ραφήνα και έχει φιλικές σχέσεις με την Καραμανλή είναι ότι ο Καραμανλής επί Πρωθυπουργίας αλλα΄και μετά ήταν υπό πίεση ακόμα και με απειλές κατά της ζωής του και της οικογενίας του από ξένες υπηρεσίες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μίλησε ποτε, αν και κάποια στιγμή έχει πεί ότι θα βγεί και θα μιλήσει στην τηλεόραση. Μου έχουν πεί ότι ακόμ ακαι νησία του Ανατολικού Αιγαίου του είχαν ζητήσει και ο Γιωργάκης με τη μυστική του διπλωματία τα έχει δώσει ήδη, μένει απλά να το μάθει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάω να διαβάσω τώρα και τα παραμύθια της Χαλιμάς.
    Αν ποτέ οι Τούρκοι αφήσουν να φύγει το Πατριαρχείο γράψτε μου.
    Το ότι δεν θέλουν οι Αμερικάνοι και οι Τούρκοι τους Ρώσους μέσα στο Πατριαρχείο είναι αλήθεια. Το Πατριαρχείο είναι απλά όργανο της Τουρκίας και των ΗΠΑ, είναι ένας όμηρος.
    Το συμφέρον της Ορθοδοξίας είναι να μην τρώγονται μεταξύ τους οι Ορθόδοξοι, και να έχουν ένα Οικουμενικό Πατριαρχείο όλοι μαζί. Αυτό που τώρα υπάρχει στην Πόλη δεν είναι Οικουμενικό αλλά ένα εθνοφυλλετικό Πατριαρχείο. Οικουμενικό θα ήταν αν είχαν συμμετοχή σε αυτό όλοι οι Ορθόδοξοι. Εθνοφυλλετικό το θέλουν να είναι και οι Τούρκοι και άλλοι.
    Μόνο εάν τα βρουν μεταξύ τους Αμερικάνοι και Ρώσοι θα έχει μέλλον το Πατριαρχείο και η Ορθοδοξία εντός της Τουρκίας. Όσο αυτοί οι δύο είναι αντίπαλοι, οι Τούρκοι και το Ισλάμ θα ανεβαίνουν.
    http://ellinikesaxies.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε 10:56
    Επειδή λες ότι είναι συνωμοσιολογία, ερεύνησε αν έγιναν τα παρακάτω:
    -Φεβρουάριος 2008: Ενδιαφέρεται για τα του Βατοπεδίου ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
    Μάρτιος 2008: Επισκέπτεται ο πρόξενος των ΗΠΑ τη μονή Βατοπεδίου.
    Μάρτιος 2008: Επισκέπτετι ο Κοντομηνάς τη Μονή Βατοπεδίου και ακολουθεί ο 'δημοσιογράφος' Βαξεβάνης, που ανταμείφθηκε πρόσφατα με ακριβοπληρωμένη εκπομπή στην κρατική τηλεόραση.
    Μετά ακολουθούν οι 'αποκαλύψεις' του ΑΛΦΑ και τα δημοσιεύματα της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ".
    Τα υπόλοιπα είναι γνωστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ότι τον ζόρισαν πολύ τον Κωστάκη οι Αμερικάνοι είναι αλήθεια. Ο Κωστάκης πλήρωσε όχι μόνο για την διεφθαρμένη ΝΔ, αλλά και για τις λάθος επιλογές του Μεγάλου Έλληνα Αρχηγού που για χρόνια τώρα παίζει το ίδιο βιολί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η όλη ιστορία με το Βατοπέδι δεν έγινε με σκοπό την ενίσχυση του Πατριαρχείου. Έγινε με σκοπό την ενίσχυση της Μονής και των επιχειρηματιών. Όσο για πράκτορες, στο ΑΟ καμία ανάγκη δεν είχε να πάει ο πρόξενος εκεί για αυτό το σκοπό. Το ΑΟ είναι ήδη γεμάτο από ημεδαπούς και αλλοδαπούς πράκτορες της κακιάς ώρας.
