30/9/10

Διόδια, η κλοπή του αιώνα. Κάποιος να βάλει τέλος σ' αυτήν την αθλιότητα!

΄

Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.
Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.
Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.
Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 ? καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!
Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!
Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως. απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας

12 σχόλια:

  1. Και ο όρος τομάρια τους πέφτει πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πως να μπει τέλος ;
    ποιός να διαμαρτυρηθεί;
    χθες απεργούσε όλη η ευρώπη , μπετονιέρα στο ιρλανδικό κοινοβούλιο και εδώ οι συνδικαλιστές λένε ότι σταματούν τις απεργίες γιατί δεν έχουν νόημα αλλά συνεχίζουν να πληρώνονται για τα συνδικαλιστηκά τους

    "
    Η Ευρώπη απεργεί
    Εχθές σ' όλη την Ευρώπη γίνονταν απεργιακές κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας. Στην Ελλάδα η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα. Για να είμαι ειλικρινής ήταν μια ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΗΠΙΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ για να μην στενοχωρήσουν την κυβέρνηση και την τρόικα.
    Είναι ποτέ δυνατόν δύο υπουργοί να κάνουν δυναμικές παρεμβάσεις, απεργίες και διαμαρτυρίες. Όταν λέω 2 υπουργοί εννοώ τα νέα υπουργεία της κυβέρνησης, πρώτο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ με υπουργό τον πρόεδρο της ΓΕΣΕΕ και το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ με υπουργό τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Γενικοί Γραμματείς και συντονιστές αυτών των 2 νέων υπουργείων είναι όλοι οι δημοσιογράφοι και ειδικά του MEGA για να αποκοιμίζουν τον κόσμο. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε, να μην υπακούμε στα φερέφωνα της λαμογιάς και των πληρωμένων δοσίλογων. Πρέπει κάποιος-κάποιοι να πάρουν στα χέρια τους τα πρωτεία της διαμαρτυρίας και του ξεσηκώματος. Δεν σας κάνει εντύπωση που ο Ελληνικός λαός έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και στην Ελλάδα έχουμε τις λιγότερες και τις πιο άτονες διαμαρτυρίες. Ούτε οι Αναρχικοί δεν κουνιούνται, μέχρι και αυτούς φίμωσαν. Όταν ήθελαν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο στην μοναδική άξια απεργία του Μαΐου του 2010 τους άφησαν ελεύθερους να κάψουν για να συζητάμε την επόμενη μέρα για τις ζημιές και όχι για τις διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση του κόσμου. Μας έβαλαν στο μαντρί τους και που είστε ακόμη, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ έρχεται, θα μας τα πάρουν όλα. Ο ΓΑΠ δήλωσε στις διακοπές του στην Αμερική ότι ''για το χρέος δεν έχουμε πρόβλημα, γιατί η περιουσία του δημοσίου είναι περίπου 250 δισ.''. Οπότε δανειστές ελάτε να πάρετε την Ακρόπολη και ξοφλήσαμε. Τώρα που θα έχουμε και την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ λύθηκαν όλα τα προβλήματά μας. Δεν μας είπαν όμως λεφτά ή πόντους σ' αυτήν την κάρτα ποιος θα βάζει για να μπορούμε να ψωνίζουμε. Ένας άνεργος τι να την κάνει την κάρτα χωρίς δουλειά, χωρίς μισθό και χωρίς στον ήλιο μοίρα. Η απάντηση είναι ''εσείς κύριοι δεν θα ζήσετε'', όπως είχε πει και ο Αλογοσκούφης σε μια απελπισμένη γυναίκα με σύνταξη 300 €.
    Και κάτι ακόμη πριν τον ανασχηματισμό οι υπουργοί-Υφυπουργοί ήταν 35 και μετά έγιναν 48 και 2 οι παραπάνω νέοι υπουργοί σύνολο 50. Αυτή η αύξηση των υπουργών και των αντίστοιχων εξόδων είναι στα πλαίσια των περικοπών των δημόσιων δαπανών και του συμφώνου εξυγίανσης και σταθερότητας. Βρε μας δουλεύουν και δεν πήραμε χαμπάρι. Αυτοί οι νέοι αναπληρωτές υπουργοί τι κάνουν? έχουν καρέκλα και γραφείο, ακούσατε τι κάνουν π.χ. ο Ξυνίδης, η Γενηματά και οι άλλοι αναπληρωτές? Πληρώνονται όμως.
    Γι' αυτό προσέξτε στις 7 Νοεμβρίου στις εκλογές, αφού δεν κάνουμε τίποτα άλλο, να μαυρίσουμε αυτούς τους δήθεν ανεξάρτητους και ακομμάτιστους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αυτά τα κόμματα επί 35 χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα και το 2009 ομολόγησαν και οι δύο ''ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ''. Και τώρα έρχονται οι ίδιοι αποτυχημένοι και μας ξαναζητάνε την εμπιστοσύνη μας. ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ ?. Κουτόχορτο τρώμε ? ΦΟΥΜΟ.



