30/9/10

Το ΝΑΤΟ έχει το κουμάντο στο Αιγαίο

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δίνει πλήρη εικόνα στο ΝΑΤΟ για τις κινήσεις των ελληνικών υποβρυχίων στο Αιγαίο και όπου αλλού και το ίδιο κάνουν και οι άλλες χώρες - μέλη στο πλαίσιο των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει. Αυτό ομολόγησε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ε. Βενιζέλος, στη διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συμφωνίας παράδοσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στις πολυεθνικές, με προίκα τα 3,5 δισ. ευρώ του ελληνικού λαού για την αγορά υποβρυχίων. Επί της ουσίας, ο αρμόδιος υπουργός παραδέχτηκε ότι το ΝΑΤΟ έχει τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου.

Αναφερόμενος στο ρόλο των υποβρυχίων, για να δικαιολογήσει τα δισ. ευρώ που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την αγορά τους, ο Ε. Βενιζέλος είπε ότι «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πολεμικού Ναυτικού, πρέπει να καλύπτουμε οχτώ τομείς και πράγματι υπάρχουν διελεύσεις τουρκικών υποβρυχίων, άλλοτε εν αναδύσει και άλλοτε εν καταδύσει».

Οπως εξήγησε, στη συνέχεια, «όταν οι διελεύσεις αυτές, οι οποίες μας φέρνουν σε οριακές καταστάσεις σε σχέση με τη λεγόμενη αβλαβή διέλευση - όταν δεν πρόκειται για πλου διέλευσης σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας - αυτές λοιπόν οι περιπτώσεις της διέλευσης εν καταδύσει, εντοπίζονται εκ των υστέρων μέσα από το ΝΑΤΟικό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που παρακολουθεί την κίνηση του κάθε υποβρυχίου, αλλά τότε ήδη έχει συντελεστεί η διέλευση».

Το συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η Τουρκία έχει πλήρη και επίσημη εικόνα για το πού κινούνται τα ελληνικά υποβρύχια. Αλλωστε, το ίδιο ισχύει και για τα μαχητικά αεροσκάφη. Εδώ όμως προκύπτουν δύο θέματα: Το ένα αφορά στο ποιος ασκεί τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, ακόμα και στα στενά που είναι ελληνικά χωρικά ύδατα, αφού «αβλαβής διέλευση» νοείται μόνο στα εσωτερικά χωρικά ύδατα.

Το άλλο είναι ότι αυτό που εμφανίζεται ως «προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας» της χώρας αποτελεί ένα θέατρο, καθώς τα υποβρύχια που υποτίθεται παίζουν κρυφτό με τον τουρκικό στόλο, έχουν ήδη δώσει το στίγμα τους στα ΝΑΤΟικά επιτελεία, τα οποία έχουν τον έλεγχο της περιοχής και βέβαια σ' αυτά τα επιτελεία συμμετέχουν και Τούρκοι αξιωματικοί.

Οσο για τον ισχυρισμό που ανεπίσημα προβάλλεται πως όλα αυτά αφορούν περιόδους ειρήνης, μάλλον σαν φάρσα ακούγεται. Θέλουν να πιστέψει ο λαός ότι σε συνθήκες ενδεχόμενου πολέμου οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα δρουν ανεπηρέαστες από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τη στιγμή που οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν εκχωρήσει τα πάντα σ' αυτούς, υπονομεύοντας ολοένα και περισσότερο την αμυντική ικανότητα της χώρας.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

7 σχόλια:

 1. Και μετά λέγατε εμένα ότι ανέφερα κάτι παλιό σε προηγούμενη ανάρτηση,αυτό τι είναι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. - Τί πληρώνωμε -ρε «πούστη» μου- οι «μαλάκες»!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. αυτές λοιπόν οι περιπτώσεις της διέλευσης εν καταδύσει, εντοπίζονται εκ των υστέρων μέσα από το ΝΑΤΟικό σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών που παρακολουθεί την κίνηση του κάθε υποβρυχίου, αλλά τότε ήδη έχει συντελεστεί η διέλευση».
  - Αν ξερουν ανα πασα στιγμη που ειναι τα υποβρυχια, αυτα καθιστανται αχρηστα, μιας και ολη η ουσια βρισκεται στην αγνοια που πρεπει να εχει ο αντιπαλος για την θεση των υποβρυχιων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΕΣΒΗΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. HELAS GEORGE εννοείς αυτό;

  http://www.express.gr/news/politics/197925oz_20090803197925.php3

  Παίζει "κάτι" με τον Ζεπο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. γι'αυτο και το αιγαιο θα μοιρασουμε, και τα πετρελαια θα μοιρασουμε, και τα νησια θα αποστρατικοποιησουμε και δεν θα ανοιξει και ρουθουνι.
  το αιγαιο ανηκει στα ψαρια του ετσι δε μας λενε?

  γάτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Το ΝΑΤΟ έχει το κουμάντο στο Αιγαίο;
  Μπήκε το ΝΑΤΟ στην Τουρκία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.