    Μην χάπτετε παραμύθια τόσο εύκολα, έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τὸ ζήτημα τοῦ «Πατριαρχείου» εἶναι ἐθνικὸν τῶν Ῥωμιῶν καὶ ὄχι τῶν Ἑλλήνων. Ἂς τὸ λύσῃ λοιπόν… ὁ Μπερλουσκόνι. Ἀλλὰ διὰ τοῦ ἄρθρου ἐπιχειρεῖται, ὅπως μετατοπισθῇ ἓν ζήτημα διαφθορᾶς τοῦ κρατικοῦ μηχανισμοῦ καὶ τῆς ἐπιβεβλημένης εἰς αὐτὴν τὴν δύσμοιρον χώραν ξένης θρησκείας καὶ νὰ θεωρηθῇ ἐθνικόν. Ὁπότε, καλά μου προβατάκια, μὴ τὸ πολυσκαλίζετε. Καὶ κυρίως μὴ ζητῆτε τιμωρίαν τῶν ἐνόχων, δι’ ὅτι αὐτοὶ γνωρίζουν καλύτερα ἀπὸ ὑμᾶς τί πράττουν. Ὁ βαθὺς πυρὴν τῆς διαφθορᾶς καὶ τοῦ ἐξουσιασμοῦ δηλαδή.
    Καὶ ποῖος εἶπε, ὅτι οἱ Ἕλληνες (οἱ πραγματικοί, ἐννοῶ) θὰ ἐπεθύμουν τὸ «Πατριαρχεῖον» ἐν Ἑλλάδι; Αὐτοὶ παρέδωσαν τὴν Κων/πολιν εἰς τοὺς Τούρκους, ἂς τοὺς λουσθοῦν τῶρα. Ἄλλωστε σκοπὸς τοῦ ἀρχαιοτέρου τουρκικοῦ ἱδρύματος εἶναι μέχρι τοῦ νῦν ἡ ἐπαναφορὰ τῆς Ἑλλάδος ὑπὸ τουρκικὴν κατοχήν. Καὶ πάντοτε ὁ «πατριάρχης», ὁ ὁποῖος μόνους τοὺς Ῥωμιοὺς γνωρίζει καὶ ὄχι τοὺς Ἕλληνας καὶ εἰς μόνους τοὺς πρώτους ἀπευθύνεται, γνωρίζει καὶ νὰ γλύφῃ τοὺς Τούρκους. Παρ’ ὅλ’ αὐτὰ δέχεται τὰ χρήματα (πεντακοσάρικα εἰς παχειὰς δεσμίδας καὶ ἐντὸς φακέλλων) ποὺ τοῦ στέλλει κάθε τρεῖς καὶ ὀλίγον δικτατορικῷ τῷ τρόπῳ (τί ἄλλωστε, ἀπὸ τῆς περιουσίας μας τὰ ἔχει ὑπεξαιρέσει διὰ τῆς φορολογίας, χωρὶς νὰ μᾶς ἐρωτήσῃ) καὶ μέσῳ μυστικῶν κονδυλίων ἡ κυβέρνησις τῶν Ἀθηνῶν. Ἐὰν μάλιστα ἀποφασίσῃ τὸ κράτος τῶν Ῥωμιῶν νὰ κάμῃ ἓν πείραμα, ἐὰν δηλαδὴ διακόψῃ κάθε σχέσιν καὶ ὑποστήριξιν πρὸς τὸ «Πατριαρχεῖον», θὰ δῆτε πόσον ταχέως θὰ στηρίξῃ τοῦτο μὲ ὅλας της τὰς δυνάμεις ἡ Τουρκία. Ἀλλ’ αὐτὰ φυσικὰ δὲν δυνάμεθα ἐπ’ οὐδενὶ νὰ ἀναμένωμεν ἀπὸ τοῦ κρατιδίου τῆς ὑποτελείας εἰς τὰς ξένας δυνάμεις.
    Ἐπίσης ἂς παύσουν οἱ διάφοροι Ῥωμιοὶ νὰ βαυκαλίζωνται μὲ τοὺς Καρόλους, Ποῦτιν, «πατριάρχας» Ἀλεξανδρείας καὶ ἄλλα ζῷα τῆς συνομοταξίας τῶν ἐξουσιαστῶν. Ἐὰν ὅλων αὐτῶν ἀφαιρέσῃ τις τὰς τιμὰς καὶ τὰ «ὀφίκια», μένουν κενοί, ἄδεια ὑποκάμισα, πολὺ χείρονες μάλιστα πολλῶν στερουμένων τοιούτων «διασήμων».
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΥΠΕΡ ΕΥ ΡΕΜουλακου
    ΥΠΕΡ ΑΡΑΣσενιεου.
    ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ,ΚΑΤΕΛΟΓΗΣΟΝ ΔΕΣΠΟΤΑ
    [μα κανενα ελληνικο ονομα?]
    Παλια ΔΙΑΘΗΚΗ των μουσλιμ...
    ΕΥ ΧΑΡΙΣΤΙΕΣ , ΕΥ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ,
    ΕΥ ΣΠΛΑΧΝΙΕΣ,...
    ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ,ΔΥΣΤΥΧΟΥΝΤΩΝ,
    ΑΝΑΞΙΟ ΠΑΘΟΥΝΤΩΝ,
    ΕΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ,
    ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΙΝΟΝΤΩΝ ,ΔΙΦΟΝΤΩΝ,
    ΑΦΟΝΩΝ,....
    ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΡΟΥΛΙΩΝ....
    ΕΙΘΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΑΣ,ΜΑΡΑΣ,...
    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ ΕΥ ΡΕΜΟΥΤΣΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ PRO σπό Συμβασιλεύουσα 10:31 π.μ.