    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_2208.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ;; ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΗΒΑ ΠΑΝΕ ΕΛΑ =40 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΔΙΟΔΙΑ!
    ΡΩΤΗΣΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;- ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΛΕΕΙ, ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΡΩΤΑ. ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟ"ΙΣΤΑΜΕΝΟΣ
    ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;; ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ,ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΟΙ ΜΠΑ.. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H λύση πρέπει να είναι πολιτική.
    Οι πολιτικοί να βρουν τη λύση, γιατί αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα.
    Απλά εμείς πληρώνουμε και το ανεχόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε 12:47 μ.μ. και όμως έχω την λύση για να μη πληρώνεις διόδια:
    Ξεχνάς τη Θήβα και...μετακομίζεις κάπου μετά την Κατερίνη (Αιγίνιο, Κορινό κλπ)!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οση πιθανότητα υπάρχει ο κλέφτης να συλλάβει τον εαυτό του άλλη τόση πιθανότητα υπάρχει να βρουν οι πολιτικοί την λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ορισμος της παρανοιας ειναι να κανης ξανα και ξανα τα ιδια πραγματα περιμενοντας διαφορετικο αποτελεσμα. Το παρων ειναι το ζωντανο συνολο του παρελθοντος .Καιρος οι κοτες να γυρισουν στο κοτετσι τους. ΤΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. οι φοροι που πληρωνουμε που πανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. H astinomia den exei kamia sxesi. Den einai kratika ta diodia ektos apo auta ton malgaron. Ean de pliroseis to mono pou mporoun na kanoun oi eteries pou diaxirizontai ta diodia einai na sou paroun ton arithmo tis pinakidas na mathoun ta stixia sou k na sou stiloun prostimo sto spiti. Ean de to pliroseis i simvasi lei oti prepei na kinithoun dikastika enantion sou. Mexri tora den exoun paei kanena sto dikastirio giati fovounte oti tha to xasoun. Ta pragmata einai apla........ Bgenoume apo to autokinito sproxnoume ti mpara pros ta piso k oxi pros ta epano k automata anigei ! To exo kaneo polles fores. Mi masate. Mas koroideuoun ....... Xipniste epitelous!!!!! (signomi gia tous latinikous xaraktires , stelno apo kinito) ....giannis katerinis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το 'χω ξαναγραψει και θα το ξαναγραψω. Η λυση ειναι μια..Η ανατιναξη των διοδιων! κανονικα αν υπηρχε δικαιοσυνη θα επρεπε οσοι εχουν αναμιχθει στο εγκλημα των διοδιων, να εκτελεστουν. Τα διοδια εκτος απο αθλια ληστεια καταρακωνουν και την αξιοπρεπεια των πολιτων..
    Στο κινημα "δεν πληρωνω", εχω προτεινει να κανει μια βαση σε σελιδα του ιντερνετ, οπου καθε πολιτης θα καταχωρει τα στοιχεια των αποδειξεων που εχει πληρωσει, και στην συνεχεια να προβαινει σε αγωγες κατα τακτα διαστηματα, κατά του δημοσιου για αποζημιωσεις, αλλα και σε μηνυσεις για το αδικημα της κλοπης, και σε προσφυγες σε διεθνη δικαστηρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Χριστίνα
    Σιγά μη βρούν. Οσο περισσότερα μαζεύουν από μας, τόσο καλύτερα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ κι ένα χρόνο ΔΕΝ πληρώνω διόδια!!! Όλη η πληροφόρηση είναι εδώ:
    http://diodiastop.blogspot.com/

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.