    Ο Βαβίλης ξέρεις που έμενε; Ένα τετράγωνο πάνω από το Α.Τ. Χολαργου. Τυχαίο; Δε νομίζω!

    Για τα υπόλοιπα που αναφέρονται στο άρθρο, καλύτερα να μη μιλήσω.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο Καθηγητης Πουρναροπουλος ,της
    Ιατρικης γραφει στο βιβλιο του
    "τα λαικα νοσοκομεια της αρχαιοτητος":
    Οι "παναγιες ιερειες" περα απο την
    θρησκευτικη αγωγη πο λαβαιναν στο
    "Ιερο Παρθεναγωγειο",επαιρναν και
    μαθηματα ν ο σ η λ ε υ τ ι κ η ς.
    Και μαλιστα με ειδικοτητα εις την
    "νακοριαν" και την "ζακοριαν",δηλαδη την παιδιατρικη και την "γενικη"ιατρικη.
    νακορος=ιερεια νοσηλευτρια παιδων.
    ζακορος=ιερεια θεραπευτρια,που
    φροντιζε τους ηλικιωμενους[καθαριοτητα,υγιεινη]
    Αυτο το σχολειο ηταν στον ΑΘΩ,και στο ναο της "Παρθενου Αρτεμιδος".
    Εδεναν οταν τελειωναν ,για να πανε
    στα ιατρεια της τοτε Ελλαδος τα
    ΑΚΛΗΠΙΕΙΑ,ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΡΚΟ.
    "Αγιστευω και ειμι καθαρα και αγνη
    απο τε των αλλων των ου καθαρευοντων και απ'ανδρος συνουσιας"η
    "ΑΓΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΥ ΜΙΓΗΣΟΝΤΑΙ ΑΝΔΡΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ...".
    "Η βαθμιαια απο το 421 μ.χ.εγκατασταση χριστιανων μοναχων,[γραφει ο Π.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,]αρρενων
    και θηλεων,σε μικτες Σκητες-Μονες-οπως η ιδρυθεισα [το 421 Μ.Χ.]
    Μονη Ξηροποταμου απο την αυτοκρατειρα Πουλχερια -ευρισκε
    κωλυματα απο τους παναρχαιους
    Αρκαδες Πελασγους μαζι με τους
    Χαλκιδεις απο την Ευβοια,που ειχαν
    εγκατασταθει απο το 1124 π.χ. στον
    ΑΘΩΝΑ και σε πολισματα,οπως της
    Ουρανουπολεως ,της Ολοφυξου,του
    Ακροθωου,του Διου,των Καρυων,της
    Σιθωνιας κα....
    Μπροστα στην ακαμπτη αντισταση των
    Αθωνιτων Αρχελληνων στην νεα
    θρησκεια οι Βυζαντινοι Αυτοκρατορες,
    περι τον 9ο μ.χ. αιωνα,τους
    επιβιβασαν βιαιως σε πλοια και τους εγκατεστησαν στην παλαια
    μητροπολιτικη τους πατριδα,και
    συγκεκριμενα σε περιοχη της
    ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ,η οποια και ελαβε εκτοτε
    το ονομα ΤΣΑΚΩΝΙΑ εκ της
    μεταπλασεως του ονοματος των εγκατασταθεντων σ'αυτην
    ΑΘΩΝΩΝ=ΤΣΑΘΩΝΩΝ-ΤΣΑΚΩΝΩΝ.
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ εγινε
    "η μεταλλαξη του Αθωνος απο Ιερον
    της ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ σε "Αγιον Ορος"
    σε "Περιβολι της Παρθενου Μαριας" και απο "αβατον τοις ανδρασι"
    εις "ΑΒΑΤΟΝ ΓΥΝΑΙΞΙ"."
    ΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ 5,11-12
    αναφερεται οτι ο βασιλιας
    ΑΡΟΣΤΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΙΧΜΙΔΟΣ,
    σκοτωθηκε απο τους ΑΡΚΑΔΕΣ,διοτι
    βιασε μεσα στο ιερο της
    ΥΜΝΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ,μιαν παρθενον κορη.Και μαλιστα δια λιθοβολισμου...ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πρὸς Ἀρκάδα:
    Πάντα, ὅσα γράφεις, καὶ πολλὰ ἄλλα, ὧν οὐκ ἔστιν ἀριθμός, ἀποκρύπτει σήμερον ἡ «Ἐκκλησία» καὶ τὸ ὑπ’ αὐτῆς ἐλεγχόμενον ὑπουργείον πλύσεως ἐγκεφάλων διὰ τῶν θρησκευμάτων ἀπὸ τῶν Ἑλλήνων. Καὶ ἡ πρώτη παρουσιάζεται ὡς δῆθεν προστάτις τῶν Ἑλλήνων, διαφυλάξασα τὴν γλῶσσαν κ.ἄ. ἀνοησίαι. Ὅμως ἀποροῦμεν: πῶς εἶναι δυνατὸν οἱοσδήποτε Ἕλλην, ὅστις γνωρίζει αὐτὰ τὰ ἐγκλήματα ἐναντίον τῶν προγόνων του (!), νὰ παραμένῃ χριστιανός; Εἰς ποῖον βαθμὸν ἔχουν ἁλώσει τὰ μυαλά μας οἱ ἀνθέλληνες κατακτηταὶ τῆς πατρίδος μας; Ἐὰν δύνασαι, δῶσε σύ, φίλε Ἀρκά, τὴν ἀπάντησιν εἰς αὐτὸ τὸ ἐρώτημα.
    Εἷς Ἕλλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το άρθρο αρχίζει να αποκαλύπτει κομμάτια της αλήθειας!
    Τώρα για τους βαρεμένους νεοπαγανιστές απλώς θα πω ότι αρκετά αμόρφωτοι για να μιλάνε και πράττουν αρκετά ανθελληνικά για να αυτοπροσδιορίζονται ως "έλληνες" τρομάρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κ Σαββα δεν ξερω αν μπορειτε να γραψετε ενα αρθρο για την υποθεση Βαβυλη chinook και βατοπεδι για να καταλαβουμε και εμεις οι απλοι ανθρωποι τι παιχνιδια παιζονται.

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1.''και απο "αβατον τοις ανδρασι"
    εις "ΑΒΑΤΟΝ ΓΥΝΑΙΞΙ''

    2.''πῶς εἶναι δυνατὸν οἱοσδήποτε Ἕλλην, ὅστις γνωρίζει αὐτὰ τὰ ἐγκλήματα ἐναντίον τῶν προγόνων του (!), νὰ παραμένῃ χριστιανός;''

    Ευγε 'Εις Ελλην' και 'ΑΡΚΑΣ', ειχα πολυ καιρο να διαβασω καποιο σοβαρο σχολιο εδω μεσα. Για τους ανοητους γιαχβολατρες ομως δεν θα πω τιποτα γιατι οσο καταλαβαινει ενας χοιρος αλλο τοσο κι αυτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "ΕΙΣ ΕΛΛΗΝ"

    ΑΠΑΝΤΩ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΓΑΗΠΤΕ
    ΕΛΛΗΝΑ,ΑΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΤΙ
    ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ ,ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ,ΝΑ
    ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ,ΥΒΡΙΖΟΥΝ.
    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ
    ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ
    ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΟ ΔΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ.ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ,ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ .
    ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΛΛΗΝΑΔΕΣ[ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΘΕΟΔ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ],ΔΕΝ
    ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ.
    ΑΠΛΩΣ ΟΙ θεοι τους ΗΤΑΝ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ,
    ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ[ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΑΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ].
    Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ
    ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΕΟ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ
    ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΜΕΡΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ.ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ[ΔΙΟΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ].
    ΑΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ.
    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ
    ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΕΞΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΜΑΣ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ "ΘΙΟΝ".π.χ. ο συμβολισμος
    της θεας της σοφιας,ΑΘΗΝΑΣ=ΣΟΦΙΑ,ΓΝΩΣΗ,ΠΟΥ ΔΕΝ
    ΠΑΡΑ-ΒΙΑΖΕΤΑΙ[παρθενος],Πανεπιστημιακο ΑΣΥΛΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ....
    ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ.
    ΟΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΟΥ,ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ
    ΑΓΙΟΥΣ,ΟΣΙΟΥΣ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ,μιας αλλης εθνοτητος,ειναι σαν να
    ευνουχιζεις τα παιδια ,να τα διχαζεις ψυχικα.Απ'την μια τους λεμε για τον ΛΕΩΝΙΔΑ,ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ,
    ΜΙΛΤΙΑΔΗ,ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ,ΘΕΟΔΩΡΟ,ΝΙΚΗΤΑ
    ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΔΙΑΚΟ,ΔΙΚΑΙΑ-ΠΑΠΑΦΕΛΕΣΣΑ,
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΕΠΙΣΗΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΥΤΕ
    ΩΣ ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΕΣ.ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ,ΕΘΝΟΜΑΡΤΗΡΕΣ.
    ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΕ ΓΑΜΟ ,ΘΑ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙΣ
    ΑΒΟΛΑ-ΠΕΡΙΕΡΓΑ,ΝΑ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
    ΤΟΥΣ ΤΗΣ Π.Δ.ΒΑΣΙΛΕΙΣ[ΤΟΥ ΙΣ-ΡΑ-ΗΛ]
    ΕΙΣ ΟΡΑ ΗΛΙΟΝ....
    ΕΛ-ΛΑΣ ΗΛΙΟΤΟΠΟΣ ,ΗΛΙΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ
    ΔΕΝ ΛΕΜΕ.ΓΡΑΙΚΙΑ,....
    ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΓΑΜΟ ,ΜΕ ΕΝΑ
    ΦΙΛΟ ΙΣΡΑΛΙΤΗ,ΚΑΙ ΓΕΛΟΥΣΕ ...
    ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ
    ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΛΕΝΕ,ΕΓΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΜΥΑΛΟ...
    "ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ"Ο φιλοξενος δηλαδη
    αυτος που ενωνει τους ανθρωπους.
    ΚΑΙ ΔΙΑΣ,ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ.
    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ.
    ΕΜΕΙΝΕ ΑΓΚΙΣΤΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
    ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ
    ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΝ.
    ΣΤΟ ΟΡΕΣΙΒΙΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ,Ο ΠΑΠΑΣ
    ΠΡΙΝ ΤΟ '40 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΙΣΘΟ.
    ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΣΑΝ ΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ.
    ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ,
    ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ,ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΓΙΑΤΙ?
    ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,ΟΙ
    "ΙΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ",ΗΤΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΧΩΡΙς ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.
    ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ.
    Η ΠΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ
    ΚΑΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ΕΙΠΕ,
    "ΦΩΣ,ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΝ ΦΩΣ"
    ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ,ΑΚΤΙΣΤΟΝ.
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. makis βγαλε μονος σου τα συμπερασματα.

    http://www.diplomatia.gr/article/16/%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BC.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σιδηρουντιε διορθωσε τον τιτλο του ιστολογιου σου σε
    http://ellinikesashetosynes.blogspot.com
    Θα εισαι πιο ενταξει με τον εαυτο σου και με αυτους που κανουν το λαθος να το επισκευτουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΑΡΚΑΣ κοψε αμεσως τα αναγνωσματα του Φουρακη γιατι δεν σε βλεπω καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Πολύ αργότερα ένα αξιόλογο στέλεχος των Ελληνικών Υπηρεσιών ο γνωστός Βαβύλης αποκαλύφθηκε από ξένες επιχειρήσεις αντιπληροφοριών και η όλη Ελληνική αποστολή θεωρήθηκε ως ένα ακόμη σκάνδαλο"

    Αξιόλογο στέλεχος ο Βαβύλης;
    Ωραιότατα: Δηλαδή, τα καρφιά που με την ανοχή του κράτους διευρύνουν δραστηριότητες και διακινούν ναρκωτικά, κάνουν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και πουλάνε όπλα (και διάφορα στην ΕΛΑΣ) και το παίζουν και παπαδαριά, θεωρούνται "αξιολογότατοι" πράκτορες;
    Μήπως για την εθνική τους προσφορά να ηγηθούν της αλβανικής μαφίας;
    Ή για την ανακάλυψη της "ελληνικής" ταυτότητας των Νότιων Ιταλών;
    Ή μήπως ήταν αξιόλογος πράκτωρ επειδή ήταν μπλεγμένος (εκτός από τις αλβανικές πυραμίδες) και στην υπόθεση των κλεμένων όπλων από τον αλβανικό στρατό που για ποιόν τα προόριζε ο Βαβύλης; Για τους αδελφούς Παλαιστίνιους!

    Οπότε να υποθέσω ότι ήταν δουλειά της ευπ και αυτό;

    Μπράβο! Συγχαρητήρια στην υπηρεσία. Εύχομαι ολόψυχα να επικρατήσει στο πεδίο που δραστηριοποιείται: την παράνομη διακίνηση πάσης φύσεως. Με τις νιγηριανές θα γνωρίζει τώρα μεγάλες επιτυχίες να υποθέσω. Άντε και σε ανώτερα!

    Όσο για τους "αξιόλογους" πράκτορες, ξέρετε... παγκοσμίως είθισται οι "αξιόλογοι" πράκτορες να μην συλλαμβάνονται και να μην ξεφτιλίζονται δημόσια ούτε σε δίκες, ούτε να οδηγουνται σιδηροδέσμιοι σε μπουντρούμια-φυλακές. Α! αλλά τώρα το έπιασα! Στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, κατοικούν του ιδίου φυράματος μπουμπούκια, οπότε αποτελούν ιδανικά μέρη για στρατολόγηση νέων "αξιόλογων" πρακτόρων!
    Εύγε!

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 27/09/2010 - 01:44.

    Διατί με δυσφημείτε; Αφήστε να πωλήσω κι εγώ. Άλλως θα με κλείσει ο Λιακόπουλος.

    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. 7.6,ενας ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
    ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.
    ΜΑΘΕ ΟΤΙ ΤΑ ΟΜΩΝΥΜΑ ΑΠΩΘΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ ΕΛΚΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΜΝΗΜΗ,ΒΟΗΘΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
    "ΘΕΟΙ ΜΕΝ ΤΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΩΝ ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΔΕ ΤΩΝ ΓΙΓΝΟΜΕΝΩΝ ,ΣΟΦΟΙ ΔΕ ΤΩΝ
    ΠΡΟΣΙΟΝΤΩΝ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ "ΦΙΛΟΣΤΡΑΤΟΣ
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ...
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ.
    ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΘΑ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΟΥ
    ΩΣ ΝΕΟΣ.ΑΝ ΕΙΣΑΙ,ΤΟΤΕ ΘΑΝΑΙ ΑΡΓΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΑΚΗ ,ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΝ
    ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΑΝΕΦΕΡΑ.
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
    ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΟΥ,
    ΦΙΛΟΛΟΓΟΥ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ,"ΑΡΚΑΔΙΑ,
    Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙΣ ΟΛΑ.
    Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ.
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΝ
    ΝΕΟΤΕΡΙΣΤΩΝ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
    "ΑΛΗΘΕΙΑ".ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ "ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ"
    ΤΗΝΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ,ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ
    ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ "ΠΟΛΙΣ-ΚΡΑΤΟΣ".ΣΕ ,ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΨΑΝ ΟΙ
    "ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ=ΚΟΜΠΡΑΔΟΡΟΙ"ΤΗΣ
    ΝΕΑΣ ΤΑΞΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ[ΤΗΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ
    ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑΣ]
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αιρετικος . Να κατη που βρηκα στο :
    http://taxalia.blogspot.com/2010/09/1924.html

    27 Σεπ 2010
    Βατοπεδίου αρχή 1924

    Ένα ιστορικό κείμενο, για όσους θέλουν να ξέρουν πολλά
    Την Τρίτη 6 Μαΐου 1924 η αντιβενιζελική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης "Ταχυδρόμος Βορείου Ελλάδος", απευθυνόμενη στον Αλέξανδρο Παπαναστασίου, δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της το εξής άρθρο:

    Ο κ. Παπαναστασίου έχει δικαίως την φήμην εντίμου πολιτευτού. Καθ' όλον το διάστημα της παρά τω βενιζελικώ κομμάτι διακονίας του. δεν ελερώθη αυτός από τας βρομερός μεθόδους δι ων οι πλείστοι των κομματαρχών ή υμνητών του κ. Βενιζέλου....
    επλουτοποίησαν εαυτούς και αλλήλους.

    Αυτή είναι η αλήθεια.

    Και αφού ως Υπουργός τοιαύτην επεδείξατο χρηστότητα, πολύ περισσότερον οφείλει να διαφύλαξη σήμερον την υπόληψίν του από τα βενιζελικά παράσιτα τα οποία περιστοιχίζουσι την πρωθυπουργίαν του.

    Και εξηγούμεθα: Το νοήμον κοινόν Μακεδονίας και Θράκης σχολιάζει και συζητεί εν μαγειρευόμενον σκάνδαλον δια του οποίου πρόκειται η μεν ιερά και πάνσεπτος μονή του Βατοπεδίου ν' απόκτηση την εν Δυτική Θράκη περιβόητον λιμνοθάλασσαν [σήμερα Βιστωνίδα] μετά των πλουσίων ιχθυοτροφείου της. των προσκομιζόντων εις το Κράτος το... ευτελές ετήσιον εισόδημα 4-5 εκατομμυρίων δρχ.. το δε ατυχές Δημόσιον ν' αποξενωθή αντί πινακίου φακής πολυτιμότατου κτήματος εν Θράκη.

    Ονομάζομεν την λίμνην «περιβόητον» διότι εις την επικερδή ταύτην επιχείρησιν από του έτους 1918 ανεμείχθησαν. δι ευχών των αγίων πατέρων της μονής, πολλοί στυλοβάται των εκάστοτε κυβερνώντων κομμάτων, εργασθέντες φιλοτίμως ν' αποσπάσωσι διά διοικητικής πράξεως τόσον μεγάλον θήραμα από την ιδιοκτησίαν του Δημοσίου. Εάν η μονή έχη πραγματικά δικαιώματα, διατί επί τόσα έτη δεν κατέφυγεν εις τα δικαστήρια όπως αναγνουρισθή το δίκαιον της. και άνευ μάλιστα μεγάλης δαπάνης;

    Εντούτοις ητο παγκοίνως γνωστόν ότι η μονή Βατοπεδίου διαθέτει αμοιβήν ενός εκατομμυρίου δι' εκείνον όστις ήθελε προμηθεύση την διοικητική ν λύσιν της υποθέσεως. Η γενναία αυτή αμοιβή είχε κινητοποιήσει τους κομματικούς παράγοντας, οι οποίοι ανεμείχθησαν μετά ζήλου εις την διεκπεραίωσην της επιχειρήσεως.

    Επί της κυβερνήσεως Βενιζέλου οι αφιλοκερδείς ΑΝΑΔΟΧΟΙ είχον προαγάγει σημαντικότατα την λύσιν. αλλ' η επελθούσα την 1ην Νοεμβρίου κυβερνητική μεταβολής εματαίωσε τα σχέδια και τους ηνάγκασε να παραχωρήσωσι την θέσιν των εις τους νέους ισχυρούς, τους προσκειμένους εις την νέαν κατάστασιν, οι οποίοι με τον αυτόν ζήλον συνεχίζουσι τας ενεργείας προς παραχώρησιν της λίμνης εις την μονήν.

    Διά να έχωμεν πλήρη την εικόνα της επιχειρήσεως και να εκτιμήσωμεν πόση εχρειάζετο δύναμις και τόλμη προς αποπεράτωσιν αυτής, πρέπει να σημειώσωμεν ότι η μονή Βατοπαιδίου διεξεδίκει την λιμνοθάλασσαν διότι κατά το έτος 1821 η τουρκική κυβέρνησις κατέλαβεν αυτήν ως δημόσιον κτήμα.

    Μετά εκατόν έτη αξιοί να το ανάκτηση!

    Και την φοράν ταύτην η επιχείρησις εστέφθη υπό επιτυχίας, διότι, όπως αναγνωρισθή η υπό του Δημοσίου διεκδίκησις, απαιτείται γνωμοδότησις της ολομελείας του Νομικού Συμβουλίου, το οποίον όμως ομοφώνως εγνωμοδότησεν ότι αι αξιώσεις της μονής ήσαν αστήρικτοι.

    Η ομόφωνος απόφασις του Νομικού Συμβουλίου φέρει αρ. 46 και ημερομηνίαν 22 Σεπτεμβρίου 1921.

    Κατόπιν της γνωμοδοτήσεως ταύτης ο υπουργός της Εθνικής Οικονομίας δεν ηδύνατο πλέον να παραχώρηση την λίμνην εις την μονήν.

    Αλλ' η κοινή παροιμία λέγει: «Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι».

    Αφού απέτυχον εις την απευθείας αναγνώρισιν, οι ενδιαφερόμενοι κατέφυγον εις άλλο σατανικόν μέσον. Κατ' εντολήν του εκ Θράκης υπουργού της Γεωργίας κ. Μπακάλμπαση, συνήλθεν εν Αθήναις επιτροπή από τμηματάρχας και αντιπροσώπους του Εποικισμού και των μονών του Αγίου Όρους, όπως συζήτηση και αποφασίση περί του τρόπου της εγκαταστάσεως προσφύγων εις τα εν τη Χαλκιδική τσιφλίκια των μονών, εις τα οποία παχύνονται οι οικονόμοι αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Αιρετικος συνεχεια...
    Εις το πρωτόκολλον τούτο παρεισέδυσε κατά παράδοξον τρόπον και το περιβόητον ζήτημα της ιδιοκτησίας της λιμνοθαλάσσης «Μπουρού».

    Τίνα σχέσιν ηδύνατο να έχη το περιμάχητον ιχθυοτροφείον (με εισόδημα ετήσιον πέντε εκατομμυρίων) με τα τα ουδόλως καλλιεργούμενα αγροκτήματα της Χαλκιδικής γνωρίζουσι μόνον οι σημερινοί εργολάβοι της υποθέσεως. Εντούτοις είναι βεβαιότατον ότι επιτροπή κατεπείσθη να γνωμοδοτήση εν άρθρω 2 τα εξής:

    Προς διευκόλυνσιν της εκμισθώσεως των εν Χαλκιδική μοναστηριακών αγροκτημάτων εις το Δημόσιον, ανάγκη (άκουσον! άκουσον!) ν' αποδοθή εις την μονήν Βατοπεδίου η εν Θράκη (!) λίμνη «Μπουρού» μετά των ιχθυοτροφείων!

    Ισως υπόθεση κανείς ότι. ένεκα της δωρεάς ταύτης, αι μοναί παραχωρούσιν εις τους δυστυχείς πρόσφυγας δωρεάν την χρήσιν των μετοχιών!

    Κάθε άλλο.

    Η επιτροπή είναι ανεξάντλητος εις την γενναιοφροσύνην της_προς τους πανοσιωτάτους καλογήρους του Αγιου Όρους. Αφήνονται εις τας μονάς, εκ των 40-42 τσιφλικιών (μετοχίων) Χαλκιδικής, τα 20 καλύτερα και μεγαλύτερα.

    Μένουν άλλα 20-22 επί των γαιών των οποίων έχουσι βάσιμους αξιώσεις οι κάτοικοι των πέριξ χωρίων, τους περισφίγγει μέχρις ασφυξίας η μοναστηριακή ιδιοκτησία.

    Και ενώ από τα τσιφλίκια ταύτα αι μονού δεν εισπράττουσιν ούτε εν εκατομμύριον δραχμών ετησίως, διότι μένουν ακαλλιέργητα και χρησιμοποιούνται κατά τα 5/6 ως βοσκαί, η επιτροπή καθορίζει δι΄ αυτά ετήσιον μίσθωμα 5-6 εκατομμυρίων δρχ.! Μένει κανείς κατάπληκτος από τας αποφάσεις ταύτας της επιτροπής.

    Περιοριζόμεθα σήμερον εις τα ολίγα ταύτα δια να εφελκύσωμεν την προσοχήν και την επέμβασιν του ασπίλου Παπαναστασίου.

    Ελπίζομεν και είμεθα βέβαιοι ότι θα θελήση να μάθη ποίοι είναι οι αφιλοκερδείς μεσίται οι οποίοι θέλουν να γυμνώσουν το Δημόσιον δια να πλουτίσουν εαυτούς και τους καλογήρους του Αγίου Όρους

    " 1924: ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ σελ. 525-527"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "ΣΚΑΝΔΑΛΑ:ΒΑΤΟΠΕΔΙ,ΖΙΜΕΝΣ,Κ.ΛΠ:
    Για το καλο ολων μας ξεχαστε τα,
    ειναι μια τεραστια τρυπα στο νερο,
    θα κλεισει και θα ξεχαστει.Ο ελληνικος λαος εχει "μικρη μνημη".
    Ταδε εξη Ο ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΤΑΡΑΣ [ΖΩΓΡΑΦΟΣ-ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ].ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 26-9-2010.
    Το ειδα στο ιστολογιο αναρτημενο...
    και παραλογησα,δεν ειναι δυνατον
    λεω,τοσοι πολλοι "ΛΑΓΟΙ"υπαρχουν
    στην ΕΛΛΑΔΑ?
    Εκεινο που με ανησυχει ειναι οτι
    ως πνευματικος ανθρωπος,επρεπε να
    κανει προτασεις,και οχι να κανει
    τον ΔΙΚΑΣΤΗ.Ποιοι τον βαλανε να το κανει?
    δυσμοιροι ΕΛΛΗΝΕς πολιτες,
    κατι πολυ μεγαλο κακο μας περιμενει...αφου στους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ανθρωπους,μεσα στην
    γλωσσα τους δηλαδη,κατοικει ενα
    "βοδι","βους επι γλωττει",
    ΔΑΡΕΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ,νομισμα περσικο
    με την μορφη του περση Βασιλια...
    γερος παρα ..,ΑΛΩΠΕΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΟΣΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΑΡΚΑΣ ο τροπος που γραφεις παραπεμπει σε Φουρακη.

    http://www.fourakis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=54

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου που τώρα αποκαλύπτεται ότι δεν είναι καθόλου σκάνδαλο εκτός απο το να πλήξει τον Καραμανλή που είπε Όχι στους αμερικάνους, είχε ως στόχο να πλήξει και την ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΙΑ ΜΑΣ
    Είχαν λυσάξει εκείνο το διάστημα οι νεοπαγανιστές της κακιάς ώρας κατά της Εκκλησίας, του Κλήρου και των μοναχών, παρέα φυσικά μαζί με τους αριστερούλιδες του ξύριζα κτλ. Τώρα που δια του άρθρου αυτού και άλλων αποκαλύπτεται σιγά σιγά η Αλήθεια οι ίδιοι θλιβεροί ειδωλολάτρες "αρχαιολάτρες" κτλ δεν λένε τίποτα για αυτά που αναφέρει το άρθρο, αλλά υβρίζουν και πάλι την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.
    Ας τους κρίνουν οι αναγνώστες μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_2454.html

    Έλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να φανεί ποιός ανίκανος νταβατζής ψευτοδικηγόρος της δεκάρας το έπαιζε προστάτης όχι μόνο για την υπόθεση Βατοπαιδίου αλλά και για άλλες, ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ!...

    hint 1ο: δεν έκανε ποτέ καμία απολύτως εισήγηση, απαντούσε σαν την πυθία μετά από πολύ καιρό μόνο με ένα εκτυπωμένο χαρτί με κεφαλαία χωρίς υπογραφή, και σε ότι του έλεγαν οι πολιτικοί απαντούσε "όχι, μη το κάνεις, θα εκτεθείς, εγώ είμαι εδώ για να κατωχυρώσω το δημόσιο συμφέρον!" και μετά εισέπραττε τις επιταγές των 20,000 ευρώ το μήνα από κάθε φορέα που (δεν) δούλευε...

    hint 2ο: στη νέα κυβέρνηση πήγε σε Υπουργούς και είπε "εγώ είμαι αυτός που προστάτεψε το Ελληνικό Κράτος από την υπόθεση των ..., η οποία είναι εθνικής σημασίας, έτσι μπορώ να σας προστατέψω και τώρα", αφήνοντας υποννούμενα...

    ΝΑ γιατί πήγαμε και πάμε κατά διαόλου...

    Ουουουουουουουουούστ!...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΟPEN,
    είναι ο ίδιος δικηγόρος που είχε πελάτη τον άλλον κύριο, που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για τα δομημένα ομόλογα;

    Galia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η μονή επικαλείται σουλτάνικα φιρμάνια και νόμους ψηφισμένους επί κατοχής για να καρπωθεί όσα ζητά...
    Το άρθρο είναι για τα πανηγύρια από την αρχή ως το τέλος.
    ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Όχι, δεν εμφανίζεται σε δικαστήριο και απεχθάνεται τη δημοσιότητα.

    Είναι μια μικρή κλίκα της "παλιάς Αθήνας" (=Φιλοθέη) που έχει ακριβώς την ίδια πρακτική.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ας έχουμε υπόψη ότι τα Αμερικάνικα ΜΜΕ που βασιλεύουν στην Ελλάδα μπορούν να φορτώσουν ένα ΓΝΗΣΙΟ Αμερικάνικο σκάνδαλο στις πλάτες του θύματός τους δεν είναι να απορούμε με τίποτα. Αυτό έκαναν με τις παρακολουθήσεις της CIA στα κινητά μίας ολόκληρης κυβέρνησης. ΚΑΝΕΝΑ διάβημα, ΚΑΜΙΑ διαμαρτυρία διότι οι ΗΠΑ ...δεν σηκώνουν από υπονοούμενα.

    Το ότι ... τα ίδια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ φρόντισαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες για τον Βαβύλη και τη σχέση του με τον Χριστόδουλο ... ήταν γιατί είχαν συμφέρον οι Αμερικάνοι και οι κακόμοιροι Ισραηλινοί και ΟΧΙ εμείς.
    Το ότι στο ΙΣΡΑΗΛ χρειάζεται ΕΙΔΙΚΗ προσπάθεια για να κρατηθεί η περιουσία στα χέρια των Ορθοδόξων ... είναι κατανοητό.
    Και το Ισραήλ ΔΕΝ σέβαεται ούτε τίτλους ιδιοκτησίας ούτε διεθνή δίκαια.
    Κάνοντας την τρίχα τριχιά ... και με ένα σωρό "φήμες" ... κατάφεραν να διαμορφώσουν ΑΡΝΗΤΙΚΗ άποψη για τον Χριστόδουλο...ώστε να έρθει ο ΔΙΚΟΣ τους Ιερώνυμος που ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ..ειδικά σε ότι πουν οι Αμερικάνοι. Κρύβεται συνεχώς ο προδότης.
    Τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ... φρόντισαν να ΜΗΝ μάθουμε που πήγαν τα 10 ΔΙΣ των Ολυμπιακών και ποιοι τα διαχειρίστηκαν αλλά επί μήνες ασχολούνταν με τα ψίχουλα της Μονής πολύ χαμηλότερης αξίας.
    Φρόντισαν να ΜΗΝ μάθουμε που και πότε πουλήθηκαν 20 τόνοι χρυσού από τον Σημίτη. Φρόντισαν να ΜΗΝ μας δείξουν τη σφάιρα που σκότωσε τον Αλέξη, κράτησαν μυστικό ότι ο Σόρος πόνταρε στη χρεοκοπία της χώρας, κράτησαν μυστική την αλλαγή του τρομονόμου καθώς πλέον θεωρείται ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ η διαδήλωση στην Ελλάδα. Επί ΝΔ ο καραγκιόζης Κανελλάκης ... έβγαινε στις TV και έβριζε τους αστυνομικούς που φορούσαν κουκούλες...σήμερα επί ΔΝΤ .. ΟΥΔΕΝ ΜΕΜΠΤΟΝ
    Επί ΠΑΣΟΚ μπήκε εισαγγελέας σε Γυμνάσιο υπό κατάληψη, επί ΠΑΣΟΚ μπήκε αστυνομία στο Πολυτεχνείο, επί ΠΑΣΟΚ υποδουλώθηκε η χώρα , επί ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν 4500 αστυνομικοί για τη ΔΕΘ Θεσσαλονίκης, επί ΠΑΣΟΚ ... δεν άναψε καμία επικίνδυνη φωτιά στην Πελοπόννησο, δεν έγινε καμία κατάληψη για τις ελλείψεις στα σχολεία, δεν έγινε καμία πορεία για τη ληστεία των εισοδημάτων από το ΔΝΤ, επί ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τα επαγγέλματα, ιδιωτικοποιούνται τα ΑΕΙ, επί ΠΑΣΟΚ θέλουν να περάσει η ΑΤΕ σε ιδιώτες και μαζί της το 80% της καλλιεργήσιμης γης που είναι υποθηκευμένη εκεί.
    Το Βατοπέδιο είχε σίγουρα ΑΝΤΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ προεκτάσεις ... μιας και στις ανταλλαγές ... δεν μετείχαν στο δείπνο Λαμπράκηδες-Τεγόπουλοι κλπ.
    Άλλωστε ΑΚΟΜΑ και ΣΗΜΕΡΑ...διοικητή στον Άγιον όρος ορίζει ο ΨΥΧΑΡΗΣ-USA και όχι το κράτος.
    Με μπερδεύει λίγο η εμπλοκή ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ-ΠΕΛΕΚΗ στο Βατοπέδιο μιας και είναι ψυχοπαίδια της ΝΤΟΡΑΣ-USA και δεν μπορεί να ήταν επιλογή του Καραμανλή διότι δεν είχαν την εμπιστοσύνη του.
    Αυτός είναι ο λόγος που η ΠΕΛΕΚΗ μιλάει για παντελόνια κι επιτίθεται έτσι στον Καραμανλή... κατ εντολήν της κρητικιάς ύαινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.